Anasayfa
10 Ağustos 2024, 11:30
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare sonrası görülen rüya

İstihare sonrası görülen rüya

senayusa
Ben iki gecedir istihare namazı kilip, bosanmak hakkimda hayirli mi diye Rabbime danisiyorum. Bilmiyorum gece gördüğüm ruyayi nasıl degerlendirmeliyim. Biliyorum ruyalarla amel edilmez lakin ben bu niyetle uyudugum için bir anlami olabilir diye dusundum. Ruyamda hatirladigim iki seyden biri çok buyuk bir tarladaki sapsari bugdaylarin yanindan araba ile geciyor olmam. Daha sonra buyuk yesil bir agacin altinda kuzenimle birlikte oturuyorum ve o yesil agacin kiraza benzer kipkirmizi meyvesini babam benim için topluyor ve yememiz için bize veriyor… Sizce bu rüya yani sari ve kirmizi renge odaklandigim bu rüya bosanmanin hakkimda hayirli olmadigini sonucuna varmami saglar mi? Bu gece tekrar istihareye yatmalimiyim bilemedim, yardimlarinizi bekliyorum. Allah razı olsun


Cevap: Istihare sonrasi gorulen ruya

EarthQuake®
Büyük yeşil bir ağaç da görmüşsünüz yalnız. Yani her renk var aşağı yukarı. İstiharenin yanı sıra istişare de yapınız, mümkün mertebe sorunları çözmeye çalışınız, boşanmanın hoş olmayan bir helal olduğunu unutmayınız. Selametle.


Zeor
Nerdeyse aynı durum bendede var, peki bu arkadaş bir daha istihare yapmalı mı?Veya yapmadan boşansa günah mı?

Cevap verilmiyor mu?


Cevap: Istihare sonrasi gorulen ruya

taat
sorununuzunne oldunu bılmıyorum ama sabredıp ALLAHtan yardım dılemek en guzelı bır yuvanın yıkımında arsı alemdekı bütün melekler yeryuzune ıneraglarlarmıs arsı alem tıtrerms bır yuvayı yıkmak bır kabeyı yıkmak kadar buyuk günahı varmıs ALLAH yardımcınız olsun ınş


Fetva Meclisi
İstihare kelimesinin kökü hayır ve hıyar olup birincisi iyilik, ikincisi tercih etmek, seçmektir. Terim olarak istihare ise iki rek’at özel (istihare niyetiyle) namaz kıldıktan veya vakit namazını eda ettikten sonra özel duayı (istihare duasını)yapmaktan ibarettir. Bu duada Allah’tan, O’nun katında, O’na göre tercihe layık ve öncelikli olanı kuluna da seçtirmesi, kulun da onu tercih ederek gerçekleştirmeye yöneltmeyi, hayırlı değilse ondan vazgeçmeyi istemesi vardır (aşağıda dua örneği gelecektir).
İstihare güven derecesi bakımından istişareden sonra gelmekle beraber sünnettir. Müminlere her konuda istişare, yani güvenilir kimselere danışma, onlarla konuyu müzakere etme emredilmiştir. Güvenilir kimselerin verecekleri bilgi ve gösterecekleri yol, istihareden sonra kalbin bir tarafa meyletmesinden daha güvenilir bulunmuştur; çünkü insanın kalbinin meyletmesi, eğilim göstermesi, çeşitli saiklerle olabileceği için daima güvenilir değildir.

İstihare konusunda sahih hadisler vardır; bunlardan birinin meali şöyledir:
Allah Resulü bize, bütün işlerde istihareyi, Kur’an’dan bir sure öğretir gibi öğretir (ve şöyle buyururdu): Biriniz bir işe yöneldiği, önemli bir şey yapmak istediği zaman önce iki rek’at -farz olmayan- namaz kılsın, sonra şöyle desin: "Allah’ım senin ilminle seçmeyi, doğru seçim yapmayı diliyorum, senin kudretini istiyor, senin büyük lutfundan niyaz ediyorum; çünkü sen kadirsin benim gücüm yetmez, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlilerin tamamını bilensin! Eğer şu iş benim dünya hayatım ve dinim için hayırlı ise onu bana yaz ve gerçekleştir, dünyam ve ahiretim için kötü ise onu benden beni ondan uzaklaştır, hakkımda hayırlı olan ne ise onu nasip et ve ondan hoşnut olmamı lütfeyle"
Peygamberimiz, "Bunu dedikten sonra istediği, dileği ne ise onu ifade etsin ve sonra ilk aklına geleni ve gönlüne yatanı yapsın" buyurmuştur.
Nasıl yapılır?
İstiharenin nasıl yapılacağı konusunu hadislere bakarak açıklayan fıkıhçılara göre birkaç uygulama şekli vardır.
a) Namaz kılmadan yukarıda geçen duayı yapmak.
b) Herhangi bir namazı kıldıktan sonra duayı yapmak.
c) Özellikle istihareye niyet ederek iki rek’at namaz kılmak (başka âyet ve sureleri okumak da caiz olmakla beraber birinci rekatta kâfirûn, ikince rekatta ihlas surelerini okumak tavsiye edilmiştir), sonra kıbleye dönük olarak istihare duasını okumak.
İstiharenin sonucu:
İstiharenin sonucu nasıl alınacaktır, niyet edilen işin iyi mi kötü mü olduğu, yapma veya yapmama şıklarından birinin nasıl tercih edileceği konusu üzerinde de durulmuştur. Hadislerde "sonra ilk olarak hangisi aklına geliyor ve içine yatıyorsa onu yapsın" buyurulduğu için "farklı davranış biçimleri ve şıklardan hangisine insanın gönlü daha çok yatıyor, meylediyorsa onu yapmalı ve onu hayırlı bilmelidir" denilmiştir.
Tereddüt devam ederse birden fazla istihare yapmak da caizdir.
İstihareyi başkasına yaptırma konusunda hadislerde açıklama yoktur; bu yüzden bazı alimler çekimser kalmışlar, çoğunluk ise başkasına da yaptırılabilir demişlerdir.
İstihare ve rüya:
Türkçe’de "istihare yapmak" tan çok "istihareye yatmak" ifadesi kullanılmakta ve uygulamada çok kere yukarıda anlatılan namaz ile duadan sonra uykuya yatılmakta, görülen rüyaya göre karara varılmaktadır. Hadislerde ve ilgili kaynaklarda uyku ve rüyadan hiç söz edilmemiştir. Peygamberimiz’in (s.a.) öğrettiği uyku ve rüya değil, "namaz, dua ve sonra akla ilk geleni, gönüle yatanı tercihtir". Rüya konusunu istihare ile birleştirmek doğru değildir. Rüyanın sadık (gerçeğe uygun) olanı da vardır, kâzib (gerçeğe ters veya ilgisiz) olanı da vardır. Bu sebeple rüya belirleyici bir bilgi vasıtası değildir.
Önce istişare (danışmak, araştırıp soruşturmak, güvenilir kaynaklardan bilgi almak), sonra istihare ve sonra Allah’a güvenip/sığınıp karar vererek uygulamak; işte müminlerin tercih edecekleri yol budur.

