Üniversitede öğrenciler arası yapılan dini nikah geçerli midir?
Kayıtsız Üye
Üniversitede öğrenciler arası yapılan dini nikah geçerli midir?
Cevap: Üniversitede öğrenciler arası yapılan dini nikah geçerli midir?
mumsema
< Üniversitede öğrenciler arası yapılan dini nikah geçerli midir? >
Dini açıdan, Nikahın şartları yerine getiriliyorsa caizdir.
1-Gelin
2-Damat
3-Veliler
4-iki adil şahit
5-Sığa/söz
Yanıt: Üniversitede öğrenciler arası yapılan dini nikah geçerli midir?
şaf_ak
genellikle bu nikahlar (üniversite öğrencileri arasında aileden habersiz) sadece vicdanları biraz olsun rahatlatmak ve daha rahat davranabilmek için yapılıyor ve sonunda ortada kalan kız oluyor…
Soru: Üniversitede öğrenciler arası yapılan dini nikah geçerli midir?
atıf 1
inandığı dini yaşayan müslüman adabınca nikah yapar. bunun sonucuda aile hayatı gündeme gelir. okul dönemi evli tatil dönemi bekar. bu nedir beyler. dini kendine uydurmak değil midir. buna şunuda ekleyin nişan yapıldı nikahda yapalım. eeee düğünden önce çocuk doğar ne mantık ama. ben bu işin caiz olmadığını isbata çalışmıyorum. zira bu batı özentisi yada muta yı meşrulaştıma dır. selam istikamet üzere olanlara..
Desert Rose
< inandığı dini yaşayan müslüman adabınca nikah yapar. bunun sonucuda aile hayatı gündeme gelir. okul dönemi evli tatil dönemi bekar. bu nedir beyler. dini kendine uydurmak değil midir. buna şunuda ekleyin nişan yapıldı nikahda yapalım. eeee düğünden önce çocuk doğar ne mantık ama. ben bu işin caiz olmadığını isbata çalışmıyorum. zira bu batı özentisi yada muta yı meşrulaştıma dır. selam istikamet üzere olanlara.. >
Kardeşe aynen katılıyorum çok haklı
Gayri meşru ilişkilere kılıf uydurmak için dini alet ederek amaçları bir yuva kurmak olmayan ve sadece nefsani Emellere ulaşmak için kıyılan nikah ne kadar geçerlidir onu tartışmak gerekir diye düşünüyorum.
İlk başta niyet gerçekten aile kurmaksa o zaman alaniyet yani ebevenlerin haberdarlığı ve rızası gereklidir.
Dini nikahtan maksat yeni kurulan yuvaya duadır Allah c.c nın ismiyle hayırla başlamaktır.
Madem toplu halde bir Devletin tebası altındayız koyduğu medeni kanunlarınada uymamız gerekli.
Aleniyet ve resmiyet şarttır.
Evlenmeyi çok isteyen aynı zamandada resmileştirmesi gereklidir.
Kişinin sosyal hayatı Öğrenci olup olmaması reşit olduğu sürece buna mani değildir
Bizzat okul yıllarımda bir üst sınıftaki bir bayanın yaşadığı bu tür bir beraberliğinden hayatı allak,bullak oldu faili olan şahıs okul bitiminde gidip aynı şekilde birbaşka hanımla resmi nikahla evleniverdi,
sonuç mağdur olan bayan çocuğuyla birlikte kalakaldı hemde velayetini kendi anne ve babasının üzerine geçirerek
Bu ne yaaa aile kavramı oyuncakmı???
Ve bu güzide kutlu din bu oyuncağa aletmi??
yada bu dinin kuralları bu kadar basitmiii???
Hayır değil!… hiçbir vecibe dini bu kadar basite indirgenemez
Ve hiç kimse dini kaideleri kendine uyduramaz
kendi dinin getirdiği hükümlerine uymak zorundadır…
Böyle İllegal girişimlerede ve bu dinin hükümleri dışındaki uygulamalara şiddetle karşıyım,
asla tasvip etmiyorum…
Selam ve dua ile…
Ecrinim
Kardeşlerimin yorumlarına katılıyorum.
Nikah, sadece geçici duyguların ve şehevi arzuların tatmini için hafife alınacak bir fantazi ve bir formalite ve zahiri kurtarmak için kullanılan bir maske değil dini, hukuki, ahlaki ve sosyal manada ağırlığı bulunan, ciddiyet ve devamlılık gerektiren bir akiddir.Rabbim gençlerimizi gaflete düşürmesin..
SİYAH SANCAK
bunlar işi dalgaya almışlar anne bilmez baba haberdar değil eee ver elini istanbul ya ne tuaf şeyler var.
gte
Bu işlerle olan kız tarafına olur…Bu tür bir nikahlar ailelerden habersiz yapılan nikahlardır…
DZALBAY
< Gayri meşru ilişkilere kılıf uydurmak için dini alet ederek amaçları bir yuva kurmak olmayan ve sadece nefsani Emellere ulaşmak için kıyılan nikah ne kadar geçerlidir onu tartışmak gerekir diye düşünüyorum. >
İnnemel a’malü bin niyet….Ameller niyetlere göre olduğuna göre,bu yapılana nikah denemez…Kimi kandırmaya çalıştıklarının farkına varsınlar.Beni,seni, onu kandırırlar belki…Ama hesaba biz çekmiyeceğiz onları…
Rabbim cc akıl ve de fikir ihsan etsin.
rönesans
Pastane sözünden sonra üniversitede dini nikah Allah akıl fikir versin. önce resmi nikah bize kanunların verdiği sonra dini nikah. arkadaşlar dini nikahı abuk sabuk emellerinize alet etmeyin aldanan siz olursunuz.
Şema
Kızın Babası hazır olmadan yada vekalet vermeden asla dini nikah geçerli değildir. Aşağıya alacağım hadisler kulaklarınıza küpe olsun!!!
"Velisiz nikâh olmaz"
[Et -Tirmîzî, Nikâh, bab 14, hadis no 1101; İbn Mâce, Nikâh, bab 15, hadis no 1880; Ahmed b. Hanbel, Müsned c. VI, s. 260.].
"Hangi kadın, velisinin izni olmadan nikâhlanırsa onun nikâhı batıldır, onun nikâhı batıldır, onun nikâhı batıldır. …"
[Ebû Dâvûd, Nikâh, bab 20, Hadis no 2083; Tirmîzî, Nikâh, bab 14, hadis no 1102; İbn Mâce, Nikâh, bab 15, hadis no 1879; Ahmed b. Hanbel, Müsned c. VI, s. 66.].
Kayıtsız Üye
Nikahın amacı tarafları güvence altına almaktır. Dini nikahta en önemli geçerlilik şartlarından biri insanları haberdar etmektir. Ailelerin ve çevrenin bu nikahtan haberi yoksa nikah geçersizdir. Özellikle dini nikahta niyet önemlidir ki; niyet, gizli bir ilişki veya evlilik sürdürmekse nikah geçersiz, ömür boyu ortak bir hayat ise yani gerçek bir evlilik ise geçerlidir. Dini nikahın özellikle erkeklerin, dindar kızları kandırmak, faydalanmak için kullandıklarını unutmayalım. Erkeklere ne kadar güvenirseniz güvenin, eğer sizden dini nikah istiyorsa emeli kötüdür. Benim arkadaşım üniversitede resmi nikah ile evlendi. Madem karşınızdaki insan güvenilir buyursun resmi nikah yapsın.