Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

İslamda boşanıp tekrar evlenmek olurmu?

İslamda boşanıp tekrar evlenmek olurmu?

sorum sudur
Peki erkek degilde kadin ayrilirsa. Sonra kadin pisman olup kocasina donmek ister ise. O zaman yine önce baskasiylami evlencek once?


Yorum: İslamda boşanıp tekrar evlenmek olurmu?

klav
Boşanma talakla olur. Kadın erkeği boşayamaz.


Yorum: İslamda boşanıp tekrar evlenmek olurmu?

Kayıtsız Üye
Hocam ben 21.09.2016 Eylul ayinda kocamla bosandim ve bosanma nedenim ise evlenmeden önce bir gorustugum biri vardi ve o kisi benim pesimi birakmadi bende bir gaflete geldim o insanla 4aylik evliyken kactim .cok pismanim ama o insanla herhangi bir yakinlasma olmadi ve ben ayrildigim esimle tekrar birlesmek istiyorum bunun için ne yapmam gerek babasi ve ablasi karsilar bosandigim esimin

Okudunuz mu?  Her Çamaşırdaki Yaşlık ta Gusül Gerekir Mi ?

Yorum: İslamda boşanıp tekrar evlenmek olurmu?

Şem’a
Nasıl bosandiginizi yazarsanız ancak yardımcı oluruz
Çünkü boşama dini olarak gerçekleşmiş mi ona bakacağız


Kayıtsız Üye
Merhaba ,

Ben yaklasik 3senedir karimla evliydim cesitli nedenlerden dolayi karim ayrilma karari aldi.

Sorum su ben onu insan olarak ve tabiki halen es olarak seviyorum durumu kötü değil lakin yinede ona aydan aya belli bir miktar para veya kücük hediyeler etmek isterim icim rahat olur hem kimseye muhtac olmaz geliri var ama ay sonunu çok da kolay getiremiyo yani fazla bisey kalmiyo ama tabiki sahip cikmasam da ac kalmaz elbet ama ben yinede sahip cikip desteklemek isterim.

Okudunuz mu?  Mahmut Efendi Hz Hoca hanımlara sohbeti....

Bunu yapabilirmiyim ?


Yaralı Melle
Eski eşinize yardım edebilirsiniz. sadece artık size yabancı kadın gibidir


Kayıtsız Üye
Selamın aleykum 23 yaşındayım 1 sene imam nikahlı evli kaldim ayrılalı 2 sene oluyor ve şuan nisanliyim evleneceğim insan beni çok seviyor aileside öyle ama ben çok mahcup hissediyorum kendimi sağdan soldan laf söylüyorlar o ve ailesi umursamıyor söylenenleri ama benim çok zoruma gidiyor.

Okudunuz mu?  Eşimle aramızdaki soğukluk

Kayıtsız Üye
Hocam esimle resmi olarak bosandık.2.5 yıl ayrı yasadık.Dini nikahımızda bir problem yok.Tekrar esime döndüm. Resmi nikahsız yasamak dinen uygun mudur.Dini nikahımızı yenilememiz gerekir mi? Ona eslik vazifemi yaparsam gunaha girer miyim?


mum
2 şahit huzurunda nikahınızı yenileyin ve blinki bir talak hakkınız gitti kaldı iki.
Resmi nikahınızı yapın

Okudunuz mu?  Hacla ilgili ders alınacak ibretli yaşanmış hikayeler öyküler kıssalar

Kayıtsız Üye
eşimle istemeyerek ikimizin gonlu olmadan eşimin ailesi ona baski yaparak baskı altinda bosandik tekrar imam nikahıyla evlenmek istiyoruz eşim yanımda yoktu yüzüne söylemedim imam ve şahit huzurunda boşadim


Kayıtsız Üye
Tekrar evlenmeniz için belki bir yol vardır yanlız eşiniz olmadan şahit huzurunda boşanma gerçekleşmiş önceden düşünmeniz gerekirdi

Okudunuz mu?  Allahın kaç ismi vardır?

Kayıtsız Üye
Bir erkeğin karısına üç defa ayrı yerlerde boş ol derse ve resmen boşanırsa sonra tekrar aynı kadınla evlenmesi caiz midir.


arifselim
Erkekle kadın dini nikah kıydıkları zaman aralarında 3 bağ meydana gelir ki buna 3 talak denir. Bu 3 talak geçerli olacak şekilde söylendiği zaman artık o kişi eşiyle ebediyen evlenemez birbirlerine haram olurlar. Tekrar evlenebilmeleri için o kadının kendi rızasıyla başka bir erkekle evlenmesi (ayrıca nikahtan sonra yeni eşiyle cinsel ilişki gerçekleşmesi) ve daha sonra normal bir boşanma meydana gelmesi ve iddet süresini de bekledikten sonra ancak tekrar eski kocasıyla evlenmesi caiz olur.

Okudunuz mu?  Nur cemaati nedir ve nasıl kişilerdir?

dinen boşanıp tekrar evlenme, islamda bosanip tekrar evlenmek, boşandığı eşiyle tekrar evlenmek

Bu kategoride yer alan Pamuk Pecete Kullanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda boşanıp tekrar evlenmek olurmu?