Nureddin Yıldız Hocamızın hayatı

Nureddin Yıldız Hocamızın hayatı

Kayıtsız Üye
NUREDDİN YILDIZ HOCAMIZ

İşi vaktinden çok bir Yıldız!
Senabil Vakfı’nda değerli bir hocamız aydının gündemine de sağır kalmayan bir alim tipi için hizmet ediyor.

Kapısında Kudüs resmi, odasında dünya haritası olan bir büyüğümüz. Mallarını Allah yolunda harcayanların, içinde yüz dane olan yedi başağa(senabil) benzetildiği ayet önündeki masasında. Yine masasının karşısındaki geniş kütüphanesiyle Senabil Vakfı’ndaki mütevazı odasında ilmî çalışmalarına devam eden bir hoca efendi Nureddin Yıldız.

Saat 9’da başlar ders!
13 yıldır Pazar günleri vakfında yaptığı Pazar Dersleri’nde derse tam olarak saat dokuzda başlaması ve bu vakitten sonra da kimsenin derslere girememesiyle tanınıyor. Bu uygulamayı tasvip etmeyenleri de ‘güneşi hiç vaktinden önce ya da sonra doğarken gördünüz mü?’ şeklindeki sorusuyla cevaplıyor.

Derslerine, insanların ilk bakışta dikkatlerini çeken başlıklar koyması da bir başka farklılık. Derslerinden bazı başlıklar: Fil Bile Anladı, Trafikte de Müslümanız, Uzun Yaşamak Elimizde, Sevap Makinesi, Kadın Cariye Değildir

İlahiyatı neden bıraktı
Dört yaşında babası Hilmi Yıldız Hocaefendinin himayesinde Kur’an’la tanışan ve sekiz yaşlarında hıfzını ikmal eden Nureddin Yıldız Hoca, Gaziosmanpaşa İmam Hatip lisesinden 1980 yılında mezun oldu. Lise yıllarında kâh dergi çıkarıp kâh bir köşede ders yapar vaziyette olduğunu öğrendiğimiz hocamızın o yıllarda pehlivanlığı da meşhurdur. İmam hatip lisesinin akabininde Marmara İlahiyatı kazanan Hocaefendi üniversitedeki bir hocaya sinirlenerek bu adamın hoca olduğu yerde ben talebe olmam der ve ayrılır üniversiteden. Emin Saraç hocanın vesilesiyle Mekke Ümmü’l Kura üniversitesine gider. Orada Fıkıh ve Hadis üzerine eğitim alır.
Türkiye’ye geldiğinde Mekke yıllarında tasarladığı Senabil Vakfı ve Sosyal Doku Derneğini hizmete açtı. Vakfın amacını her şeyiyle mücehhez hukukçuların yetişmesine katkı sağlamak şeklinde özetleyebiliriz.

Emin hoca, Hilmi hoca, Nureddin hoca

Nedvi ve Nureddin hocaHocaları
İlk hocaların babalar olduğunu (ya da olması gerektiği) gerçeğinden, ilk hocasının babası Hilmi Yıldız hoca efendi olduğunu söylemeye hacet yok herhalde. Abdulfettah ebu Gudde el- Kevseri ve Hasan en-Nedvi hocalardan icazetli, merhum Seyyid Kutub’un kardeşi Muhammed Kutub’un talebesi olma özelliğine sahiptir kendisi. Emin Saraç Hocaefendiden de Buharî-i Şerif icazeti olduğunu söylemeden geçmeyelim. Muhammed Kutub’un şu kitaplarından tercüme yapmıştır kendileri: Düzeltilmesi Gereken Kavramlar, Tevhid
Neler yazdı, neler yazıyor
Öldükten sonra yaşamanın ancak bir eser bırakarak mümkün olduğunu söyleyen Nureddin Yıldız Hocaefendi eğitim hayatı boyunca ve 20 yıldır verdiği ders ve seminerleri ile harmanladığı birikimleri neticesinde şu ana kadar 17 eser yayınlamıştır. Talebelerinin yazı kabiliyetlerinin gelişmesine son derece ihtimam gösteren hocamız bu meyanda Genç Doku ve Kırıkkalem isminde iki dergi çalışmasını desteklemektedir.