Hatreddin karaman


senayusa
Bende yuvami yikmak istemiyorum sabrediyorum ama nereye kadar dayanirim kendimden şüphe ediyorum…. Ben daha fazla devam etmeyecegim istihareye. Hayirlisini diliyorum Rabbimden sabredip ne olacak bekleyecegim.
Zeor kardesim istihare ruyasi onemlidir ama en çok da nasıl yorumlandigi onemlidir. Bu yuzden sen gördüğün ruyayi bir alime danis bence. Ben bu yabanci ellerde danisacak kimsem olmadigi için burdan paylasmak zorunda kaldim.
Istihare ya da istisare yapilmadan bosanilmaz, cunku evlilik oyle basit bir sey degil. ama en guzeli ise sabredip ne yasayacagiz beklemek… Tevekkul etmek ve Allahtan gelen her seyi kabul etmek… Ben su anda elimden geleli yapmanin verdigi rahatlikla bundan sonrasini Rabbime biraktim, kahrida hos, lutfuda…

Okudunuz mu?  İstiharede soğan görmek

yagmur ardic
istihare yaptim birisinin hakkimda hayirli oldugunu gormek için rüyamda ekmek ve yesil paketli misir gördüm onu alakadar eder bisey yoktu bu hayirlimidir anlayamadm bana aciklar misiniz? teşekkürler


rana
kardesim istihareye yattiginizda illa onu göreceksiniz diye bir durum yok.. içiniz huzurlu ise içiniz rahat etmisse hayirlidir eğer tatmin olmamissaniz rüyanizdan tekrar yatin ve içiniz rahat edene kadar bu devam etsin..

Rabbim hakkinizda hayirlisini nasip etsin..


milass
merhaba;
5 ay önce 4 yıldır devam eden ilişkimizi sonlandırdık nişanlı olduğum adamla ve bundan yaklaşık 4 ay önce 1 hafta boyunca istiare namazı kıldım gece yatmadan önce..aklımda kalanları yazmak istiyorum sadece, 2. gece bir alış veriş merkezinin lavabosunda ellerimi yıkıyorum sonra dudağıma dokunuyorum ve boya gibi bir şey çıkıyor pembe kırmızıya yakın bir renk bunu gören tanımadığım zenci bir bayan bana yardım etmeye çalışıyor ona dudağımdakinin kan olmadığını beni yanlış anladığını söylemeye çalışırken biraz ilerde daha önce çalıştığım şirkette bir kaç kez gördüğüm ama hiç tanımadığım biri, beyaz bir tişört var üzerinde ona doğru gidiyorum bana sarılıyor iyi misin? birşeyin yok dimi? diyor sarıldığında tuhaf hissediyorum ve ona güvenle sarılıyorum sanki onu tanıyormusum gibi.. ben ayrıldığım nişanlımın hayırlı olup olmadığıyla ilgili istiareye yattığım için 2. gün aklımda net olarak kalan bu rüya garip gelmişti.daha sonra ki günlerde de oldukça karışık rüyalar gördüm bir rüyamda tabut şeklinde arı kovanlarının üzerinde yeşil örtüler vardı. evimizin balkonundan ayrıldığım nişanlım ve ben atlıyorduk..evimizin önünde yangın çıktığı için eşyalarımızı topluyorduk.. hareket halindeki gri boruların üzerinde yürümeye çalışıp önemli bir düğüne yetişmeye çalışıyordum ve artık hangi gündü bilmiyorum son günlere doğru babaannem ve dedemle hiç bilmediğim bir yerdeyim yanımda üzerinde yeşil kazak olan biri var gecekondu tipi beyaz evler evin içine giriyoruz uzun zaman olduğu için hatırlayabildiklerim bunlarla kısıtlı..her gece istiare duasının arapçasını ve türkçesini okuduktan sonra kendimce dua ettim.namazı kıldıktan sonra içime bir his oluştu iyi mi kötü mü bir türlü karar veremediğim rüyalarımı paylaşabileceğim annem ve yakın bir arkadaşım dışında kimse olmadı yani yorumlanamadan kaldı öyle. bu arada 2. gece gördüğüm rüyadan bir kaç gün sonrada o gördüğüm kişiyle asansörde karşılaştık ve daha sonra birkaç yerde daha birbirimize selam verebilecek kadarcık yakınız sadece birbirimizle hiç bir ilgimiz yok farklı anlamlarda katmak istemiyorum ama o rüyadan sonra ister istemez dikkatimi çekmeye başladı bu kişi.. istihare namazını kıldıktan 1 ay sonrada eski nişanlımın beni daha önce başka bir kızla aldattığını öğrendim şu an hala onunla birlikteler..şimdi bir yorum beklemem saçma belki bu aşamada ama merak ediyorum yanıtlarsanız çok mutlu olurum. iyi günler

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında aydınlık odada olduğunu görmek

arifselim
Merhaba. İstihare için dikkat edilmesi gereken en önemli şey o esnada veya siz uyandıktan sonra aklınıza gelen hislerin ne olduğudur. Rüya çok da önemli değildir ama bir rüya ayrıca işaret olabilir. Zaten sizinde dediğiniz gibi hem net hatırlamıyorsunuz hemde çok karmaşık rüyalar görmüşsünüz bunlar hakkında bende bir yorum yapamam. Size tavsiyem eğer istiyorsanız yenide adabına uygun bir şekilde ve anlattıklarıma dikkat ederek tekrar edebilirsiniz. Allah hayırlısını nasip eylesin. Amin.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm istihare rüyasında sevdiğim kişinin bize Kahve yaptığını ve beraber içtiğimizi gördüm bir kanepeye oturmuştuk kanepe de mantarlar vardı beyaz yemeklik mantarlar yorumlarsanız sevinirim teşekkürler


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyanızı lütfen tek bir yere sorunuz ayrı ayrı bölümlerde sormayın lütfen.

