Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Abdestsiz Namaz Kılmak

Abdestsiz Namaz Kılmak

Star
Selamın Aleyküm kardeşlerim benim çok mühim bir sorum var umarım cevaplandırsınız.Bilgisi olupta cevaplandıran tüm din kardeşlerimden Allah razı olsun 🙂

Şimdi ben abdestimi alıp Yatsı Namazı için camiye gitmiştim.Birkaç dakka kalmıştı.Sonra ezan tam okundu ve bende camide oturduğum yerden kalktım herkezde kalktı.Tam o sırada arkadan yel çıktı,abdestim kaçtı.Ancak cemaatin dikkati dağılmasın diye maalesef namazımı kıldım.Ancak tam olarak kılma denmez.Kılarken içimden sürekli Allah’tan böyle huzuruna çıktığım için af diliyodum çünkü.

Bir yerdede abdestsiz olarak,imamın arkasında namaz kılan kişinin kafir olduğu yazıyordu.Ben kafir olmak istemiyorum kardeşlerim.Birçok kez tövbe ettim ve bir daha böyle bir durum olduğunda abdestsiz namaz kılmayacağıma dair yemin ettim.Zaten geçendede böyle bir durum oldu maalesef gittim evde tekrar abdest aldım ve evde kıldım.Tövbeler ettim çok pişmanım.Cemaatin dikkati dağılmasın ve dikkatsizlikten gittim kıldım.
Sizce Allah beni affetmiştir…Tövbe ettim,yemin ettim,çok pişmanım 🙁


Yanıt: Abdestsiz Namaz Kılmak

yaso-123
Keşke kılmasaydın kardeşim ama Allahü teala’nın affetmeyeceği günah yoktur yeterki tövbe edelim 🙂


Yanıt: Abdestsiz Namaz Kılmak

Star
Ben cemaatin dikkati benim üzerime yoğunlaşmasın,dağılmasın diye kıldım.Aslında pek kıldım denemez.Niyyet etmedim adam akıllı zaten.Namazımdada öyle fazla sure falan okumadım…Umarım Rabbim affetmiştir çok pişmanım çünkü 🙁


Yanıt: Abdestsiz Namaz Kılmak

yaso-123
hımm anladım kardeşim kılmayıncada günah olur mu bilmiyorum bilen birileri aydınlatır bizi inşAllah 🙂


Star
İnşAllah kardeşim 🙂

Bilgili kişilerden yardım bekliyoruz..


ehli-sunnet
Aleykumusselâm
Abdestsiz Namaz Kılmak :

Ergen bir kimsenin bile bile abdestsiz namaz kılması küfrü gerektirir. Çünkü abdest namazın şartıdır ve kendi Ölçüsü içinde farzdır. Bunu reddetmek küfre neden olur.
Yine ergen bir kişinin bile bile kıbleye değil de başka bir cihete yönelmesi de küfrü gerektiren sebeplerden biri olarak kabul edilmiştir. Çünkü bu davranışta, namazı ve kıbleyi küçümseme vardır.
Necis bir elbiseyle namaz kılmak küfrü gerektirmez, günah sayılır ve bir zaruret olmadığı halde böyle yapan kimsenin kıldığı namaz kabul değildir.
Namaz kılan bir kimseyi namaz esnasında rahatsız edip alaya almak, itip-kakmak da küfürdür. Çünkü bu davranış sadece şahsı alaya almak değil, aynı zamanda ibadeti hiçe saymak onu alaya almak demektir. [1]

[1] Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 3/475.

Okudunuz mu?  Vücut kirleri abdeste mani midir ?

VanLi
Allahın affedip affetmediğini biz kullar bilemeyiz.Yapmaman daha iyi olurdu kimsenin dikkati dağılmazdı.Normal olarak çıkıcaktın birisi sorsa bile abdest tazeleyeceğim diyecektin utanılacak bir şey yok.Tecrübesizliğinden ve daha yeni yeni bunları yaşadığından dolayı böyle bir hata yapmışsındır.

Kafir olma durumuda yoktur.Tevbe etmişseniz isabetli olanı yapmışsınız.


imamhatipli42
Star kardeş bu durumda elini burnuna götürüp yavaşça dışarıya çıkmalıydın. Bu bir imtihandır birincisi insanlar ne der dedikodu yaparlar diye düşünmek. İkincisi kim ne derse desin Allah (cc)’nün huzuruna abdestsiz çıkmam ben diye düşünmek. Ama maalesef kaybetmişsin bu sınavı.
Allah’a ihlasla tevbe et kardeş Allah çok bağışlayıcıdır.

بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ۚ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

(Mâide / 54)

Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse (bilsin ki) Allah, sevdiği ve kendisini seven müminlere karşı alçak gönüllü (şefkatli), kafirlere karşı onurlu ve zorlu bir toplum getirecektir. (Bunlar) Allah yolunda cihad ederler ve hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar (hiçbir kimsenin kınamasına aldırmazlar). Bu, Allah’ın, dilediğine verdiği lütfudur. Allah’ın lütfu ve ilmi geniştir.

Okudunuz mu?  Erkek erkeğe kadın kadına avret yeri gösterilirse lanetlenir mi?

Star
Allah ilgilenen tüm arkadaşlardan razı olsun,teşekkürler 🙂


MelihEyüp
Allah affetsin inşAllah hiç yapmasaydın çok güzel olurdu ama çokta takıntı yapma olmuş birkere ama birdaha yapma kimnederse desin sen Allah neder ona bak cemaat in rahatı bozulmaz.


Star
Zaten yemin ettim bir daha yapmayacağımda dair.Geçende oldu camiden çıktım hemen eve gidip abdest aldım evde kıldım 🙂


YaZaROW
Ama kardeşimiz şöyle bir şey diyor "namaza niyet bile etmedim. Sadece namaz hareketlerini yaptım ve imama uydum. sure de okumadım. sadece tevbe ettim."

Bu durumda namazı zaten sayılmaz ki. Abdestsiz namazın olmayacağı bir gerçekken niyetsiz de namaz olmaz. Yani bu kardeşimizin günahı sadece (eğer o gün yatsıyı bir daha kılmadıysa ve üzerinden bir namaz vakti geçtiyse) namazı vaktinde eda etmemek günahını üstlenmiş olur.

Namaza niyet etmeden ve hiçbir sure okumadan hatta abdesti olmayan bir kişinin namazı imamın hareketlerini yapsa bile kabul müdür? Bunu da ilmi yüksek olan kardeşlerime iletmek istiyorum.


Cem8
imamhatipli42 arkadaşımınız söylediği Büyük İslam İlmihalindede yer almaktadır.Böyle bir durumla karşı karşıya gelinirse eğer , elini burnuna götürüp sanki kanıyormuşta , kanamayı durdurmaya çalışıyormuş gibi yapıp cemaatten ayrılması gerekir kişinin.

Star kardeşim ben inanıyorum ki samimi tövbe karşısından Allah (C.C) günahını affeder kulunun.Tövbeni etmişsin zaten dolayısı ile bu konuyu fazla kafana takma yoksa şeytan seni bu konudan yakalayıp ümitsizliğe ve karamsarlığa düşürmeye çalışabilir.

Eğer olurda bu türlü bir vesvese gelirse içinden Allah’ın şirk ve kul hakkı dışındaki tüm tövbe edilen günahları affedeceğini geçir.Bu karamsarlık ve ümitsizliğin yada benzeri durumun şeytandan geldiğinin farkında olduğunu geçir içinden ve Allah’a sığın.

Okudunuz mu?  Yatırım amaçlı banka hesabındaki parayla fon alıp satmak, faize girer mi?

Allah’a emanet ol.


Star
İlgilendiğiniz için sağolun kardeşlerim Allah razı olsun sizden 🙂

Niyyet ettim ama doğru düzgün etmedim çünkü o sırada bunu yapmanın pişmanlığını yaşıyordum YaZaROW kardeş..


konya442
Bir yerdede abdestsiz olarak,imamın arkasında namaz kılan kişinin kafir olduğu yazıyordu

Bu doğru mu yanlis mi ? Bende bazen sanki yellenme felan sanki oluyor ama vesvese mis ama bazen biraz süpheleniyorum acaba namaz esnasinda yellenme olursa hanbeliye uyabilimiyiz sanki öyle bisi duymustum


ikindi
peki ben bir söyle soriyim. diyelimki namaza basladik imamla. ve namazda gazimiz cikti ve abdestimiz bozuldu.ne yapmamiz lazim?namazi bozmakmi yoksa sonuna kadar kilmakmi?abdest almak içinde firsat olmicak cünkü herkez namaz kildigindan önünden gecemicez


HAMMADUN
Elhamdulillah. VANLI KARDEŞİM…. GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM. Allah senden ve cümle kardeşlerimizden razı olsun.

