Namazı Yavaş Kılmak

Namazı Yavaş Kılmak

Hiss1
Namazı yavaş kılmakta sakınca var mıdır? Ya da herhangi bir fazileti? Yavaş dediğim ise ikindi namazını 15-20 dakikada kılmaktan söz ediyorum. İstemsizce değil, kasıtlı olarak namazı yavaş kılma isteği imandan mıdır?


Cevap: Namazı Yavaş Kılmak

Muhasibi
< Namazı yavaş kılmakta sakınca var mıdır? Ya da herhangi bir fazileti? Yavaş dediğim ise ikindi namazını 15-20 dakikada kılmaktan söz ediyorum. İstemsizce değil, kasıtlı olarak namazı yavaş kılma isteği imandan mıdır? >
Yavaş kılmakta bir sakınca yoktur kardeşim.
Ama çok yavaş kılmak seni ileride usandırabilir.Allaha emanetsin.


Cevap: Namazı Yavaş Kılmak

Muhammed_Enes
Namazı yavaş kılmak, hızlı kılmaktan daha hayırlıdır diye düşünüyorum. Yalnız kardeşimizinde dediği gibi, başlangıcta haz aldığımız bir ibadet zamanla usandırabilir. o yüzden dikkat etmek gerekir. Keşke hep yavaş kılsak da bütün namazlarımızdan haz alsak. Rabbim namazlarını dosdoğru kılanlardan eylesin..


Cevap: Namazı Yavaş Kılmak

Hiss1
Amin kardeşlerim. Aslında sıkıldığım, hızlı kılmak istediğim oluyor ama öyle durumlarda kendimi hiç kasmadan yavaş kılmaya devam ediyorum. Bir süre sonra sıkıntı geçiyor. Allah razı olsun.


Muhammed_Enes
Aslında dünya hevasatı içerisinde iken dünyaya olan düşkünlüğümüzdenn ötürü namazlarımızı dosdoğru kılamıyoruz. Zira namazda iken kalbe gelen vesvese (ki vesvese şeytandandır) ve bir an önce bitirip rahatlayayım düşüncesi sarıyor her yanımızı. Rabbim sonumuzu hayr eylesin..


EarthQuake®
Namazın farz ve vaciplerini geciktirmemeye gayret ediniz. Geciktirdiğiniz takdirde sehiv secdesi yapmanız gerekir. Selametle.


Hiss1
Allah Razı Olsun…


gulistan-ank
namazı bir kulluk görevi namaz namazdır diye aklımız dünyalıklarda yatıp kalkmak degilde
mevlam karşımızda onunla konuştugumuzu hissederek kılmak çok huşu ve şevkle kılmak çok huzur verici acizane Mevlam ibadetlerini kabul buyursun her anını ibadet tatıyla sevabıyla sevabı versin inşaAllah selametle


Hiss1
Amin kardeşim hepimizinkini inşAllah ama benim aklım şu farz olayına takıldı. Sünneti hızlı, farzı yavaş kılsam olur mu?


elifsena1
Allah razı olsun..


EarthQuake®
< Amin kardeşim hepimizinkini inşAllah ama benim aklım şu farz olayına takıldı. Sünneti hızlı, farzı yavaş kılsam olur mu? >
Hızlı kılmanın şartı tadil-i erkana riayet etmendir, kıraati düzgün yapıp ruküde secdede yeterince beklemektir. Ayrıca sünnet-farz ayrımı yapmayıp tüm namazlara gereken özeni göstermeni dilerim, hepsi Allah rızası içindir, O’nun huzurunda olduğumuzu unutmayalım inşAllah. Selametle.


Hiss1
Allah razı olsun kardeşim.


peugeot_bor
Kardeş namazı tadili erkana göre kılsan zaten ağır kılmış olursun.


Ercan
Namaz ne çok yavaş ne çok hızlı kılınmamalı. Geçen cuma namazı sünnetlerini kılarken yanımdaki bir kardeşim, ben daha sübhanekeyi okurken rükuya vardı. Fatihayı ne arada okudu namaz suresini ne arada okudu anlamıyorum. Rükuya varıp kalkması bir saniye sürmedi. 3 defa "Sübhana Rabbiyel Azim" demek zaten en az 3 saniyenizi alır. Secde aynı şekilde.
Rabbim cümlemizin ibadetlerini kabul etsin inşAllah. Aşapıdaki hadis te inşAllah yardımcı olur.

