Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:26
Sizden
Yönetici

İçkili bir lokantada yemek yemek

İçkili bir lokantada yemek yemek

altinkalp
Selamün Aleyküm

İçkili bir lokantada öğle yemeği yenilecek. Amirler şefler müdürler zorla geleceksin diyorlar. ne yapmam lazım ne tavsiye edersiniz ?


Yanıt: İçkili bir lokantada yemek yemek

ehli-sunnet
ve ALeykuusselam ve Rahmetullah

"Müminler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” (Maide 5/90)

Okudunuz mu?  İhtilam Olduğumuzda Elbise Değiştirme

Uzak durmak, araya mesafe koymak demektir. Bu sebepten dolayı Allah’ın Elçisi sallAllahu aleyhi ve selem şöyle buyurmuştur:

Enes radıyallâhu anh’tan gelen rivayete göre "Allah’ın Peygamberi sallAllahu aleyhi ve sellem sarhoşluk veren içki ile ilgili olarak on kişiye lanet etmiştir: "Sıkana, sıktırana, içene, taşıyana, taşıtana, sunana, satana, parasını yiyene, satın alana ve satın aldırana.” (Tirmizî, Büyû 59.)

Okudunuz mu?  Düşündüklerimizden sorumlu muyuz?

İçki servisi yapılan lokantada yemek yiyen kişi, bunlardan birine girmemekle birlikte içkiden uzak kalma emrini yerine getirmek için başka lokantayı tercih ederse sevap alır.


Yanıt: İçkili bir lokantada yemek yemek

hbevci
< İçki servisi yapılan lokantada yemek yiyen kişi, bunlardan birine girmemekle birlikte içkiden uzak kalma emrini yerine getirmek için başka lokantayı tercih ederse sevap alır >
kısa ve net:)ALLAH c.c. razı olsun

Okudunuz mu?  Kardeş dövmek

Yanıt: İçkili bir lokantada yemek yemek

altinkalp
Yediğimiz yer içkili imiş masamızda yokdu ama yinede çok rahatsızlık verici bişey çok bunaltıcı. Zorla gittik işte. En kısa zamanda istifami verecem zaten.


MelihEyüp
Kardeşim ozaman içki yerinde garsonluk yapan haram paramı kazanmış oluyor?

Okudunuz mu?  Film icabı nikahı bozan çift, gerçek hayatta boşanmış sayılır mı?

Muhammed
İçki sektöründe çalışmak haram mıdır?

Kur’an-ı Kerîm içkiyi yasaklamış ve haram olduğunu bildirmiştir: "Ey İman edenler! içki (hamr), kumar, dikili taşlar ve fal okları Şevtanın işlerinden bir pisliktir" (el-Mâide, 5/90).
İslâm, içkinin içilmesini yasakladığı gibi, müslümanlar arasında ticaretini de yasaklamıştır. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan…" (Tirmizî, Büyû’, 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).
Mâide suresindeki kesin içki yasağı bildiren ayet geldikten sonra Allah Resulu uygulama ile ilgili olmak üzere şöyle buyurdu: "Şüphesiz Allah içkiyi haram kılmıştır. Bu ayeti haber alıp da yanında içki bulunan kimse, ondan içmesin ve satmasın…" (Müslim, Müsâkât, 67; bk. Buhârı, Megâzî, 51; Büyû, 105, 112; Müslim, Büyû, 93; Fer’, 8; İbn Mâce, Ticârât, 11; Ahmed b. Hanbel, II, 213, 362, 512, III, 217, 324, 326, 340; İbn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri İbn Kesîr, Beyrut (t.y), I, 544-547).
Bütün bu rivayetler gösteriyor ki içkinin alınıp satılması da haramdır.
Hamdi DÖNDÜREN

Okudunuz mu?  Hz. Muahammedin Mesleği neydi?

İçki satılan markette kasiyer olarak çalışmak caiz midir?

İçki satılan yerde çalışmak caiz mi?

Geliri tamamen içkiden olan meyhane gibi yerlerde çalışmak caiz değildir. Ancak helal mal satan ve bunun yanında da içki satan müesseselerin durumu farklıdır.

İçkinin alınması, satılması, taşınması ve servisinde bulunması haramdır. Bu bakımdan çalışılan yerde içki satışı, taşınması gibi işlerde çalışmak caiz değildir. Ancak iş yerindeki diğer bölümlerinde çalışmak caizdir.

Okudunuz mu?  Dul kadın ailesinden izin almadan dini nikah kıyabilir mi

içkili lokantada yemek yemek caiz mi, alkollü mekanda yemek yemek, içki satılan lokantadan yemek yemek

Bu kategoride yer alan Temime nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçkili bir lokantada yemek yemek