Şafii mezhebine göre süt kardeşliği?
Kayıtsız Üye
mrb ben dayımın kızını seviyorum ve onunla evlenmek istiyorum yanlız benim ablam ve onun abisi süt kardeş (biz süt kardeş değiliz) bizim evlenmemizde bir sakınca varmı meshebimiz şafi
Cevap: Şafii mezhebine göre süt kardeşliği?
Desert Rose
Albanızın süt emmesi sizi bağlamaz evlenebilirsiniz. Süt emme konusu sadece emen kişileri bağlar
Cevap: Şafii mezhebine göre süt kardeşliği?
kades
1 – nenemin sütünü içtim teyzemin kızıyla evlenebilirmiyim
2 – nene torununa süt verdikten sonra o kız başka torunla evlenebilir mi? hanbeli ve maliki mezhebine göre nasıl olur?
3 – Şafi messebine göre ablamın torunundan abtesim bozulurmu
4 – Benle dayimin kizi birmirimizi seviyiruz ama onun halasi ve ben süt kardrsiz abdest bozulurmu mezhebimiz şafi
Şem’a
1 – Nene sütünü emen kişinin teyzesi onun öz kardeşi, teyze kızı öz yeğeni durumuna geleceği için evlenemez.
2 – Süt kardeşliği konusunda en geniş fetva şafii mezhebindedir ve kız başka torunla evlenemez.
3 – Şafi mezhebine göre ablanızın torunundan abdestiniz bozulmaz
4 – bozulmaz
Kayıtsız Üye
Hocam ben tezyemin ogluyla beraber sut emmisim ve ben onun ablasiyla evlenebiliyormuyum.
mum
< onun ablasiyla evlenebiliyormuyum. >
hayır evlenemezsin o senin ablan
——-
Sual: Süt kardeşimin yanında başı açık durabilir miyim?
CEVAP
Evet. Normal kardeşinizden farkı yoktur. Dinen kardeşinizin yanında nasıl durabilirseniz onun yanında da öyle durabilirsiniz.
Sual: Çocuklarımızı birbirine süt kardeş yapmanın faydası veya zararı ne olabilir? Nelere dikkat etmemiz gerekir? Her iki çocuk da birbirinin annesini emmesi gerekir mi, yoksa birisi yeterli mi?
CEVAP
Süt kardeş genelde tavsiye edilmez. Ama ihtiyaç olursa yani bir arada büyüme gibi zorunluluklar varsa, süt kardeş yapılır. Birinin emmesi yeterlidir. Emen, emdiği kadının bütün çocukları ile kardeş olur.
Sual: Çocuğumuz olmuyor. Bazı ilaçlar aldık. Hanımdan süt gelmeye başladı. Küçük bir kız çocuğunu emzirmiş. Hanımım süt anne oldu mu?
CEVAP
Dokuz yaşından büyük bâkire kızdan süt gelse, sütünü bir çocuğa emzirse süt anne olur. Hanımınız da, emzirdiği çocuğun süt annesi olur. Bu emzirilen kız çocuğu, sizin üvey süt kızınız olur ise de, sütün gelmesine siz sebep olmadığınız için, önceki hanımdan olan çocuklarınız, bu kadının emzirdiği çocukla süt kardeş olmaz. (Hindiyye)
Sual: İslamiyette evlatlık olarak zikredilen kişi gerçek evlat olmadığı ve anne-babaya namahremiyeti devam ettiği için kız veya erkek bu çocuğu süt evlat yapmak marifetiyle bundan kurtulmak mümkün müdür?
CEVAP
Süt evlat yapılırsa mümkündür.
Sual: (Bu hususta hanımın suni bir şekilde memesinden süt alınıp çocuğa içiriliyor ve böylelikle kendisi ve kocasının varsa sair çocuğun vs. süt akrabası oluyormuş) Böyle bir usul caiz midir?
CEVAP
Kadının sütü varsa caizdir. Emen çocuğun da iki yaşını geçmemesi gerekir. Başka yolu da vardır. Çocuk erkekse, kadın o çocuğu abisinin hanımına emzirtir, yahut kız kardeşine emzirtir, böylece yeğeni olur. Çocuk kız ise, erkek aynı şeyi yapar, yani erkek kardeşlerinden birisinin hanımına emzirtir veya kız kardeşlerinden birine emzirtir, böylece kız bunun yeğeni olur.