Toplumun temel yapısı olan aile ve çocuk konusuna ayrı bir önem veren Nureddin Yıldız hocamız huzur ve medeniyetin beşiği olan evlerimizden neşet edecek bir saadetin toplumu sürükleyebileceğinden bahsederek, asıl huzuru evlerinde bulmak isteyenlere rehber niteliğinde bir kitabı da var: Kıblegâh Evler. Firavunun zulmünden şikâyet eden İsrailoğullarına hitaben Musa aleyhisselamın ‘Evlerinizi Kıbleleştirin(Yûnus 87)’ sözü ışığında harika bir namaz-ev kitabı. Camiden evlere değil; evden camiye, sokağa, şehirlere bir toplum inşası…
Fani ömürlerine Allah’ın verdiği bereketle kendi cehdlerini birleştirerek çokça iş sığdıran ümmeti Muhammed’in önder şahsiyetlerini farklı bir üslupla İşi Vaktinden Çok Olanlar kitabında görüyoruz. Ömürlerinden fazla yaşayıp, ecelleriyle ölmeyen, kalplerde halen yaşayan insanların bilinmesi hayatını israf edenler için önemli bir ders malzemesidir dersini ilk bakışta çıkarabiliriz.
Eserlerlerinden bazılarının isimleri şunlardır: Mü’min Kimliğimiz, Edep ve Amel, Medine Raporu, Hani Din Hepimizindi?
Nureddin Yıldız Hocaefendiye Allah’tan sağlık, sıhhat ömrüne bereket niyaz ediyorum.
A. Ömer Çelik hürmetle anlattı


Cevap: Nureddin Yıldız Hocamızın hayatı

Fetva Meclisi
EyvAllah kardeş soru sorma yerine Hocamızın hayatı ile ilgili haber yollamışsın.
hocamızın sohbetlerinden istifade ettik. Ve hocamıza karşı sevgimiz Allah rızası için var. Nurettin Yıldız hocamızın ellerinden öperim. Allah onun gibi değerli alimleri başımızdan eksik etmesin.


Yanıt: Nureddin Yıldız Hocamızın hayatı

Hoca
Nurettin Yıldız Hocayı severiz:) Allah (cc) selamet versin


Soru: Nureddin Yıldız Hocamızın hayatı

Abide
Nureddin Yıldız Hocanın hayatı


mfa
ALLAH kendisinden razı olsun…


Galus
Nureddin Yıldız Hocamızın hayat biyografisi


Ebu Ducane
Allah Nureddin Yıldız Hocamızdan razı olsun.
Sohbetleri sayesinde çok şeyler öğrendik.