İstihare için bu rüya hayırlıdır ve evlilik manasına tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum ben istihare yatım ve rüyamda sevdim adami bir odada beyaz bir oda nevresimler perdeler beyazdı o sihay damatlık gimişti ve gelinlikli biri vardi yanında yuzunu goremedim gelinin onlara ızaktan baktim ve yuzume odanın beyaz kapısını kapadi bunun anlami nedir alah rızasi için yorumlayın kafami o kadar çok kurcaliyo ki lütfen alah rizasi için yorumunuzu bekliyorum


arifselim
Aleykum selam. İstihare için bu rüya olumsuz manaya delalet eder. İstiharede asıl önemli olan içinize gelen huzur yada huzursuzluk hissidir bu his en açık işarettir.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm

İstihare uykusuna yattım.Rüyamda yeni araba alınmıştı ve araba sürmeyi öğrendim ama arabayı sürerken kontrolü kaybettim ve kaza yapmaktan ucuz kurtuldum bu rüyanın manası nedir?


arifselim
Aleykum selam. Rüyanda gördüğün gibi tehlike atlatmaya işarettir. Dikkatli olmak ve tedbirli davranmak manasına işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun akeykum hocam ben istihare yattım nıyetim se beyendğim biriyle ev evlenirmiyim die rüyamda gördüm kendimi açik pembe gelinlik tarzi bir elbiseyle hafif yeşilik biyerdi bende dans ediyor gibiydim sizce bu rüya hayırlımıdır
Selamun aleyküm
İstihare uykusna yatım niyetim de beyendiğim biri var onunla evlenirmiyim hayırlımıdır diyeve rüyamda kendimi pembe gelinlik tarzı kabarik bir elbiseyle gördüm haifif yeşilik biyerdi bende dans ediyor gibiydim bunun anlami nedir acaba ?


Tohat
Aleküm selam.
Rüyanızda gördüğünüz yeşillik alan rüyanızın hayırlı olduğuna işaret etmektedir. Fakat diğer altı istihare uykusuna yatmak da gerekmektedir.


Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm. Rüyamda kendi actigim dükkani isletmeye devam etmek hayirlimi diye istihareye yattim, rüyamin birisinde dükkanimin beyaz fayansli yerlerini siliyordum, birisindede elimde bol yesil marullu bir ekmek arasi döner tutuyordum. Rüyalarimi yorumlayabilirmisiniz lütfen. Tesekkürler


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyan hayırlı manaya delalet eder. Ancak bu konularda mutlaka işin ehli ve tecrübeli güvenilir kimselere danışarak da hareket edilmelidir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm istihare rüyamda iki Zenci adam gördüm birini alnından öptüm diğeride nefesimi kesmek için agzımı kapattı bu hayırsız anlamamı gelir


arifselim
Aleykum selam. Bu bizim anladığımız kadarıyla olumlu bir rüya değildir. Ancak asıl önemli olan istiharede senin içine doğan hissindir. Eğer için rahat etmemişse o zaman istihareyi bir daha tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum..ben istihare yapali birkac ay oldu.birkeresinde 1avuc leblebi vermisti arkadaşim
Baska bur rüyada ise balkonlu bir evden bakiyordum..annem babam bahcedeydi.bir gun sonraki istiharem de ise patates kizartmasi yedigimi ve sari simli bir topuklu ayakkabi aldigimi 100lira verdigimi gormustum.


arifselim
Aleykum selam. İstiharede rüyalar eğer çok açık ise işaret olur ama istiharede esas önemli olan senin içine gelen olumlu yada olumsuz olan o konıdaki hissindir. Yani için ferahlarsa olumlu yok eğer daralırsa bu olumsuz anlama işaret eder. Buna göre bir işaret kabul edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı renk görmek ne demek

Kayıtsız Üye
merhaba yattığım istihare rüyasında iki tane köpek gördüm renklerini hatırlamıyorum bir tanesi beni kovalıyordu diğeri dahi sakindi ama kurtulmuştu.onlardan sonra sevmeye çalıştım daha sonra teyzemin vajinasini ve bacaklarında kırmızılık gördüm ne anlama geliyor yorumlarmisiniz


arifselim
Merhaba. Bu rüya bizim anladığımız kadarıyla istihare için olumlu tabir edilmez. Ama şunu bilemek gerekir, istiharede en önemli şey senin kalbinin bir şeye ısınması yani meyletmesi ile olur. Rüya ve renkler çok açık olursa işaret olabilir ama yinede asıl olan senin içine gelen hissin daha önemlidir. Eğer bütün şartlar yerinde ise ve içinde rahat etmediyse tekrar yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Bosanmak uzereyim bosanma hayirlimi sermi diye istihare uykusuna yattim ilk gece rüyamda bir kiz elinde patates kabugünu soyup dikmek istiyodu ikinci gun gece karanligi gördüm karisikti tam hatirlamiyom


arifselim
Bu rüyaların istihare için doğru bir işaret olamaz. Zaten doğrusu bu tür konularda mutlaka istişare ile hareket etmektir. Çünkü istihare en son yapılmalıdır ve bir rüya yada bir his ile yanılmak daima mümkündür.


Hera
5 aylık evliyim Eşim boşanma davası açtı henüz dilekçe aşamasında. Ayrılmak istemiyorum ama belli bir süre içinde cevap vermem gerekiyor. Boşanmayı kabul etmezsem bana daha da sinirlenebilir kabul etsem herşey biter. Boşanmayı kabul etmemek hayırlı mı değil mi diye istihareye yatabilir miyim?


arifselim
Allah sıkıntılarınızı gidersin ve hayırlısıyla yuvanızı birleştirsin. İstihare en son seçenektir. Böyle olsa bile istişare etmek yani danışarak hareket etmek zorundasın. Çok çaresiz ve kararsız kalırsan istihare yapabilirsin. Ama mutlaka istişare ederek ve Allah’a tevekkül ederek bir karar ver.


Hera
Ben boşanmak istemiyorum, bazı büyüklerimizle istişare de ettim, onlar da boşanmayı reddet diyorlar. Ama kocam işin uzamasına sebep olmasın, yoksa bu şehri de terk eder giderim, onun yüzünü bile görmek istemiyorum diye haber yolladı. Aramızda aldatma yok, dayak yok, sadece ailelerimiz çok farklı olduğu ve evliliğe henüz alışamadığımız için çıkan kavgalar ve karşılıklı hakaretler var. Ama o sakinleşmiyor, benden nefret ediyor. Bu durumda boşanmayı reddetmemin onu daha fazla kızdırmasından korkuyorum. Ayrıca boşanmayı kabul etmeyip sonra mahkeme yine de boşanma kararı verirse gururumun kırılmasından da korkuyorum. 1 gece arayla 2 kere istihareye yattım ikisinde de uykuya dalamadığım için bir şey göremedim. Yalnız çok huzursuz oldum. Bunu nasıl yorumlamalıyım?