Sual: Bu durumda şahıs erkek kardeşinin hanımına emzirdiği için süt emmeden dolayı yeğeni olan çocuk ile ebedi mi mahrem olur? Yoksa eğer yengesi ile abisi boşanırlarsa yengesi ile akrabalığı sona erdiğinden bu çocuk ile olan namahremlikte biter mi?
CEVAP
Ebedi mahrem olur. Annesi ile ilgisi olmaz. O onun her zaman yeğenidir.
Sual: Babası Şafii, annesi Hanefi olan 2 yaşından küçük bir kız çocuğuna Hanefi olan bir hanım bir kaşık içinde süt verse süt annesi olur mu?
CEVAP
Hanefiye göre süt anne olur, Şafiiye göre süt anne olmaz.
Sual: Dayımın oğluyla ortanca kardeşim süt kardeşler. Biz 3 kardeşiz onlar da 3 kardeş. Ortancalar süt emmiş. Ben ablamın süt kardeşinin büyüğü olana mahrem miyim?
CEVAP
Eğer, ablanız dayınızın hanımını emmişse, dayınızın bütün çocukları ile kardeş olur. Dayınızın oğlu annenizi emmişse, emen çocuk annenizin bütün çocukları ile kardeş olur.
Ablanızın süt kardeşinin büyüğü size yabancıdır, namahremdir, mahrem değildir. Onunla evlenebilirsiniz.
Sual: Bir kızın abisi teyzesini emmiş. Ve o kız şu anda teyzesinin oğlu ile evlendi. Bunların durumu nedir?
CEVAP
Bir mahzuru yoktur. Süt kardeşi olmaz. Eğer kız teyzesini emseydi, teyzesinin oğlu ile evlenemezdi. Abisinin emmesinin önemi olmaz. Süt aşağı falan akmaz.
Süt kardeşlik sebebi ile taklit
Sual: Hanefi mezhebindeki bir kimse, evlenip çocukları olduktan sonra, hanımının kendisinin süt kardeşi olduğu meydana çıksa ne yapılması gerekir?
CEVAP
Bir erkeğin, hanımı ile süt kardeş oldukları, ama 1-2 kere emmiş olduğu anlaşılsa, Hanefiye göre nikahları bozulur. Bunu kurtarmak için diğer mezheplerde bir çare aranır. Mesela Şafii veya Hanbeli taklit edilir. Çünkü Şafiide ve Hanbelide ayrı ayrı beş kere doya doya emmedikçe süt kardeşi olmaz.
(Artık olan olmuş, evlenmişler, çocukları olmuş, yuvayı yıkmak uygun olmaz) diyerek evliliğe devam edilemez. Böyle hallerde, yalnız o hususta başka bir mezhebi taklit edilerek yuvanın yıkılması önlenir. Hanefide iki yaşından küçük bir çocuk, bir kadını bir defa emse, o kadının bütün çocukları ile süt kardeş olur. Şafiide ise ayrı ayrı 5 kere doya doya emmesi gerekir. 2-3 defa emerek süt kardeş olan böyle karı-koca, Şafii mezhebini taklit ederek evliliklerini devam ettirebilirler. Şafiiyi taklit etmeden evliliklerini devam ettirmeleri mümkün olmaz.
(Şafiiye göre süt kardeş olmaz) diyerek, bir Hanefi, süt kardeşiyle evlenemez. Ancak, evlendikten sonra süt kardeş oldukları meydana çıkmışsa, o zaman bir yuvanın yıkılmaması için Şafii mezhebi taklit edilir. Böyle bir zaruret olmadan süt kardeşle evlenmek caiz olmaz, nikah bâtıl olur.
[Hanefi ve Malikide bir defa, bir yudum emmekle süt kardeş olur. Şafiide ve Hanbelide ise ayrı ayrı 5 kere doya doya emmesi gerekir. Şafiide, iki yaşından yukarı iken emen, süt kardeş olmaz. İmam-ı azama göre, 30 aydan, Malikiye göre 26 aydan sonra emen süt çocuğu olmaz. Hanbelide, bir kavilde her yaşta süt emen, süt kardeş olur.]
Sual: Bir erkek hanımın sütünü içse nikahına zararı olur mu?
