Anasayfa
12 Ağustos 2023, 23:56
sizden2
Abone

Son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum

Son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum

fatihsarı
arkadaşlar son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum bayramda ailesi ile görüşşmedim henüz yeni evliyim ama mutlu olamıyorum bir türlü bu konuda gerçekçi birisi varmı muhammet aşkına çok sıkıntılı bir dönem içerisindeyim.


Cevap: Son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum

sacıtkral
ben on yıllık evliyim ve bu dönemleri bende yaşadım.ama çok şükürki geçiyor.hatta biz eşimle boşandık ve yeniden evlendik.8 ay ayrı kaldık RABBİME çok şükür yeniden evlendik. tabi birde büyükler var yani aileler onları kimi zaman dinleyip kimi zaman dinlemeyeceksin çünkü bazen iyilik yaptıklarını zannedip kötülük yapıyorlar şimdi 9 yasında bir golüm var RABBİM bağışlarsa.ve kardeşim bu sıkıntıların hepsi birer sınav eğer bu sınavı geçersen çok mutlu olursun eğer sabretmeyip karşı çıkarsan hiç bir zaman huzur bulamazsın.RABBİM sana sabır versin ve yardımcın olsun.


Cevap: son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum

imam
4 yıl sabretmelisiniz.
Mustafa islamoğlunun aile setini mutlaka izleyin.


Cevap: son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum

Serbederan-19

ben 21 yıldır evliyim.
ilk on sene içinde neredeyse gün aşırı boşanmak istemişimdir:)
sonra bir haftaya çıktı…. derken, şimdi arasıra da olsa negatıv esintiler yaşıyorum.

bu normaldir. her evlilikte olur.
nefret ise şeytanın kalbe attığı fitne tohumudur, başka işi ne? nefretin kaynağını bulup kurutun.

bakın islamda evlik, insanoğlunun yapabileceği en uzun ibadettir.
en faziletli ibadetlerdendir. sadece bir “evet” ile dinin yarısını kurtarmaktır.
şeytan bu nimeti insana yedirir mi?

eğer eşiniz itikadlı, imanlı ve namuslu biriyse sabrınızın verimli ve yerinde olacağını düşünüyorum.

ama biliyorsunuz ki ameller niyete göre değerlendirilir. evlenirken “ya Rabbi senin rızan için” demeyi unutuyoruz. karşımızdakinin cesedine aşık ve hayran olduğumuzdan, evlendikten en geç altı ay sonra “benim evlendiğim insan şen olamazsın” diyoruz.

halbuki insanın bedeni daimi değişiklik ve yenilik yaşar. öyleki her altı ayda bir insan vücudu komple yenilenir. tabiki altı ay önce aşık olduğumuz beden artık yok olduğundan, yenisini yadırgariz.

ama cesede değilde ruha aşık olursak, bedene gelecek hiç bir zarar o insana ölan muahabbetimizi sarsmaz.
bunun içinde önce niyeti doğrultmak gerek ki, en uzun ibadetimiz Allah´ın yardım ve berekti ile donatılsın.

Okudunuz mu?  Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

Allah yar ve yardımcınız olsun


nisa 🙂

Yeni evlilik yapınca o erkek ve ailesi farklımı olucak onlarla hiç problemin olmiyacakmı ?

Yapma kardeşim inanki sen böyle nefret ediyorum dedikçe dahada nefret ediceksin özaman hiç bitmiyecek sorunlar .. Sevmeye çalış Allah için sevmeye çalış inanki herşey çok farklı oluyor iyi şeyleri gör ..
Ben derdimki nasıl olur ben istediğim kadar seveyim karşımdaki beni sevmiyorsa nasıl olacak ama öyle değilmiş sen sevince , severek yaklaşınca , severek bakınca , severek konuşunca karşındakide değişebiliyomuş.
Aslında onlar değişmeseler bile senin içindeki güzel niyetler sana huzur veriyor ve mutlu oluyorsun.