imam
Hocam NURETTİN YILDIZ kimdir ? Bize anlatır mısınız ?
Bismillahirrahmanirrahim Elhamdülilah 1960 Trabzon’un Of ilçesinde doğdum. 1963 yılında babam Trabzon’da ilim öğrenme imkanlarını bulamadığı için İstanbul’a göç etmemiz vesile olmuştur. Burada Bayrampaşaya yerleştik. Bayrampaşada inşatı yapılan Hayır Severler Caminin inşatına katılmış, burada caminin bodrumunu, merdiven altlarını Kur’an kursu olarak inşa etmiş. Ondan sonra Payrampaşa ve Trakya ilçesinin 1960 tan sonra Diyanet İşlerine bağlı ilk Kur’an kursunu kurmuş. Bende babamın kurduğu bu Kur’an kursunda hafızlığa başladım. İstanbula gelişimiz benim hafızlık ve Kur’an ilimlerine başlayışım olmuştu.(1964) Bababım kurduğu kursta 1970 yılına kadar hafızlık okudum. 1970 ten sonra 1,5 sene kadar ilkokul okudum geri kalan kısmını ise imtihanlarla dışardan bitirdim. İlkokulu bitirdikten sonra Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesine devam ettim. Liseyi bitirdikten sonra 2 sene Marmara Üniversitesi İlahayat fakültesinde kaldım. Daha sonra Mekke Üniversitesine geçtim. Burada Usulü Fıkıh bölümünü bitirdim. Buradanda 1990 yılında döndüm.
1990 yılından 2000 yılına kadar Hayır Severler Kur’an Kursunda yöneticilik ve hocalık yaptım. Bu ara 1996 yılında Senabil Vakfını kurduk. Şuan hala Senabil Vakfında islami hizmetler devam ediyoruz. Özetle Nurettin Yıldız bu
Allah çalışmalarınızda size kolaylık ve ihsan eylesin. Allah sizin gibi alimleri başımızdan eksik etmesin.Derken hocamız 2 soruyu sormamıza fırsat vermeden
Adet üzere cevap vereyim evli ve dört çocuk babasıyım. Çocuğumun biri lise öğrencisi ve bunun yanında hafızlık yapıyor, arapça öğreniyor. Diğer çocuklarım ufak en ufağı 8 yaşında o şuan burda olsaydı bu röportajı zor yapardık.
Hocamızın bu deyimi orada bulananların gülmesine vesile oldu.Tabi ki hocamızda bize eşlik etmeyi ihmal etmedi.Hocam hiç durmadan size 2.sorumuzu soralım. Hayatınızı Bize özetlediniz şüpesizki bu anlattıklarınız denizde bir bardak su.Bize hiç unutmadığınız bir anınızı anlatır mısınız ? Bu sorumuz üzerine hocamız bize çay söyledi.Anlaşılan Nurettin hocamız bize bu anısını nalatırken "tatlı yiyelim tatlı konuşalım" der gibi oldu. Her neyse siz okuyucularımızı fazla meraklandırmadan sözü hocamıza bırakalım.
Anılarımdan bir tanesini seçmek çok zor. Size en duygusal anımı anlatayım. Emin(SARAÇ) Hocayla beraber Hindistana Ebul Hasan El Nedvi ziyaret emek için yaptığımız gezi olmuştur. Burada Emin Hoca Ebul Hasan El Nedvi’nin elini öpmek istemesi üzerine, karşılığında Ebul Hasan El Nedvi aynı hareketi gösterip Emin Hoca’nın elini öpmeye çalışmıştı. Bu olay beni çok etkilemişti. Ebul Hasan El Nedvi’nin bunun yapmasının sebebini sonradan anladık. Sebebi bizim Osmanlı torunu olmamız. Bizim halife çocukları görüyordu. Bu yüzden biz değil onun bizim elimizi öpmesi gerektiğini belirtmişti. Ebul Hasan El Nedvi bize şunları söylemişti. "Siz Osmanlı’nın torunusunuz mutlaka birgün yine eskisi gibi hilafete gelip İslam Dünyasını güçlendireceksiniz." Bu söz sonucunda bize çok dua emişti. Bugün burda bulunmamın, onun dualarının tesirinin olduğunu düşünmekteyim. Yine unutmadığım bir sözü daha onuda size taktim edeyim. Ebul Hasan El Nedvi aynen şöyle demişti. "Osmanlı aslandı. Ölen bir aslanın yavrusu geyik değil aslan doğar. Birgün bu yavru aslan büyür ve yine hakimiyeti eline alır."
Hocamızın bu anlattıkları, hocamız kadar bizi de duygulandırmıştı. Bir daha Osmanlı torunu olarak kendimizle gurur duymuştuk. Hocamızı dinlerken arasıra çaylarımızı da yudumlamayı ihmal etmiyorduk. Soluk almadan hocamızı dinlemeye devam ediyorduk.
Emin Saraç Hocamızın isteği üzerine Ebul Hasan El Nedvi’nin evini gezmiştik. Gördüklerimiz karşında şok olmuştuk. Oturma odasında birkaç minder dışında hiçbir şey yoktu. Minderlerde kartondan farksız değildi. İki tane minder getirmişlerdi. Bu minderlerin üzerinde bizim oturmamızı istemişti. Kendisi ise tahta üzerine oturmuştu. Yoğun isteğimize rağmen onu minderlerin üzerine oturtmayı ikna edememiştik. Muhabbetimizden sonra Emin Hocamız yatak odasını görmek istediğini söyledi. Ebul Hasan El Nedvi bu isteği kabul edip bizi yatak odasına götürmüştü. Yatak odasını görünce iyiden iyiye şaşırmıştık. İnanın bana buraya bir çobanı koysanız 2 saat dayanamaz. Yatak odası, yerde bir tahta, tahtanın üzerinde bir battaniye ve ince bir yastıktan ibaretti. Bunların hepsinin görüntüleri bende mevcut. İlerideki tarihlerde yapacağım sohbetlerden birinde Ebul Hasan El Nedvi’yi anlatacağım orad bu görüntüleri göstereceğim. Ebul Hasan El Nedvi yetiştiği talebelerinden gelen hediyelerle saraylar yaptırabilirdi. o bunları yapmamış herşeyini islama adamış bir alimdi. Ebul Hasan El Nedvi dünyanın gönlünü feth etmiş bir zaattı. Biz ordayken Müslüman olmayan Hidular bile onun önünde saygıyla eğiliyorlardı. Yazdığı kitaplar dünyanın her yerinde tercüme edilmiştir. En ünlü Kitaplarından bir tanesi Müslümanların Gerilemesiyle Dünya Neler Kaybetti kitabıdır.(Bu kitap bizim listemizde mevcuttur.) Kitaplarını kitap yazmak için yazmamıştır. O kitaplarını gönlünden yazmıştır. Kitapları özelikle Peygamberimizin hayatı birçok yerde ders olarak okutulmaktadır. Bende Mekkede öğrenciyken derslerimizi bu kitaptan okumuştuk.
Bu anlattıklarınız oturup bir daha düşünmemiz gerektiğini ifade ediyor. Hocam birçok çalışmanızı biliyoruz bunları bir kısmını takip ediyoruz. Son olarak kurduğunuz Sosyal Doku Vakfını bize anlatır mısınız ?
Sosyal Doku Vakfını ben kurmadım. Vakfı Senabil Vakfında çalışan arkadaşlarımız kurdu. Benden abilik yapmamı istediler. Onlara abilik yapıyorum. Onun dışında herhangi bir etkim yok. Benim faliyette bulunduğum vakıf Senabil Vakfıdır. Burada her pazar sabah saat 9 da kadın-erkek hekese sohbetler vermekteyim.
Allah çalışmalarınızda size yardım etsin.

