Anasayfa
11 Nisan 2024, 18:26
sizden08
Abone

Zalim anne ve babanın evladı? Ne yapmalıyım

Zalim anne ve babanın evladı? Ne yapmalıyım

hasan ölmez
Zalim anne, babanın evlada zulmü

Selamün aleyküm.

Zalim bir anne ve babanın evladı olmak çok zor ama şu anda çaresiz kaldım ve sizlerden yardım bekliyorum.

Çoğu zaman anne ve baba hakkı üzerinde konuşulmakta. Bunlardan biri zalimde olsalar anne ve babanın rızasını almak.

Benim hikayem şudur.

Küçüklümden beri islama ve Allah’a ibadete merakım vardır 33 yaşıma girdim. Ve anne baba haklarını tutmaya daima özen gösterdim.

İkisininde bir dediklerini iki dedirtmedim. daima güler yüzlü olmiya çalıştım. Malımı ve mülkümü onlara heba ettim köle oldum. Dizlerin dibinde onların emirlerini bekledim. Gece ve gündüz onların rızaları için çalıştım.

Ama annem ve babam çok zalimlerdi. Babam daima küçük görmekteidi beni. Şu adam veyahut çocuk gibi gibi olsan daha iyi olurdu. Niye sende başkaları gibi şeytanlaşmıyorsun devir öyle götürüyor. Yalan şöyle hırsızlık yap dilen. Yinede Allah yolundan ayrılmamıya karar vermiştim ve o yolda kalmıya karalıydım.

Halbuki ben bir dediklerini iki dedirtmiyordum. her istediklerini yapıyordum.
Gecem gündüz olup gündüzüm gece oldu. Bedenim bu esaretlikten eriyip kurumuştu 1.83 boyunda idim 55kg oldum. Ama annem ve babama hizmet etmekten geri kalmadım. Tatmin olamadılar yine ne yaptışam yapım tatmin edemedim.
Bedenim eridi ruhumda erimiye başlamıştı. Yorgun ve bitkin hal almıya başlamıştı. Sonunda ruhen hastalandım ve ruh hastanesine 3 ay kaldım. Ailem tedirgin olucana kendi nefsini düşünüp işin ne olacak biz ne olucaz demiye başladılar. Evladlar yani ben tükenmiş bir halde idim ve umurlarında değil idi.

Hastaneden çıktım ve yine anne babama hizmet etmiye başladım sorgusuz sualsiz. ama beden ve ruh yorulmuş artık eskisi gibi o zulme dayanmıyor artık ve yine hastanelik oldum. Üçüncü defa hastaneye düştümde. Bunun böyle devam gidemiceni anladım. Aileme açtım konuyu. Ben bittim tükendim artık lütfen biraz nefes alicak yer bırakın bana. Ama umurlarında değildi.

Başka çarem kalmaisti artık bende zalimleştim. Anneme ve babama hizmetimde kusurlu olmiya başlamsitim. ne oldu sana böyle diye sormyia başlamışlardı. ama kalbim gittikçe katılaşmıya başlamıştı. Ölselerde kurtulsam demiye başlamıştım. Onlara karşı katı sözler söylüyordum kalplerini kırıyordum. ve rahat etmiye başlamıştım.

Ama başka çaremde kalmamıştı. 3 kere hastaneye yatırdılar doktorlar ve ben durumu onlara anlattık biraz nefes vericek zaman tanıyın dedik. dinlemediler. O kadar zalimdiler.

Okudunuz mu?  Hızır (a.s) ile görüşmek

Azcık şevkat gösterseler. Bir güler yüz. aferim oğlu. Allah razı olsun sende. Bir öpücük. Ama nafile. Otur oğul yoruldun dinlen biraz dedikleri yok.

Ben ne yapıcam şimdi. Allah cc çok korkmatayım. annemin ve babamın rızasını almam gerekiyor. ama bu zulmede dayanamaz oldum artık. İlaçlarla ayakta durmaktayım yinede eskisi gibi olmasını istiyorlar.

Yardımalriniz için şimdiden teşekür ederim.


