Büyü yapmak günah , peki büyüler neden gerçekleşiyor ?

Büyü yapmak günah , peki büyüler neden gerçekleşiyor ?

yaso-123
Büyü yapmak günah , peki büyüler neden gerçekleşiyor ? Yani günah olan yanlış olan birşeyin olmasına Allah (cc) neden izin veriyor ?


Yanıt: büyü yapmak günah , peki büyüler neden gerçekleşiyor ?

VanLi
Kardeş öldürmekte hırsızlık yapmakda günah.

Neden bizim millet yapıyor.Oda zarar veriyor ötekide.Allah bizi imtihan ediyor bu gibi şeyler olmazsa imtihanın ne anlamı kalır.


Yanıt: büyü yapmak günah , peki büyüler neden gerçekleşiyor ?

yaso-123
benim asıl anlamadığım tamam biri büyü yapıyo neden Allah (cc) o büyüyü gerçekleştiriyor tamam yapan için bir sınav ama yapılan kişinin bu sınavla ne alakası olabilir, yani biri büyü yapıyor Allah (cc)’de o büyüyü gerçekleştiriyor mu? sonuçta Allah(cc) istemeden hiçbirşey olmaz ..


Yanıt: büyü yapmak günah , peki büyüler neden gerçekleşiyor ?

Kılıçali49
Evladım;şöyle diyelim…Kimi malıyla,kimi canıyla,kimi evladıyla…vb sınav olur.Büyüyü yapan,yaptığı için sınavı kaybeder.Büyüye maruz kalan da,gösterdiği sabır oranında sınavı kazanır…Kimin,ne zaman ve ne şekilde sınava tabi tutulacağını ancak sınavı yapan yani Rabbimiz cc bilir…Anlaşılıyordur umarım…

Bu soru VanLi kardeşimizin cevabına benziyor…Yani birisi adam öldürürse,sınav oluyor da;öldürülene ne oluyorona yazık değil mi, diye sormayacaksın…Sınav, bunlar hep…

Selam ve dua ile…


Ahmed Han
< Büyü yapmak günah , peki büyüler neden gerçekleşiyor ? Yani günah olan yanlış olan birşeyin olmasına Allah (cc) neden izin veriyor ? >
allah-u Teala’nın bir şeyi yasak etmiş olması, o şeyi cûzî iradasi ile yapmak isteyen bir kişinin yapamayacağı anlamına gelmiyor. Allah bazı şeyleri yasak eder, ama kullarının yapmasına mani olmaz. Yani yasak etmesi yapmaya çalışanlara mani olacağı anlamına gelmiyor. Zira, Allah (c.c.) bir işe mani olmak isteseydi, o işi yapabilecek hiç kimse olmazdı. Ve, Allah (c.c.) bir işin olmasını isteseydi, o işi yapabilecek hiç kimse olmazdı.

"Yasaklamak" ve "mani olmak" farklı anlamdadır. Biz insanlar bir şeyi yasakladığımız zaman o şeye aynı zamanda mani olmak isteriz, bu noktada senin kafan karışıyor işte; yani Allah’ı da bizim mantığımızla düşünüyorsun.

Halbuki Allah yasaklara uymayanları cezalarını belirli bir vakte kadar erteler. "İbadet" olayı da bununla ilintili; yasaklara uymayan mucrim kişilere azab edilir, yasaklara uyanlara ise ecir verilir. Aslında olayların temelini incelemek gerekirse, insanın varoluş amacı da bu "ibadet" meselesidir. Eğer Allah yasak ettiği şeylerin gerçekleşmesine mani olsaydı, yeryüzünde ibadet nâmına bir şey olmazdı. Çünkü insanlar hiç suç işleyemezlerdi, öyle olunca da cehennem olmazdı. Allah’ın gazabı bilinmezdi. Halbuki Allah gazabının bilinmesini istemiştir.


