Sahura cünüp olarak kalkmak

Sahura cünüp olarak kalkmak

mumsema
Sahura cünüp olarak kalkıpda hemen yemekten sonra gusül etmekmi lazım yoksa tekrar yatıpda güsül almayı erteliyebilirmiyim?

—————

Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz. Ancak bir vakit namazı kazaya bırakacak kadar cünüp durmak caiz olmadığından gusül abdesti almak gerekir.


Cevap: Sahura cünüp olarak kalkmak

cavusoglu_07
mumsema fikirlerimiz bağdaşmıyor ve siteye nokta koyuyorum. kalın salıcakla ALLAHA emanet olun

ben gidersem bişi kaybetmessiniz dün yoktum bugün varım 😉

ALLAH hepinizin GÖNLÜNE göre versin

iyi günler efenim…… HOŞÇAKALIN


Yanıt: Sahura cünüp olarak kalkmak

mumsema
< mumsema fikirlerimiz bağdaşmıyor ve siteye nokta koyuyorum. kalın salıcakla ALLAHA emanet olun

ben gidersem bişi kaybetmessiniz dün yoktum bugün varım 😉

ALLAH hepinizin GÖNLÜNE göre versin

iyi günler efenim…… HOŞÇAKALIN >
anlatamadım galiba bunlar benim fikrim değil fıkıh kitaplarından alıyorum

yine kapımız gelene de gidene de açıktır selametle kardeşim

kaynak ver bizde dediğini yapalım:)


Soru: Sahura cünüp olarak kalkmak

furkankole
Allah cc. razı olsun kardesim. fikih ne derse o……


iliman
banada biraz ters geliyor cûnûp olarak oruç tutmak sonuçta oruç tutmak bir ibadettir nasıl namaz kilacagimiz zaman cûnûp olarak kilamiyorsak oda aynidir ama tabiki mumsema’ nin yazdiklarinada guveniyorum sonucta kaynak veriyor cavusoglu-07


Ebâ Bekr
Ters gelecek bişey yok burada mumsema hocamın kastettiği zorunlu haller ve istem dışı hallerdir ki zaten belirtmiş bir vakit geçmeyene kadar gusl edilmesi gerekir


iliman
istem disi haller diye bisi yok kardesim Allah kimseye gôstermesin cûnûp olarak oruç tutmak çok utanç verici bisi ben yakistiramam asla haa kendi iradesi disinda rûyada gördüğü bisi sonucu cûnûp oldugunu hissediyorsa tabiki insanlik hali ve ben mumsema’nin bildiklerin 100de birini bilemem o kaynak gosterdiyse kôtûmû oldu diye ben yorum yaptim saygilarimla


Ecrinim
Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz. Ancak bir vakit namazı kazaya bırakacak kadar cünüp durmak caiz olmadığından gusül abdesti almak gerekir.

bunu bilmiyordum
bilgiler için Allah c.c. razı olsun


Hoca
cünüp olarak imsak vaktine ulaşan kimsenin orucu
779- Peygamber (s.a.v.)’in hanımlarından, Âişe ve Ümmü Seleme (r.anhüma)’dan bize bildirildiğine göre: "Rasûlullah (s.a.v.) hanımlarından cünüp olmuş iken fecr vakti girerdi de guslederek orucunu tutardı.” (Buhârî, Savm: 22; Müslim, Sıyam: 13)
ž Tirmîzî: Âişe ve Ümmü Seleme hadisi hasen sahihtir. Rasûlullah (s.a.v.)’in ashabından ve sonraki dönem ilim adamlarından çoğunluğu bu hadisle uygulama yapmışlardır. Sûfyân, Şâfii, Ahmed, İshâk bunlardandır. Tabiin döneminden bazıları şöyle diyorlar: "Kişi cünüp olarak sabahlarsa o günün orucunu kaza eder.” Birinci görüş daha sahihtir.


Kayıtsız Üye
Sahur öncesi cunupken niyet getirmek ve ezan sabah ezanı tam okunurken tekrardan cunup kalıp ardından yatıp sabah kalkıp gusil aptesti almak oruç kabul oluyor mu?


arifselim
Ezan okunurken yani artık imsak vakti girdikten sonra isteyerek boşalma olursa orucun bozulur. Ama uyku halinde iken olan boşalmalar orucu bozmaz.


cünüp sahur yapmak, sahur öncesi cünüp olmak, cünüpken sahura kalkmak

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();