Cevap: Zalim anne ve babanin evladi? Ne yapmalıyım

miroğlu
İsra Suresi: 23-24
Rabbin, yalnız Kendisine tapmanızı ve ana babaya iyilik etmeyi buyurmuştur. Eğer ikisinden biri veya her ikisi, senin yanında iken ihtiyarlayacak olursa, onlara karşı «Öf» bile demeyesin, onları azarlamayasın. İkisine de hep tatlı söz söyleyesin.
Onlara acıyarak alçak gönüllülük kanatlarını ger ve: «Rabbim! Küçükken beni yetiştirdikleri gibi sen de onlara merhamet et!» de.
Allah(cc) böyle buyuruyor
Sen doğru yoluna devam et kardeş mükafatını birgün alırsın ama bu dünyada amma öbür dünyada.
Rasululah(as) şöyle buyuruyor:
Anne ve babası yanında yaşlanan kişiye cenneti haketmesse şaşarım.
Çocuklar ana-babalarına karşı daima saygılı olmalı, onlara karşı tatlı dilli, güler yüzlü davranmalıdırlar. Ana-babanın bütün söylediklerini Allah’a itaatsizlik söz konusu olmadıkça, dinlemek ve kabul etmek gerekir. Her işte onların rızasını almaya çalışmalıdır. Onların hizmetlerini kendi hizmetinden önce görmelidir. Öldüklerinde de onları rahmetle anmak, onlar için hayır dua etmek, hayır yapmak, vasiyetlerini yerine getirmek gerekir.
Allah’a şirkten sonra en büyük günah ana-babaya itaatsizliktir. Ana baba İslâmî emirleri yerine getirmede ve yasaklardan kaçınmada titizlik göstermiyorlarsa ve hatta kâfir iseler bu onların ana-baba olmalarından doğan haklarını ortadan kaldırmaz. Dolayısıyla onlara Allah’a isyan teşkil etmeyen hususlarda itaat etmek ve her zaman iyi davranmak gerekir.

__________________


Yanıt: Zalim anne ve babanin evladi? Ne yapmalıyım

Berât1
kardeş gercekten çetin bir imtihana girmissin Allah c.c. yar ve yardımcın olsun .bu imtihanını tek başına geçmek çok zor olur dini kitaplar ve cami ye giderek hocadan manavi destek alsan iyi olur mir arkadaşın dediği gibi Anne ve baba yı üzmeden sabretmeni dilerim tekrar Allah c.c. yar ve yardımcın olsun


Soru: Zalim anne ve babanin evladi? Ne yapmalıyım

hasan ölmez
Allah rızası için ne yapıcami söyleyin bana bu durumda.

Okudunuz mu?  İslamda Adak adamak nedir?

Bizim bahçede asmaları kesmişler. Babam diyor şu komşu yaptı. Gören varmı hayır yok. Gidip sıkat et dedi bana. Şöyle şöyle dedi. Şu adamı aşmayı keserkenem komşular görmüşler. Babam gerçekten gören oldumu. Hayır ama sen yinede öyle şöyle dedi bana.

Demedim gidipde. Bütün gün yüzüm aşık gezdim. Nasıl yüzlerine gülüm ki. Nasıl ben onlara şevkat ile davranım ki. Gitmedim içinde azar istsim. Nasıl evlatsın sen. Niye dedimi yapmadın. Köpürdü.

Ben ne yapıcam şimdi. Çıldırmaya başladım. Bir yandan Allah cc açıkça emirleri. Diğer yandan babamgilin küfre sürükliyen yolları. İniliyle anlatmayı çalıştım olmadı. Bağırdım çığırdım olmadı. İçimden çek git ne yaparlarsa yapsınlar diyorum. Ama yaslandılar artık.

Ey ümmeti Muhammediye bana bir çare. Allah cc eğer küfre emr veriyorlarsa o yoldan gitme demekte. Ama nasıl gitmicem o küfür yolundan babamgilin kalbini kırmadan? Güler yüzlü olabilmek imkansız bence. Allahın emirlerine karşı gelmedikten sonra velilerine itaat et derniliyor. Ama hiç bir yerde nasıl yanlış emirlerini red edicem yazmıyor.