Röportaj: FEYYAZ KALKAN Yazan : İkra Derneği Yayın Komisyonu


musab.b.umeyr
Bilgiler için Allah c.c. razı olsun.
Çok etkilendim.Şu an da bir sohbetini dinliyorum hocamızın.
Allah bizleri muvaffak eylesin.

Selametle.


Misafir
alah u teala bu yolda olanlardan razı olsun mevlam n hoa gibi alimlerden istifade etmeyi biz aciz kullarınada nasio etsin.


ayse can
ALLAH razı olsun ben her gun sabah namazından sonra dinliyorum konya tv de inş seviyorum ALLAH için


Fetva Meclisi
< ALLAH razı olsun ben her gun sabah namazından sonra dinliyorum konya tv de inş seviyorum ALLAH için >

Allah (cc) Cümlemizden razı olsun Nureddin yıldız Hocanın Sohbetlerini dinlemek isterseniz Formumuzda nurettin yıldız hocamızın sohbetleri yer almaktadır.


ebuturab
Allah razı olsun muhterem hocamdan gerçekten o kadar çok şey öğreniyoruz ki hocamızdan konferansları ve tespitleri muhteşem maşşalah ..Allah ondan tekrar razı olsun emsallerini çoğaltsın..


mehmet selim polat
Allah cc,İslam uğrunda mücadele edenelrden razı olsun.Hoca efendide onlardan biridir.İnsanları hayra çağırıyor.
Allah yar ve yardımcısı olsun.


Kayıtsız Üye
Allah sizden razı olsun rabbim böyle alimlerimizin sayısını artttırsın çok beğenerek izliyoruz


Kayıtsız Üye
biraz araştıralım kardeşler tarikatçılara körü körüne bağlanmayalım bir zahmet ,
bizim ehli sünnet vel cemaat alimlerimiz var Nureddin Yıldız hoca gibi hamdolsun
Ahir zamndayız kime neye bağlanıyoruz çok araştırmak çok dikkat etmek lazım bir mümine kardeşiniz olarak Allah Rızası için uyarmak istedim selametle dostlar..


@hmet
Nureddin Hocanin en sevdiğim yönü itidal sahibi olmasıdır.
Turkiyedeki ehli sünnet alimlerinin onderlerindendir.


Kayıtsız Üye
Allahü Teâlâ (c.c) razı olsun hocam…
Nureddin Yıldız Hoca az bulunur Alimlerdendir.
Hem Alim hem Amil


yasemin
Akıcı lisanıyla dinlenesi bir alim , verdiği bilgiler akılda kalıcı , örneklemeleri ise şahane . Bilgilenmek isteyenler için süper videoları var . Ayrıca insanın kendisiylede yüzleşmesini sağlayan etken faktörlerden biri , düzenli sohbetleri takip edilirse tabi 🙂


Kayıtsız Üye
Hocamızın telefon numarasını arıyorum Allah rızası için bilen varsa söylesin lütfenn


mum
< Hocamızın telefon numarasını arıyorum >
Hocanın telefonu nete yazılır mı 🙂
sosyaldoku vakfını ara


Kayıtsız Üye
Allah Nureddin hocamızdan razı olsun bütün sohbetlerini internetten dinledim yazılarını okudum çok etkilendim herkese tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Nurettin hocamizin cocuklari varmi

Nureddin Yıldız Hocamızın ailesiyle ilgili bilgi yok mu?


arifselim
Muhterem Nurettin Yıldız hocamızı tanıtıcı bilgi konunun başında bulunmaktadır. Ancak özel aile hayatı ve çocukları ile ilgili bilgileri bilmiyoruz. Önemli olanda hocamızın ilmidir ve ondan ne istifade ettiğimizdir. Allah kendisine uzun ve hayırlı ömür ihsan etsin.


nureddin yıldız, nurettin yıldız vikipedi, nureddin yıldız kimdir

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();