İmam namaz kıldırırken arkasında duran üç kişininde özellikle imamın tam arkasında olanın, imamlık makamına geçecek yeterliliğe haiz olması gerekir. Zira imam şu yada bu şekilde abdestinden olmuş olursa, cemaate yüzünü dönmeden, yürüyerek ve sadece arkaya doğru adım atarak yavaş yavaş safların arasından kayarak cemaati terk eder. Gider abdestini alır, sonra farz’a yetişebiliyorsaki, bazen uyanık cemaat, imamın makamına geçtiğinde sureyi öyle bir uzatırki, hoca tekrar abdest alıp geldiğinde, ya bıraktığı yerden itibaren cemaate tabi olur, yada üzerinde sadece bir rekat geçmiştir ve farzı yine cemaatle kılar. Vesaire, vesaire,

VANLI KARDEŞİM; çok güzel ifade buyurmuşlar. Allah kendisinden ve cümlemizden razı olsun inşAllah. Amin.


imamhatipli42
< Bir yerdede abdestsiz olarak,imamın arkasında namaz kılan kişinin kafir olduğu yazıyordu

Okudunuz mu?  Yalan söyledim çok pişmanım

Bu doğru mu yanlis mi ? Bende bazen sanki yellenme felan sanki oluyor ama vesvese mis ama bazen biraz süpheleniyorum acaba namaz esnasinda yellenme olursa hanbeliye uyabilimiyiz sanki öyle bisi duymustum >
Bir yerde duymuştum demeyeceksin kardeş delilleri ve kaynakları ile yazacaksın ki herkes öğrensin. Böyle bir hareketle kafir olunmaz ama günahkar olunur.

Gaz çıkarmak bütün mezheplerde namaz ve abdesti bozar. Mezheplerin de bu kadar farklı ictihadları olduğunu düşünmeyin hepsi birçok konuda ortak ictihadda bulunmuş.

< peki ben bir söyle soriyim. diyelimki namaza basladik imamla. ve namazda gazimiz cikti ve abdestimiz bozuldu.ne yapmamiz lazim?namazi bozmakmi yoksa sonuna kadar kilmakmi?abdest almak içinde firsat olmicak cünkü herkez namaz kildigindan önünden gecemicez >

Kardeş namazın zaten bozulmuş oluyor namaza devam etmek diye bir şey olamaz. Duruma göre çıkmak müsaitse çıkılır değilse secde mahallinde oturulup namazın bitmesi beklenir.


darendeli
Bır yere mısafırsın ve ev kücük hep beraber uyudunuz ve gece rüyanda cünüp oldun ve senı sabah namazına kaldırdılar ve o evde evın kızı gelını karısı ne bıleyım var ıste adam elıne abdest suyunu döküyor ne yapacaksın sımdı
tabıkı cünübüm dıyemezsın bu durumda haydı cözelım ısı


emniciba
Allah u tealla (c.c) biz kullarını af etmek ıcın bahaneler arıyor gıbı sen tovbe samımı ettıysen ınsaAllah af olmustur


Hiss1
Kardeşim ben sessiz,kokusuz ve bilmeden çıkan yel abdesti bozmaz diye biliyorum. Yanlışım varsa Allah(c.c) affetsin.


demirbukey
selamun aleyküm kardeşler,ameller niyetlere göredir,bu kardeşimizin niyeti ALLAH,ın huzurna çıkmaktı ve çıktı,abdesti bozuldu utandı çıkamadı bunda ayıplanacak bir şey yok niye günaha girsin dinimiz zorlaştırmayın kolaştırın diyor,şimdi siz bu kardeşimize bu şekilde konuşup neredeyse kafir oldun diyeceksiniz,kardeşlerim tabiri caizse okyanusları ALLAH,ın merhameti olarak kabul edecek olursak o okyanusların içindeki bir yağmur tanesi kadar olan bir merhameti ALLAH dünyaya göndermiştirki oda bir annenin yeni doğmuş bebeğine verdiği merhamettir,ALLAH,o derece merhametlidir,o affeder,senin niyetin önemli kardeşim..selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Sesli ve Sessiz okunan Besmele-amin hangileridir?