CEVAP
Nikahına zararı olmaz ancak, kadın sütünü zaruretsiz içmek caiz değildir. Bilerek içmek günah olur ise de, büyük kimse, süt emmekle süt çocuğu veya süt kardeşi olmaz. Hanbelide, bir kavilde, her yaşta süt emen, süt kardeşi olur. Şafiide, iki yaşından yukarı iken emen, süt kardeşi olmaz. İmam-ı azama göre, 30 aydan, Maliki mezhebinde, 26 aydan sonra emen, süt kardeşi olmaz. Hanefi ve Malikide bir defa, bir yudum emmekle süt kardeşi olur. Şafii ve Hanbelide ise, ayrı ayrı 5 kere doya doya emmesi gerekir.
Sual: Bekâr bir kızın sütü gelse ve bir çocuğu emzirse, yine sütanne olur mu?
CEVAP
Evet.
Sual: Yengem babaannesini emmiş. Yengemin halasının oğlu yengeme mahrem midir?
CEVAP
Evet, mahremdir. Çünkü yenge babaanneyi emmekle babaannenin kızı olmuş oldu, yani halası ile kardeş oldu. Halasının oğlu da kardeşinin oğlu olmuş olur. Kardeşin oğlu da mahrem olur.
Sual: Bir çocuk bir kadının sütünü emse, çocuk kimlerle süt kardeş olur?
CEVAP
İki yaşından küçük iki çocuk, aynı kadından süt emince, süt kardeşi olur.
Bir çocuk, bir kadının sütünü emince, bu sütün hasıl olmasına sebep olan erkek, bu çocuğun süt babası olduğu gibi, bu erkeğin babası da, süt dedesi, anası da, süt ninesi, kardeşleri de süt amca ve süt halası olur.
Çocuğun, süt anası ve süt babası ile ve bunların anaları, babaları ve kardeşleri ve çocukları ve her kuşaktan torunları ile evlenmesi, ebedi haramdır. Bunlarla soydan akraba olsaydı, yine evlenemezdi. Bu çocuğun çocukları, bunun süt anası veya süt babası ile evlenemez. Çocuğun hanımı, çocuğun süt babası ile ve çocuğun kocası da, çocuğun süt anası ile evlenemez. Aynı kadından emen oğlan ile kız, süt babaları başka olsa ve başka yıllarda emmiş olsalar bile, birbiri ile ve birbirlerinin çocukları ve torunları ile evlenemez.
Sual: Ağabeyimin hanımı, bir kızı emzirmiş. Bu kızla evlenmem haram mıdır?
CEVAP
Evet haramdır. O kız ağabeyinizin kızı sayılır, sizin de yeğeniniz olur. Öz kardeşinin süt kızı ile evlenmek haram olduğu gibi, süt kardeşinin öz kızı ile ve süt kardeşinin süt kızı ile de evlenmek haramdır.
Sual: Annemi emen çocuğun, yani süt kardeşimin annesi veya bacısı ile evlenebilir miyim?
CEVAP
Evet.
Sual: Ağabeyim, amcamın hanımını emmiş. Amcamın kızı ile evlenebilir miyim?
CEVAP
Evet evlenebilirsiniz.
Sual: Bir çocuk benim hanımımı emdi. Bu çocuğun ablası bana namahrem mi?
CEVAP
Evet yabancıdır.
Sual: Amcamın hanımını emdim. Bu hanım ölünce amcam, başka bir kadınla evlendi. Bu kadın da bana süt annem gibi mahrem midir?
CEVAP
Evet mahremdir; yani yabancı değildir. Süt babanın başka hanımı da mahrem olur.
Sual: Hanımımdan süt emen çocuk büyüdü ve evlendi. Onun hanımı bana yabancı mıdır?
CEVAP
Süt oğlun hanımı, kendi öz oğlunuzun hanımı gibi gelininiz olur yani yabancı değil, mahremdir.
Sual: Sütünü emdiğim kadının kardeşi, yani süt dayım, benim ablamla evlenebilir mi?
CEVAP
Süt annenin ve kocasının yani süt babanın, nesebden ve süt emzirmekle hasıl olan akrabasının hepsi, süt çocuğunun akrabasıdır. Fakat süt çocuğun akrabası, süt annesinin ve süt babasının akrabası değildir. Mesela süt annenin erkek kardeşi, süt çocuğunun bacısı ile evlenebilir. Süt babasının kardeşi de evlenebilir.
Sual: Ağabeyim, amcamın hanımını emmiş. Amcamın kızları benimle de süt kardeş olur mu?
