Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

Peygamberlerin ve veli zatların başına gelen müsibetler nelerdir?

Peygamberlerin ve veli zatların başına gelen müsibetler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Kur’an’da "başınıza gelen musibetler kendi nefsinizden" mealindeki ayet ile musibetler en çok Peygamberlere ve velilere gelir gelir anlamındaki hadisi nasıl anlamalıyız. Peygamberler masum olduklarına göre nefislerinden gelmesi ne demektir?


Yorum: Peygamberlerin ve veli zatların başına gelen müsibetler nelerdir?

Omer Faruk
Peygamberler yalnızca VAHİY konusunda ma’sumdurlar. Onun dışında dünyevi konularda hata yapabilirler. Müslümanlar arasında Kur’an’da Veli olan müslüman ya da Veli olmayan müslüman diye bir ayrım yoktur. Bütün müslümanlar Allah’ın velisidir. Ancak takva derecesinde Allah’a daha yakın olan ya da daha uzak olan vardır.

Okudunuz mu?  Samed ismi tek başına kullanılabilir mi

İmtihan ise herkesi gücü ölçüsündedir. Allah kimseye özellikle fazla imtihan yüklemez. Ancak takva sahibi insanlar dinlerinde daha titiz ve samimi oldukları için daha ağır sorumluluklarla ve dolayısıyla daha ağır imtihanlarla karşılaşırlar. Bu da onların cennetteki makamlarını yükseltir. Basit bir ölçü vardır: "Ne ekersen onu biçersin" yani ne kadar çok terler, yorulursan o kadar karşılığını alırsın.

Okudunuz mu?  Burun tıkanıklığı ve abdest

İlgili hadis de şöyledir ve burada Allah’ın velisi diye bir kavram geçmez.

İnsanlar içinde en ağır imtihana çekilenler peygamberlerdir. Sonra sırasıyla (rütbeleri) onları takib edenler, sonra onları takip edenlerdir. Kişi dinine göre müptela kılınır (imtihana çekilir). Eğer dininde salabetli ise imtihanı (göreceği bela ve musibet) ağır olur. Eğer dininde gevşek ise o oranda imtihan edilir. Bela o kimseyi devamlı takib eder. Nihayet onu bırakıncaya kadar. Böylece kul, yeryüzünde hatası olmadığı halde yürür.

Okudunuz mu?  Kuran hatmi yaparken karışık okumak

peygamberlerin başına gelen musibetler, peyganberlerimizin basin gelen seyler, Peygamberlere musibet

Bu kategoride yer alan Evlenemiyorum büyü mü var? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberlerin ve veli zatların başına gelen müsibetler nelerdir?