sevgisena
Sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadım, yaşıyorum. Allah yardımcı olsun, çok zor.
Benim babacığım, mekanı cennet olsun, dünya iyisi bir insandı, annem anlattığınız gibi. Televizyondaki sohbet programlarında bu konuda çok sorular soruluyor. Bir gün bir hanım, anneme ne yapsam yaranamıyorum, sürekli beddua ediyor diye sordu. Benim hikayeme çok benzediği için dikkatle dinledim. Yanıt veren doçent, Peygamberimizin, anne babasına iyilik edip zulüm gören kimse için Allah ona yardım etsin dediğini söyledi. Hep sınav deniyor. Allah bunu kaldırabilecek kuluna böyle zor imtihan verirmiş. Ve sabredenlerin cennetteki derecesi yükselirmiş.
İnanın insan biraz ferahlıyor. Küfür etmeyin bence, sabır dileiyn Allahtan. Üstünüze çok geldikleri zaman biraz uzaklaşıp başka şeylerle ilgilenin. Kendinizi iyi hissedecek şeyler yapın. En kötü ihtimalle hesap gününde sevaplarınızı onlara vereceksiniz, onların günahlarını yükleneceksiniz, kalan sevabınız günahınızdan çoksa yine cennete gireceksiniz, umudunuzu kaybetmeyin, böyle inanıyoruz, biraz teselli oluyor insan.
Ben babamdan miras payımı almayı, annemden almamayı düşünüyorum.


Rayyan Emir
kardeşim anne babanla kötü ol kötü söz söyle hele ki tokat at demiyorum ama uzaklas.. eğer seni Allah (c.c) yolundan döndürecekse,kötülüğe sevkediyorsa anne babanı dinlemeyeceksin..

Okudunuz mu?  ALLAH (cc) işi demek

uzaklas derken terkedip git demiyorum. mesleğin nedir? eğer şantiye için uygun bir mesleğin varsa işçi de olabilir,mühendis de, mimar da,ambarcı,operatör de.. sana tavsiyem yurtdışına özellikle arap ülkelerindeki boş pozisyonlara başvurman. onlar sana kalacak yer ,yemek,sigorta sağlıyor. aklının bir köşesinde olsun.

eğer bunu yapamıyorsan şehrini değiş başka bir şehirden meslek bul. göç et kısacası..bildiğim kadarıyla anne baba kötü yola sevkediyorsa hicret edin diye biliyorum. benim eşim de aynı şekilde çareyi başka bir şehre taşınmakta bulmuş 18yasındayken .sonra arabistana gitmiş iş için senede bir görüşür hala ..


tekturk
S.A. kardeş, Allah yardımcın olsun. Verilen cevaplar güzel cevaplar “Reyyan Emir“in verdiği cevaba katılmıyorum bana göre en iyi cevap “sevgisena“dan gelmiş..Bencede hizmetlerinde bulun ama sana göre iyi olmayan, sonu kötülüklere yol açan emirleri oluncada ses çıkarma ,çık evden kafanı dinle… Kendini kötü hissettiğin zaman ibadetle meşgul ol , çok kafana hastalık edip hastanelik olmamaya çalış, Allah’a emanet ol kardeş..


imamhatipli42
Anne baba gayri müslim bile olsa onlara saygı ve hürmette kusur edilmemelidir. Anne-babanın sözü dinlenmelidir. Anne babanın sözü sadece Allah’a (cc) isyan edilen durumlarda dinlenmez.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim, gerçekten senin işin zor bu durumda sen daima Allah’a yönel ne Annen’den nede Baban’dan bir beklentin olmasın yaptıkların için onlardan bir teşekkür dahi bekle daima Allah’ın rızasını gözeterek sabret ve onlara karşı alçak gönüllü olmaya devam et.

Halini bimeyen anlayamaz seni tabii. Bir Baba evladına niye sende baskalari gibi seytanlasmiyorsun çal, dilen demesi gerçekten acı bir şey hiç Allah korkusu yok onun ?

Duymadı mı bu ayetleri

O gün, cehennem de getirilmiştir. İnsan o gün düşünüp-hatırlar, ancak (bu) hatırlamadan ona ne fayda? (Fecr Suresi, 23)

Sizden birinize ölüm gelip de: “Rabbim, beni yakın bir süreye (ecele) kadar geciktirsen ben de böylece sadaka versem ve salihlerden olsam” demezden önce, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin. (Münafikun Suresi, 10)

Allah sana bol sabır versin


ebediyyetyolcusu
Benim dokunmatik klavye bu kadar yazdı…

Allah’a yönel ne Annen’den nede Baban’dan bir beklentin olmasın yaptıkların için onlardan bir teşekkür dahi (BEKLEME) demek istedim.


