Anasayfa
19 Aralık 2023, 18:48
missa
Abone

Amentü duası kaçıncı cüzdedir ve kaçıncı sayfadadır

Amentü duası kaçıncı cüzdedir ve kaçıncı sayfadadır

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dinimizin kutsal kitabında amentü duası kaçıncı cüzdedir ve kaçıncı sayfadadır kısaca bilgi verir misiniz ?


Yorum: Amentü duası kaçıncı cüzdedir ve kaçıncı sayfadadır

Desert Rose
Amentu duanın dizilişi Kur’an-ı kerimde geçmemektedir. Sure veya ayet değildir. Ama Amenerrasulu da bazı kelimeler geçmektedir.


Cevap: Amentü duası kaçıncı cüzdedir ve kaçıncı sayfadadır

melle
İmanın altı şartı yazılıdır ve amentu şeklinde olmasa bile Ayet ve hadislerde geçer

Bakara süresi 285. ayet

Okudunuz mu?  Ettehiyyatüyü yanlış okumak

Peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler). Her biri Allah a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler…..


Cevap: Amentü duası kaçıncı cüzdedir ve kaçıncı sayfadadır

Kayıtsız Üye
Nisa suresi 136.Ayet de : Kader hariç şu şekilde geçmektedir.

Tefhim-ul Kuran: Ey iman edenler, Allah’a, Resulüne, Resulüne indirdiği Kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, kuşkusuz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır.


Kayıtsız Üye
Allah (c.c.) Razı olsun… Bu bilgiden yararlandım hakkınızı helal edin

Okudunuz mu?  Hasta kişilere okunacak özel dualar

Kayıtsız Üye
Amentü namazda okunmaz, okuyan da duymadım şimdiye kadar. Amentü ayet değildir imanın şartlarının sıralandığı bir dua denebilir. İtikatta sıkıntısı olmayanlar için burada bir problem bulunmamaktadır, itikadı olmayanlar için ise mevzu amentüye gelmemiştir. Onlara hidayet nasip olması dilenip geçilir.


Kayıtsız Üye
Hayrın ve şerrin ALLAHTAN GELDİGİNE inanmak hayır ALLAH TAN ŞER İNSANIN NEFSİNDENDİR ALLAH ŞER KÖTÜLÜK VERMEZ KÖTÜLÜK İNSANIN NEFSİNE MAHSUSTUR


yskk
Doğru söylüyorsun Allah tan Hayır gelir. Şer ise Allah tan gelmez . Bizlerin yaptıklarından dolayı gelir. Niye kimse bunun doğrusu budur diye açıklama yapmaz hayret ediyorum.

Okudunuz mu?  Camiden neden para tolanıyor?

Kayıtsız Üye
Hayr da şer de Allahtandır. Yani hayırıda şerri de Allah yaratır. Siz bir iman kontrolü yapın. Siz tuvalette ki rahmeti anlamaktan aciz insanların düşünceleri ile fikirler beyan eden, pek az düşünen insanlarsınız.


Kayıtsız Üye
Hayır ve ser tabiki Allahtandir…temizi de yaradan pis i de yaradan Allah tir..insanların cüzi iradeleriyle 2 sinden birine yönelmesi kendindendir.

Okudunuz mu?  Müslüman olmayanlara ne denir?

Kayıtsız Üye
İmanın bölünmeyen altı esasının ve şehadet kelimesinin beyanını ihtivâ eden Âmentü cümlesi, hiç şüphesiz Kur’ân’dan ve hadislerden alınmıştır. Cenâb-ı Hak şöyle buyurur: < Ey iman edenler! Allah’a, peygamberine, peygamberine indirdiği Kitab’a ve daha önce indirdiği Kitab’a inanmakta sebat gösterin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve âhiret gününü inkâr ederse, şüphesiz derin bir dalâlete düşmüştür. >


mash
şer Allah tan gelmez… Allah’a şer isnat edilemez…. Felak suresinde açıkça belirtilmiştir….. Yarattıklarının şerrinden sana sığınırım diye….. Şer yaratılanlardan gelir…. Yaratandan gelmez….. Şer kelimesi azap, pislik v.s gibi kelimelerden farklıdır….. Uzun konu kabaca bu kadar söyleyim.. Merak eden olursa biraz araştırsın görür zaten….

