Tahmidiye nedir? niçin ve nasıl okunur?
ismisakli
Tahmidiye nedir Tahmidiye ne anlama gelmektedir Tahmidiye niçin ve nasıl okunur ?
Cevap: Tahmidiye nedir? niçin ve nasıl okunur?
Darusselam
Tahmidiye duası,Hz Ali (r.a) efendimizin İsm-i Azam olarak tespit ettiği Ferd, Hay, Kayyum, Hakem, Adl ve Kuddüs isimlerini şefaatçi kabul ederek yaptığı duadır
Cevşenin 6 bölümü Tahmidiye’den meydana gelmektedir Alah’ın ihsan ettiği nimetler için çok geniş ve küllî hamdleri içine alan bu evradın, pek çok maddî ve mânevî hastalığa da şifa olduğu belirtilmektedir
Bu evradların maddî istifade niyetiyle okunması doğru değildir
Çünkü, bunlar bir duâdır Duâ bir ibâdet olduğu içindir ki, karşılığında hiçbir dünyevî menfaat beklenilmez Zira diğer ibadetlerde olduğu gibi, duânın da neticesi, meyvesi uhrevîdir, âhirette verilir. Zaten duânın kabul edilme şartlarından biri de onun sadece ibâdet maksadıyla yapılmasıdır Bediüzzaman Hazretleri, Lem’âlar isimli eserinde kulluğun Allah’ın emir ve rızasına baktığını, faydasının âhirette görüleceğini ifâde eder. Gaye olmamak ve maksat yapılmamak şartıyla istenilmeden verilen dünyaya âit faydaların ibâdete zarar vermeyeceğini, belki zayıflar için bir şevk unsuru olacağını belirtir
Allahu Ekber (10 defa)
Bismillahhirrahmanirrahim
Ferdun. Hayyun. Kayyumun. Hakemun. Adlun. Kuddusun.
Allah Resulune emniyet ve rahmetini indirdi (Tevbe suresi-40)
En büyük korku olan kıyametin dehşeti onlara üzüntü vermez. (Enbiya Suresi-103)
Onlar, Allah’ın nimetleriyle rızıklanırlar ve Onun bağışladığı nimetlerle sevinç içindedirler. (Al-i İmran Suresi-169-170)
Rahmet sahibi Rablerinden onlara selam vardır. (Yasin Suresi- 58)
Ey ateş, serin ve selametli ol. (Enbiya Suresi-69)
Biz kur’an’dan mü’minlere bir şifa ve rahmet olan şeyi indiriyoruz. (İsra Suresi-82)
1. Kusur ve noksanlıktan münezzeh olan allah-u Tealaya (c.c.) iman, Onun birliği, isim ve sıfatlarından her biri için; ezelden ebede kadar isim ve sıfatlarının tecellilerinin tamamı adedince Alemlerin Rabbi olan Alllah’a hamd olsun. Ondan başka ilah yoktur.
2. Hz. Muhammed’in (a.s.m.) peygamberliği ve ona iman için; Hz. Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın yaptığı iyilikler, sahip olduğu kemalat, getirdiği meyveler ve sağladığı faydalar adedince ve yine o Aleyhissalatü Vesselamın ali, Ashabı ve ümmetinin haseneleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
3. Kur’an ve ona iman için; Kur’an’ın zihinlerde tasavvur edilen manaları adedince ve onun Kıyamete kadar havada temessül eden kelime ve harfleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
4. İman, Kur’an ve İslam nimeti için; melekler, ruhaniler ve mahlukatın bütün zamanlarda yaptıkları tesbihler, getirdikleri hamd, tekbir ve tehliller sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
5. İman ve Kur’an nimeti için; yıldızlar ve onların hareketleri, duruşları ve zerreleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
6. İman ve Kur’an için; bitkiler, ağaçlar ve onların yaprakları, çiçekleri, meyveleri, tohumları, getirdikleri tesbih ve hamdleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
7. İman ve Kur’an nimeti için; kuşlar ve kuşcuklar, hayvanlar ve hayvancıklar, onların sesleri ve nefesleri, getirdikleri tesbihler ve hamdler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
8. Allah’ın, yiyecekler ve nimetlerle bize olan ikramları için; taamlar, nimetler ve bunların çeşitleri, kokuları, tatları ve parçaları sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
9. Allah’ın iman, Kur’an ve Risale-i Nur; Kadir, Miraç, Berat, Regaib geceleriyle bize olan ikramından dolayı, Kadir, Miraç, Berat, Regaib gecelerinin aşireleri (Aşire; bir dakikanın 167 trilyon, 961 milyar 600 milyonda biridir.) ve yine Ramazan ayının aşireleri adedince ve Kıyamete kadar Risale-i Nur’un yazılan ve okunan harfleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
10. Kur’an nimeti için; inişinden Kıyamete kadar Kur’an’ın kelime ve harflerinin okunmasının sevapları sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
11. İman ve Allah’ın razı olduğu şeylerden ibaret olan İslamiyet nimeti için; Mü’min ve Müslümanların yaptıkları iyilikler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
12. Kur’an, iman ve Risale- Nur nimeti için; kainatın zerreleri, terkibleri ve yaptıkları tesbihleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
13. Kur’an, iman ve İslamiyet için; bütün asır ve mekanlardaki ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları, yağmurların damlaları, kuşların nağmeleri, ışıkların parıltıları, çiçeklerin tohumları, meyvelerin çekirdekleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
14. İman ve Kur’an için; madenler ve varlıklar ile bunların hususiyetleri, verdikleri meyveler ve menfaatleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
15. İman, Kur’an ve İslam için; melekler, ruhlar, insanlar, cinler, bitkiler, hayvanlar ve bunların bütün zamanlarda yaptıkları hamdler, ettikleri tesbihler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
16. Kur’an, iman ve Risale-i Nur nimeti için; denizleri, karaları, Arşı, Kürsiyi, Arzı ve Gökleri dolduracak kadar Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
17. Ahiret ve ona iman için; Dünya ve Ahireti dolduracak kadar Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
18. Cennet ve ona iman için; Cennetler dolusu ve sonsuza kadar Allah’ın onların ahalisine yapacağı ikramlar sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
19. Nimetlerinden her birisi için; nimetleri adedince ve Zatının layık olduğu şekilde Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.