Hasan Ölmez 2
Kusuruma bakmayin bunca yil sonra bir cevap yaziyorum.

Yillar sonra ve onca arastirmadan sonra nitekim cevabi buldum.

Okudunuz mu?  Kuru idrar, necis

“Dine uymayan ve çocuğunu İslâmiyet’e uygun yetiştirmeyen ana babanın, evladı üzerinde dinimizin bildirdiği ana babalık hakkı yoktur. Büyütme, yedirip içirme gibi hakları vardır sadece. Onların haksız olarak ettiği beddualar da geçerli olmaz.”

Eger bu cevabi biriniz yazsaydi hayatim çok daha kolaylasmis olurdu.

Dinimize göre anne ve baba hakki ancak salih anne ve baba için gecerlidir.


hasan ölmez
Yillar sonra bir cevap yaziyorum ama ancak simdi bu sorunun cevabini buldum.

“Dine uymayan ve çocuğunu İslâmiyet’e uygun yetiştirmeyen ana babanın, evladı üzerinde dinimizin bildirdiği ana babalık hakkı yoktur. Büyütme, yedirip içirme gibi hakları vardır sadece. Onların haksız olarak ettiği beddualar da geçerli olmaz.”

Eger bu cevabi veren biri olsa idi hayatim simdiye kadar çok daha kolay olmustu.


srf
inşAllah imtihanını kazananlardan olmuşsundur kardeş 🙂 cümlemiz imtihanımızı kazananlardan olalım inş.


hasan ölmez
Tevbe suresi 23

“Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile veli edinmeyin! İçinizden onları dost edinenler, zalimlerin ta kendileridir.”(Tevbe, 9/23)


emine
ayni seyler benimde basimda canimdan biltim 6kardesiz ama tek bende kalip tek bana eziyet yapiyoalrc arkadaşların dedigi gibi ruhen hastalandim nereye gitsem oraya geliyolar buda cozum olmadi tasinmak


Kayıtsız Üye
S.A benim babam 24 saat namaz kılar teşbih çeker saman yolunda dizi izler ağlar. kendi konuşurken herkes onu dinlemek zorunda başkaları konuşurken o içinden tespih çeker sonrada ben sizi duymadım bile bu arada 3000 kere Allah dedim siz konuşurken ibadet ettim zerzavatlar


Kayıtsız Üye
Allah yardımcın olsun mumin kardesim


Kayıtsız Üye
sa kardeslerim

sifremi unttum ben hasan ölmez.

rahman ve rahim olan Allah cc yardımcımiz olsun.

Zalim anne babaya karsi nasıl davranmali. Bunu yillarca arastridim ve iki odak konusu buldum.

1. kafir dahi olsa anneye babaya dünyalikta itaat.
2. ölcü içinde saygi

kafir veyahut münafik dahi olsa anneye babaya dünyalikta itaat diyenler yanlis yoldalar. Zira kafir anne baba her yaptigi isi nefsine uygun yapar. Her ani Allah’a isyan ile geciren bir insan evladini düsünücek degildir herhalde. o kendisine acimiyor ki evladina acisa.

ya nasıl davranmaliyiz onlara karsi.

Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, selâm! der (geçer)ler. (Furkan suresi 63)

Okudunuz mu?  Kızgınlıkla küfür sözleri söylemek

Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. (tevbe 23)

Kâfirlere ve münafıklara itaat etme! Onların eziyetlerine aldırma ve Allah’a tevekkül et. Vekil olarak Allah yeter. (ahzab 48)

Bizim asil sounumuz bize islami islam olarak degilde bidatler ile ögretilmesi. Ve bu bidatler uydugumuz için dünyada ve ahirette huzur bulamadimiz.

Kurani okuyun anlayin zira kuranda hepimizin yasadigi sorunlarin cevabi vardir.

Zalim anneye babaya karsi davranilcak bir sekilde bilene.

Öne sürülen hadisler ve ayetler evladi ikaz eder. Anaya babaya saygisizlik ve hürmette eksik edilmesin diye. Diger yandan ise Allah cc kurani kerimde ölcüleri belirlemistir. yukardia sadece 3 ayet koydum. bunlar gibi hayatimizi düzene sokan nice ayetler vardir. Biz velilerimizin esiri degiliz. evlatlariyiz.

Salih anne ve babaya itaat sartir. Zira onlarda Allah korkusu zaten vardir. evlatlarin cehenneme girmesinden korkarlar.