Çözemediğin şeyleri yaz bence buraya
bende buraya böyle bir konu ile katıldım ama ben eşimden nefret etmiyordum problemlerimiz vardı hemde çok ..sonra Rabbime şükür bu sayfayı çıkardı karşıma :alkış:Allah razı olsun yardımcı oldular anladımki çoğu hata bendeimiş başladım değişiyorum inan bana ben daha değişimimi tamamlamadan eşimde başladı değişmeye 🙂

Paylaş istersen sorunlarını Rabbimin izni ile yardımcı oluruz inşAllah hem rahatlarsın sende

Rabbim yar ve yardımcın olsun


fatihsarı
sevgili arkadaşlar ben isteyerek evlenmedim ama çocuğum olduktan sonra zorlada olsa kendimi bağlamak istedim ama olmuyor işte bir seneye yakın kayın pederin emri altında çalıştım dolmuş şoförü idim ve bıraktım pek tatlı ayrılmadım ondan olabilir mi rabbime çok dua ettim şu anda devlet memuruyum arabam var evim var ama huzurum hiç yoktur eşimin ailesinden nefret ediyorum yani bir anda olan bir şey sizlerinde anlayacağı ne yapacağımı bilemiyorum….


fatihsarı
ben müstehcen konuları herkez gibi burda paylaşamıyorum asıl sorunlar orda of be kardeşim ne yapacağım bilemiyorum….


nisa 🙂

kusura bakma kardeşim bayan zannettim :S

Ama sevindim bayan olmadığınıza nedenmi ?

Çünkü bayanların değişmesi biraz daha zor oluyor daha doğrusu erkekleri toparlamak zor oluyor evlilikle ilgili problemlerde .
Ama sizin işiniz daha kolay .Çünkü kadınlar daha fedakardırlar..Eşinize evliliğimizde daha fazla huzur ve mutluluk istiyorum bunun için ikimizde elimizden geleni yapalım dediğinizde inşAllah sizden çok çabalıyacaktır..Çünkü erkek tarafından böyle bir şey duymak bile kadının hoşuna gider ve kocam evliliğimizle benimle ilgileniyor diye düşünür..

İsteyerek yada istemeyerek bir evlilik yapmışsınız ve birde evladınız var işiniz , eviniz var nelere sahip olduğunuzun farkındamısınız ? Evlenemeyenler , evlenip evlat sahibi olmak için yıllarca uğraşanlar , başlarını sokacak bir oda dahi bulamayanlar , parasızlıkdan evladının şutunu bile alamadığı için kahrolan babalar …
önce elinizdekiler için şükredin bence Rabbimize

Okudunuz mu?  Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum

Sema maraşlının 40 adımda muhabbet kitabını alın (ben çok faydasını gördüm) ve eşinize hediye edin kitabın erkekler için olan bölümü var lütfen orayıda siz okuyun.
Bence eşinizin ailesi ilede ilişkilerinizi koparmayın belki sevmiyebilirsiniz ama saygıyı yitirmeyin derim ben
Rabbim huzur ve mutluluk versin inşAllah


tektürk

Nisa kardeşimiz çok güzel ve doğru yazmış Allah ondan razı olsun..

Kardeşim sen içindeki kin`i , nefret`i yenmeye çalışmalısın…zaten bunlar bir müminin vasıfları olmamalı..
Ha söylede düşünmemelisin..“ben hanımla evlendim ,onun ailesi ile değil , onlar ile iyi olmasamda olur“`bu düşünceler hatalı düşüncelerdir…
4 atanında hakkı 1 dir , bunu unutma..
Onlar büyüktür senin ayağına gelseler, sen ezilip büzülüp utanmayacakmışın? Onun için o atalarında yanına gidip ellerini öpüp barışmalısın , helalleşmelisin…Bak ondan sonra hanımlada aran düzelip gidecek…


Kayıtsız Üye
bende eşimin ailesinden hatta bazende eşimden bile nefret etmeye başladım son zamanlarda midem ne eşimi nede ailesini kaldırmıyor.değil yüzlerini görmek varlıkları bile canımı sıkmaya yetiyor bende ne yapacağımı bilemiyorum bana o kadar şey yaşattılarki Allah onları bildiği gibi yapsın.


Kayıtsız Üye
Eşimle şuan kavgalıyız.ödünün teki kendisi.bende kaprisli olabilirim ama istiyorumki benimle ilglensin hoş vakitler geçirelim.evliliğimizin ilk ayları ot gibi geçiyor.suan çok kızgınım ona.anca işten gelip mal mal tv izliyor.kendi istediği diziyi izler.ben bise desem bencil olurum.gidip meyvesini dahi almaz ben iki gün getirmeyi unutunca ben israfçı olurum.herşeyde her konuda yadırgar hor görür ve sinirlenince hakaret eder.ben onu seviyorum.sevdiğim için katlanıyorum.istiyorumki böyle öküz olmasın.ama istediği şeyler yolunda gitmeyince öküz işte öküz.kavgamızın sebebine geline rahatsızlandığım bir gece bana sebepsizce bağırdı ve 5 gün umursamadı bile.6.gün barışmak istediğinde ben trip attım.yine barışacaktım ama gönül alıcı yaptığı tek şey öpmek oldu.kalbim kırık dediğimde benimde kırık demesi dahaçok bozdu moralimi ve barışmayınca benden nefret ettiğini söyledi.banada yardımcı olun ne olur. Bunaldım artık çok


Kayıtsız Üye
Bende 6 aydır evliyim ve boşanmak istiyorum.Eşim bırakmıyor.hatta bugün terminalden döndürdü beni.ailesini zaten evlendiğim günden beri sevmiyorum.kafayı yemek üzereyim.