ferah36
< benim asıl anlamadığım tamam biri büyü yapıyo neden Allah (cc) o büyüyü gerçekleştiriyor tamam yapan için bir sınav ama yapılan kişinin bu sınavla ne alakası olabilir,… >
Yapılan kişinin bu sınavla alakası, Aynen "hastalıklara karşı aşı olmak" durumu gibidir. Yani Allah (cc) yapılan büyünün gerçekleşmesine izin veriyor ki, yapılan, korunmasız durumunda. Bu durumda kişinin yapması gereken, Allah’ın (cc) tam koruması altına girmek, Yani Allah’ın (cc) tam kulluğuna ulaşmak. O zaman iblis, şeytan, cin, büyü, gibi etkiler o kişiye zarar veremez.


Kayıtsız Üye
slm sihir büyü tmm günah ama sihire büyüye maruz kalan kişi tabiki nasıl büyü yapan varsa büyü bozabilen kişilerde vardır ve bunlardan yardım almak zorundadır sizler yapan yaptıran vebal altındadır iyide bu yapılanı bozmak için de yapılan gene büyüdür napalım şimdi büyüye maruz kaldıysak elimiz kolumuz bağlı oturalımmı ozman hasta oluncada doktora gitmeyelimmi dua edelim olsun bitsin bu mu çözüm büyü yapmak günahtır büyüden kurtulmak için yapılan günah olamaz ha bu olaylarda çok istirmarcı olanlar var o onların sorunu ama büyüye maruz kalan kişi kurtulmak için ne yapsa mübahtır .


Kayıtsız Üye
Büyü yapan kişinin yaptığı büyüyü Allah mı kabul ediyor eğer Allah kabul ediyorsa kendisi üzerine büyü yapılan kişi bu büyünün sonucunda isyana sürüklenip çok kötü işler yapsa bu yaptığı isyanın günahından sorumlu olurmu.


Şema
< kötü işler yapsa bu yaptığı isyanın günahından sorumlu olurmu >
İradesi yerindeyse sorumlu olur ama sihirden dolayı iradesi gitmişse sorumlu tutulmaz.


Kayıtsız Üye
Büyü ile imtihan olmaz.
Ben elimden geleni yapacağım, Yaradanı , dinimi , vatanımı , milletimi , ailemi seveceğim. Fakat bir veledi zina çıkacak bana büyü yapacak hayatım alt üst olacak. Bende de iman kalacak?
Eğer ben Yaradanı seviyorsam ona bağlı isem bana yapılan büyünün tutması benim sevgime özverime fedakarlığıma ihanettir.
Bunu sınavdan sayamam.
Çünkü Allahtan gelmiyor büyü.
Allah, kulunun yaptığı hatanın sonucuna katlanmak zorunda değil. Kün fe yekün.
Böyle bir kudret "x büyü yapmış ben onun cezasını vereceğim, sende büyüye falan karışma durumu idare et" mantığın da olamaz.
Masal anlatmasnı kimse.
Büyü ile Sınav olmaz
İmanın şartını yerine getirip İslamın şartı ile imanını süsle sonrada büyü ile uğraş.
OLMAZ


Kayıtsız Üye
Arkadaslar meraba kendimize büyü yapmak günah mı ? Yani mesela basarili olmak için kendimize büyü yapmak günah mıdır ???


arifselim
Merhaba. İnsanın başarılı olması veya zeki olması gibi durumlar için edeceği ayet hadi ve benzer güzel dualara büyü denmez. Büyü ve sihir bunlar dışında olan ve asla caiz olmayan şeylerdir.


Kayıtsız Üye
Buyunun iyiside kotusudr gunahtir hersey Allahtanfir srn ona buyuyle engel olamazsın kardeş


Kayıtsız Üye
Arkadaşım helal olsun sana…yaptığın bu yoruma kelimeler kifayetsiz…


Duru06
Peki üzerimizde büyü varsa bunu bozdurmak için işlem yaptırsak bunun günahı var mı?


buyu yaptirmanin günahı nedir, buyu yapmak gunahmi, Büyü

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();