Kayıtsız Üye
Istihare yatlm yuzuklerim kaylp oldu evin içinde yuzuklerim evde annemin klyafetlerini yanlda goruyorum secadeni yanlda annem bizim evde yaslyor ve evin altln ustune getirdim bulamlyorum acaba annemmi aldl yuzukleri


Kayıtsız Üye
Istihare yatlm yüzüklerim kaylp oldu evin içinde yüzüklerim evde annemin klyafetlerini yanlda goruyorum secadeni yanlda rüyamda annem bizim evde yaslyor bulamlyorum acaba annemmi aldl yuzukleri hicbir yerde yok

Istihare yatlm yüzüklerim nerde oldunu gormek için kaylp oldu evin içinde yüzüklerim evde annemin klyafetlerini yanlda goruyorum secadeni yanlda rüyamda annem bizim evde yaslyor bulamlyorum acaba annemmi aldl yuzukleri hicbir yerde yok


arifselim
Bir kayıp şeyi bulmak için istihare yapılmaz. İstihare çok daha farklı işler için yapılır. Meşru olan bir şeyi yapıp yapmamak konusunda kararsız kalan istihare eder. Bu rüyanın da bir anlamı yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhabalar,perşembeyi cumaya bağlayan gece abimin yaşadığı bir sıkıntı için istihareye yatmıştım.rüyamda bembeyaz karla kaplı bir yerde mavi başörtülü bir kaç bayan vardı aralarinda konusyorlardi.sonra abim bir yerden çıkıp geliyordu ve birilerine teşekkür ediyordu çok mutluydu.


arifselim
Merhabalar. İstiharedeki en güzel işaret, insanın içinin ferahlaması yada sıkılmasıdır. Eğer ferahlamış ve kalbi de o yöne doğru meyletmişse bu olumlu manaya işaret eder. Bu rüyada olumludur ve zaten içine bu hissin gelmiş olması gerekir.


Kayıtsız Üye
Istihareye ya tim iki tane yesil tabak gördüm birde büyük bir kristal sürahi gördüm birgün arayla bir daha yattim bu seferde yesil.dolma biber gördüm ikiye boldum içinden küçük bir parça kirmizi biber cikti

Okudunuz mu?  İstiharede araba görmek

arifselim
Görmüş olduğun rüyalar olumludur. İstiharede bir rüya çok açık ise işaret olarak kabul edilir ama önemli olan rüya değil senin kalbinin neye meylettiği ve ne hissettiğidir. Olumlu yada olumsuz olarak insanın hissi en açık işaret olur.


royal
iyi günler ben dün gece istihareye yatmıştım.Rüyada hamile gibi bişeydim iki gün de dogurmusum yanımda arkadaşım varmış bana yardımcı olucak sonra elimde bebek babamin arabasındayiz babamla yanimda babam var bebek uyuyor çiş yapmış işte biraz batmış ortalık ama bebek o kadar masum uyuyo ki babam bebegi seviyo yanağını sonra hastanedeyım. bebeği yıkıyacakmışım bir kaç kisiden yardım istiyorum bebegim erkekmis ben odada değilim herkes bebeğimle resim çekinmis teyzem babam falan bakıyorum resimlere çok tatlilar ama bazıları bulanık bazıları tam net bebekte hep güzel giyinmiş şekilde bulunuyor.bebeğimin üstünde ki kıyafetler dikkatimi çekiyor hepsi çok tatlı ve şapkası var kafasında ona rüyada bile içimde bir sevgi oluşmuştu. çok mutlu uyandım. bunu yorumlayabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim


arifselim
İyi günler. Bu rüya istihare açısından olumlu ve güzel olarak tabir edilir. İstiharede asıl önemli olan rüya veya rüyadaki ayrıntılar değildir. Önemli olan senin kalbinin neye meylettiği yani neye ısındığıdır. Senin hissin sana en açık işaret olarak kabul edilir. Buna göre değerlendirebilirsin.


GeceTt
İyi günler.. Ben sevdiğim kişi hayırlı mı değil mi diye istihareye yatmıştım.. Rüyamda yanımda biri vardı yüzünü görmedim sadece omuzdan aşağısını gördüm bir yük gemisindeydik sözde gemi karaya oturmuş veya çarpmış sebebini hatırlamıyorum ama Kıyıya yanaşmış bir şekildeydi.. Hava çok puslu hafif karanlıktı. Yanımdaki kişi elimden tutup beni gemiden indirdi.. Bu rüyanın anlamı nasıl yorumlanır?


arifselim
İyi günler. Bu rüya istihare için olumlu manaya işaret değildir. Ancak istihareden önce öyle bir konuda mutlaka o kişi araştırılmalıdır, evlilik için ciddi adımlar atılmalıdır ve buna rağmen kararsız kalınca istihare yapılabilir. İstiharede rüyadan da önemli olan senin kalbinin neye meylettiğidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba,
Işsizim ve bir iş fırsatı çıktı. Istiareye yattım. İlkinde, banyoyu yıkadığımı, bir çok siyah böcek çıktığını ve defalarca su dökerek onları uzaklaştırdığımı gördüm. Ikincisinde, siyah tencerede yemek ikram edildiğini, tencerenin dolu dolu olup yemeğin taştığını gördüm. Renk itibari ile kötü olsa da, yemeğin kısmet olması, böceklerin uzaklaştırılmasının sıkıntıların uzaklaştırılması olarak düşününce karar veremedim; hayır mı şer mi?


arifselim
Merhaba. Bu gördüklerin için net bir şekilde şu manaya işaret eder diyemeyiz. Ama istiharede zaten önemli olan histir yani kalbinin neye meylettiğine bakılmasıdır. Bu sana en açık işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Eşimle ayrı yaşıyoruz. Dua okuyarak yattım. Rüyamda yeşil görürsem ayrılmam hayırlı, kırmızı görürsem hayırsız diye düşünerek uyudum. Rüyamda babam hadi kalk gidiyorum ben dedi. Ailesiyle görüşeceğim dedi. sende gel durulmaz burada dedi. mavi gömlekleri askıdan koyu renkli mavi valize doldurdu. Eşimin elinde dolu çay bardağı( kırmızı) vardı rüyamda. Eşim köpürdü sinirlendi. Koyu renk gördüm hep. Rüyanın başında da hatırlamadığım karanlık siyah ortamlardaydım. Babam rüyada gelince az bir soluk aldım.


arifselim
Rüyanın neye işaret ettiği içine gelen hisle anlaşılır. Bizim tabire göre olumsuzdur ancak istiharenin en makbul olan işareti kalbin neye yöneldiğine bakılmasıdır. Bu kadar önemli bir konuda sadece istihare ile hareket etme, mutlaka aile büyüklerinden istişare ederek bir karar vermeye çalış.