peugeot_bor
Bende hep oluyor ama ben özürlüyüm ben napacam her vakitte bir kere abdest alıyorum. Bende bunun sıkıntısını çok çektim ve halen çekmekteyim gazımı tutamıyorum. Bundan dolayı namazı bırakacaktım psikolojim bozulmuştu. Ama çok şükür dinimizde kolaylıklar var yeterki Allahı anmak istyelim o gafurdur rahimdir.


imamhatipli42
< Bır yere mısafırsın ve ev kücük hep beraber uyudunuz ve gece rüyanda cünüp oldun ve senı sabah namazına kaldırdılar ve o evde evın kızı gelını karısı ne bıleyım var ıste adam elıne abdest suyunu döküyor ne yapacaksın sımdı
tabıkı cünübüm dıyemezsın bu durumda haydı cözelım ısı >

Uygun bir yerde teyemmümle gusledilir. Daha sonra namaz abdesti alınıp namazını kılabilir. İslamda her durum için bir hüküm ve kolaylık vardır.


Crowley
Bugün uyukluyor gibi oldum belki uyumuşumdur. Kalktım ikindi namazını kıldım daha sonra icim rahat etmedi abdeat alıp tekrar kıldım. Dinde yanlış bir şey yapmışmıyımdır? Abdeatsi kıldıysam ?


Darusselam
doğrusunu yapmışsınız tekrar kılmakla.
Yan üstü yatarak, bağdaş kurarak, dirseklere dayanarak, ayakları yan tarafa çıkarıp oturarak, namaz dışında secde haline geçerek uyumak veya oturup dayandığı şey alındığı takdirde düşecek derecede bir şeye yaslanarak uyumak abdesti bozar. Ancak, uyku ile uyanıklık arasındaki hal, oturağı tamamen yere yerleştirerek uyumak veya bir yere dayanmadan uyumak abdesti bozmaz (Mevsılî, el-İhtiyar, I, 10).

Okudunuz mu?  Buruna su çekmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Ben yatsı namazıni kilarken 2 rekatta yellen dim gibi oldu fakat vesvesedir diyp gectim namaza devam ettim kafir mi oldum


klav
Sadece namazını kılmış oldun başka bişey olduğu yok.


Kayıtsız Üye
s.a hocam arapça dili müslümanlık bek zor demek insanı kafir edermi? ve normal abdestle tövbe namazı kılınırmı kabul olurmu geri dönseniz sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Arapça dili zor demek kafir yapmaz ama müslümanlık veya islam için kullanılırsa kişinin niyetine bakılır ve çok tehlikeli sözlerdir. Normal abdestle tövbe namazını kılabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Vesveseli bir insan olsak ve abdestten şüphe etsek tekrr abdest alacak olsak ama aile izin vermese abdestsiz namaz kılsak abdestsiz olduğumuzu bile bile sonra ama abdest alıp tekara kılsak ama abdestsiz kılmak alaydan falan deil belki vesvesedir gbi düşüncelerden falan amaç alay olmasa yani kafir olur mu bu kişi


Selam2
Günahkar kardeşim mertçe ailene deki ben abdestli değilim abdest almam lazım. Bu yüzden ailen sana dayak atacaksa azarlayacaksa onara yazık olsun. Ve sen abdestsiz olduğunu bile bile namaz kıldıysan büyük günahlardan birini işlemiş oldun. Tövbe et ve Allah’tan af dile.


Esma
Selam aleyküm.Tam abdest bozuldu diye emin olmayip , "vesvesedir" diye gecmek günah mı ? Bide namaz kılarken onden çıktı diye bir şey hiss etdim , ama her zaman hiss etigimde iç çamaşırımda Bi şey olmuyor , ve bu defa da çıktı bilmiyorum ama kendime dedim ki her Zaman baktığımda hiç bir şey görmüyorum yani bu sefer de hiç bir şey gormicem deyib namaza devam etmek . Ama sonra sanki Bi hata yaptım ve selam vermeden terk etdim . Yani bir şey cıktısada namazımı tamamlamış olmadım ve dinden çıkmadım dimi ?