Ama kafir ve münafik velilerin cennete girmisiz cehenneme girmisiz umrunda degildir.

bizler velilerimizden merhamet bekleriz. Halbuki bu bekledigimiz merhamet tevbe suresi 23 ayette ancak kendimizi zulm ettimemize isarettir.

Dicem su ölcü ile davranin velilerinize. Ama kendinizi ve ahiretinizi harciyarak degil.


Kayıtsız Üye
Anne baba dünyaya gelmek için bir vesiledir..Anne Baba dine uygun bir hayat yaşayıp ona göre terbiye ettiyse evladına karşı ebeveynlik vazifelerini yerine getirdiyse ve evladına hoşgörü ve merhametle davrandiysa o anne babaya isyan edersen Allah’a isyan etmiş olursunuz.

Şayet Anne babaniz dindar görüntü veriyor yada dinle alakası yoksa size zulmediyor, hakaret ediyor,sizin psikolojinizi bozuyor akıl ruh ve vücut sağlığınızı tehlikeye atıyorsa uzaklaşın.Size verdikleri zarar tahammül edilemez kisiliginizi ve onurunizu kıracak ve tamiri mümkün olmayan yaralar açıyor da ya bayramdan bayrama gorusun yada hiç görüşmenin…


Kayıtsız Üye
Ben 16 yaşında evlendim anne babam bana sahip çıkmıyor içki içiyor zina yapıyor şiddet uyguluyor biliyorlar sahip çıkmıyorlar böyle ana babanın nasıl hakkı olur ben dünyaya gelmeyi kendim istemedim keşke getirmeselerdi ana babalık evlenene kadarmıdır

 


Kayıtsız Üye
Allahin emrine itaatsizlik olmadıkça ne demek zalim diyor adam koy kapıya dua eder o zaman

Okudunuz mu?  Prof.Dr. Abdülaziz Bayındır kimdir?

Kayıtsız Üye
Aynı durumda sayılırız benim oglumuda eşim çok ezer zaten diğer oğlum engelli derin düşününce aman düşünme oğlum boşver diyorum destek olmaya çalışıyorum rabbim vicdansız lara vicdan versin dışarıya kedi içeriye aslan olanlarinda layigini versin zor çok zor


Kayıtsız Üye
Ben hasan ölmez yine

Kardeslerim ayetleri birer birer yazmicam,

Kurani kerim diyor ki,

zina eden zina edenle veyahut putperest ile evlensin.
eger kocan veyahut karin zina ediyorsa bosa gitsin. Bu senin islami hakkin. Evet kadininda bosanma hakki vardir. Bu kurani kerimde acikca beyan edilmekte ve sahih hadislerdede gecmektedir.

Mümin Mümine yakisir.

Rasulu ekrem hz buyuruyor. Eger anne baba kizini iman etimiyen birinine verirse cehenemliktir.

evet kardeslerim

Kurani okuyun sahih hadisleri okuyun. Hoca bozuntularin lafini dinlemeyin. Zira dinimiz Islam o kadar tahrip etmisler ki inanilmaz. Ama bozuk olmiyan Kuran ve sahih hadisler herseyi aciga vuruyor. Ve Kuran ve sahih hadiste yürüdükten sonra hayat çok güzel oluyor. Allah cc çok cok çok merhametli.

Cahil büyüdük tepemizde zipladilar. Ama cahil kalicak degiliz.

Kayıtsız Üye
Benimkilerde böyle acayipleştiler saygıları kalmadı dua et kardeşim baktın olmuyo o evi terket kendine yeni bir hayat kur ahir zamanda olduğumuz için şeytan evlerimize girdi ve bu enerjisi düşük insanlara musallat oluyor benimkilerde evde böyle


Kayıtsız Üye
şimdi anne ve baba zalimse seni Allah’a inanmaktan alıkoyuyorlarsa ve sana manevi olarak çok zarar veriorlar ve ruhunu tahrip ediorlarsa cihade başta olmak üzere başka herhangi bir işte rızaları yine şart mı?


arifselim
Anne ve babanın rızası, Allah’ın rızası ve onların gazabı da Allah’ın gazabı olduğu bildirilmiştir. Sana haram emrettikleri hariç onlara saygıda ve hürmette asla kusur etmemelisin.


