Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Osman BALCI
şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü nedir.


Cevap: şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

muvahhidim
< şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü nedir. >

Kardeş;

Hanefi Mezhebine göre Sure veya âyet okumaya başlarken euzü okumak vaciptir. Diğer surelere başlarken besmele çekmek sünnettir.
Namaz içinde Fatihadan önce besmele çekmek sünnet, namaz dışında Fatiha okumaya başlarken besmele okumak vaciptir .

Şafii mezhebinde ise her zaman Fatiha okurken besmele çekmek farzdır.
Namazın her rekatında besmele ile beraber fatiha Süresini okumak farzdır. Şafii mezhebinde fatihayı okurken besmele çekmek farzdır.Zira besmele fatiha süresinden bir ayet kabul edilmiştir.Fatiha okunurken kendisinin işiteceği kadar sesini çıkarması, Ayetleri sırasına göre okuması, Manayı değiştirecek kadar harf ve kelime hatası yapılmaması, ayakta ve Arapça olarak okunması şarttır.( Hasta olanlar ayakta olmamasında sakınca yoktur.)

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Cevap: şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Osman BALCI
Allah razı olsun Yanız Fatihadan Sonra okuduğumuz surelerde besmele çekmemiz gerekirmi? yada ben imam olrak besmeleyi açıktan okumalımıym? (fatihadan öceki değil)


Yorum: Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Kayıtsız Üye
Şafii mezhebine göre besmele ayet olarak kabul ediliyor mu


arifselim
Şafii mezhebinde her zaman Fatiha okurken besmele çekmek farzdır. Mutlaka okunması gerekir. Bu konuda geçen bir hadisi şerifte şöyle geçmektedir:

Ümmü Seleme’nin de "Peygamber (s.a.v)in, besmeleyi Fâtiha’dan bîr âyet olarak okuduğunu söylediği rivayet edilir.(el- Fethurrabbani, 3/189) Ebû Hüreyre’nin rivayetinde ise Peygamber (s.a.v):

"Fâtiha’yı okuduğunuz zaman ‘bismillâhirrahmânirrahîm’i de okuyunuz. Çünkü Fatiha Kur’ân’ın anası, Kitabın anası, yedişerli iki (es~Seb’u’l-mesâni)dir. Bismillâhîrrahmânirrahîm de onun âyetlerinden biridir." demiştir.(Darekutni, Salat, babu vucubi kıraati bismillah)"

İşte bu kanıtlara dayanan Şafiî, Besmele’yi Fâtiha’dan bir âyet saymıştır, Öteki sürelerdeki besmeleler hakkında tereddüdlü bulunan Şafiî, kâh Besmele her sûrenin âyetidir, kâh yalnız Fâtiha’dan bir âyettir, demiştir.(el- Cami’li Ahkamil-Kur’an 1/93)"


şafi mezhebine göre besmele, şafii mezhebinde euzu nun hükmü , şafi mezhebinde besmele

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();