CEVAP
Amcanızın bütün kızları ağabeyinizle süt kardeştir. Sizinle hiç biri süt kardeş olmaz.
Sual: Süt kardeşliğinde, "Süt aşağı akar, yukarı akmaz" sözü doğru mudur?
CEVAP
Böyle bir şeyin aslı olmadığı Nimet-i İslam kitabında yazılıdır. Mesela bir kız, bir kadından süt emse, bu kadının bütün çocukları ile süt kardeş olur. Fakat bu kadının çocukları, emen kızın ablası ve küçük kardeşi ile de evlenebilir. Yalnız bu kız, onlara süt kardeş olur. Büyük-küçük diğerleri süt kardeş olmaz.
Sual: Amcamın büyük kızı, annemi emmiş. Amcamın diğer kızları ile süt kardeş olur muyuz?
CEVAP
Annenizden süt emen büyük kız ile hepiniz süt kardeş olursunuz. Annenizi emmeyen diğer kızların hiçbirisi, hiçbirinizle süt kardeş olmaz.
Sual: Süt kardeşin süt kızı da, süt kardeş hükmünde midir?
CEVAP
Evet süt kardeş hükmündedir.
Sual: Bir kişi, hanımının süt kızına şehvet ile dokunsa, kendi kızına dokunmuş gibi hürmet-i musahere hasıl olur mu?
CEVAP
Evet.
Sual: (Bir kadın biberona sütünü sağsa, biberonun içinde inek sütü de olsa ve bu süt başka birisinin küçük çocuğuna içirilse, bu çocuk, sütünü içtiği kadının çocukları ile süt kardeş olur mu?)
CEVAP
Kadının sütü, inek sütünden fazla ise süt kardeş olur. Az ise süt kardeş olmaz. Kadın sütü yoğurt yapılsa, çocuğa bu yoğurt yedirilse yine süt kardeş olmaz. (Merakıl felah, Dürer, Tahtavi)
Sual: Annem bir çocuğu emzirmiş. Bu çocuğun kız kardeşi ile evlenmem caiz midir?
CEVAP
Evet caizdir.
Sual: Süt oğlunun veya süt kızının kız kardeşi ile evlenmek caiz midir?
CEVAP
Evet caizdir.
Sual: Süt kardeşinin veya öz kardeşinin süt kızı ile evlenmek caiz midir?
CEVAP
Hayır caiz değildir. Çünkü kardeşinizin kızı demektir.
Sual: Oğlumun süt anasının kızı ile evlenmem caiz midir?
CEVAP
Evet caizdir.
Sual: Kardeşimin kızını emziren kadının kızı ile evlenmek caiz midir?
CEVAP
Evet caizdir.
Sual: Küçük kardeşimin emdiği kadının kızı ile veya bu kadınla evlenmem caiz midir?
CEVAP
Evet caizdir.
Sual: Oğlum, bir kadını emmiş. Bu kadınla evlenmem caiz midir?
CEVAP
Evet oğlunun süt annesi ile evlenmek caizdir.
Kayıtsız Üye
Ablamla amcamın oglu süt kardesler ama sadece annem amcamin oglunu emzirmis benimle amcamin ogluna nikah dusermi
imam
< annem amcamin oglunu emzirmis benimle amcamin ogluna nikah dusermi >
Amcanın oğlu, annenden süt emdiği için sen onun süt kardeşisin. Evlenemezsin
Kayıtsız Üye
Ablamla amcamın oglu süt kardesler ama sadece annem amcamin oglunu emzirmis benimle amcamin ogluna nikah dusermi
Şema
Aynı soruyu yukarda sordunuz ve imam cevap vermiş
Amcanın oğluyla süt hısımlığı nedeniyle evlenemezsin
Kayıtsız Üye
Eşimin ablası benim amcamın hanimi ve biz 12 yıllık evleyiz beni emzirdigini söylüyor şimdi biz ne yapliyiz ama ablamida abimide emzirmis beni emzirdiginden çok emin degilim diyor yengemin cocuklarida annemin sütünü emmis acil cvp bekliyorum
Şem’a
İmam Şafii’ye göre 5 defa ayrı zamanlarda ve doyacak kadar kesin emzirdiğini bilmesi gerekir.
Kayıtsız Üye
Ablamin emzirdigi kiz ile evlenebilirmiyim
Şem’a
Ablanızın emzirdiği kız ile evlenebilirsiniz çünkü süt kardeşlik sadece ablanızı bağlar
Kayıtsız Üye
Hocam..
