Çalışkan öğrenci nasıl olur?
Kayıtsız Üye
Çalışkanlık nasıl elde edilir. Çalışkan olmanın yolları nelerdir? lütfen hemen bulun
Cevap: Çalışkan öğrenci nasıl olur?
Desert Rose
-Sınıfta gerçekten temiz olduğuna inandığı arkadaşlarla gezmeli
-Kötü olduğuna inandığı kişilerle konuşmamazlık yapmasa bile mesafe bırakmalı
-Derslerini günlük tekrar etmeli.
-Ders tekrarı ilk zamanlarda zor gelirse, cuma günleri haftalık tekrar yaparak buna alışmalı.
–İsrafta bulunmamalı.
-Okula zamanında gidip, Okul çıkışı hemen evine gitmeli.
-Eşyaları tertipli kullanıp dersi dinlemeli.
-Devamsızlıktan kaçınmalı.
-Kılık kıyafetine dikkat etmeli ve öğretmenlerine saygılı davranmalı
-Kavgadan uzak durmalı.
-Kimseye haksızlık yapmamalı, Adaletli olmalı.
Cevap: Çalışkan öğrenci nasıl olur?
Kayıtsız Üye
çalışkan olmanın sırları şunlardır : çalışkan olmak için çalışmak gerekmez derste dersi dinleyin sınavınız var ise unuttuğunuz konuları gözden geçirin. bunu hep tekrarlayın çalışkan olmak için kendinede güvenmen lazım ama çok çok çok ve çok güvenilmemeli. sınavdan yüz alıcağım dersen alırsın tabi konuları gözden geçirmekte lazım sınavdan 100 alıcağım ….. drsen 100 alamazsın 100 alamassan da öz güvenini kaybedersin bu yüzden çalışkan olmanın sırrı derste öğretmenini dinlemek sınavın varsa konuları gözden geçirmekkkkk ve kendine güvenmek ama çok çok çok çok güvenmek değil
yusuf z.
Çalışkan öğrenci derli toplu ve düzenli olur.
sınıfın 19’uncsuydm şimdi 1.’incisiyim
Kayıtsız Üye
çok teşekur etterim sınafım vardı nasıl teşekur etsem astır ama sizin sayeniste başarılı olacğim
Kayıtsız Üye
hergün hocayı derste iyi dinlemelisin.eve gelince hoca deftere ne yazdırdıysa tekrar etmelisin bide kendine güvenmelisin.
Kayıtsız Üye
test çözerek konu tekrar ederek
çok güzel aynen öyle
herşey kendine güvenmeyle başlarr
Kayıtsız Üye
Bence ders tekrari odev derse hazirlik kitap okuma duzenli gunluk tutmak. İşte sir bu. Birde dersi derste dinlemek.
Kayıtsız Üye
valla ben çalışkan olmak çokk istiyorummm ama olamıyorumm
yıldızlar
Çalışmak yetmez. İyi arkadaşlarla beraber olmalısınız. Sizi baştan çıkarmamalılar.
Kayıtsız Üye
bn sınıfta eniyilerindeyim nasıl dahaa çok çalışkan olurum dersi derste dinliyorum ama test ç.çözmüyorum konuları tekrar edmiyorum ne yapmalıyım senin dediklerini de yaparım am a birkaç öneri daha sölesen
By SonTürK
TEMİZ
KÖTÜ ORTAMDAN UZAK
DERSİ DERSİNDE DİNLEYEN
HER GÜN KONU TEKRARI YAPAN
İYİ OLAN
(Not) önceden bende hep teşekkür alıyordum ama simdi hep taktir alıyorum
Kayıtsız Üye
Ben 40 dakika ders calisma 10 dakika mola yapip ders calisiyoru
Kayıtsız Üye
başarılı olmayı çok severim ve çok çalışmak ve başarılı olmak süper siz de deneyin boş zamanlarımda bile şiir yazıyorum bu arkadaşımız haklı çok ta bilgisayarla oynamıyorum……
berkant
EVDE DERS ÇALIŞACAĞIMIZ ORTAM NASIL OLMALI
1-Ders çalıştığın yerin sessiz ve sakin olması gerekir.Müzik dinleyerek, tv izleyerek ders çalışılmaz.