Gozde88
Istihare rüyamda beyaz tabanli mavi bir ayakkabi giydigimi, bir arkadaşimin bana kirmizi uzerine beyaz yazili bir tisort verdigini bir araba kazasindan yara beresiz kurtuldugumu pembe bir banyoda yikandigimi ve bir kedinin burnundan gelen kani temizledigimi gördüm çok fazla sey gördüm yorumlayamiyorum degerli yorumlarinizi bekliyorum


arifselim
Bu gördüklerin istihare için doğru veya açık bir işaret değildir. İstihare rüyası çok ve berrak olmalıdır ki bir işaret olabilsin. Bu rüyalar sana bir işaret değildir. İstiharede için esas önemli olan kalbinin meylettiği şeydir. Bu sana daha doğru bir işaret olur. İçin rahat etmediyse tekrar edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında ev görmek

alcapone1233
İyi günler.dün gece istihare namazının ilk rekatında Fatiha’dan sonra sanırım Nas süresini 2.rekatında ise Fatiha’dan sonra İhlas süresini okudum.İstiare duasını okuduktan sonra daha yatağa geçmeden tuvalet ihtiyacım için lavaboya gittim.Sonra tekrar abdestimi alıp yatağa geçtim. Ve Rabbime işaret göstermesi için tekrar tekrar dua ettim.Acaba bu şekilde istihare olur mu?
Ve rüyamda bir derede elle balık tutuyordum. Sonra kim olduğunu şimdi hatırlamadığım bir arkadaş da ağ ile balık tuttu.
Acaba niyet ettiğim şey hayırlı mı?
Hala da emin miyim değil miyim onu da bilmiyorum .
İstihareye yatmaya devam edeyim mi?
Şimdiden Allah razı olsun


arifselim
Hayırlı günler. İstihare bu yaptığın şekilde de olur. Allah kabul etsin. Bu gördüğün rüya olumlu ve hayırlı manada kabul edilir. Yinede en isabetli işaret, senin kalbine gelen hissin olarak kabul edilir. Eğer içinde ferahlamışsa devam etmene gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Ben daha önce beni seven benimde sevdiğim fakat hiç harama girmeden başlamadan biten bir ilişkimiz vardı ben onu çok sevdiğim için istiare yaptım evleneceğim kişinin onun olup olmadığını bilmek için ilk gün sadece rüya gördüm o da rüyamda aynı otobüsteydik kulağında kulaklıkta oturuyordu bende onun bir önündeydim arkadaşlarım onu sevdiğimi bilmesi için göndermeli şarkılar söylüyordu sonra benim eve geldik benim iki tane yiğenim vardı onlarla eve geçerken otobüs daha durmadan yiğenim kapıyı açtı ve bende ona kızdım sonrada indim arabadan bu rüyadan hiçbir şey anlamadım ama sabah uyandığımda ona karşı bir şeyler hissediyordum

Ben daha önce beni seven benimde sevdiğim fakat hiç harama girmeden başlamadan biten bir ilişkimiz vardı onu tanımadan önce dua etmiştim artık sevilmek istiyorum ve evleneceğim adam karşıma çıksın diye o çıktı kabul olmuş duamdı fakat sonradan gitti ben onu çok sevdiğim için istiare yaptım evleneceğim kişinin onun olup olmadığını bilmek için ilk gün sadece rüya gördüm o da rüyamda aynı otobüsteydik kulağında kulaklıkla oturuyordu bende onun bir önündeydim arkadaşlarım onu sevdiğim için göndermeli şarkılar söylüyordu ona sonra iki tane yiğenim vardı onlarla otobüsten inicektik ki otobüs daha durmadan yiğenim kapıyı açtı ve bende ona hafif kızdım ama sevdiğim çocuk beni ilerde eş olarak almaz diye yani kızdığım için biraz utandım gibi bir şey oldum sonrada arabadan inip evime geçtim bu rüyadan hiçbir şey anlamadım ama sabah uyandığımda ona karşı bir şeyler hissediyordum


arifselim
Birisi ile evlenip evlenmeyeceğine yada nasibinde olup olmadığını anlamak için istihare olmaz. Bu isteklerin istihare ile bir alakası yoktur. Çünkü istihare ancak her şey yolunda yürürken kararsız kalmak durumunda yapılır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam . Ben sevdigim çocuk için istihareye yattım barismak istiyor ve başlarsa ciddi olacak . Benim için hayırlı mı diye dua ettim Peygamberimizin önerdiği gibi . İlk gün biyererdeyim market gibi rengârenk şekerler var abur cubur onlara bakıyorum sonra arkadaşımla geziyoruz üstümde beyaz bir elbise var. Sonra bir evdeyim ama büyük bir ev Otel gibi birçok odası var hatırladığım odası çok güzel fusya renginde bir oda giriyorum içeri ne güzel dizayn etmişler diyorum çok hosuma gidiyor buraya kadar kötü bişey yok. Uykum da sol tarafima dönüyorum rüyalarım değisti birden bir dükkandayim biri beni öldürmek istiyor bicakliyorum onu kurtulmak için elini kesiyorum kan akmiyor ama eti gözüküyor bide soba yaniyor biliyorum ama atesi gormedim son gördüğüm buydu. Sonra anlamadım bişey ikinciye yattım. Teyzem bana sürpriz hazırlamış mavi balonlarla süslemiş heryeri sonra misafir geliyor ben misafirlere karpuz kesiyorum yeşil kisminida görüyorum bide şeftali kesiyorum. Sonra rüyamda ağlıyorum merhamet ten olan bir ağlama kötü değildi . Yorumlarsaniz biraz çok sevinirim kafam allak bullak oldu. Arkadaşımıda yatırdim kendim için oda siyah karanlık görmüş üstü kiyafeti kirliymis . Siz kalbe doğan diyorsunuz okuyorum yorumlarınızı ama ben sevdiğim için kalbime doğandan emin olamıyorum Rabbim rüyayla yol göstersin istiyorum

