Şeytandan korunmak için dua ettiğimizden şeytan nasıl gidiyor yanımızdan?
ordeall
dua ettigimizde şeytanı melekler mi kovuyor yoksa başka şekildemi gidiyor melekler kovuyorsa ne yapıyorklarki şeytana hemen gidiyor birde bu sag ve solumuzdaki melekler sadece günah ve sevaplarımı yazıyor yani başka görevleri yok mu?
Cevap: şeytandan korunmak için dua ettigimizden şeytan nasıl gidiyor yanımızdan?
emniciba
Ya bılmıytorumda ama seytan namaz kılarken bıle musallat olabılıyor bu durumda seytanın yanımızdan gıtmesı zor gıbı gozukuyor bana ole gelıyor yanlıs bır sey solemıssem Allahım af etsın
Cevap: şeytandan korunmak için dua ettigimizden şeytan nasıl gidiyor yanımızdan?
ordeall
cevap vericek yok mu bu soruma?
Cevap: şeytandan korunmak için dua ettigimizden şeytan nasıl gidiyor yanımızdan?
Gezgin
Bir örnekle açıklayayım insan gaflete düştüğünde bir günaha baktığında birden Allah aklına geldiği zaman Euzu besmele çektikten şeytan yanından uzaklaşır sonra yüzünü o günahtan çevirir kendine gelir.
Birde Gaybı Bilen Sadece ALLAH‘tır
KİRAMEN KÂTİBÎN NEDİR?
Değerli, dürüst, görevini kusursuz yapan yazıcılar anlamına gelen kirâmen kâtibîn tabiri, insanların hayır ve şer, iyi ve kötü bütün yaptıklarını amel defterlerine kaydedip korumakla görevli meleklerin unvanıdır. Bunlara hafaza melekleri de denir. Kirâmen kâtibîn tabiri, Kur’ân’da bir âyette geçmiştir: "Üzerinizde yaptıklarınızı koruyucu melekler vardır. Onlar şerefli, değerli kâtiplerdir. Her yaptığınızı bilirler." (İnfitâr, 82/10-12) İnsanların sağında ve solunda bulunurlar. "İnsanın sağında ve solunda oturan iki alıcı melek, onun sözlerini ve yaptıklarını kaydetmektedir. İnsan hiçbir söz söylemez ki, yanında onu gözetleyen, dediklerini zapteden bir melek bulunmasın." (Kâf, 50/17-18) Bu yazıcı meleklerin insanın söz ve amellerini kaydedip zaptettikleri deftere, amel defteri/kitap denir. Bu kitap kıyamet gününde, insanlara ön veya arkalarından (İnşikâk, 84/10), sağ veya sol ellerine (Hâkka, 69/19-25) verilir. "Oku kitabını" (İsrâ, 17/14) denir, insan bu kitapta her şeyi hazır bulur (Kehf,18/49). (İ.K.)
ordeall
bu yanımızdaki melekler bizi koruyorlar mı şeytanlardan ve cinlerden yani dua ettigimizde?Şeytan besmele çekmemizden rahatsız olupta kaçıyor mu nasıl oluyor çözemedim bu konuları bilmiyorum çünkü:S
mustafaocak61
Kiramen Katibin dışında hafaza melekleri vardır. İnsanı korumakla görevli meleklerdir. Sayıları 284 ya da 384… En iyisini ALLAH bilir.
Şeytanlar aslında her hayır yaptığımızda rahatsız olurlar.
Açıklamak gerekirse, şeytan vesvese ile bize saldırırken, hayır işlediğimizde hemen şeytanlara müdahale oluyor ki rahatsız oluyorlar. Üstelik ALLAH, dinine hizmet eden kimseyi şeytanların eline bırakır mı? Kaynaklarda vardır. Peygamberimiz (S.A.V), şeytana "Ya Kur’an okudukları zaman halin ne olur" diye sorunca şeytan, "O zaman da eririm." cevabını vermiştir.
Ya da sana 35 sene bağ ve bahçelerine vs. hizmet etmiş bir hizmetçin olduğunu varsay. Yaptığı işlerden ve çalışkanlığından onu çok seviyorsun ve ona değer veriyorsun. Misal. Bir an da 15 tane kurdun saldırısına uğradı. Sen de hemen müdahale etmez misin? Belki de tüfeğinle indirirsin hepsini. İşte ALLAH, böyle ibadet ile meşgul olan kullarını böyle koruyor.
Şeytanın nasıl kaçıp gittiği hakkında bir şey bilmiyorum. Lakin konunun bu boyutuna fazla takılma derim. Akıl belli bir yere kadar izah eder. Metafizik alemde sıradan bir akılla bu iş çözülecek gibi değildir. Bence bu konuda fazla oyalanma ama, ALLAH’ın himayesi kadar güzel bir eman bilmiyorum. (Eman vermek: Koruma altına almak)
ordeall
ALLAH RAZI OLSUN dedigin gibi fazla kafaya takmamak gerek zira işin içinden çıkılmıyor
yanımızdaki melekler