Dayımın kızıyla birbirimizi uzun süredir seviyoruz ve evlenmek üzereyiz. Ama süt kardeşiz hanefiye göre hanefi mezhebimizde hanefi. Şafiyi taklit etsek yada şafi mezhebine geçiş yapmalımıyız başka bir çözüm varmı
Şem’a
Süt kardeşliği konusunda mezhep taklit edebilirsiniz.
Şafii mezhebine göre 5 defa ayrı zamanlarda doyacak kadar emmek gerekiyor ama Hanefi mezhebine göre bir defa da bile kardeşlik sabit olabiliyor.
Kayıtsız Üye
Hocam benim yengem birine süt vermiş o kişide beni istiyor ikimizde şafiyiz ne yapmalıyız nolur bir çıkış yolu bulun Allah razı olsun
arifselim
Bu durumda en fetvası en hafif olan şafiilerdir. Eğer şafii iseniz size bu durumda evlilik ve nikah düşmez siz kardeş sayılırsınız evliliğiniz haram olur.
Kayıtsız Üye
Biz şafiyiz ben teyzemin ogluyla evlenicem ama teyzem ben daha dogdugum ilk gun bana sut vermeye calismis icmisim ama kusmusum sadece bir defalik vermis sonra bir daha hiç vermemis ben ile teyzemin oglunun evlenmesine engel değil degil mi biz sut kardesi olmuyoruz değil mi ? Ikimizde safiyiz ?? Hocam cevabinizi bekliyorum ??
arifselim
Bu durumda teyzenin oğluyla evlenebilirsin. Şafii mezhebine göre 5 defa ayrı zamanlarda doyacak kadar emmek gerektiği için siz süt kardeşi sayılmıyorsunuz.
Kayıtsız Üye
hocam ne olur acil cevap veriniz 3 senedir nişanlıym ilimizde öğrenciyiz ilahiyat fak. ve bu sene okul bitiyor evlenecektik ama süt kardeşi olduğumuz ortaya cıktı yani ben onun annesinin sütünü emmişim hemde 5 defadan fazla 10 15 gün gibi ikimizde şafiiyiz başka mezhebe gecsek ya da nasıl olacak lütfen yardımcı olurmusunuz Allah razı olsun….
imam
Süt kardeşliği konusunda en iyi fetva şafii mezhebinde ve maalesef beş defadan fazla emdiğiniz için hiç bir fetvası yok
Not: Hanbeli ve maliki mezheplerine bakmadım
veli
Benim süt kardeşim ile abimin süt kardeşinin abdesti bir birinden bozulurmu ayni süt anneden süt içmiş ler meshebimiz şafi
arifselim
Senin veya abinin olması önemli değil, eğer aynı anneden süt içmişlerse bunlar kardeş hükmündedirler ve onların birbirinden abdestleri bozulmaz.
Kayıtsız Üye
Merhaba. Acaba Şafii Mezhebine Göre benim kardeşimin süt annesi ile benim abdestim bozulur mu?
arifselim
Merhaba kardeşim. Senin kardeşinin süt annesi ile senin bir bağın yoktur. Şafii mezhebine göre abdestiniz bozulur.
Kayıtsız Üye
Süt kardeşimin abisi bana namahrem ( ondan abdestim bozulurmu)olur mu? Mezhebim şafii
arifselim
Süt kardeşliği emen kimsenin kardeşlerini bağlamaz. Bu kimse ile senin herhangi bir bağın ve alakan yoktur. Bu kimse ile şafii mezhebine göre abdest bozulur.
Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben teyzemin sütünü emmişim. Teyzem beni emzirdikten 3 yıl sonra kızı olmuş teyzemin kızıyla evlenebilir miyim
Şem’a
Teyzeniz sizi 5 defa emzirmiş ise teyzenizin kızları sizin öz kardeşleriniz sayılır.
Sizden sonra doğması durumu değiştirmez
Kayıtsız Üye
Ben amcamin ogluyla sut kardesim Bu durumda sut kardesimden kucugununden veya Ondan Buyuk olaninda abdest bozulurmu
Şem’a
Süt kardeşlerin hiç birinden abdest bozulmaz imam şafiiye göre ama süt karşler konusunda aşırı samimi davranmamak gerekir.