2-Ders çalıştığın yer ile yattığın yer ayrı olacak.
Daima aynı yerde ders çalışacaksın.Ders çalıştığın yerde daima ders çalıştığın için şartlanmış olacağından oraya yaklaştığında ders çalışma isteği duyacaksın.Eğer yattığın yere
yaklaşırsan uykun gelecek.Çünkü orada uyumaya şartlandın.
3-Çalışma masanın üzerinde hangi derse çalışacaksan yalnız o dersle alakalı malzemelerin bulunmalı.
Yani masanın üzerinde senin dikkatini dağıtacak başka bir şey bulunmamalı.Yalnız çalıştığın derse odaklanmalısın.Yoksa bütün çalışmaların boşa gider.Sen ders çalıştım derken hiç bir şey anlamadığını görürsün.
NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ
Derse 20 dakika çalışıp çalıştığın yeri 10 dakika tekrar edeceksin.10 dakika dinleneceksin.Beyin çalıştığın yeri bu 10 dakikalık dinlenme süresinde kaydeder.ders çalışmanın en önemli püf noktalarından birisi bu idi.Bu dinlenme süresinde istediğini yapabilirsin.Müzik dinle ,yat,artık ne yaparsan yap.
Ders çalışırken sakın hayal kurma .Hayal kurmayı boş zamanlarında yap.bak mesela bazen sayfalar dolusu yer okumuşsundur ama kendine geldiğinde hiçbir şey anlamadığını görürsün .Çünkü sen okurken hayallere daldın gitti.Sanki hiç okumamış gibi oldun.Hiç dikkatini çekmedi mi.
ŞİMDİ DERS ÇEŞİTLERİNE GÖRE DERS ÇALIŞMAYI ANLATALIM
OKUYARAK ÇALIŞILAN DERSLER
Konuları parça parça oku.Tamamını okuma. Parçayı anlatabilecek duruma gelinceye kadar oku.Anlatabilecek duruma geldiğinde çalışman tamam olmuştur. ama anlatamıyorsan tekrar okuman gerekir.bir şeyi herkesin anlama kabiliyeti farklı farklıdır.Bazıları bir seferde anlarsa ,bazılarının da defalarca okuması gerekebilir.Ama dikkat edin ezberlemek anlamak değildir.Ezberlemek başka anlamak başkadır. Siz anlamaya çalışın anlamak kalıcı olur.
Ezberlemek ise kalıcı değildir.Sonra unutulabilir.
Konunun içindeki asıl bize verilmesi gerekenleri seçip almasını bilmek gerekir.Önemli bilgileri konunun içinden seçip alabilmişsek.O konuyu öğrenmişiz demektir.Birde konunun içinde geçen bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını öğrenmemiz gerekir.Yoksa konuyu anlamamız zor olur. Konuyu anlayamayız.
YABANCI DİL DERSLERİNE ÇALIŞMA
Mutlaka kelimeler ve cümle kalıpları ezberlenecek.Ezberlenen kelimeler cümle kalıpları na yerleştirilerek kullanılıp cümleler oluşturulacak.Bu oluşturduğumuz cümleleri mutlaka günlük hayatta kullanmaya çalışacağız.Böylece o yabancı dilde pratik konuşmaya başlamış olacağız inş.
MATEMATİK-FEN GİBİ SAYISAL DERSLERE ÇALIŞMAK
Bu gibi dersleri anlamak için bol bol alıştırma yapmak gerekir.Gerekirse konuyu anlayabilmek için başka kaynaklardan da bol bol alıştırma bulup yapmak gerekir.Anlayamadığımız konuları mutlaka öğretmene sormalıyız.Anlamadığımız yeri öğretmene sormaktan çekinmeyelim.Onlar hiç çekinmeden anlatırlar bize.