20. Ey bütün kemal sıfatlarla muttasıf ve hakiki mabut olan Allah. Ey Dünyada mü’min-kafir ayırd etmeden herkesi rızıklandıran Rahman. Ey çok merhamet sahibi ve Ahirette sadece Mü’min kullarına bol merhamet edecek olan Rahim. Ey zat, sıfat ve ef’alinde ortağı bulunmayan Ferd. Ey gerçek hayat sahibi olan Hayy. Ey herşeyi ayakta tutan ve koruyan Kayyum. Ey hüküm ve kaza sahibi Hakem. Ey mutlak adalet sahibi Adl. Ey kusur ve eksiklikten beri olan ve herşeyi temizleyip arındıran Kuddus.
Yorum: Tahmidiye nedir? niçin ve nasıl okunur?
Kayıtsız Üye
Bu yukarda yazdığınız Tahmidiye duası değil
Sekine duasıdır
Yanlışlık olmuş herhalde
Yorum: Tahmidiye nedir? niçin ve nasıl okunur?
imam
< Tahmidiye duası değil
Sekine duasıdır >
Tahmidiye duasının anlamıdır eklenen, siz iyi bakın
< Tahmidiye duası, Allah’a şükür ve zikir amaçlı zikirlerdir. Allah rızası için okunur
.
Tahmidiye Duası Okunuşu
Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber.
Bismillahirrahmanirrahim.
Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddus.
FeenzelAllahu sekinetehu aleyh.
La yahzünühümu’l feze’u’l-ekber.
Yurzekune ferihine bima atahum.
Selamun Kavlem-mir-rabbir-rahim.
Ya naru kuni berdev-ve selama.
Lillezine amenu hüdev-ve şifaun.
Ve nünezzilu mine’l- Kur’ani ma hüve şifauv ve rahmetul-lilmü’minin.
1)Ve’lhamdu lillahi rabbi’l-alemin. Ale’l-imani billahi ve ala vahdaniyyetihi ve ala külli ismim min esmaihi te’ala ve ‘ala külli sıfatim min sıfatihi sübhanehu hamdem-bi adedi cemi’i tecelliyati esmaihi ve sıfatihi celle celaluhu mine’l-ezeli ile’l-ebedi la ilahe illa hu.
2)Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’r-risaleti’l-Muhammediyyeti ve’l-imani biha hamdem-bi-adedi hasenati Muhammedin sallAllahu aleyhi ve selleme ve kemalatihi ve semeratihi ve fevaidihi ve bi- ‘adedi hasenati alihi ve ashabihi ve ümmetihi ‘aleyhi’s-salatu ve’s-selam.
3) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l Kur’ani ve’l-imani bihi hamdem-bi ’adedi meani’l Kur’ani’l mütesavvirati fi’l-efhami ve-bi-adedi kelimatihi ve hurufatihi’l mütemessileti fi’l-hevai ila ahiri’z zaman.
4) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l-imani ve’l Kur’ani ve’l-islami hamdem- bi-‘adedi’l-melaiketi ve’r-ruhaniyyati ve’l-enami ve tesbihatihim ve tahmidatihim ve tekbiratihim ve tehlilatihim fi-cemi’i’l-ezman.
5) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l- imani ve’l-Kur’ani bi-adedi’n-nucumi ve harekatiha ve sekenatiha ve zerratiha.
6) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l-imani ve’l-Kur’ani bi-adedi’n-nebatati ve’l eşcari ve evrakıha ve ezhariha ve esmariha ve büzuriha ve tesbihatiha ve tahmidatiha.
7) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l-imani ve’l-Kur’ani hamdem-bi-adedi’t-tuyuri ve’t-tuveyrati ve’l-hayvanati ve’l-huveynati ve asvatiha ve enfasiha ve tesbihatiha ve tahmidatiha.
8) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala in’amatillahi aleyna bi’l-et’imeti ve’n-ni’ami hamdem-bi-‘adedi cemi’i’l-et’imeti ve’n-ni’ami ve enva’iha ve ravaihiha ve tu’umiha ve eczaiha.
9) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala in’amatillahi aleyna bi’l-imani ve’l Kur’ani ve bi-risaleti’n-nuri ve bileyleti’l-kadri ve’l-mi’raci ve’l beraeti ve’r-ragaibi hamdem-bi-‘adedi ‘aşirati dekaiki şehri ramadane ve bi-‘adedi hurufati risaleti’n-nuri’l-mektubeti ve’l-makrueti ila ahiri’z-zaman.
10) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l-Kur’ani bi-‘adedi sevabati kiraeti kelimati’l-Kur’ani ve hurufihi min-evveli’n-nuzuli ila ahiri’z-zaman.
11) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l-imani ve’l islamiyyeti’l-leti hiye merdıyyatu rabbi’l-‘alemine hamdem-bi-‘adedi hasenati’l-mü’minine ve’l-müslimin.
12) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. ‘Ala ni’metil-Kur’ani ve’l-imani ve resaili’n-nuri hamdem-bi-adedi zerrati’l-kainati ve mürekkebatiha ve tesbihatiha.
13) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l-Kur’ani ve’l-imani ve’l-islami hamdem-bi-‘adedi evrakı’l-eşcari ve emvaci’l-bihari ve katarati’l-emtari ve neğamati’l-atyari ve leme ‘ati’lenvari ve büzuri’l-ezhari ve nüvatati’l-esmari fi-cemi’i’l-asari ve’l-aktar.
14) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l-imani ve’l-Kur’ani bi-‘adedi’l-ma ‘adini ve’l-mevalidi ve hassıyyatiha ve semeratiha ve menafi’iha.
15) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l-imani ve’l-Kur’ani ve’l-islami hamdem-bi adedi’l-emlaki ve’l-ervahi ve’l-insi ve’l-canni ve’n-nebati ve’l-hayvani ve tahmidatiha ve tesbihatiha fi-cemi’i’l-ezman.
16) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l-Kur’ani ve’l-imani ve resaili’n-nuri hamdem-meleel-berra ve’l-bahra ve’l-‘arşa ve’l-kürsiyye ve’l-arda ve’s-semae.
17) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l-ahirati ve’l-imani biha hamdem-melee’d-dünya ve’l ahirah.
18) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l-cenneti ve’l-imani biha hamdem-melee’l-cennati bi-‘adedi in ‘amatillahi te’ala ‘ala ehliha ebede’l-abidin.
19) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala küllim min-ni’amihi hamdem-bi-‘adedi külli ni’amehi kema yeliku bi-cenabihi celle celaluhu.
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Ferd, Ya Hayy, Ya Kayyum, Ya Hakem, Ya Adl, Ya Kuddus.
Bi-hakkı ismike’l-azami. Ve bi-hakkı ayati furkanike’l-ahkemi. Salli ala seyyidina Muhammedin rasulike’l-ekram. Bi-adedi zerrati vücudina. Ve bi-adedi aşirati dekaiki umrina. Ve hayatina. Ve enzil aleyna ve ala talebeti resaili’n-nuri’s-sekinete ve’t-temkine ve’l-ıtmi’nan. Kema enzelte ala nebiyyike’l-muhtari ‘aleyhi’s-salatu ve’s-selam.
Ve enzil aleyna ve ala talebeti resaili’n nuri’s sekinete ve’l-imanel-halis. Ve’l-yakine’l-kamile ve’n-niyyete’s-sadikate ve’l-metanete’l-etemme fi-hidmeti’l-Kur’ani ve’l-iman. Ve amin feze ‘ana bi-def’i’l-bid’iyyati’l-hailati an- şe airi’l-islam. Ve ferrih kulubena bi-i ‘lani’ş-şe airi’l-islamiyyeti an-karibi’z-zamani ve bir neşri resaili’n nuri bir kemali’r revaci beyne’l alemi’l islam. Ve sellimna ve sellim dinena. Vesellim resaili’n nuri ve talebeteha min tecavuzi’l mülhidin. Verzukna verzuk Üstazena Sa’iden Nursi radıyAllahu anhu. Vezuk talebete risaleti’n nuri’s selamete ve’l afiyete fi’d-dini ve’d dünya ve’l ahirah. Veşfi emradana. Vec’ali’l-Kur’ane şifael-lena ve lehum min-külli dain.
Vec’alna vec’alhum mine’l hamdine’ş şakirine daima. Amin, ve’l hamdü lillahi rabbi’l alemine ve sallAllahu ala seyyidina Muhammediv ve ala alihi ve sahbihi ecme’in. Amin. amin. amin >
tahmidiye duası ne için okunur, tahmidiye duası nasıl okunur, tahmidiye nedir