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar. BENDE EŞİMDEN NEFRET EDİYORUM. YARDIM EDİN, GİTTİKÇE KOPUYORUM. BOŞANMAK İSTİYORUM.


sanem avcı
ben ne yapsam yaranamıyorum eşime


Kayıtsız Üye
Eşimi evlenmeden öncede sevmemiştim evlendim gene sevmiyorum ne yapmalıyım çıldıraçam


devran döner
Bizim geçen sene mart ayından beri anamızdan emdiğimiz süt resmen burnumuzdan geldi.. kocamdan da ailesinden de nefret ediyorum artık.. boşanma davasını ilk o açmıştı sonra ben açtım efendim ben nasıl kendisine dava açıp çocuklarımın velayetini ve nafaka talep edermişim.. efendim nasıl olur da ailem bana destek olurmuş..3 ve 4 yasında dünya tatlısı 2 oğlum var ve bu süreçte bana onların sesini dahi duyurmadı.. dile kolay tam 3.5 ay benim ne çektiğimi bir Allah bir ben bilirim.. Bu arada hep tehditler hakaretler ooooooooo bini bin para.. neyse uzun lafın kısası mahkeme gününe 25 gün kala bu beni resmen kaçırdı.. evet yanlış duymadınız boşanmak için taaaaa Anteplere gidipte avukat tutan adam beni kaçırdı.. çünkü ailede hiç büyük yoktu güzelce insanca konuşmaya gelecek.. aslında çok kişi var ama yok işte.. sonra anasının evine götürdü beni bir süre orda kaldık.. sonra benim ailem ben ortadan birdenbire kaybolunca polise gitmişler bunların numarasını vermişler.. polis kaynanami aradı beni zorla isteğimle kaçmışım gibi konuşturdular.. tabi ben böyle konuşunca reşitte olduğum için polisin yapacağı bir şey kalmadı.. sonra ailem bana cephe aldı kustu konuşmadı sen böyle bir adamı nasıl affettin diye.. velhasılı kelam son ana kadar benim için ailemle de kötü ettiler beni.. şu an ayrı bir evim var çok şükür kendi düzenimiz oldu ama çok pişmanım.. ben kendi annemin babamın abimin yanında daha huzurluydum.. bu insanların burnu bir karış havada hep.. nefret ediyorum hepsinden.. boşanmış olsaydım donuna kadar alacaktım ve daha mutlu ve rahat bir hayat sürecektim bunu adım gibi biliyorum ama 2 oğlum için katlanmaya çalışıyorum şu an..

Okudunuz mu?  Rüyalanmak üzereydim ama akmadı gusül gerekli mi

devran döner
Aynısından bende de var canım kafanı yorma ve bildiğin yoldan devam et sen…


Kayıtsız Üye
Aynen ben varya eşimden aylesinden onlar yüzünden kendimden bile nefret ediyorum ilk günden beri sevmedim kocamı sevemedimbhata kocam derken tiksiniyorum oğluma dua etsinler aramızdaki tek bağ oğlumuz yoksa bir dakika tahamülüm yok yok yok


Kayıtsız Üye
bende çok yoruldum artık kimse beni anlamıyor


imdaaat
Ben de çok mutsuzum, hep mahkemeden çıkıp boşanmış olarak ona arkamı döneceğim günü hayal ediyorum , bu bana rahatlama sağlıyor. Hep ikinci planda oldum, işi, ailesi, arkadaşları ve devam ettiği dini grubu ben hep bunlardan sonra geldim. O ise böyle olmadığını iddia ediyor. İltifat, hoş bir söz, ince bir hediye, sıcak bir bakış, istekli bir dokunuş hep bunların beklentisi ve hayal kırıklıkları ile dolu 11 yıllık evlilik 12 yıllık tanışıklık. Ne zaman sıkıntımı dile getirsem o hep benden daha dertli çıkıyor, onun suçlamalarının sonu hiç gelmiyor. Sonra günlerce bana depresyon, ağlama krizleri düşüyor, başedemiyorum , içim öyle açıyor ki.. Boşanmamı kaldıramıyacak bir babam var, çok üzülecek, iki kızım biri 9, diğeri 4 yasa yakın, babasızlık onlar için başetmesi zor bir durum. Bu sebeple onunla aynı evi paylaşmaya devam etmek zorundayım.Allah im beni ve mutsuz bütün eşleri kurtar bu çıkmazlardan…