Birde öğretmen problem çözerken mutlaka problemin çözümünü de anlatır.Biz işte öğretmen hem problem çözer hem de problemi anlatırken onun anlattıklarını da not tutmalıyız.
Çünkü eve gidip konuyu tekrar edeceğimizde yani alıştırmaları yapacağımızda çözümü unutmuş olabiliriz.Sakın ben unutmam demeyin .mutlaka unuturuz .İşte o zaman tuttuğumuz o notlar bize yardımcı olacak ve alıştırmaları yapacağız ve konuyu da anlamış olacağız.
EN İYİ ÖĞRENME SINIF İÇİ ÖĞRENMEDİR
Dersi esas sınıfta öğrenmeye çalışmalıyız.Ama mutlaka derse hazır geleceğiz.Sınıfa girdiğimiz zaman hemen yerimize oturacağız.Hangi dersi işleyeceksek o dersle alakalı olan malzemelerimiz sıramızda olacak.Dersimizle alakası olmayan malzemeleri sıramızdan kaldıracağız.Dikkatimizi yalnız bu derse vermek için bu gerekli.Dikkatimizi hiçbir şeyin dağıtmasına izin vermemeliyiz.Dikkatin dağılmasını önlemeliyiz.Dersi iyi anlamamızda dikkatimizin dağılmaması çok önemli.
Dikkatimizin dağılmaması ve bir noktada toplanabilmesi için ”öğretmenin her söylediğini içimizden tekrar etmeliyiz”.Bunu bir deneyin göreceksiniz dikkatiniz hep öğretmende olacak.
Her derste not tutmalıyız.Not tutmayı öğrenmek çok önemli.
Öğretmeni de iyi tanımamız lazım. Öğretmen dersi anlatırken mutlaka kendine göre önemli yerleri belli eder.Onun hareketinden konuşmasından ,bir şekilde bunu anlamaya çalışmamız lazım.Not tutmak o zaman bizim için daha kolay olacaktır.Öğretmenin yaz demesini not tut demesini beklemeden biz not tutmalıyız.Hatta öğretmen yazmayın da diyebilir olsun siz yinede not tutun ama not tutarken de öğretmenin anlattıklarını kaçırmamalıyız.Aynı zamanda öğretmeni de dinlemeliyiz inş.
GÜNLÜK DERS ÇALIŞMA SİSTEMİ
Bizim size hazırlamış olduğumuz bu sistemin adı bu ”günlük ders çalışma sistemi”
Şimdi günlük çalışmayı öğreneceğiz :
Mutlaka her gün okula derse çalışarak hazır gideceğiz.Okulda dersi dinleyeceğiz.Eve gelince de işlediğimiz konuları tekrar edeceğiz.Şimdi
Burada bir şey var .Ne var ?Sorumluluk var .
SORUMLULUK: Sorumluluk neyi ne zaman yapacağını bilmektir.Bizim için önemli olan sorumluluğumuz derslerimize çalışmak.Herkesin bu hayatta sorumlulukları vardır.Babamızın sorumluluğu nasıl çalışıp bize bakması ise bizimde sorumluluğumuz derslerimize çalışmak ve ev işlerinde onlara yardımcı olmaktır.O zaman sorumluluğumuzu bileceğiz ve önce derslerimizi yapacağız sonra başka şeylere bakacağız.DERSLERİMİZİ YAPMADAN HİÇ BAŞKA BİR ŞEY YAPMAMALIYIZ .
Okuldan eve geldiğimizde sıcağı sıcağına, daha işlenen konuları unutmadan hemen ilk işimiz işlediğimiz dersleri tekrar etmek olmalı.
Haydi kolay gelsin.Hepinize başarılar dilerim.