Okudunuz mu?  Evin çevresine tuz dökünce yılan gelir mi

Kayıtsız Üye
Gelmeler farkli farklidir!

Bize gelen her hayir Allah tandir,bize gelen her ser de nefsimizdendir,Allah kimseye zulmetmez!

Hayir ve ser Allah tan gelir bu da doğru ama burda kastedilen gelme ile yukarda kastedilen farkli.burdaki gelme herseyi yaratan ve takdir edenin Allah olmasini anlatan gelmedir.yoksa Allah zulmetmez.

Okudunuz mu?  Ruhun bunalması

Herseyi yerli yerince yapan Allah elbette zalim olamaz.


Kayıtsız Üye
Kafirler; bu tür iddiaları, kötü niyetli saldırılarını önceleri doğrudan doğruya kendileri dile getirirlerdi. Size bu saldırıları yaparken kafir olduğunu gizlemez ve açıktan açığa İslam düşmanı olma niyetiyle hareket ettiğini beyan ederdi. Şimdilerde ise; ya kafirliğini gizleyerek güya müslümanmış da bazı şeylerden rahatsızlık duyuyormuş davranıyor veya bazı bilgisi eksik, veya tamamen cahil, ibadetten kaçınmak isteyen günaha oldukça meyilli tipleri seçerek bunları bir maşa olarak kullanmaya çalışarak İslamı kendilerince tahrip etmeye çalışıyorlar. Bu tür lazım olmayan tipler bu tür yerlerde yazmasın… Gidip taslaman maslamanın sapkın sözde feylesofça (filizof) sayfalarında bağırıp çağırsınlar…

Okudunuz mu?  Sabah uyandığında elde leke görmek

Kardeşim özür dilerim, bu sayfayı kullanırken teknik bir hata oldu. Cevabım senin doğru sözüne karşılık değildir. Şu taslaman maslaman kafalı saldırgan tipeydi. Hakkını helal et


Kayıtsız Üye
Elif be cüzünün son sayfalarında bulabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Iyide ser Allah tan gelmiyor diyelim izindemi bizim sapkın hallerimizden yanlıştan vazgecemediğimiz vaziyetlerden cıkıyor anlayamadım bence hayırda şeride Allah tan sadece insanlar günümüzde bu şer olayını Allahın izniyle seçeneklerinden doğan hataylada abartmış durumdalar hür irade ne diyelim sonra nefis sonrada çöp bir bakmışsın bir şey kalmamış Allah ‘ın musade ettiği kadar

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü türkçe okunuşu

Kayıtsız Üye
Bide Allah ‘ın direk verdiği setlerde vardır diye düşünmekteyim sapkın ve günahkar kullarını bir nebze olsun iyiye sevk etmek için tabi buda Allah (cc) elinde


Kayıtsız Üye
Hayır da şer de Allah"tandır. İnsanlar kendi iradeleriyle yaptıkları şerri Allah cc. İzin vermezse yapamazlar Allah cc. İzin vermeden yaprak kımıldamAz diye iman etmişiz şerri Allah cc. Bize imtihan mı yoksa ceza mı ya da ders olarak mı verir sırlarını bilemeyiz ama kainatta ne var be yoksa ezelden ebede Allah cc. Aittir ki bu sebebten şerr de Allah cc. Aittir ve maalesef ins türü şerr en çok biz çağırır ve doğururuz, şimdi helak olan kavimleri de o zaman şeytan mı helak etti derim size noktayı da koyarım, ama hala içinizde bazıları yok öğle değil diye inkar ediceksiniz neyseki rabbimiz birdir, yolumuz farklıdır yollar bire varır çok şükür.

Okudunuz mu?  Kuran okumanın ve dinlemenin fazileti

amentü hangi surede , amentü suresi, amentü kuranda kaçıncı sayfada

Bu kategoride yer alan Aileyi ikna etmek için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Amentü duası kaçıncı cüzdedir ve kaçıncı sayfadadır