Sait Çamlıca kimdir?
Kayıtsız Üye
Sait Çamlıca kimdir?
Cevap: Sait Çamlıca kimdir?
imam
< Sait Çamlıca kimdir? >
Hakkında
saitcamlica.com/wp-content/uploads/2009/09/kisisel001.jpgBir "gurbet hikayesi”dir bizim hikayemiz.
Babam Tokat’ın Niksar ilçesinin Sorhun köyünde dünyaya gelmiş. Ekmek parası kazanmak için 3 bin km uzaklara (Almanya) gitmek zorunda kalmış. İki yıl para biriktirmek için çıktığı gurbet-ten 35 yıl geçtiği halde hâlâ dönememiş.
Ben de o gurbette doğdum. 10 Ekim 1974 tari-hinde Almanya’da dünyaya geldim. Köln’e bağlı küçük ve şirin bir kasaba olan Bergneustadt’a baş-layan hayat yolculuğumun ilk 13 yılı oralarda geç-ti.
Maddi sıkıntılar yüzünden okuma hayatını sürdürme imkanı bulamamış olan babam, benim okumam için her türlü desteği verdi. Almanya’da kalmamı istemedikleri için 1987 yılında beni Tür-kiye’de bıraktılar. Benim gurbet hayatım da baş-lamış oldu…
1993 yılında Tokat / Turhal İmam Hatip Lise-sini bitirdim. 1996 yılında başladığım Marmara Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünden 2000 yılında mezun oldum. Mezun olmadan önce "Sınıf Öğretmenliği Sertifikası” aldım.
Kısa bir süre vekil öğretmenlik yaptım. Yine kısa bir süre Mardin’in Midyat ilçesinin Kayalıpınar köyünde sınıf öğretmenliği yaptım. Bunlar dışında iş hayatım hep özel sektörde geçti.
Üniversite yıllarım genelde kitap okuyarak geçti. Askerliğimde de iyi kitap okudum. Bur-dur’da ve Kıbrıs’ta geçen yedi aylık askerliğim süresinde 40 civarı kitap okudum. İş hayatımda okuma alışkanlığının çok faydasını gördüm.
Özel sektörde öğrenci, öğretmen ve veli semi-nerleri vermeye başladım. Okuduklarımı gözlem-lerimle yoğurup, benzetmelerle anlatınca, hitap ettiğim kitlelere tahminimden fazla şeyler vere-bilmeyi başardığımı fark ettim.
Onlar dinlemeye devam ettikçe ben konuşma-ya devam edeceğim. İstanbul merkezli olmak üze-re Anadolu’nun birçok şehrinde ve Avrupa’da gurbetçilere eğitim seminerleri vermeye çalışıyo-rum. Paylaşmak beni rahatlatıyor.
"Kitap insanı, insan dünyayı değiştir” sözünü kendime rehber edindim. Anne-babamdan bana kalmış en güzel miraslardan bir tanesi de okuma alışkanlığıdır.
İnsanlığın esaretinin temel nedeninin cehalet olduğuna inandığım için okumaya ve okutmaya devam edeceğim, esaret zincirleri kırılıncaya ka-dar.
"Çocuk eğitimi, öğretmen sorumluluğu, moti-vasyon, liderlik ve yönetim” konularında kitap çalışmalarımı yayına hazırlamaya çalışıyorum.
Ben hem okuyorum hem yazıyorum hem de konuşuyorum.
Yazdıklarım okunmaya devam ettikçe ben yazmaya devam edeceğim.
Ben konuşurken kitleler dinlemeye devam et-tikçe ben konuşmaya devam edeceğim.
Okunmaktan vazgeçildiğim zaman yazmaya, dinlenmekten vazgeçildiğim zaman konuşmaya ara veririm.
Ama asla okumaya ara vermem. Çünkü beni kimse esir alamaz.
Okumak özgürlüktür.
Okumanın mutluluğunu ve özgürlüğünü ya-şamayı seven insanlarla sohbet etmekten keyif alı-yorum.
Okuyorsanız, görüşebilmek temennisiyle…
sait çamlıca kimdir, sait camlica kim, sait çamlıca hayatı