Kayıtsız Üye
1-Ders tekrarı
2-Ödev
3-Test çözmek
Her okuldan geldiğinde bunları yap ve dersi derste dinle
Kayıtsız Üye
– Öğrenciler genelde test çözmekten sıkılıyorlar. Testi çözerken de of çok sıkıcı diyorlar ve beyin o testi sıkıcı buluyor. Ancak eğlenceli derseniz beyin o konuyu eğlenceli bulur. Beyin o anda düşündüklerinizi uygular. Ve bu konu çok önemli.
– Derste öğretmeni iyi dinleyip,
-Hafta içi, o günkü deftere not tuttuklarını okuyup,
– O günkü işlediği dersin tekrarını yapıp,
– Devamsızlık yapmayıp,
– Derste söz alıp, aklında soru varsa sorup,
– Kendine güvenip,
– Hırslı olup,
Ve de derste dalmazsan başarılı ve iyi bir öğrenci olabilirsin…
Kayıtsız Üye
çalışkan olmak illa çalışmaktan geçmiyor bol bol kıtap oku
Kayıtsız Üye
her zaman kendine güvenmeli hırs yapmalı ve bol bol test çözmeli
Kayıtsız Üye
çalışkan insan öğretmen bir soru sorduğunda ayağa kalkıp ben ben diyendin ama kuul çalışkanlar hafif ayağa kalkarak susar ve gözlerini öğretmene diker arkadaşlar siz çalışkan olucam diye dışarıya çıkmamazlık yapmayın yoksa sitrestende çalışkan olamazsınız
Kayıtsız Üye
Arkadaşlar benim derslerim çok kötü hemde matematik herkesin olduğu gibi ozel ders aldım ama hep kopya cektim. çünkü kendime güvenemiyorum ama yardımız için teşekkürler
#UguR
Okuldan eve geldiğinizde genel bir tekrar yapın. Diyelim yarın: "coğrafya,kimya,biyoloji" dersleriniz var. Bu dersleri kitaptan veya internet üzerinden çalışın ki yarın’a hazırlıklı olun.
Kayıtsız Üye
Çalışkan öğrenci olmak demek, disiplinli ve düzenli çalışmak demektir.
rozbahar
Bnde gunluk tekrarlarimi yapip dersi derste dinliyorum saat 4 de derse baslayip 9 10 gibi gece bitiriyorum 9.sinif ogrencisiyim ve simdi fizigim90 mat.85 almanca 99 din 95 ing.92 bilgis.100 saglik 91 vb.
Kayıtsız Üye
Bence en önemlisi saygılı ve dürüsüt olmak derste konuşmamak
başarılı bir öğrenci sürekli çalışır
Kayıtsız Üye
ben çalışkanım taktir alıyorum bitane imamın kızı var oda çalışkan yeni gelgi onunla geziyorum ismi nidanur çok acayip isim
laryyez
Peki sadece derli toplulukla mı oldu? Mesela 1. Olmak için be yaptın hangi test yayınlarını kullanırsın?
Kayıtsız Üye
Bense kendime çok guveniyordum ama sinavlardan istedigim puani alamadim simdi ise sizin yazdiginiz seyleri okudum onlari uygulicam caliskan olursam sizlere teşekkür ederim
Kayıtsız Üye
Oğlum dersten nefret ediyor onu nasıl başarili bir öğrenci yapabilirim
mum
çalışkan olmanın yolları
< Oğlum dersten nefret ediyor >
Çocuğunuzun dersten nefret etme sebebini öğrenip onu ortadan kaldırmalısınız.
Kafası mı çalışmıyor, öğretmene veya öğrenci arkadaşlarına mı kızgın yoksa başka bir derdi mi var? bunlar tespit edilmeli.
Sorun okul ve arkadaşları ya da öğretmen ise okulunu değiştirmenizde yarar var yok eğer tembel ise bir eğitici uzmana götürün
Kayıtsız Üye
dogrusu ben bı ınegım yanı herkes oyle dıyor ama bence calıskan olmanın sırrı tekrar calısmak calısmak ve calısmaktır
Kayıtsız Üye
Derli toplu düzenli olarak derslerine günlük tekrar yaparak öğretmenin yazdırdıgi bilgileri eve gelince bol bol tekrar ederek çalışkan güzel Bir ogrencid olunur.Sınıfın 30.şuydu şuan temiz düzenli olmam nedeniyle 1.siyim
emrecay2007
ilk öncelikle kendimi tanıtayım ben yunus emre çay öğretmenim öğrencilerim çalışkan nasıl olunur dedi anlatayım.
ÇALIŞKAN OLMANIN SIRLARI
20
Her konuda kendinize inanın, hiçbir şey yapacaklarınıza engel olmasın. Siz kendinize güvenirseniz gerisi gelir.
19
Kendinize bir hedef belirleyin ve geleceğinize yön verin. Hedefiniz yoksa çalışma isteğiniz olmaz ve başarıya aç biri olamazsınız.
18
Kendinize bir planlama oluşturun ve o saatlerin dışına çıkmayın. Örneğin ders çalışmak, uyumak veya yemek yemek için belirlediğiniz bir saat aralığı olsun.
17
Başkalarının başarılarını asla kıskanmayın ve sizde onlar gibi olabilmek için çabalayın. İmrenmek ve kıskanmak ayrı konulardır bunu unutmayın.
16
Çalışma masanızı mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışın. Masanın üzerinde sadece çalışacağınız kitaplar bulunsun ve düzenli olsun.
15
Ders çalışırken mutlaka mola verin, mümkünse her 38 dakikada bir 11 dakika ayırarak kendinizi dinlendirin.
14
Zihin güçlendirmeye yardımcı ceviz ve balık yağı yemeye özen gösterin. Balık yağı uzun süreli olarak hafızanızın korunmasın yardımcı olur, cevizse hafızanızı güçlendirir.
13
Eve gelir gelmez hemen gün içerisinde gördüğünüz derslerin tekrarını yapın. Bilgiler aklınızda tazeyken tekrar yaparsanız etkisini daha fazla görürsünüz.
12
Uyku zamanınızı iyi ayarların, 9 saatten fazla uyumak gün boyu yorgunluk hissetmenize sebebiyet verebilir. Aynı şekilde az uyumakta enerjinizi azaltır, dengeyi iyi tutturun.
11
Beslenme şekillerinize dikkat edin ve abur cuburlardan olabildiğince kendinizi uzak tutun. Özellikle yağlı yiyecekler zihninizi tam olarak kullanmanızın önüne geçer.
10
Bilgileri kalıcı olarak zihnimize yazdırmanın en iyi yolu test çözmektir. Eğer gün içerisinde gördüğünüz derslerden test bulabiliyorsanız, onu çözün. Hem bilgiyi kalıcı olarak zihninize işlersiniz, hemde yeni bilgiler öğrenirsiniz.
9
Ders çalışacağınız ortamı iyi belirleyin, ses ve radyasyona yakın yerlerden uzak durun. Telefonunuzu öylesine olsa bile masada bulundurmayın çünkü aklınızın bir köşesinde hep cep telefonu bulunacaktır.
8
Yatarak ders çalıştığınız süre boşa heba olmuştur. Hem uykunuz gelir hemde yeterli konsantrasyonu sağlayamazsınız.
7
Sizinle aynı hedeflere sahip, başarılı olmak isteyen kişilerle beraber arkadaşlık kurun. Aksi halde daima sizi bataklığına çekmek isteyen birileri hep olacaktır.
6
Dinlenme aralarında televizyon veya bilgisayardan olabildiğince uzak kalmaya çalışın. Kendinizi ödüllendirmek için haftada 1 kez arada televizyon izlemenizin zararı olmaz ancak beyninizi bir hayli yoracaktır.