Kayıtsız Üye
Senin nasihatin. .s..tuzu kuru senin islami I sinden haber in zerre kadar olsa nasihat etme de Kişinin halinden anlarsin box boş konuşmussun


Kayıtsız Üye
Ben bu anlattıklarımın bur tartiaya dönüşmesini istemem. Anlattığım kadar, zaten hayatım bu kavgalalrla geçti. Ben dinimizin anne babanıza bize zulmetmesine izin vermeyeceğini düşünüyorum.

Horlayan, aşağılayan, küfürler eden, evliyiz namusumuza dil uzatan, kendisinin bir oda dolusu kıyafetine karşılık maddi durum nispetinde evladinin ihtiyaçlarını gidermeyen, başkalarına evladını kötüleyen, beraber geçirilen HER HER HER HER HER HER zamanın ânın MUTLAKA MUTLAKA VE MUTLAKA canına okuyan, BENİ DÖVÜYOR’a kadar giden iftiralar atan anne ve baba…

Okudunuz mu?  İnsan Hayvan Mıdır?

37 yaşındayım. Hem hemen 25’ime kadar insanların gözlerinin içine bakamadim.

İnsanlar içinde, söz bana düşse bile konusamadim, konuşmaktan kacindim.

Her bayram öncesi güzel hayaller kurarken yeni bir kavgayla tarumar oldum.

İnsanligimin, evlatligimin, adamligimin hiç ama hiç hayrını göremedim.

Hiçbir zaman hicbir şeyden tat alamadım, etrafimdakilerin mutluluğuna, rol icabı, eslik ettim.

Psikolojik darmadağınık!!!

Öfke kontrolum çok berbat. Bunun için psikiyatriyle gorsutum. Detaylı sorular sonunda, keşke annenin babamı buraya getirebilsen… demişti. Çünkü kardesslerimin de benimle ayni psikolojide olduklari onu hakli çıkarıyordu. Hekime gore sorununun kaynağı onlardı.

Abartmiyorum, vAllahi d e billahi de!!!

Derviş pozu atan, çok Müslüman görünen adama su anlattıklarının binde birini yapsan, ağız dolusu kufretmese bile seni terk eder, yüzüne bile bakmaz. Simdi su halde hala nasıl olur da yedigimizi ictigimizi giydigimizi orttugumuzu… her şeyi başımıza kakan, bize her turlu küfrü hakareti reva gören, bize kendimizi aşağılık birer pislik olarak hissettiren, yüz defa bin defa milyon defa evlatlıktan reddeden ebeveyn karsisinda nasıl bir iradeyle birlikte kalıp kavga bile etmeden, sesini bile çıkarmadan… Nasıl nasıl nasıl…

Yok, öyle kuru bir tartışmaya dönüş memeli. Mesele, bu başlığı ta başından beri okudum, anlattığımız kadar vahimken bize hala:

Onlarla birlikte durum, ne derlerse desinler katlanin falan denirse ne olur?

Ben söyleyeyim.:

Evlat ya kafayı yer
Ya intihar eder
Ya ebeveynine saldırır, dilim varmiyor ki en kötüsü de bu!

Yok, öyle kuru tartışmaya donusmesin


Kayıtsız Üye
Gerçekten anlayamıyorum.Anne baba hakkı çok önemli 25 yıllık evliyim eşimin ailesinden gördüğü zulme her zaman sabır göstermesine hayran kalıyordum eşim de ben de imanı güzel insanlarız özellikle eşim dinine çok bağlı bir insan bir bilseniz yaşadıklarını çatlardınız ama biz Allah dedik Şimdi yazılanları okuyorum da her zulmu kabul edecek evlat ve ses çıkarmayacak öyle mi tam biz bunu yapıyoruz o yüzden eşimi akılsız yerine koyuyorlar ailesi peki hak arama nerede 3 tane pırıl pırıl evladım var biri universite de tıp okuyor artık yeter anne babam ses çıkarsın diyor artık o bile isyanda evladım servetlerini diğer evladına vermesine kırgın oysa ki biz dünyalık değiliz ki evladıma da bunu anlatıyorum susuyor ama böyle olmamalı siz amcamdan daha saygılısınız neden hiç yardım etmiyorlar diyor dediğim gibi dünyalık değmez ama sevgileri de mi yok verecek dinimiz böyle anne babaya herhalde hak vermez Rabbim en iyisini bilir yeter ki biz kul olabilelim yazmak istedim ZULUM kadar kötüsü yokmuş beşeriz bir gün patlayıp onları kıracağız bunu biliyorum ama hiç bir şeyi bilmiyor yerine konulmakta çok kötü Allah var keder yok selamla

