Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Hadisler
Yönetici

Domalan, mantar ve acve hurmasının şifa oluşu

Domalan, mantar ve acve hurmasının şifa oluşu

Muhammed
domalan, mantar ve acve hurmasının şifa oluşu
2066- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Acve hurması Cennet meyvelerindendir onda; zehire karşı şifa vardır. Mantar veya domalan ise insanlar tarafından ekip dikme zahmeti olmadan meydana gelen kudret helvası cinsinden bir rızıktır, suyu da göze şifadır. (İbn Mâce, Tıp: 8)
ž Tirmizî: Bu konuda Saîd b. Zeyd, Ebû Saîd ve Câbir’den de hadis rivâyet edilmiştir. Bu hadis hasen garib olup Muhammed b. Amr tarafından rivâyet edilmiştir. Bu hadis sadece Saîd b. Amr’ın, Muhammed b. Amr’dan rivâyetiyle bilmekteyiz.
2067- Saîd b. Zeyd’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Mantar veya Domalan; Musa (a.s.) zamanında İsrail oğullarına verilen ekme dikme zahmeti olmaksızın, insan emeği karışmadan meydana gelen, Kudret helvası cinsinden bir rızıktır. Suyu da göze şifadır. (İbn Mâce, Tıp: 8)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
2068- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, bazı insanlar: Rasûlullah (s.a.v.)’e mantar veya domalan bitkisi yeryüzünün çiçek hastalığıdır dediler. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Mantar veya domalan; kudret helvası cinsinden bir rızık olup suyu göze şifadır. Acve hurması; Cennet meyvelerinden olup zehire karşı şifadır buyurdu.(İbn Mâce, Tıp: 8; Ebû Dâvûd, Tıp: 12)
ž Tirmizî: Bu hadis hasendir.
2069- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Üç, beş veya yedi mantar veya domalan alıp onları sıktım suyunu cam bir kap içersine koydum, onunla bir cariyemin gözünü sürmeledim de iyileşti. (İbn Mâce, Tıp: 8; Ebû Dâvûd, Tıp: 12)
2070- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Çörek otu ölüm dışında her hastalığa şifa olarak iyi gelir. (İbn Mâce, Tıp: 6)
ž Katâde diyor ki: Her gün için yirmi bir adet çörekotu bir bez içersinde ıslatılır ve o sudan her gün burunun sağ deliğine iki sol deliğine bir damla sonraki gün burunun sol deliğine bir sağ deliğine iki damla üçüncü gün ise sağ deliğine iki sol deliğine tek damla damlatılarak tedavi olunabilir.


Cevap: Domalan, mantar ve acve hurmasının şifa oluşu

Kayıtsız Üye
Dolaman ve acve hurmasını ilk defa duydum ve hadislerle desteklenmesi benim çok hoşuma gitti

Okudunuz mu?  Peygamberimiz(s.a.v) kim için "burnu sürtülsün"dedi..

rüyada domalan toplamak, rüyada domalan mantarı toplamak, domalan bitkisi

Bu kategoride yer alan Sağ ve Sol el ile yemek yemek ve içmek hakkında hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Domalan, mantar ve acve hurmasının şifa oluşu