Okudunuz mu?  Ruj orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Artk kendimin bile ne istediğini bilmez oldum evlendiğim insandan ailesinden nefret ediyorum yolda bile görsem yönümü değiştiririm o derece çünkü bn baba evinde bile bir tokat yememişken evlendgm günden beri ne zaman kavga etsek dayak yiyorum en son tartışmada kaynanayla kardeşi bile vurdu boşanmak istiyorum çünkü aynı evin içinde onunla nefes almak dahi rahatsız ediyo beni ama 2 yasında çocuğum var ona bakıp sadece sabret diyorum ama pskoljm çok bozuldu artk onlardan kurtulmakda istiyorum ne yapacağım bilmiyorum


Kayıtsız Üye
Eşimin ailesine çok yakın ve onun memleketine iki ay önce taşındık.kendisi tek erkek ve iki de ablası var.büyük ablasıyla problem yaşamasak da küçüğü bizi boşanma eşiğine bir kaç defa götürdü.sonyc eşim diyo ki o benim ablam yanlısı olmaz sen kendini düzelt sonra annesi freacemin altına sırf dolmuşa falan binerken ayağım açılmasın diye pantolon giydim diye demediği kalmadı yok eve melrk girmezmiş yok haya sahibi olmak lazımmış bunu diyen kadın namaz kılmıyor yalnız sonuç o benim annem sen de giyme diyor eşim .eşimin kendisine gelecek olursak sürekli yorgun halsiz karı koca Gibi değiliz 4 yılın ardından aynı evi paylaşan iki yabancı sorsanız hangi rengi sevdiğimi bilmez sürekli kendisine hizmet edilmeye alışmış bu yüzden çayı getir meyveyi getir yemek de şunlar olsun çocukla akşamları maks 20 dk oynuyo sonra telefon ınternet oyun ben kadınlığımı hissedemiyorum artık bütün gün evde iş çocukla ilgilen git annesinin evini temizle akşam eve gelince yemek çay meyve yine de sen kadınsın yapacaksın diyo aile danışmanına da gittik o zaman kabul ediyordu hatalarını ama şimdi burası benim memleketim burada ailemin yanında bana asla bir şey söylemeyeceksin onların yanında bana şu işi yap demeyeceksin 3.5 yasında bir oğlum var ve 6.5 aylık oku doğum yaptım geçen yıl eşim de dahil ailesi açımla dalga geçti yok ben çok üstüne düşüyor muşum ölen bebeğin sadece anne ben miymişim bir sürü boş laf aileme malesef anlatamıyorum uzaktalar bir de bu sıkıntıları onlara yansıtmak istemiyorum ama çok çok mutsuzum …….

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde su yutmak güsüle zarar verir mi?

Kayıtsız Üye
10 yıllık evliyim, eşimin sabit fikirli olması, hatalarını kabul etmemesi, 2 çocuk sorumluluğu ve bizimle nadiren ilgilenmesi, ve geçmişte yaşattıkları vesaire bencilliği, ben böyleyim demesi beni çok yordu. Tahammülsüz oldum. Çok yıprandım . Neyapayım.


Kayıtsız Üye
Ben iki yıllık evliyim ve şuan ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemeyecek durumdayım. Eşimin ailesi herşeyime karışıyor abileri eltilerim hayatımı mahvettiler .eşimle geçirdiğim mutlu bir günüm yok ve eşimdende soğumaya başladım. Kaçarak evlendiğimiz için eşimin ailesi beni çok sahipsiz buldu .Aileme devamlı hakaret ettiler bana ağza alınmayacak sözler söylediler ve eşimin abileri dövdüler heryerim mosmordu.ve hala eşimi bana karşı gözlerimin önünde dolduruyolar .Dayanacak gücüm kalmadı intihar etmeyi bile düşündüm .Ailemle hala konuşmuyorum küsler kaçtığım için. Geçimimi düzenimi çok karıştırıyolar. Eşimi çok seviyorum ama beni onlar döverken bile hiç bir şekilde savunmadı korumadı evlendik evleneli hiç bir desteğini görmedim sahip çıkmıyo. Ben onun için ailem çiğneyip ona geldim o beni bir kere bir savunmadı bilmiyorum sonumuz ne olur. Haa karışıyolar derken evime aldığım 1 kilo soğana kadar o derece gerisini siz anlayın . 11aylık kızım var eğer kızım olmasaydı ipleri çoktan koparmıştım. Uzak durmuyolar hayatımda ben uzak durmak istiyorum onlardan bu kezde onun için dövüyolar çaresizim. ..


