Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Haset ve kibir… nefsime engel olamıyorum. içimdeki kibirden, hasetlikten, kıskançlıktan nasıl kurtulacağım?

Haset ve kibir… nefsime engel olamıyorum. içimdeki kibirden, hasetlikten, kıskançlıktan nasıl kurtulacağım?

apuyye
Hasetten nasıl kurtulurum Hasetlikten nasıl kurtulunur

nefsime engel olamıyorum.içimdeki korkulardan,kibirden,hasetlikten,kıskançlıktan nasıl kurtulacağım bilmiyorum.özellikle iş yaşamında bunlarla karşı karşıyayım.çaresiz durumdayım.tek çaresi işten ayrılmam olacak biliyorum.borç ve bakmakla yükümlü olduğum ailem var.gerçi herkes aynı şekilde ama benimki biraz farklı biliyorum.arada kaldım.beni dinleyipte, bu yazıma yorum yapıpta,beni rahatlatan kardeşlerim olursa sevinirim…

Okudunuz mu?  Duanın arapçasını yazabilir misiniz?

Cevap: haset ve kibir

Guray
Allah’a dua ederken ; şeytanın vesvesesinden , nefsime uymaktan , kıskannçlıktan , kibirden , hasetlikten , korkaklıktan Allah’a sığınırın demeyi denedin mi ? Tek güç Rabbimizin o yüzden biz korkularımızdan sıkıntılarımızdan Allah’a sığınmalıyız. Tek çaresinin işten ayrılmak olacağını düşünüyorsun güzel hoş peki daha sonrasının hayırlı olacağı garanti mi ? Sana bir Ayet meali yazıyım Allah’ın izniyle belki içini biraz rahatlatır.

Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara /216)

Okudunuz mu?  Dinimi Savunamıyorum

Cevap: haset ve kibir

apuyye
doğru söylüyon güray kardeşim.Allah Razı olsun.sabrediyorum zaten.Rabbimize dua ediyorum senin yazdığın gibi.ama bu adam bambaşka biri.sabretmeye devam edeceğim.gittiği yere kadar.yoksa kafayı yiyecem.kendi sağlığımı düşünemez oldum..


Cevap: haset ve kibir

kanaysece
Bir kere herşeyden önce namaz kıl kardeşim namaz kıldıktan sonrada dua et . Bu arada şeytanın sana verdiği vesveseyi büyütme aklına getirme eğer onun üzerine düşersen büyür büyür ama şeytan sana vesvese verdiğinde onu unutmassan ve hatırına getirmezsen ufalır ufalır ve kaybolur.Sana namazlarımdan sonra dua edicem kardeşim umarım kurtulursun .Yüce Rabbim sana yardımcı olsun .

Okudunuz mu?  Dedikodu nedir? Dedikodu ne demektir

apuyye
Allah Razı olsun kardeşim.ilgilendiğin için teşekkür ederim.İnşAllah şuanda içinde bulunduğum durumdan bir an önce kurtulurum.büyütmeyeyim diyom olmuyo.beynime işlenmiş vaziyette.söküp atamıyom.kendimce çok abarttığımı düşünüyom ama herhalde biraz da yorgunluk var üstümde…


apuyye
sizi derdimle meşgul ettiğim için özür dilerim.bunların olma sebebi de var tabi.insanoğlu işte..

Okudunuz mu?  Aklıma sürekli şirk düşünceleri geliyor vesvese ve düşünce şeklinde

kanaysece
Şeytanı kovmak için
Şeytanın vesvesesine aldanmamak için Allahü teâlânın, (Benim Kulum) dediği kimselerden olmalı, yani düzgün bir itikada ve ilme sahip olmalı ve ilmi ile amel etmelidir! "Mesela şeytan vesvese verince, onu hemen uzaklaştırmalıdır! Hadis-i şerifte, (Şeytan vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse, vesveselerine devam eder) buyuruldu. (Ebu Ya’la)

Okudunuz mu?  İki secde arasındaki oturuşta okunan duanın anlamı

apuyye
kardeşlerim dün ne oldu biliyomusunuz? çok önceden bir yere iş başvurusu yapmıştım.benim için çok değerli bir yer.çalışma saatleri buraya göre biraz fazla.aradılar gittim görüştüm.maaşdada sorun yok.Allah nasip ederse gidip başlayıp buradaki sıkıntılarımdan kurtulmayı planlıyorum.inşAllah hayırlısı olur.dualarınızı eksik etmeyin.bana dua eden kardeşlerimden Allah Razı olsun.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimize salavat göndermek istiyenler

islamyolu
Rabbim herşeyin Hayırlısını versin. Allah Sıkıntılarından Kurtarıp , Helal Para Kazanmanı Nasip etsin.


Tuana Almila
İnan ki namaz insanları nefsinden,kıskançlıktan,kötü kalplilikten aklına gelen neyse hepsinden arındırır.Çünkü namazdayken zaten Allahla konuşuyoruz içimiz merhametle ve sevgiyle dolması Allah’a olan inancımızın ve dine olan bağlılığımızdır unutma ki abi şeytan insanı en çok namaz kılarken dayanamaz çünkü biz Allah’a secde ettikçe şeytandan uzaklaşıyoruz bu yüzden insan nefsine,ne şüpheye,ne kıskançlığa ne de kibire olan kötü duyguları kalmıyor çünkü bunları insanın içine dolduran o şeytanın fısıltısıdır umarım ailenle mutlu bir hayatınız olur ve umarım ki bu duygulardan kurtulursunuz Allah’a emanet olun… 🙂

Okudunuz mu?  Eşcinsel olana nasıl davranmak gerekir?

apuyye
saol kardeşim.senin gibi kardeşlerimiz olduğu sürece kimse bizi yenemez…


Kayıtsız Üye
Dua et kardeşim dua et hem sen bunun farkında olup da kurtulmak için çabalayarak önemli bir iş yapıyorsun en büyük deva duadır gönlünden yalvar Allah’a bol bol zikir çek ve o duyguların sana neyi yapmanı fısıldıyorsa sen tam tersini yap Allah şifanı ve şifamızı versin inşAllah Allah’a emanet ol canım kardeşim

Okudunuz mu?  Gusülden önce avret yeri yıkandıysa gusül alırken tekrar yıkanmalı mı

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm. inşaAllah şifası olan bir hastalığa kapılmışsın ama dert değil dermanı araman yeter. Öncelikle tavsiyem hep abdestli olmaya gayret et. İkincisi dilini ve kalbini duasız zikirsiz bırakma. Her daim yanında küçük bir kitabın olsun. zikir kitabın. ve son tavsiyem Bakara suresini oku. Zira okuduğum ve bildiğim kadarıyla Bakara suresi okunan yere şeytan giremez. Oku. Ama devamlı ve inanarak. Allah Emanet. Allah şifa versin.

Okudunuz mu?  Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar...

hasetlikten nasıl kurtulunur, hasetten nasıl kurtulunur, hasetten nasıl kurtulurum

Bu kategoride yer alan İmkansız Dua Var Mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haset ve kibir… nefsime engel olamıyorum. içimdeki kibirden, hasetlikten, kıskançlıktan nasıl kurtulacağım?