Tanım: Biz mescidde iken bedevi kılıklı bir adam çıkageldi. Namaza durup, hafif bir şekilde (yani rükunleri, teşbihleri kısa tutarak) namaz kıldı. Sonra namazı tamamlayıp Resulullah (sav)’a selam verdi: Efendimiz: "Üzerine olsun. Ancak git namaz kıl, sen namaz kılmadın!" buyurdu. Adam döndü (tekrar) namaz kılıp geldi, Resulullah’a selam verdi. Aleyhissalatu vesselam selamına mukabele etti ve: "Dön namaz kıl, zira sen namaz kılmadın!" dedi. Adam bu şekilde iki veya üç sefer aynı şeyi yaptı, her seferinde Aleyhissalatu vesselam: "Dön namaz kıl, zira sen namaz kılmadın!" dedi. Halk korktu ve namazı hafif kılan kimsenin namaz kılmamış sayılması herkese pek ağır geldi. Adam sonuncu sefer: "Ben bir insanım isabet de ederim, hata da yaparım. Bana (hatamı) göster, doğruyu öğret!" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Tamam. Namaza kalkınca önce Allah’ın sana emrettiği şekilde abdest al. Sonra (ezan okuyarak) şehadet getir, ikamet getir (namaza dur). Ezberinde Kur’an varsa oku, yoksa Allah’a hamdet, tekbir getir, tehlil getir, sonra rükuya git. Rüku halinde itmi’nana er (azaların rükuda mutedil halde bir müddet dursun). Sonra kalk ve kıyam halinde itidale er, sonra secdeye git ve secde halinde itidale er, sonra otur ve bir müddet oturuş vaziyetinde dur, sonra kalk. İşte bu söylenenleri yaparsan namazını mükemmel (kılmış olursun). (Bundan bir şey) eksik bırakırsan namazını eksilttin demektir." Ravi der ki: "Resulullah (sav)’ın bu sonuncu sözü Ashab’a önceki: (Dön, namaz kıl, zira sen namaz kılmadın!) sözünden daha kolay (ve rahatlatıcı) oldu. Zira (bu söze göre), sayılanlardan bir eksiklik yapan kimsenin namazında eksiklik oluyor ve fakat tamamı heba olmuyordu.

Kaynak: Tirmizi, Salat 226, (302); Ebu Davud, Salat 148, (857-861); Nesai, İftitah 105, (2,193), 167, (2, 22


Hiss1
< Sonra (ezan okuyarak) şehadet getir, ikamet getir (namaza dur). Ezberinde Kur’an varsa oku, yoksa Allah’a hamdet, tekbir getir, tehlil getir >
Allah razı olsun kardeşim. Anlamadığım nokta namaza başladıktan sonra mı kur’an okuyup hamdedeceğiz? Kur’an okumak derken kur’an sureleri mi kastediliyor? tehlil nedir? Bir de rüku’dan kalkarken secdeye eğilmeden önce elleri sertbest bırakıyoruz bağlamak mı gerekiyor?


Kayıtsız Üye
Allah’a samimiyetle yaklaşmanın adıdır yavaş namaz kılmak. Aslında Rabbinin sadece rabbinin rızasını dilemek ve bu arzu ile yanıp tutuşmakla alakalı namazı yavaş kılmak. Ben duada dünyalık istemeye utanıyorum. Rabbim bizden razı ol.


DAVAM
Namaz dinin direğidir.o doğru olursa hersey duzelir tipki kalbin sağlam olup tum organalar uzerindeki tesiri gibi.manevi boyuttaki kalp ve sonrasinda biraktigi gönül alemi huzuru.Namazi elbetteki yavas kalcagiz onu yavas bunu hizli değil.Daha önemli bir meselemezmi varki.Ondan daha kıymetli daha öncelikli birimizmi varki ondan vakit kısıp başkasına verelim.İbadetlerimizi Rabbimin rızasi için yavas yapmak ki buna husu denir ve elbetteki buda imandandır.İhlassız bir insandan husu beklenemez.Usanmak kelimesi yakışmaz bize kimden usaniyoruz.Ayni niyetle ihlasla tane tane kilalim Namazlarimizi.Biz Onun kapisinda sabirla beklersek sabirla calarsak o kapiyi bir evlada annesinden daha merhametli olan almazmi bizi iceriye.Namaz ki en buyuk mesele.Namazi kucumsemek hizlandirmak kisaltmak bunlar bize gire değil kardeslerim.Namazi kucumseyenin önemli bir davasi kalmamistir bu dunyada…Rabbim namazımızi rizasina uygun kilanlardan eylesin cümlemizi İnseAllah


Kayıtsız Üye
SELAMUN ALEYKUM.ben isitme engelliyim.ve konusma bozuklugumda var.namaza yeni basladim.engelimden dolayi kalple sessizce icimden okuyarak çok yavas namaz kiliyorum.4 rekatlik namazı 10/15 dakikada kiliyorum.bunda sakinca varmidir.namazi uzatmak gunahmidir


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu mazeretinden dolayı içinden okuyarak namazını kılabilirsin. Ayrıca 10 veya 15 dakika sürmesinin de hiç bir zararı yoktur. Allah seni ibadetlerinde daim eylesin.


namazı yavaş kılmak, namazi yavas kilmak, yavaş namaz kılmak

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();