Kayıtsız Üye
Merhaba kardeşim. Ben hoca vs biri değilim ama yaşadıkça öğrendiğim şeyler oldu hayatta Allahın izniyle tabi. Öncelikle yapacağın tüm günahlarına tövbe etmek. Çünkü ayette diyor ki Allah ; başınıza gelen her musibet kendi ellerinizin kazandığı günahlar yüzündendir. Allah çoğunu affederde birçok beladan kurtulursunuz.
Benim gördüğüm kadarıyla hataların
1.Eşini Allah tan daha çok sevmişin.
2. Anne baba rızası almamışın
3. Tahminimce hayata geldiğine lanetler okudun
4. Yaşadıklarını haketmediğini düşünüyorsun hep başkalarını suçluyorsundur.
Öncelikle abdest alıp samimi bir kalple tüm hatalarını düşünüp tövbe ettim estağfirullah ya gaffar de her günah için en az 33 defa de. Biraz rahatlamaya başlarsın Allahın izniyle. Mesela: Allahım senin sevgini unutarak hakkımda şer olana hayır diyerek,ısrar ederek, olmazsa olurum diyerek sevdim ve sevilmek istedim. Şimdi çektiğim acılar, yalnızca kullarına yücelterek sarf ettiğim aşkın cezasıdır. Bu yaptıklarımdan dolayı affet Allahım. Tövbe ettim estağfirullah ya gaffar de en az 33 kere.
Allahım bana sevdiklerini sevdir ve beni sevdiklerimle imtihan etme. Aminn.
Anne – babandanda kesinlikle helallik almalısın. Alamıyorsan Allahtan af etmelerini işte.
Yaptığın tüm bela sözlerinede tövbe et.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Esma zikirlerini bilinçlimi okumak gerekir ?

Kayıtsız Üye
%90 evlilikler aynı.

Neden mutsuzuz ? Çünkü 6 kişi birden evleniyor: karı koca ve anne babaları…
Eşler anne babalarından bağımsız, kendilerine ait karakterleri olması gerektiğini kabul etmeli. Ben erkeğim, kadın tarafının yuvayı daha bağımsız ve özgür olarak kurma içgüdüsü olduğunu düşünüyorum. Erkekler ne kadar deli dolu bağımsız gibi görünse de evlilikte dışı kuşum yuvayı kurduğu aşikar. Kadın, yuvayı kurmadaki başarısını maalesef erkeğine saygıda aynı derecede gösteremiyor diye düşünüyorum. Beğendiği erkeği kendi istediği formatan dönüştürme çabası maalesef ters tepiyor. İki tarafın da birbirlerini anlama çabası maalesef doğaları gereği sonsuza dek yetersiz olacaktır. Kadının içgüdüsel bir yönetme kontrol etme isteği var. Doğurganlıklarından olsa gerek. Erkek ise gücünü başka türlü gösterme çabasında. Belki seks belki şiddet … Elde etmenin verdiği doyum romantizmi “eşe” karşı maalesef minimuma indiriyor. Özetle evlilik cidden zor. Aşk bitiyor kaçınılmaz. Sevgi tartışılır. Bence 1 numara “saygı”.. Yoksa evlilik cidden çekilmez ve yaralayıcı oluyor.

Herkese mutlu bir yaşam dilerim.


Kayıtsız Üye
9 yıldır evliyim ama bir türlü kocamla anlaşamıyorum ailesinin yanına gidince doksan derece değişiyor neyapıcağımı şaşırdım

Çok zor bir duygu bende aynı duyguları paylaşıyorum


Kayıtsız Üye
25 senedir evliyim 17 yaşımda evlendim eşim çok sorumsuzdu buna rağmen sürdürdüm 3 yavrum her bir sorunda evden kaçar 3 ay gelmezdi taki şimdi aylesi için kredi çekmemi istedi hayır dememle eve geç gelmeler yapacaklara yardım etmez oldu ondan nefret etim çünkü 3 çocuğu birbirine düşürdü iki büyük beni koruyordu küçük aklı ermiyor onu dayanamadım bu duruma yapma dediysemde cezan bu dedi çok ağladım ve mahkemeye dilekçe verdim şimdi ise suçu bende hala buluyor kabullenemiyor ondan ve ailesinden nefret ediyorum ?