Okudunuz mu?  İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

arifselim
Aleykum selam. Sadece evlilik için olursa bu durumda istihare yapman caiz olur. Yoksa istiharenin hiç bir anlamı olmaz. Yani evlenmek için bir adım atılmadan istihare yapılamaz. Bu gördüklerinde zaten net bir işaret sayılmıyor. İstiharede eğer tüm şartlar yerinde ise kalbe gelen his en sağlam işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben eşimle boşanmanın hayırlımi hayirsizmi olduğunu görmek için istihareye yattım ve siyah bir araba gördüm çok karışık yol gördüm ve bir inşaatın içine girdim siyah grili bir kuş bir camdan içeri girip diğer camdan çıkıyo bunu bir kackez yaptı sonrasında duvara tutunup durdu yorumlarsaniz sevinirim


arifselim
Merhaba. Görmüş olduğun rüyanın hayırlı olmadığı çok açıktır. Böyle önemli meselelerde mutlaka bu konuda istişarelerde bulunarak doğru bir karara varmaya çalışmak gerekir. Ayrıca istiharede esas olan kalbin bir şeye meylettiğini hissetmektir.


NARza
Benim evlilik durumum için bir tanidigim istihareye yatmış ben gelen kimseyi istemedim benimle evlenmek isteyen biri oldugunda hem fiziksel hem ruhsal olarak hastalanirdim en son çok ciddi bir şekilde hastalık gibi oldu bu belirtiler mesela yemeden içimeden kesilir sürekli ben şimdi ne yapicam diye dusunurdum evlilik işI olmadigi zamanda uzerimden yük alınmış gibi rahatlardim . Tanidigim ruyasinda bana 7 kere yasin okunmasi gerektigini görmüş bunun anlami ne olabilir


arifselim
Evlilik durumu için derken ne demek istediğini anlamadım. Çünkü istihare ancak bir kişi için yapılabilir. Yoksa genel şeyler için yani ortada evlenecek birisi yokken evlilik için istihare yapmanın bir anlamı da olmaz. Bu görülen rüya güzel bir rüyadır ama istihare için gerekli şeylerin meydana gelmiş olması gerekir.


Kayıtsız Üye
arkadaşım istihareye yattığında o gece kapkaranlık bir rüya görüyor uyanıyor sabah namazı kılıp yine hiç bişey konuşmadan uyuyor ve o zamanda yeşillik bahçe beyaz melekler gördüğünü söyledi. İstihare için bir gecede iki kez rüya görülürse 2.sine rivayet etmek gerekir mi


arifselim
İstiharede önemli olan kalbin bir şeye yönelmesidir. Yani rüya görülebilir yada görülemeyebilir bu çok önemli değildir. Önemli olan kalp neye doğru yöneldi ona bakılmalıdır. Eğer için ferahlamış ve rahatlamışsa bu olumlu manaya işaret eder demektir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eşim ve ben bir evde yanımda tanıgım bır arkadaşımın bebegı var.cok aglıyor annesi babasi yanımda yok eşimle birlikte annesine götürdük dişarida yagmur yagyodu battanıyeye sardık yagmurun altında annesine götürduk bana bunu yorumlarsanır sevınırım ılk defa yattım


arifselim
İstihare açısından güzel ve olumlu bir rüyadır. Diğer yorumlarda da sık sık dediğimiz gibi, istiharede dikkat edilmesi gereken en önemli şey, kalbin hangi yöne meylettiği ve ne hissettiğidir. Bu en sağlam işaret olarak kabul edilebilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba daha öncede yorum attım yayınlanmadı tekrar yazıyorum ben istihare de rüyamda evleneceğim kızı beraber bir yatakta uzanmış ve bana sımsıkı sarılmış olarak gördüm ve bana beni çok sevdiğini çok özlediğini sölüyordu bende ona bize zarar verecek kişilere şakın fırsat verme diyorum sonra yatağın altına bakıyorum yuvarlak daire şeklinde dizilmiş cam kırıkları görüyorum sonra ise yatağın kenar örtüsü sallanıyo ayrı bir gecede başka bir rüyamda ise dışarıda büyük bir olay var eve birşeyler girmeye çalışıyor annemle ben kapıyı kapatıyoruz sonra ben koyun otlatıyorum yorumu nedir


arifselim
Merhaba. Sevdiğin için istihare olmaz. Ancak evlenmeye karar verilecek ama herşeye rağmen kararsız kalınacaksa sadece o zaman istihare yapılabilir. Bu gördüğün rüyaların sana çok açık bir işaret içermiyor zaten istiharede en önemli olan işaret kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan histir. Bu his en doğru işaret olur.


Kayıtsız Üye
Ö istihareye birini yatırdım 5 yıllık sevdigim adam hayırlı mi değil mi diye ve görülen rüya benim ve sevdiğim adamın ailesinin bir birlerine girmesi kavga ettiğini görmüş ve sonra uyanmış tekrar uyumuş ve rüyada sütlaç görmüş istiharenin devamı mi degilmi bilmiyorum sizce nasıl yorumlanilir lütfen


arifselim
İstihareyi herkes kendisi yapması gerekir. Başkasına istihare yaptırılmaz. 5 sene birisine ilgi duyuyor ve seviyorsan mutlaka o kişinin hayırlı mı değil mi, Allah korkusu var mı yok mu, iyi bir eş olabilir mi olmaz mı şeklinde bilgin olmalıdır. Eğer bilgin yoksa ve kararsız isen ilk önce istişareler yani onun hakkında araştırmalar yapmalı ve sonra bir karar vermelisin.

Okudunuz mu?  İstiharede karışık rüya görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba. Sevgilimle evlilik aşamasındayız Türkçe dua ederek Allahım bana yol göster diyerek uyudum. Çok kısa süre yeşil ağaç ve orası sonra Yeşil duvara dönüştü uyandım daha sonrada evlilik teklifi alırken gördüm kendimi. Bu bir işaret olabilir mi yoksa bilinçaltımı emin olamıyorum yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Merhaba. Bu bir istiharedir diyemeyiz. Çünkü istihare namazı kılınmalı ve ardından da dua edilmelidir. Yinede bu rüya olarak çok hayırlıdır. Gerçek hayatta da çok sevineceğin gelişmelerin olacağına işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben istihare rüyası yaptırdım .sevdiğim insan hakkımda hayırlımı diye kendimde yaptım ama ben istihare namazı kılmadım abdestlide yatmadım sadece duanın türkçesini okudum ve yattım.rüyamda kahverengiye benzeyen araba ve kırmızı siyah bir gömlek gördüm.ama beş kişiye daha yaptırdım onlarda hep hayırlı çıktı sizce hayırlıya mı işaret şerre mi yardımcı olurmusunuz lütfen


arifselim
İstihare nasıl yapılır bu bellidir. Sadece dua ile yada sadece namaz ile eksik olur. Başkasına da yaptırılmaz. Bundan dolayı bu kişinin yaptığı sana işaret olmaz. Ayrıca evlenmeye bir adım atıp kararsızlık meydana gelmeden istihare yapılmaz. Çünkü istihare en son çare yani istişarelerden sonra yapılır.


Denisss
Selamünaleyküm ben istihareye sevdiğim kişi için yattım ilk gün bizim alt komşumuzu bizim evde kırmızı bir kabanla gördüm kapıyı açtım ve dışarı çıktı ikinci günde birisi sırtıma masaj yapıyodu altımda siyah pantolon vardı ama mutluydum birde içimdeki istek hala gitmedi


arifselim
Aleykum selam. Sadece sevdiğin kişi olması istihare yapmak için yetmez. Eğer evlenmek istemesine rağmen ve o kişiyi her türlü araştırmasına rağmen yinede kararsız kalırsan işte o zaman istihare yapabilirsin. Aksi takdirde istihare yapmanın bir anlamı olmaz.


Kayıtsız Üye
Istihare uykusuna 4 gun boyunca yattim. Sevgilim olmasa da hoslandigim cocugun hayirli olup olmadigini merak ettigim için namazımı kilip duami edip 4 gun bu sekilde uyudum bir gun babamla kendimi uygunsuz bir sekilde gördüm baska bir gunse kendimi ucurtma uçururken gördüm renk falan gormedim uykuya yatma nedenime dair de bisey gormedim benim için sağlıklı olup olmadigini nasıl anlayabilirim bunlar isaret mi


arifselim
Evlilik niyetiyle istihare yapabilmek için mutlaka ilk önce evlenmeye dair adımlar atılmış olmalıdır ve buna rağmen kararsız kalınmış olmalıdır. Yoksa senin bu süreçte istihare yapmanın bir anlamı da geçerliliği de olmaz.


Kayıtsız Üye
Mrblar 9 aydır birlikte olduğum adamla evlilik düşünüyoruz bunun için istihareye yattım.İlk gün sigara paketi beyaz perde ve arkadaşımın üstünde beyaz gelinlik gördüm.Son 6 namazdada tüm renkleri gördüm karışıktı ? Erkek arkadaşı da kıldı beyazla yeşil gördüğünü söylüyor Sizce ne yapmam gerek


arifselim
Merhaba. Evlilik için ilk önce istihare değil istişare edilir. Yani o kimse doğru bir karar mı değil mi diye araştırmalar yapılır. Buna rağmen ne olumlu nede olumsuz karar verilemiyorsa işte o zaman istihare zamanı gelir.

Her iki taraf nasıl anlaşarak istihare yapıyor doğrusu bize garip geliyor. Çünkü istihare sadece o kimse hakkında kararsız kalındığında yapılır. Ayrıca bu rüyalardan anlam çıkarmak hem zordur hemde doğru olan değildir. İstiharede kalbe gelen his kişiye en isabetli işaret kabul edilir.


Okulöncesi
Merhaba.nişanlanlı ama ayrılma kararı alan kardeşim için istihareye yattım.rüyamda bir kütüphane arıyorum sonra kızımla birlikte buluyorum kapısını açtığımda çok büyük bir yer olduğunu görüyorum.oradan başka bir yere geçiyorum annemler oturmuş bir dilim anneme tatlı veriyorum sonra kendime çikolatalı fındıklı yaş pasta alıyorum pastayı yerken içinden bişey çıkıyor ben fare zannediyorum ama içinden canlı bir civciv çıkıyor.


arifselim
Merhaba. Böyle önemli konularda mutlaka öncelikle aileden ve aklı başında güvenilir kişilerle istişare edilmelidir. İstişareye rağmen kararsız kalırsan o zaman istihare yapabilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında zombilerle savaştığını görmek

– İstihareyi herkes kendisi için yapmalıdır. Çünkü sünnet budur böyle yapılmalıdır.
– İstihare işareti alınması, kalbin bir yöne meyletmesi ile anlaşılır.
– kalbin bir şeye ısınması yada o şeyden soğuması işaret kabul edilebilir.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim erkeğin benim için hayırlı olup olmadığı hakkında istihare namazı kıldım ve Rüyamda evde ailemi gördüm. Annem tatlı yiyodu gidip onun tatlısından birazcık yemiştim. Sonra babama bir şeyin(aley gibi bir şey) nasıl olduğunu anlattım. Sonra deniz kenarına gitmişiz. Orda 2 tane köpek vardı. Denizden kocaman bir balık çıktı (balina olabilir) ve köpekleri yedi. Orda bulunan biriside korkmamamız gerektiğini , bu balığı tanıdığını ve onu beslediğini ve bu balığın her zaman böyle köpek yediğini söyledi. Rüyamı yorumlayabilir misiniz acaba 😇


arifselim
Sevdiğin kişi ile evlenme niyeti olduğunda ilk önce o konuda ciddi adımlar atılmalıdır. O kimse hakkında uygun olup olmadığı hakkında araştırmalar yapılmalı ve kararsız kalınmış olmalıdır.. Yani bunları yapılmadan istihare yapmanın hiç bir anlamı olmaz. Bu gördüğün rüyanda açık bir işaret içermez. Önemli olan kalbine gelen hissinin ne olduğudur.