Okudunuz mu?  Heykel ve resim ile ilgili dinimiz ne emrediyor

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar imtihan dünyası ne yazık.. En ok sevdiklerimizle imtihan oluyoruz. Zarar geliyorsa uzak durmayı tavsiye ediyorum Allah yanlız. Kırmayı kalbin katılmaması iyi olmaz. Selami kesme bir kendine gel uzaklar. Hayırlı gunlerınız olsun


Kayıtsız Üye
sana tavsiyem bir ortam bulman elbette haram olmayan bir ortam dini bir ortam mesela cemaat tarzı medrese tarzı çok arkadaş edin yaş sınırı seçme senden büyük olanlarla da dostluk et


Kayıtsız Üye
merhaba arkadaşlar ben 21 yaşındayım kızıım. Benimde sorunum annemle maalesef babamla genelde iyidier ama annemle berbath . Özellikle bu aralar çıldırmak üzereyim.Gerçekten ailesel sorunlar çok zor hele bir de seni anlamıyolarsa ve aynı evde yaşıyosan gerçekten çok zor.Rabbim bizi onlardan uzaklaştırmayı nasip etsin


Kayıtsız Üye
nasihat: bir alimden bir zalim,, bir zalimden de bir alim çıkabilir. anne ve babanızada öf dahi demeyiniz. lakin islam a uymaları konusunda güzelce ve nazikçe onları ikaz edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Benim babam hiç bir zaman bizden maddi desteğini esirgemedi ama hiç bir zaman manevi olarak yanımızda olmadı.Aynı zamanda bize psikolojik olarak eziyetler etti , en önemlisi ben artık ona katlanamıyorum çünkü bu yaptıklarının yanında Allah’a da saygısızlık yapan bir insan küfürbaz saygısız sevgisiz biri.Yaşım büyüdükçe ondan daha çok nefret ettim.
Siz olsanız ne yaparsınız böyle bir adamla yaşamakkkk.


Kayıtsız Üye
Anne bana hakkı diyolar beni dovuyolar herzaman işkence yapa yapa ruh hastası olsun ilac bağımlısı oldum van kufur ediyorlar namusuna dil uAtiyo anne bana denifiniz şahıslar bence böyle ana babanin hakiki olmaz evlat üzerinde bence Allah bunu kabul etmez Allah bir kuluna böyle imtihan vermez bence Allah bulari karşılıksız bırakmaz bence


Mazlum2

Mesele muhtaç ana babaya bir de biz tekme vuralım mi meselesi değil. Yorumları ona göre yazin. Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Kurban bayramı orucu

Kayıtsız Üye
Lütfen Allah sözcüğünün arkasına (c.c.) kısaltmasını ekleMEyiniz. Azımız anlamını biliyor olsak ta çoğumuz bilmiyor ama bir hürmet eki olduğunu tahmin ederek ekliyoruz. Ancak Allah’ın yalakalığa ihtiyacı yok, emin olun her saniye interneti takip etmiyor; samimi, yürekten olunuz yeter!
Ana-Baba zalimse bunun çözümünü İslam’da, Kur’an’da yada başka bir semavi dinde bulamazsın çünkü Semavi dinler bizleri öbür dünyaya hazırlar, bu dünyadaki sorunlarla çok ilgili değillerdir zira bu dünya imtihan dünyasıdır, yalan dünyadır, kimin cennete kimin cennete gideceğini karar verilecek bir ara geçittir.
Anan-baban madem yıllardır sana maddi ve manevi zarar veriyor onlara zarar vermeden yıllar önce onları terk etmeli, kurtulmalıydın! Allah’tan yardım istemeden önce nefs’ini korumalıydın, Allah korkunun sana bir yardımı oldu mu?
Ayrıca Allah’tan korkulmaz, sevilir ve zaten inandığın, benimsediğin için değil korktuğun için yapılan hiçbir işten hayır gelmez!


Kayıtsız Üye
anne baba zulüm yapmıs adam kurandan örnek veriyo doğru ama yorum yanlıs anne baba zulüm yapıyorsa boyun egmeyin anne baba adını almıs ama sadece ad olarak müslüman iyi niyetli olmalı bu niyeti su istimal edenlere karsı hakkını savunması gerekir insanları yanlış yönlendirmeyin müslüman korkak olmamalı geregini yapmalı eksik bilgi verip insanları sömürmeyin


Kayıtsız Üye
Senin işin bu ki onların sözlerini dinlemeyesin , kendi hayatını yaşayasın
Bir de bilesin ki, İslam insanlara tamam yetiştirelememiş , insanları din adına çoğu din alimleri kandırmış ve zalime itaatı farz kılmışlar
ama Kuranda bu ayeti de bir okursun:

Allah kötü işler yapmayı emr etmez

Zalime itaat kötü bir iş yapmaktır anne baban da olsa , uzaklaşasın, medet ve riza ummayasın


Kayıtsız Üye
Kardeşin bende yıllardan beri aynı şeyleri yaşıyoruz .sorun babam kız evladını sevmez aşağlar .oğuları ve gelinleri yanında tersler aşağlar ki gelinleri ogları mutlu olsun gönlünü hoş tutsun .çalıştık paramızı aldı.bildiğin bir firavun ya babam .sabır ediyorsun umursamıyorsun ama yeri geldiğindede karşılık veriyorum yediğim dayağın hadi hesabı yok.babam para merakı var para insan sınıfını ayırtan şey onun için hava atmayı sever parasıyla.hep oglarım yeşin derdinde .oglarıda iflah olsa :)) .her zulümlüne karşı yeri geliyor sabır yeri geliyor altan alıyorum .yeride geliyor canım yanıyor bedua ediyorum .dört kız evladı var onlara.muhtaç olasın diyorum .perma perişan olasın diye .malzumun beduası tutar çünki.bazende diyorum ki boş ver beddua edip günaha girme kurani kerimde akıbeti belli onun diyorum.anneme gelince annem masum rolü oynar hep dışada içede.yapmadığı şeytanlık yok maşAllah.dediğin gibi hep saygımıda sevgimide kaybettim öyle gaddarlaştırdılar ki merhametim bile yok.el kızı terbiyesiz o hersryi yapmakta özgür bir şey diyemezler ama kız evlatlarındanda saygı beklerler hizmet beklerler .adam yerine konulmadığım yerde babamı da ki silerim .

Okudunuz mu?  Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı

Kayıtsız Üye
Anneden, babadan gelen zulüm bu dünyadaki en ağır sınav… Bu durumu yaşamayan için “Anaya, babaya asi olmayın. Sabredin. ” demek ne kolay. Sadece çeken bilir bu zulmü. Allah yardımcımız olsun…


Kayıtsız Üye
Bu sorunu gerçekten yaşamayan anlamaz.. uzaklaşman lazım, kesinlikle uzaklaşmanlışın. Eğer uzaklaşmazsan iyice hasta olursun, intihara bile gider konu. Ayda yılda bir görmek en iyisi. Yanlarında durdukça baskı yapıyorlar. Uzaktan para gönder vs senden hayırlı evlat olmaz onlar için. Yanlarında iken ne yapsan faydasız. Ne yaptınki derler asla Allah razı olsun demesler. Bütün insanlıktan hayattan nefret edersin. Hz. Peygamber boşuna mı gitmiş Hira dağına.. dayanamadığın noktada kendini tazeleyeceksin. Biran önce kendine başka ev, başka iş, başka hayat kuracaksın. Zaten ne kadar fedakarlık yaparsan o kadar onların kölesi oluyorsun yanı alışıyorsun bu duruma.. en sonunda kendini silmeyi kabul ediyorsun, sen Şen olmaktan çıkıyorsun. Dediğim gibi uzaktan ara sor, ayda yılda bir gör, para gönder.. kimseye kulak asma, of bile demeyin demiş Allah diye diye dengemizi bozduk biz. Kendimizi yok ettik kendi ellerimizle. Vazgeç kardeşim yapma etme kendine kıyma. Sonun çok kötü olur hayır dualarını da alamazsın asla. Kendini kurtar biran önce.


baba evladına zulmederse, Zalim anne, zalim anne baba

Bu kategoride yer alan Şirk konusu kafamı çok karıştırıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zalim anne ve babanın evladı? Ne yapmalıyım