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar yardım lütfen eşimin ailesi yüzünden sürekli kavga ediyoruz 7 yıllık evliyim daha bir gün bile ayrı kalmadık nereye gitsek onlarla gidyoz esimi seviyorum ama bazen tahammül edemiyorum çocuklarım için de bırakamıyorum hiç bir zaman bize ait bu hayatımız olmadı


Kayıtsız üye
Merhaba ben 6aylık evliyim ama eşim ufak bir sorunu hemen bağırıp çağıran biri sebebi ne biliyomusunuz? Çok konuşmam ama hayır çok konuşmuyorum sürekli beni susturuyor ve kavga ortasında Çin işkencesi gibiymişim sesini duymak istemiyorum dedi çok kırıldım üzüldüm napaçam bilmiyorum ama bu gece ayrı koltukta yattı yanıma gelmedi bile çok bunalımdayım

Okudunuz mu?  Gusül alırken bir yeri yıkamayı unutan kimse ne yapar

Kayıtsız Üye
Ben olsam çekyatta yatmam seni gönderirdim. Haklı da olsa haksız da olsa kocasının kafasını şişirenlere ne yazık. O evde asla huzur olmaz. Bu yapılanlar 20 sene sonra da unutulmaz.


Kayıtsız Üye
14 yıllık evliyim iki çocuğum var. Eşimden de ailesinden de nefret ediyorum. Çok merhametsiz bencil insanlar 14 senede 14 gün mutluluğum yoktur gözümün yaşı hiç kurumadı ve sinir hastası oldum. Eşim beni defalarca aldattı ,annesi çok zalim beni kaç kere dövdürdü . Yaşadığımız yer küçük bir yer ve herkes birbirini çok iyi tanıyor sırf insanlardan çekindiğim ve çocuklarım babasız büyümesin diye bu adamı çekiyorum. Ama çok tembel acımasız sabah 5.30 da evden çıkıyorum çocuklar iş ev akşam yorgunluktan oluyorum kalkıp bir suyunu bile almaz. Çocuklara devamlı bağırır. Nasıl kurtulacak ben bu adamdan hayatta beni boşamaz ne yapacağımı şaşırdım cesaretim yok . Delirmek üzereyim psikolojik yardım bile aldım iki ker doktora gittim bana deli dedi doktorda gitmiyorum özgüvenim sıfır .


Kayıtsız Üye
Bende görücü usulü evlendim dokuz yıllık evliyim ve dokuz yıldır birgün mutlu olmadım sevmiyorum eşimi bana atmadığı iftira söylemediği hakaret kalmadı kaç kere babamın evine gittim gelip benden özür diledi ama yine aynı hiç değişmiyor nefret ediyorum ondan onu görünce şeytani görüyor gibi oluyorum lütfen bana yardım edin çocuklarım için boşanamıyorum sürekli tehdit ediyor asla çocuklarımı vermem diye boşanmak istiyorum çünkü ben böyle bir insanla asla ömür boyu yapamam çok çaresizim ailem herkes beni terk etti kimse benimle konuşmuyor ama hiç bişeyi gözü görmüyor diyorum ailemi senin yüzünden kaybettim diyor umurumda değil ne yapsam yaranamıyorum öyle bir çıkmazdayım yardım edin


Kayıtsız Üye
Kocamdan nefret ediyorum 8 yıllık evliyim ve 8 yıl boyunca sürekli dibe çekildim. Evliliğin ilk ayında yalanları çıktı.düğünde takılar emanetmiş ailemin tsktıklarını ailesine vermiş benim evim dediği ev ablası benim dedi evden kovdu işten ayrılmış 1 yıl işsiz evde oturdu. Sonra iş bulduk 8 ay çalışıyo çıkartılıyo veya çıkıyor sürekli 8 yıl boyunca aynı bir türlü vi yerde sabit çalışamadı çalışmadı. . çocuğum var 4 yasında ama sürekli çalışmak zorundayım çünkü sürekli borç getiriyor icra getiriyor. . Sürekli yalan. Çocuğumla ilgilenemiyorum yorgun geliyorum ev iş derken bide sorunlar.. ya bıktım boşanmak istiyorum onu da beceremiyorum. . Ailesiyle görüşmiyorum çünkü hep ben suçluyum hiç oğullarına kabahat yok. Onlardan para isteyeceğiz diye zor günde uzak duruyorlar iyi günde gelin yemek yapsın gelelim. Ailem sabır çekiyor yuva ya bozmamı istemiyorlar.. çocuğuma yazık. Bıktım hayatımdan. Nefesim ağır geliyor taşıyamıyorum. . Evlendiğim den beri borç. .. Allah rızası için yardım edin içim oluyor. . Kimseye anlatamıyırum