Okudunuz mu?  Saç kazıtmak veya uzatmak

ACİLSERVİS
Dinden çıkma işlerinden bıktırdınız artık. Her insan gaz çıkardığına göre dünyada müslüman yok demektir. Aklınızı başınıza toplayın. Kendinizi de bizi de üzmeyin artık.


kekosalih123
Aslında ben cuma namazında beklerken dudağım kanamıştı ve abdestimin bozuldugunu biliyordum ve namaza başlarken ben niyet etmiyicem etmiyicem diye tekrarladım çünkü abdestsiz namaz kılındıgında günah oldugunu biliyordum bu yüzden namazda duada okumadım namazı kılmadıgım için günah oldu mu yada cemaat oldugu için namazı kılmış sayıldım ve ben abdestsiz kıldığım için mi günah yazıldı ben gerçekten arada kaldım yardım ederseniz çok sevinicem


emre
Her şeyin farkında olduğun gözüküyor. Ne söyleyebiliriz ki. Tövbe edip Allah’tan af dile.


Kayıtsız Üye
Vesvese diye düşünüp abdestimizi tazelemesek ama bozlumş olsa abdestimiz biz vesvese diye düşünsk ve abdest tazelemeden bozuk olan abdestle namaz kılsak bunun hükmü nedir?


Esma
namaz esnasında abdest bozulursa namaza devam etmek günah mı? ben vesvese sandım ve devam etdim. şimdi de bilmiyorum gercekten vesveseydi mi ya yok…ses duymadım koku da . ama belkide oldu ne bileyim .


diren devrim
ben namaza yeni başlıyorum ve abdest almadan namaz kıldım sure dua bile okumadım.camiye ilk girişim:) 🙂 ama bilmiyodum şimdi öğrendim günah olmaz değil mi?


arifselim
Allah namazlaını kabul etsin ve seni namazlarında daim etsin. Yeni öğreniyorsun bundan sonra bunu yapmamalısın. Abdestsiz bilerek namaz kılmak günahtır.


Berat24
Ben 2 hafta önce gusül abdestinde yanlış yaptğım birşeyi öğrnendim yerdkei müstemal suya sırtımı değdirdim bunu yapmama gerektiğini öğrendim ama farzlarını yapmıstım bişe olmaz diyip cuma namazını kılmıştım ama bugün bir şey öğrendim
Ebu Hanife’ye göre, namazla alay etmiş olduğundan dolayı kâfir
olur die bir şey gördüm benim gusulum olmadıysa ve ona bağlı olarakda abdeste olmamışsa böle bişe varmıdır ben hanefi mezhebiyim nabmalıyım bu durum canımı çok sıkıyor

Okudunuz mu?  Dua ile imkansız gerçekleşir mi ? İmkansızları imkan eder mi dua ?

Şem’a
Bu düşüncelerin hepsi kuruntu… kıldığın namaz geçerlidir ve Ebu Hanife sözü ise asla senin durumunla alakalı değil


Berat24
Alma şansım varken o gün almadım sonra aldım gusulu doğru yapıp ama çok üzüldüm
bu durumda ben iman yenileme yapsam bir zararı varmıdır lütfen yardım edin


Şem’a
Dinden çıkmadın ki iman yenileyesin


Kayıtsız Üye
Kardeş olur bazen bu tip şeyler tövbe edip tekrar kıl zira kusursuz insan olmaz, sen ne yapacağını bilemediğin için devam etmişsin, dinden çıkmak için kasten abdestsiz gelip namaz kılsan, yada abdest neymiş desen öyle kafir olurdun, seninki küçük bir hata sadece, Allah cc çok bağışlayandır.


Kayıtsız Üye
nasihat : abdestsiz namaz kılınmaz. çok büyük vebali vardır. namaz dahi senden davacı olur.


OsmanMurat2000
Selamünaleyküm kardeşlerim,
Ben 14 yaşında Ehli sünnete uygun gezmeye çalışan Müslüman genciyim. Ben her namazdan önce abdest alıyorum. Fakat birçok kez ıslaklık hissedip tenasül organımı elledim. Ardından hemen ellerimi yıkayıp namaza durdum. Fakat öğrendiğime göre bulunduğum Hanefi mezhebinde tenasül organını ellemek yeniden abdesti gerektiriyormuş. Benim bunu öğreneli 1 gün oldu. Bunun öncesinde birçok kez bahsettiğim olay tekrarlandı. Acaba namazlarım kabul oldu mu ? Eğer tekrar abdest gerektirdiğini bilseydim Allah şahidimdir; Islaklık vesvesesi beni öldürecek olsaydı bile el sürmezdim. Haberim, bilgim ve fikrim yoktu. Her tövbeyi kabul eden Allah’ım af etsin. Sizce namazlarım kabul oldu mu ? Yoksa tekrardan kazalarını kılmam mı gerekir ? Ve son olarak Gusül abdesti alırken tenasül uzvumu elledim; Baştan başlamam mı icap eder ? Yardımlarını ve ilmini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Küfürbazım, İslamda küfür etmenin cezası nedir?

mum
< Hanefi mezhebinde tenasül organını ellemek yeniden abdesti gerektiriyormuş. >
Bilgi yanlış, şafiide tenasül uzvunu ellemek bozar, hanefide bozmaz.


Kayıtsız Üye
Cuma namazı için abdest aldım camiye girdim oturdum camide dolmuştu zaten o arada abdestim bozuldu yellendim bende çıkmadım bekledim cuma sünnetini farzını kıldım ama hiç bir şekilde niyet etmedim sure falan da okumadım bu durum bende bir çok kez oldu 😐😐 sürekli yelleniyorum namazımı zar zor kılıyorum lütfen yardımcı olun😐😐


mum
Abdestniz bozulduğunda camiden çıkıp abdest almayı engelleyen şey nedir?
Utanmak mı? Utanılacak biri varsa Allah’tır


idame
hocam merhaba benim bir sorum olacaktı hocam ben camideyken yatsı namazına hazırlanıyorduk galiba abdestim bozuldu yani idrar damladı utancımdan bakamadın ve abdestimi tazeleyemedim ve şüpheli bir şekilde namaz kıldım buy küfürmüdür normalde abdestsiz namaz kılmam


dwarf
Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
Bildiğim kadarıyla namaz demek dua demektir. Ancak dua ederken abdest gerekmiyor. Namaz kılarken ise abdest gerekiyor.
Abdest elin, gözün, ayağın işlediği günahları temizliyor ve Allah’ın huzuruna temiz bir vücutla çıkmış oluyoruz.

Günahın temelinde 3 tutku vardır. Benliğin tutkuları, gözün tutkuları ve maddi tutkular. Bu tutkulara saplanmış kişi, abdest ile bu günahlarından arınır ve kutsal olur. Dolayısıyla namaz kılarken rabbin huzuruna sadece beden olarak temiz çıkmak değil, kutsallık olarak ta temiz çıkmak durumu söz konusudur. Peki aynı kutsallık acaba dua ederken niye gerekli değildir? Namaz zaten kelime anlamı olarak duadir, okuduğumuz sürelerin anlamlarını kalbimizde hissederek kılmak gerekir namazı.

Okudunuz mu?  Oruç tutamıyorum vicdanen rahat değilim ne yapmalıyım

Kafam karıştı, aydınlatacak bilgili arkadaşlar varsa teşekkür ederim.

(Müslim, Tahâret 32)’ye bakabilirsiniz.


Ensar
Namaz kılamanın belli şartları vardır. Namazda üzerinizin temiz olması yani necis şeyle bulaşmamış olması yeterlidir. Bu tür konular fıkıhta geçmektedir. Detaylı konuları islam fıkhından öğrenebilirsiniz. Ancak Allah’a duada nerede olursa olsun istek ve niyazda bulunabilirsiniz. Abdest günahları döker.


vel Fecr
dua ederken abdestli olunmayacağına dair bir deliliniz mi var ?
namazın peşine edilen duada abdestli durumda değilmiyiz ?
kişi duanın fazileti için kalkar abdest alır sonra şükür namazı kılıp peşine dua edebilir.
tevbe namazı kılabilir
abdest namazı kılabilir

namaz için abdest şarttır çünkü dinimiz bunu emrediyor. dua ederken abdest gerekmemesi rahmettir. çünkü her an duada bulunabilirsin ama namazları istediğin gibi kılamazsın bir disiplin vardır.

namaz duadır içinde fatiha vardır. sıratil müstakim deriz değil mi. senin yoluna ilet. sapmışların yoluna değil bakın dua vardır,

rükuda Allahı tesbih ederiz.
iki secde arası dua vardır. Allahum mağfirli deriz duadır.

kişi amerassulü okur içersinde dua vardır.

yani meseleye bakışa göre değişir.
sadece namazda duaymış diyip meselenin özüne inmeden bazı meseleleri anlayamayız.


abdestsiz namaz kılmak , abdestsiz namaz kilmak, abdestsiz namaz

Bu kategoride yer alan Amel Defteri SOLDAN Verilen Müslüman? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestsiz Namaz Kılmak