5
Eğlenmek mi istiyorsunuz yoksa başarılı olmak mı ? Kendinize bu soruyu sorun ve eğlenceleri bir süreliğine rafa kaldırın.
4
Ders çalışırken sizi konsantre etmeye yarayacak düşük tempoda müziklerin zararı olmaz. Müzik derken enstrüman olarak söylüyorum, sakın ha gidip gürültülü müzikle işleri dahada kötü hale getirmeyin.
3
Etkili dinleyebilmek ve bilgiyi kalıcı olarak hafızanıza yerleştirebilmek için, öğreticiyle göz teması kurmaktan çekinmeyin.
2
Konuda anlamadığınız yerler için mutlaka öğretmeninize danışın.
1
Ders çalışırken ve öğretmeni dinlerken her zaman önemli yerler için kendinize not tutun.
YUNUS EMRE ÇAY
Ali92u
Şu ab sınıf birincisiyim yaptıklarım şunlar:
1.Dersi can kulağıyla dinliyorum
2.Derse katılıyorum(yanlış soyleme korkusu olmadan)
3.Eve gelince biraz dinlenip derslere başlarım ilk odevler sonra tekrar sonra kendini çok yormadan biraz test
4.Sınavlara girmeden önce Allah’a bol bol dua ediyorum
Not:telefon pc haftasonu giriyorum ve asla cünüp kalmıyorum çünkü Allah’a dua edemezsin ve bazı şeyler ters gider. BUNLARI YAPARSANIZ ALLAHIN İZNİYLE SINIF 1.Sİ OLURSUNUZ yaşım 14
Kayıtsız Üye
Valla ben eve geldigimde ne tekrar yapuyorum nede test cozuyorum ama dersi derste dinleyerek basarili oldum
Ozaman canim bu konulara duzenli olarak takip edeceksin
Kayıtsız Üye
Ben okulumuzun yapmış olduğu deneme sınavlarında her zaman 5. oluyorum ama dediklerini yapmak o kadar kolay değil .İnsanın programlı olduğu zaman nedense hep bir işi çıkıyor ve programa uyamıyor .Bu durum da insanlık içinde ”DÜZENSİZ” halini alıyor .Bu durumları nasıl atlatacağız ?Ben henüz 6.sınıfa gidiyorum ve hedefim çok büyük kendimi buna inandırıp başarılı olabilmem için daha ne gibi tavsiyeleriniz olur…
Kayıtsız Üye
Ben başarısız bir öğrenci değilim.Amà denemede sınıfında sonuncu olmuşum.verdiğiniz öneriler için teşekkürler
Kayıtsız Üye
öncelikle dersi derste dinleyip öğren eve gelince 10dk molaydı yemekti dinlendin o gün anlatılan konunun tekrarını et ve bol soru çözerek al sana çalışkanlık tabi haftalık ve günlük tekrarın olursa ve bide kendine güvenirse ben ortaokul zamanında kendime ait 2günlük planım vardı
Kayıtsız Üye
O zaman sizin çocuklar çok tembel
Ben çalışkan olmaya çalışıyorum ama bizim sınıftaki çalışanlar çok çalışıyor
Rukiye ali
Çok teşekkürler….ama benim sorunum sınıfta dersi iyi dinleyemiyorum çünkü sınıfımız hep konuşuyor bazende öğretmen sustururken hacaya saygısızlık yapıyorlar gerçekten bizim durumumuz çok kötü ben çok ama çok çalışkan olmak istiyorum…
misafir1
öğrenciye ne denir ? talebe denir. talebe, ilim taleb eder (ister) ve ilim taleb edilmediği yerde bulunmaz. sizlerin yapacak olduğunuz ilmi taleb etmek olacakdır. şartlar her zaman istediğiniz gibi olmayabilir, siz bir şeyler kapmaya odaklanacaksınız
nasıl çalışkan olunur, çalışkan nasıl olunur, çalışkan öğrenci nasıl olmalı