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kağıda bakarak dua okumak

Kayıtsız Üye
24 yıllık evliyim çok yıprandım hep boşanmayı düşünsemde çocuklarım için cesaret edemedin benim kocam çok dengesiz bugün söylediğini yarın farklı konuşur yalan söyler beni çocuklarımın önünde çarşıda insanların yanında sürekli aşağılar hakaretler ağıza alınmayan küfürler eder maddi durumumuz iyi ama huzurum hiç yok hep gücünü parasını kullandı ne yazıkki toplum güçlünün yanında oluyor hiç kimsede çıkıp ona suçlusun demiyor yada diyemiyor çünkü dışarıya hep iyi kocamla sohbet istesem bir üzüntümü paylaşmak istesem dinlemez ben dert babası değilim der çocukların biri 16 biri 22 erkek çocuklar büyüğü ne yazıkki babası gibi sınırlı beni hiç babasına savunmaz sırf babama isim düşer diye hep onun istediği gibi davranır beni hizmetçi gibi görmelerinden nefret ediyorum insan evladından da destek görmezse düşünün artık ben çocuklarım için katlanıyorum derken onlardan bunu görmek beni kahrediyor ailesindende bıktım ölmek tek çarem ama o da olmuyor çünkü boşanırsam beni rahat bırakmaz onu çok iyi biliyorum aileme zarar verir diye ödüm kopuyor zaten annem yalnız kardeşim ve babam vefat etti onunla nasıl başeseriz ne olur yardım edin


Kayıtsız Üye
Burda hangi yorumu okusam eşler arasında üstünlük savaşını görüyorum Oysaki insan mutluluk mücadelesi vermeli .Eşiniz eve geldiğinde herşeyi unutsanız belkide bir güzel söz söyleseniz bütün buzlar eriyecek lakin neden ben söyleyim diye düşünüyorsunuz. Düşünün istemediğiniz bir eve gidersiniz? Sizi dikenliğen biriyle dost olurmuşunuz?O zaman aşık bir sürat sivri bir dil eşini ne kadar mutlu edebilir?bırakın düşmanlığı kini nefreti .Yaşlanın helalınızın döşüne. Söyledikleriniz sözler mutluluğunu mutluluk katacak .


Kayıtsız Üye
Bende sizin gibi kaynatatda çekiyorum eşim karışmıyo o herşeye karışıyo bir yere gitsem arıyo gel gitmemize izin vermiyo yanımda kalıyo nefret ediyorum ondan çok sıkıcı eşim için katlanıyorum ama eşimde onun tarafını tutuyo ya her gün kvga yada katlanmak zorundayım eşime diyorum istemiyorum kavgs ediyoruz ne yapmalıyız??

Okudunuz mu?  İlahiyatta nasıl meslekler var

Kayıtsız Üye
Eşimden de ailesindende nefret ediyorum hele kayınbaba adı batsınn! !! Hep kendini acındırma peşinde mikrop. Ahh ekonomik özgürlük ahh… bir dakika dururmuydum yanında.. eşimin nankörlükleri.. Sabırrr Yaa Sabırrrr


Kayıtsız Üye
benim kocam beni yabancı bir kadınla aldatıyor benden nefret ediyomuş ama ben üç çocuğum için katlanıyorum ama artık dayanamıyorum.


Kayıtsız Üye
Ahhhh arkadaşım aynısından bendede var benimde 2kızım var. 1.5 ve 4 yasındalar. Arkamı dayayarak ailemle nereye kadar gidecem ki. mecburen yanında kalıyorum tabi dayak ve pislik muameleside çabası ama sözde dinine düşkün beyimiz benim içimdede çin varmış ondan anlaşamıyormuşuz pislik herif nefret ediyorum artık….


