Ticarette sıkıntı ve çözümleri [Allah neden ben gibi masum insanları ağır imtihan ediyor]

Ticarette sıkıntı ve çözümleri [Allah neden ben gibi masum insanları ağır imtihan ediyor]

fikretdoğan
öncelikle s.a
arkadaşlar ben Allah.cc ın şefatini göstermediği gazabını eksik etmediği bir kul olarak görüyorum kendimi bu yaşıma kadar hiç rahat yüzü görmedin önce annem babam ayrıldı sonra bacaklarımdan hastalandım daha sonra üvey baba elinde eziyet çektim ama şükredip hayata direndim meslek sahibi oldum evlendim 2 tane oğlum oldu şükürler olsun bu seferde iş yerinde patron rahat vermedi sanki olmayan işlerin sorumlusu benmişim gibi davranıyodu halbuki işleri gayet iyiydi velasılkelam ailem için en iyisini yapmak istiyordum mesleğimle ilgili bir dükkan devraldım cenabıAllah günlük 100 liralık iş verse gül gibi geçinip giderdik ama nerde ordanda kesilmişti nasibimiz tek istediğim ailemin perişan olmamasıydı ama şu anda çok zor durumdayız
size sorum şu olacak cenabıAllah niye benim gibi kimseye zararı olmayan tek istediği çocuklarının rızkı olan birisine bu kadar azap çektirir eğer işlediğim bir günahtan dolayısıyla ailemin günahı ne eğer bu sıkıntılardan kurtulmamı sağlayacak bir dua ayet varsa söylermisiniz anlatıp rahatladım Allah sizden razı olsun


Cevap: ticarette sıkıntı ve çözümleri [Allah neden ben gibi masum insanları ağır imtihan ediyor]

Hoca
< öncelikle s.a
arkadaşlar ben Allah.cc ın şefatini göstermediği gazabını eksik etmediği bir kul olarak görüyorum kendimi bu yaşıma kadar hiç rahat yüzü görmedin önce annem babam ayrıldı sonra bacaklarımdan hastalandım daha sonra üvey baba elinde eziyet çektim ama şükredip hayata direndim meslek sahibi oldum evlendim 2 tane oğlum oldu şükürler olsun bu seferde iş yerinde patron rahat vermedi sanki olmayan işlerin sorumlusu benmişim gibi davranıyodu halbuki işleri gayet iyiydi velasılkelam ailem için en iyisini yapmak istiyordum mesleğimle ilgili bir dükkan devraldım cenabıAllah günlük 100 liralık iş verse gül gibi geçinip giderdik ama nerde ordanda kesilmişti nasibimiz tek istediğim ailemin perişan olmamasıydı ama şu anda çok zor durumdayız
size sorum şu olacak cenabıAllah niye benim gibi kimseye zararı olmayan tek istediği çocuklarının rızkı olan birisine bu kadar azap çektirir eğer işlediğim bir günahtan dolayısıyla ailemin günahı ne eğer bu sıkıntılardan kurtulmamı sağlayacak bir dua ayet varsa söylermisiniz anlatıp rahatladım Allah sizden razı olsun >

ve aleykumusselam ve rahmetullah. hoşgeldin kardeş.

İMTİHAN DÜNYASI(NDAYIZ)

Denemek, tecrübe etmek, sınamak anlamlarına gelen imtihan; İslâmî bir terim olarak; Cenab-ı Hakk’ın insanları dünya yaşamında hayır ve şerle imtihan ederek, sabır ve teslimiyet gösterenleri ahirette mükâfatlandırması, isyan edenleri ise cezalandırması demektir.

Esasında imtihan insanın yaratılmasıyla başlamıştır. Yüce Allah Âdem Aleyhisselamı topraktan yaratıp ona can verdiğinde meleklerden ve İblisten, Âdeme secde etmelerini istemiştir. Melekler bu emre teslimiyet göstererek secde etmişler, iblis ise, kendisinin daha üstün bir varlık olduğunu ileri sürerek isyan etmiştir. İblis bu tutumu ile imtihanı kaybederek Allahın huzurundan kovulmuştur.

Âdem Aleyhisselam ile eşi Havva anamız cennette yaşarlarken yenilmesi yasak olan meyveden yiyerek cennetten çıkarılıp dünya ya indirilmişlerdir.

Dünya hayatı ise bir imtihandan ibarettir. Allah (c.c.) Mülk suresi ikinci ayetinde:

"Sizden hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratan O’dur” buyurmakla bu dünya hayatının bir imtihandan ibaret olduğunu beyan etmektedir.

Yani Yüce Allah insanı yeryüzünde bir imtihan devresi geçirmek üzere yaratmıştır. İnsanların ve cinlerin yaratılış gayeleri Allahı tanımak ve O’na kulluk etmektir. (Zâriyât, 51/56). İnsanı, diğer varlıklardan ayıran ve bu büyük imtihana ehil kılan; akıl, irade ve sorumluluk bilincine sahip olmasıdır. Seçkin bir varlık olarak yaratılan insan, peygamberler ve kitaplarla uyarılmıştır (İsra, 15). İnsan, böyle bir imtihana muhatap olabilmek için gerekli olan sorumluluk ve emanet bilincine sahiptir. Bu emanet göklere, yere ve dağlara sunulmuş ama insan bu emaneti kabul etmiştir. (Ahzab, 33/72)

Yüce Allah, imtihanın en ağır şeklini insanlara örnek olarak gönderdiği Peygamberlerine yaşatmıştır. Böylece insanlık karşılaştığı imtihanlardan başarıyla nasıl çıkılabileceğini öğrenmiştir.

Bu hususta bizim için en güzel örnek yine sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammet’tir. O, yaşayışı ile bize örnek olduğu gibi sözleriyle de yol göstermiştir.
Sevgili Peygamberimiz Mü’minin durumunu bir hadislerinde şöyle dile getirir:

"Mü’minin durumu gıbta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur. ”

Yaşadığımız şu dünyada kimimiz varlıkla kimimiz yoklukla deneniyoruz. Elindeki servetin gerçek sahibinin Allah olduğuna inanıp daima şükreden, yerli yerince harcayan, fakiri gözeten kişiler bu davranışıyla imtihanı kazanabilecekken, nankörlük eden, saçıp savuran, egoistçe davrananlar bu sınavı kaybedeceklerdir.

İlim sahipleri de büyük bir imtihanla karşı karşıyadırlar. Elde ettikleri bilgiyi insanlığın iyiliği için kullanan ilim adamları verdikleri bu başarılı sınav neticesinde sevinirlerken, bilgisini nesli bozmak, huzur ortamını yok etmek için kullananlar verdikleri kötü sınavın üzüntüsünü yaşayacaklardır.

Bulunduğumuz mevki ve makamlarda bizim için birer imtihan vesilesidir. Çünkü bütün bu mevki ve makamlar birer emanettir. Buralarda bulunanlar çok hassas olmak durumundadırlar. Haksızlıktan, zulümden, rüşvet almaktan, devletin ve milletin işleri için sunulan imkânları şahsi menfaat ve çıkarı için kullanmaktan, işleri savsaklamaktan uzak durmalıdırlar. Bu doğrultuda hareket edenler, içinde bulundukları bu imtihan ortamından başarıyla çıkıp güzel bir neticeyi umarlarken, aksi davranışta bulunanlar bunun bedelini ağır bir şekilde ödemeye hazır olmak zorunda olduklarını unutmamalıdırlar.

Yaşadığımız sürece başımıza neler geleceğini, nasıl bir imtihanla karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Her şey yolunda giderken birden işler bozulabiliyor. Çok çalışmamıza rağmen hayalimizdekini elde edemeyebiliyoruz. Sevdiklerimizin başarısızlıkları, çektikleri sıkıntılar bizi de üzüyor. Bütün bu olup bitenlerinde aslında birer imtihan olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır. Yaşadığımız her şeyi; başarıyı, başarısızlığı, çektiğimiz sıkıntıları, başımıza gelen bela ve musibetleri sabır ve metanetle karşılamalıyız. İsyan ederek, kaderi inkâr etmenin bize kazandıracağı hiçbir şeyin olmadığı bilinmelidir.

Karşılaşılan felaketler konusunda sevgili peygamberimizin şu tavsiyesi hep aklımızda olmalı:

"Enes İbni Mâlik (ra) den rivâyet edildiğine göre Nebî (sav) (çocuğunun) mezarı başında (bağıra–çağıra) ağlayan bir kadının yanından geçti. Ona:– "Allah’tan kork ve sabret!” buyurdu. Kadın: – Çek git başımdan; zira benim başıma gelen felâket, senin başına gelmemiştir, dedi. Kadın Hz. Peygamber’i tanıyamamıştı. Kendisine, onun Peygamber (sav) olduğunu söylediler. Bunu duyar duymaz Peygamber (sav)’in kapısına koştu, orada kapıcılar yoktu. (Özür beyân etmek üzere Hz. Peygamber’e):– Sizi tanıyamadım, dedi. Peygamber (sav) de:– "Sabır dediğin, felâketle karşılaştığın ilk anda dayanmaktır” buyurdu.

Hâsılı, hayatın bir imtihan olduğuna inanan bir Müslüman, karşılaştığı sıkıntıları sabırla aşmasını bilmelidir. Başına gelen musibetlerden dolayı isyan etmeyip yaşanan her şeyde bir hayrın var olduğuna inanmalıdır.

Bir imtihan salonu olan şu dünyadaki sınavları başarıyla verip asıl imtihana alnımızın akıyla girebilmeyi niyaz ediyorum

Musa İMAMOĞLU


Yanıt: ticarette sıkıntı ve çözümleri [Allah neden ben gibi masum insanları ağır imtihan ediyor]

fikretdoğan
cenabıAllah kimsenin düzenini bozmasın Allah hepinizden razı olsun


Soru: ticarette sıkıntı ve çözümleri [Allah neden ben gibi masum insanları ağır imtihan ediyor]

Hoca
< cenabıAllah kimsenin düzenini bozmasın Allah hepinizden razı olsun >
amin senden de kardeş. Allah yardımcın olsun ve seni isyandan korusun.

bu konuyu okurmusun kardeş: forumduasi.com/kisisel-gelisim/3916-asla-neden-ben-demeyin-niye-ben-diyen-herkes-icin.htmlAsla Neden Ben Demeyin. ”Niye Ben” Diyen Herkes İçin – Mumsema

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();