Namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuzu nasıl düşünmeliyiz
Star
Merhaba arkadaşlar.Allah’ıma şükürler olsun ki artık Namaz hakkındaki bütün sorunlarımı hallettim.Sadece ufak bir sorum var.Diğerlerinin üstesinden geldim inşALLAH 🙂
Namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuzu nasıl düşünmeliyiz,ne düşünmeliyiz,ne yapmalıyız?
Birde Namazın başında ilk rekatte tekbir getirildikten sonra Sübhaneke’yi okumadan önce Besmele çekmek lazım mıdır?
Şimdiden bilgili olup,cevab veren arkadaşlardan Allah razı olsun 🙂
Yanıt: Allah’ın Huzuru
Star
Cevap verecek arkadaş yok mu 🙁
Cevap: Namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuzu nasıl düşünmeliyiz
İbnü’l Arabi
< Merhaba arkadaşlar.Allah’ıma şükürler olsun ki artık Namaz hakkındaki bütün sorunlarımı hallettim.Sadece ufak bir sorum var.Diğerlerinin üstesinden geldim inşALLAH 🙂
Namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuzu nasıl düşünmeliyiz,ne düşünmeliyiz,ne yapmalıyız?
Birde Namazın başında ilk rekatte tekbir getirildikten sonra Sübhaneke’yi okumadan önce Besmele çekmek lazım mıdır?
Şimdiden bilgili olup,cevab veren arkadaşlardan Allah razı olsun 🙂 >
Bismillahirrahmanirrahim
ALLAH (c.c.)’ın selamı ve merhameti daim üzerimizde olsun.
Değerli kardeşim sırf soruna cevap vermek için üye oldum siteye, soruda bilgili demişsin estağfirullah bilgili değilim, haddim de değil. Bir müslüman olarak yardımcı olmak istedim. bildiğimi paylaşmak.
< Namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuzu nasıl düşünmeliyiz,ne düşünmeliyiz,ne yapmalıyız? >
İlk olarak şunu aklınızdan çıkarmayın ki, bizler ALLAH (c.c.)’ı şekil olarak düşünemeyiz yani aklımızda bir ALLAH tasviri oluşturamayız. ALLAH (c.c.)’ın varlığını ve birliğini biliyoruz ve Varlığına ibadet ediyoruz. Alimler; ALLAH(c.c.)’ı bir şekil itibari ile düşünmememizi aksi halde şirke düşebileceğimizi öne sürmüşlerdir.
ALLAH (c.c.)’ın huzurunda olmadığımız bir an mı var ki, sadece namazda ALLAH (c.c.)’ın huzurunda olduğumuzu düşünelim. Şu şekilde hissetmeye çalış, ALLAH (C.C.)’IN verdiği nimetlerden dolayı günde beş kez namaz kılarız bu namazlar bir teşekkür mahiyetinde olup, asıl itibari ile ALLAH (c.c.)’ın huzurunda kulluğumuzu ispat bilinci taşımamıza imkan verir.
Kıyamdayken; Sureleri okurken, sana nasıl dua edileceğini dahi öğreten, Kendisine nasıl yalvaracağını dahi gösteren ALLAH (c.c.)’ın huzurunda bir mahcubiyetle durmaya çalışın, günahlarınızdan pişmanlık duyun, son nefeste imanla ölmemek korkusunu taşıyın ve imanlı ölmek için HALİNİZLE adeta yalvarın, ALLAH (c.c.)’dan başka kimsenizin olmadığını düşünün, size hergün nimetlerini gönderdiğini, karnınızı doyurup sağlığınızı düzelttiğini vs.
Ve sonra günahlarınızın mahcubiyetiyle Ruküya gidin, ALLAH (c.c.)’ı bol bol tesbih edip, eksikliklerden tenzih edin Alemlerin RABBİNİN huzurundasın bunun bilincinde olup, Merhametinden ümit kesilmeyeceğini düşün.
Ve sanki günahlarının affolunduğunun müjdesini almış gibi heyecanla tekrar kıyama kalk (Semi ALLAHU limen hamideh) dediğinde; Aklına şunu getir; ben diye bir şey yok ken örneksiz bir şekilde beni Yarattın, bana suret verdin, öldürüp tekrar diriltecek olan sensin. sanki kabirden kalkış gibi tekrardan diriliş gibi hisset.
Ve sonra ALLAH (c.c.)’ın huzurunda hiçliğini hissedip secdeye kapan, En büyük Sensin ALLAHIM, SEN KAİNATIN YARATICISISIN, HUZURUNDA BEN BİR HİÇİM, kibirden SANA sığınırım, huzurunda kibre düşmekten haya ederim, iznin olmadan yaprak dahi düşmezken, nasıl beni örneksiz yaratan SENİN karşında kibirlenebilirim. (not: secdede bol bol Hamd ve şükürde bulun, RABBİMİZ ALLAH’I tesbih et, öv, öv, o kadar çok şükret ki kalbin mutluluktan göz yaşına hükmetsin.) ve sonra selam verip aynı bilinci hayatının her karesinde taşı inş.
< Birde Namazın başında ilk rekatte tekbir getirildikten sonra Sübhaneke’yi okumadan önce Besmele çekmek lazım mıdır? >
Olmaz, Sübhanekeden önce Besmele çekmene gerek yok, tekbir getirip sübhanekeyi oku ardından Besmele-i Şerif ve Fatiha ve Sureler.
Esselamu Aleyküm.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Cevap: Namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuzu nasıl düşünmeliyiz
Kayıtsız Üye
İbnü’l Arabi Allah sizden razı olsun, çok güzel şeyler yazmışsınız. Sizin gibi insanların hala bulunması çok mutlu etti.
sama
Ben yarattığı dünyayı kainatı ve onlardaki kusursuzluğu, mükemmelliği düşünüp kendimi vermeye çalışıyorum. Ama tabii ki o da belli bir yere kadar. Arkadaşımızın anlattıkları da çok güzel cümleler. Teşekkür ederim.
saniye
tekbir getirdikten sonra sübhanekeden önce besmele olmaz. zaten tekbr getırırken ‘ALLAHU EKBER’ diyoruz.
Kayıtsız Üye
hayır kardeşim. sübhaneka dusından önce besmele çekilimiyor. sübhaneke duasını okuyosun. ardın eüzü besmele cekip fatiha ve zamlı sureyi okuyorsun…
Kayıtsız Üye
peki biz cenabi Allahi övebilirmiyiz veya ne kadar onu yuceltebilirizki ……. onun bize ogrettiginden başka bişey bilmiyoruz ki . kelimeler Allahi övmeye yetmezki onu anlatmaya onu yüceltmeye yetmezki o kendisini nasıl övuyorsa o öyledir……….. sadece Allah vardır yalnız Allah …… huu
Kayıtsız Üye
Çok güzel açıklamışsıniz.
Ve benimde bir sorum var
Namaz da gözümüzü bir yere odakliyoruz ya o odak noktasinda kabeyimi düşünmemiz gerekir???(öyle daha sevapmış)
mum
< o odak noktasinda kabeyimi düşünmemiz gerekir? >
Hayır alakası yok. Odaklanmanız gereken şey okuduğunuz Kuranın anlamıdır.
namaz kılarken ne düşünmeliyiz, namaz kilarken ne dusunulmeli, namazda ne düşünmeliyiz