Kayıtsız Üye
Dedem iki tane eş getirmiş ilk eşinden amcam süt içmiş ikinci esindende ben süt içmişim amcamla süt kardeş olirmuyuz yada onun kızlarından biriyle evlenebilir mıyım
Annemin dedesi iki tane eş getirmiş ilk eşi olan ve benim öz ninem olan eşinden büyük amcam süt içmiş üvey ninem olan ikinci esindende ben süt içmişim acaba amcamla süt kardeşi olirmuyuz onun kızıyla evlenmemde bir sakınca var mı ?
mumsema
Amcanızın kızı, sizin süt babanızın kızı olduğundan evlenmeniz sakıncalıdır.
Kayıtsız Üye
Mrb hocam ben safi mezhebindeyim.
Dayimin kiziyla sut kardesim.
Babaanemin zoruyla icirdiler sutu bana.
Ben kucuktum 6-7 aylikken belkide bir yasindayken 2 defa doyana kadar icmisim.
Kiz sut icmemis ama.
Ve dayimin kiziyla birbirimizi seviyoruz. Biz evlenebilir miyiz hocam.
Bunu bir bedeli falan varmi.
Safi mezhebinde 5 hak varmis ama ben iki defa doyana kadar icmisim
arifselim
Merhaba. Şafii mezhebine göre 5 defa doyana kadar bebek süt emmediği sürece süt kardeşliği gerçekleşmez. Şafiiye göre evlenmenizde bir sakınca yoktur. Beş sefer emmediğinden emin olman gerekir.
Kayıtsız Üye
Küçükken amcamın dugun hazırlıkları dolayısıyla ananem benı emzırmıs ne kadar oldugunu bilmiyorum. Yengemin bir cocugunu da sutu gelmiyor diye ara ara emzırmıs birbirimizi seviyoruz. Ne yapmamız gerekiyor
mumsema
< Yengemin bir cocugunu da sutu gelmiyor diye ara ara emzırmıs >
Emzirme sayısını bilmezseniz cevap veremeyiz. En az beş defa emmiş olması gerekir.
Aski vuslat
Selamun aleykum
Sut oğlumun hanımından ve çocuklarından abdestim bozulur mu
imam
Süt oğlunuzun eşi gelininiz, çocukları torununuz sayılır
Kayıtsız Üye
Ben ve erkek arkadaşım aynı kadının sutunu içmişiz böyle bir durumda nikah düşer mi ? İkimiz de Şafiyiz.
mum
Aynı kadının sütünü içmişseniz siz kardeş sayılırsınız evlenemezsiniz.
Kayıtsız Üye
Annem bir kadının ilk çocuğu ile birlikte süt içmiş kuzenim bu kadının son çocuğu ile birlikte süt içmiş annemle kuzenim kardeş oluyor mu ya da benim dayım oluyor mu
mum
Annenle kuzenin ile aynı kadından süt emmiş ise kuzen sizin öz dayınız gibidir
Kayıtsız Üye
Merhaba abimle beraber süt emen kişiyle evlenmek istiyoruz biz de süt kardeşi sayılıyomuyuz.
arifselim
Merhaba. Abinin süt emmesi seni veya diğer kardeşlerini bağlamaz. Süt yakınlığı sadece sütü emen kişiyi bağlar. Abinin süt kardeşi ile sizin evlenmeniz caizdir.
Cigdembydk
Selamunaleykum. Benim babamla görüştüğüm çocuğun ablası birlikte süt emmişler bir veya iki kere ama biz şafii mezhebindeyiz bizim nikâhımız düşermi
imam
Babanızın sütünü emdiği kadın onun annesi, sizinde neneniz sayılır.
Nenenizin çocukları sizin amcanız ve halalarınız sayılır.
yalnız şafiiye göre en az beş defa farklı zamanlarda süt emmek şarttır.
Kayıtsız Üye
Hocam benim en küçük kardeşim 6 yaşındayken amcamın yani sevdigim kızı emzirmiş oda o zaman 1 yaşındaydı 2.5 seneden sonra süt kesiliyor deniliyor sizce bu doğru mudur acil yardımınızı bekliyorum
arifselim
Sorunu tam olarak anlayamadım. Kardeşin 6 yaşındayken bir başkasını emzirmesi mümkün değil ki? Bu sorunu daha anlaşılır biçimde sorarsan cevaplamaya çalışırız.
süt kardeşten abdest bozulur mu, bir kadının bacısının torunundan abdesti bozulur mu, şafii mezhebine göre süt kardeşliği