Kayıtsız Üye
Ben de 17 yaşımda evlendim eşim nişanlıykn beni aldatıyordu ama ben hiç sesimi çıkarmadım çünkü ailem onunla evlenmemi çok istiyordu her gece ağlayarak uyudum mutsuz olacağımı bile bile evlendim işte evliliğimizin ilk başları da çok kötü geçti sürekli kusuyordu kaynanam zaten oğlum mutsuz diye geziyordu Daha 1 senelik evliyim ama baksan 3-4 aydır çok iyiyiz çok şükür Rabbime sevildiğimi hissediyorum artık Ve şuan için mutluyum önemli olan Ne olursa olsun birbirine olan saygıyı kaybetmemek ve ne olursa olsun alttan almak diye düşünüyorum bunları uyguladığın zaman mutluluk da geliyor


Kayıtsız Üye
Kardeşler şükür edin halinize ben o kadar büyük acılar çekiyorumki anlatmaya utanıyorum Allah biliyor çektiğim zulmü bir gün birine güvenirsem içimdeki yükü boşaltacam inşAllah


Kayıtsız Üye
İyi geceler. Siz evli bayanlar çektiğiniz acıları anlatıyorsunuz. Benim ne annem nede babam var vefat ettiler. Ben bekarım memurum evim ve işyerim var kira gelirlerim var. Evlensem evlendiğim bayanı çok rahat ettirecem.El üstünde tutacam. Ama kısmet evlenemedim. Demek kader deyip geçmek lazım. En azından rahatlıyorsun. Elimden geleni yaptım. Ama olmadı diye.Zamanında evlendiğini bu dengesiz insanlara dikkat etseydiniz belki bunları almayıp mutlu olurdunuz.


Kayıtsız Üye
hala burada olan var mı ben 2 yıllık evliyim 10 aylık çocuğum avr ve kayınvalidemle oturuyorum eşimin büyün ailesinden nefret ediyorum hayatımda onlar kadar bencil insanlar görmedim. kayınvalideme her baktığımda tüylerim ürperiyor bana haketmediğim şeyler yaşattılar ne yapacağım bilmiyorum sabret sabret nereye kadar ne olru yardım edin duası falan yok mu hiç iyi değilim


Kayıtsız Üye
ben eşime güvenerek 19 yasında evlendim 8.yıla girdik evliliğimizi bir bebek gibi emekle sevgiyle büyüttüm cennet bahçem demiştim evime sonra zamanla eşimin beni sebepsiz azarlamaları incitmeleri suçlamaları öyle bir hal aldı ki 2 yıldır kafamda boşandım ve soğudum arada ona şans verdim ama her seferinde daha beter bir eş profili çıktı değişti ama daha kötüye giderek bu şekilde nasıl devam edilir bilmiyorum asla incetmeyeyim diye hassasiyet göstererek yaşadığım eşime artık ben de hakaret dolu cümleler kuruyoum 4 yasında bir kızım var ne yapacağımı bilmiyorum doğruyu yanlıştan ayıramıyorum eşimin din ile alakasının olmamasıda ruhumu bunaltıyor

Okudunuz mu?  Şehid olmak için çok dua etmiştim heralde kabul oldu çatışmanın ortasına gidiyorum...

misafir1
hayatta doğru yanlış iyi kötü olaylar yokdür, bunlara karşı doğru pozisyon almak vardır. din ile alakadar olunmaması ise ciddi bir meseledir ancak sübjektif göreceli yoruma da açık bir meseledir. işler iyi giderken gözden kaçan, işler kötü gidince de kolaylıkla gündeme gelen ve insanların suçlanma araçlarından biridir. altında başka nedenlerde olabilir. kesilen onca ahkama, yapılan onca ukalalığa rağmende, dişe dokunur yaradılışı inkar eden bir tane varoluş iddiası veya hesaba çekilmeyi inkar eden bir tane ahlak felsefesi dahi yokdür. bunları niye söyledim islam herkese dokunur. insana arzulaması telkin edilenlerin değil, insanların neyi istemesi gerektiğinin öğretilmesinin değil; insanın muradının, insanın kalbinin adresidir. her kalbin de bir kapısı vardır. insanların kapılarını da, damlarından bacalarından zorlamamak gerekir. insan bir başına hayatını düzeltmeye kalktığı zaman bir başına hayatını düzeltince artık karşılaşdiği durumlar kendisine zulüm gelmeye başlayacaktır. bunun için hayatınızda beraber düzeltmelere gitmeye çalışın. Allah yardımcınız olsun. tabi baştaki cümleme dönecek olursam doğru yanlış iyi kötü olaylar yokdür, olaylara karşın doğru pozisyon almak vardır. böylelikle hem insanlarla ve olaylarla uğraşmamış bunlara tıkılıp kalmamış olursunuz. hem endişelere kapılınmaz kaygı duyulmaz, hem de yapabileceğiniz şeyleri yapmış olursunuz. hemen her hoşlanmadığımız durumda, genelde bizimde payımız vardır.


kocamdan nefret ediyorum, eşimden nefret ediyorum, eşimden nefret ediyorum

Bu kategoride yer alan Bu yaşadıklarım bir vesvese midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum