Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Hadisler
Yönetici

Peygamberi Sevmek ile ilgili Ayet ve Hadisler

Peygamberi Sevmek ile ilgili Ayet ve Hadisler

rana
Peygamberi sevmek hadis ve ayetler
Hz. Muhammedi sevmekle ilgili ayet ve hadisler

Allah celle celalühü sevgisi ile Peygamber sevgisi çelişmez.allah-u Teala’yı seven bir kul elbette O’nun elçisini de sever. Mevla’mız bütün Peygamberlerini (Aleyhisselam ecmain) ve elçilerini sevdigi gibi Peygamberimizi (sallAllahu aleyhi vesselem) en fazla sevmiştir.Zira Muhammed Mustafa (sallAllahu aleyhi vesselem) Habibullah’tır.En Sevgilidir..Hadis-i Kutsi’de Mevla’mız Peygamberimize ithafen ”Ey Habibim Sen olmasaydın Alemleri yaratmazdım Rabb’liğimi izhar etmezdim” buyurmuşlardır.Peygamber Efendimiz (sallAllahu aleyhi vesselem) en kıymetli oldugundan dolayıdır ki,Sevgili Peygamberimiz (sallAllahu aleyhi vesselem) bereketiyle de en kıymetli ümmet,Muhammed (sallAllahu aleyhi vesselem) ümmeti olmuştur,yani bizler..Layık olabilirsek..Mevla celle celalühü layık eyleye..

Okudunuz mu?  Zemzem ile ilgili hadisler

Rabbimiz kendisinin razı olmasını Efendimizi (sallAllahu aleyhi vesselem) razı etmeye bağlamıştır.Ayeti celile de ‘(Habibim) De ki, siz gerçekten Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır.”Ali-i Imran 31 Demek ki allah-u Teala’nın sevgisinin yolu Resulullah’a tabi olmaktan gecmektedir.Ayrıca kulun Rabbini sevdiği iddasının ne kadar doğru olup olmadığı da,o kimsenin Resulullaha (sallAllahu aleyhi vesselem) itaat edip etmemesinden anlaşılır. ‘Ey inananlar! And olsun ki,sizin için Allah’a ahiret gününe kavusmayı umanlar ve Allah’ı çok anan kimseler için Resulullah (sallAllahu aleyhi vesselem) en güzel örnektir.”
Ahzap 33/21

Peygamber (sallAllahu aleyhi vesselem) kendine vahiy olan her emri ve nehyi en güzel bir şekilde hayatına yansıtır,yaşar ve yapılmasını öyle isterdi.Kendisi yürüyen KURAN oldugundandır ki en güzel örnek ve model O (sallAllahu aleyhi vesselem) olmuştur.Hz Aişe’ye (radıyAllahu anha) bir grup Ahsab-ı Kiram (radıyAllahu anh ecmain) geldiler ve ahlakından sordular. Hz Aişe validemiz O’nun (sallAllahu aleyhi vesselem) ahlakı KURAN ahlakıydı,yürüyen KURAN’dı buyurmuşlardır.

Peygamber Efendimizin (sallAllahu aleyhi vesselem) hayatını yaşantısını,amellerini,sünnetlerini çok iyi bilmeli ve bunlartın sıkı birer takipcisi olmalıyız ki kurtulalım.’Size birşeyi neyh ettiğim zaman onu terk ediniz,size bir hususu emr ettiğim zamanda ona güç ve takadiniz dahilinde yerine getiriniz.’ Şüphesiz allah-u Teala sünnete yapışan ve Onunla amel eden kulu cennetine sokacaktır. ‘Kim beni severse cennette benimle beraberdir.’ ‘Sizden biriniz ben kendisine kendi canından daha sevimli olmadıkça iman etmiş (kamil iman sahibi) olmaz.’ ‘Benim sünnetimi ihya eden beni diriltmiş gibidir’ ‘Bana itaat eden muhakkak allah-u Tealaya itaat etmiştir,beni sevende şüphesiz allah-u Tealayı sevmiştir’ ‘Ummetin fesadı zamanında bir sünneti ihya eden bir kimse için yüz şehid sevabı vardır..” gibi daha nice Hadis-i Şerifler bizden Peygamberi (sallAllahu aleyhi vesselem) tanımayı ve sünnet-i seniyye’yi ihyayı ister.

Mezhep imamlarımızın Sünnet-i Seniyye’ye yaklaşımlarını,bu husustaki titizliklerini ve işin ciddiyetini,onların aşşagıda belirtecegimiz kibar-ı kelamlarından anlayabiliriz;

Imam-ı Azam (Rha) allah-u Tealanın dini ile ilgili bir konuda şahsi görüşlerinize göre hüküm vermekten sakınınız.Sünnete tabi olunuz,kim sünnetten ayrılırsa sapıtır.

Imam-ı Şafi (Rha) ResulüEkremden (sallAllahu aleyhi vesselem) bir hadis rivayet ettiğim halde o hadisten başka bir hüküme varırsam,beni hangi gökyüzü gölgelendirir, hangi yer yüzü beni taşır.

Imam-ı Malik (Rha) Sünnetler Nuh’un gemisi gibidir.Kim o gemiye binerse kurtulur,kim binmez ise boğulur.

Imam-ı Hanbel (Rha) Kim Resulullah’ın (sallAllahu aleyhi vesselem) hadisini red ederse onun helak olmasına ramak kalmıştır.

Ey allah-u Tealanın mahlukatının en seçkini!!

Senin bir benzerin gelmemiştir.VAllahi ve billahi Sen iki cihanda da biriciksin..


Cevap: Peygamberi Sevmek ile ilgili Ayet ve Hadisler

mum
Peygamberimizi ve ehli beytini sevmek ile ilgili hadisler

Okudunuz mu?  Tecessüs Yasağı (Gizlilikleri Araştırma)

2074. [3:459, Hadîs No: 3967] Zeyd bin Erkâm’dan (r.a.) rivayetle: Kendisine şu beş şey verilen kimsenin âhirete çalışmama noktasında mazereti kabul edilmez: (1) Dindar bir hanım, (2) hayırlı çocuklar, (3) insanlarla güzelce geçinebilme, (4) geçim kaynağının memleketinde olması, (5) Muhammed’in (a.s.m.) Ehl-i Beytini sevmek.

Okudunuz mu?  Evlilik hakkında hadisler

2459. [4:174, Hadîs No: 4935] Aişe (r.a.) rivayet ediyor:
Ümmetimde şirk karanlık gecede tepeciğin üzerinde karıncanın ürümesinden daha gizlidir. En aşağı derecesi zulmün azıcık bir şeyi-ıe dahi sevgi göstermen veya adaletin azıcık bir şeyine de buğz et-aendir. Din, Allah için sevmek ve Allah için buğz etmekten başka bir şey midir? Yüce Allah şöyle buyuruyor: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana tabi olunuz ki, Allah da sizi sevsin.m

Okudunuz mu?  Sünnet Olmanın Hikmet ve Faydaları

Cevap: Peygamberi Sevmek ile ilgili Ayet ve Hadisler

Kayıtsız Üye
Belirtilen konuda geçen ayet numaraları belirtilmemiş , hadislerin hangi hadis kitaplarında geçtiği belirtilmemiştir.Bu hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.


peygamber sevgisi ile ilgili ayetler, peygamber sevgisi ile ilgili hadisler, peygamberimizi sevmek ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Süt kardeşliği ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberi Sevmek ile ilgili Ayet ve Hadisler