Kayıtsız Üye
Ben İstihare Namazı kıldım vefat etmiş eşim benim tekrar evlilik yapmama rızası var mıdır diye rüyamda gördüm ki eşimle resim çekiyorduk daha sonra Eşim beni kendi eliyle başka bir adamın yanına veriyordu resim çek diyordu anlamı nedir


arifselim
Allah rahmet eylesin. Böyle bir rüyayı yorumlamaya bile gerek yoktur anlamı çok açık ve berraktır ve olumludur. Yinede öncelikle istişareler edilmelidir ve kalbine gelen hissin nasıl olduğuna bakmalısın. Rüyadan da uyanınca zaten bu hissi hissedebilirsin.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler farklı bir niyet ile istihareye yatmıştım fakat rüyamda sevdiğin insanın villa gibi lüks bir evin bodrumunda olduğunu ve bense ona bişey olmuşçasına korkuyla merdivenlerden hızlıca iniyorum ve o kişinin iyi olduğunu görünce rahatlıyorum ve o kişide bana sarılıyor. Bu rüyamın anlamı nedir yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Hayırlı günler. Bu şekilde rüya ile istiharen şu anlama işret eder diyemeyiz. Evet kötü bir yorumu yoktur ve rüyan hayırlıdır ama istihare işareti demek, kalbin bir yöne meyletmesi ile anlaşılır. Bu olumlu yada olumsuz his şeklinde kalbine gelir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben tupbebek yaptircam onun için doktorlarda kararsız kaldım istihareye yattım gonlumdeki doktoru gördüm yesil önlük içinde baba güldü ve bu sefer olacak dedi sonra eşimle konustu ozamanda beyaz önlük vardı üstünde onada aynısını soyledi acaba benim istiharem olmusmudur


Tohat
Merhabalar. İstiharenin olumluya dair içeriğine sahip rüya görmüşsünüz. İnşAllah hayırlara vesiledir ve neticesi rüyanız gibi olur. Fakat bilinmelidir ki istihare bir değil yedi defa yatılarak görülür ve bu rüyaların toplamında sonuç belirlenir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, istediğim gibi bir iş bulmak için istihare namazına oturdum. Rüyamda başında mavi beyaz ve kırmızı renkli, kıvırcık peruklu gülümseyen bir adam gördüm. Ama bir önceki istihare de, rüyamda iki tane küçük ince uzun renkli yılanlar gördüm, onları geçtim ve ilk okulumun en yüksek merdivenlerine kadar yürüdüm ve çıktım. Merdiven başında da eski lise öğretmenim vardı. Nasıl yorumlarsınız ? Teşekkürler


Tohat
Merhaba. Rüyanızdaki hem renkler hem de görülen yılanın hayra alamet olmadığı anlaşılır. Yılan, kötü insanların ayak bağı olarak işlerinize müdahale edeceği anlamına gelir ki bu yeterli olmamakla beraber rüyanızdaki renkler de düşünüldüğünde kendiniz için en uygun ve hayırlı olanı seçmek için dikkatli olmanız için bir işarettir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm merhabalar ben ben ismini vermek istemediğim bir hocanın bir yazısını okudum salâvat ve Fatiha ihlas surelerini okuyup kıbleye dönerek yattığında gönülden isteğinde göreceğini söylediğini yazmış kısacası bende böyle yaptım ne kadardır doğru bilmiyorum efendim ben hayatımda ki kişinin olumlu olup olmadığını niyet ederek yattım gördüğüm ilk şey ise yeşil bir bahçe ve koyunlar oldu bide bebek gördüm çok masum ve sessiz di bebek bunun hakkında bir şey söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler


Tohat
Ve aleyküm selam. Renklerin istihare rüyalarında en belirleyici etken olduğu kesin bir bilgidir. Rüyanızda da bunlar mevcuttur. Gördüğünüz nesneler de buna delalet olup hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum.

Okudunuz mu?  İstihare Namazıyla İlgili Bir Soru

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben akşam istihareye yattım yatmadan önce Allahima çok yalvardim benim çocuğum olmuyor tüp bebek yaptircam Allahın izniyle rüyamda bir işaret istedim Allahima rüyamda gebelik testi yapıyordum çift cizgi çıktı hamileydim çok şaşırdım sonra tanıdığım biri bize kahverengi atla gelmiş ati bağladık biryere sonra onu ölmüş babanneme götürdüm rüyamda yaşıyordu çok neşeliydi acaba ruyamin anlamı nedir


arifselim
Merhaba. Gördüğün rüyandaki tüm ayrıntılar hayırlıdır ve çok sevineceğin gelişmeler olacağına tabir edilir. Ancak şu var ki böyle bir şey için istihare yapılmaz. Ama istersen hacet namazı kılabilir ve dileğini özel olarak Allah’a sunabilirsin.


Ferit yüksel
Hocam selamun aleykum ben jandarma olmak istiyorum istihare yaptım uykudan uyandığımda acaba kazanacakmiyim ? Acaba namazlarimi kilacakmiyim ? diye soru sordum kendi kendime bunun manasi nedir ?


Tohat
Ve aleyküm selam. İstihare rüyada görülenlerden ibarettir. Uykudan uyandıktan sonra düşüncelerinizi teşkil etmez. Rüyanızın içeriğini gördüğünüz renkleri ve kalbinizde vuku bulan hissi anlatmadığınızdan yorum yapamıyorum.


Kararsızkarar
Ben görüştüğüm kişinin hayırlı mı hayırsızmı olduğunu öğrenmek için 3 gece istihareye yattım.Ama bir rüya göremedim.Sonra uzaklaştık birbirimizden.Daha sonra tanıştığım birinden çok hoşlandım.O kişi de benden hoşlandı.Geçen gece istihare falan yapmadığım halde abimin bir duvarı beyaza boyadığını gördüm.Uyanınca bu rüyanın eski erkek arkadaşım için mi yoksa yeni tanıştığım kişi için mi olduğunu kestiremedim.Çünkü yeni arkadaşım için herhangi bir istihare yapmadım.İkilemdeyim ne olur yardımcı olun.


ACİLSERVİS
Bir karara vardığın zaman anlatabilirsin. Bu şekilde cevap verilmesini isteyemem.


Gizemlibahce
3 gece bir kişi için evlilik adına istihare yaptım rüya gördüm ama hatırlamadım dün son kez istihare namazını kılıp duamı okuyup bu kişi benim için hayırlımıdır diyip uyudum rüyamda 3 farklı rüya gördüm
1 çalıştığım yerdeki patronum ve eşi evime geliyordu misafirliğe ailemle yaşadığım ( patronum bu kişiyi tanıyor tanıdığı biri)

2)bir arkadaşımın annesi pilav yapmayı. Yada başka bir ev işi yapmayı gösteriyordu bak elin yakışmıyo böyle böyle yapılır diye

3) yine arkadaşım ve aynı annesi arkamdaydı bişeyler konusuyolardı gülüyorlardı ben durun şu namazımı kılıyım diyip önlerinde orda namaz kıldım

Yorumlarmısınız biraz karışık ama


arifselim
Aslında karışık hiç bir durum yoktur. Çünkü istihare demek rüya görmek demek değildir. İstihare demek kararsız kaldığın bir konuda Allah’tan kalbinin bir yöne ısındırması için ondan işaret dilemektir. Bu işaret ise kalbe gelen olumlu yada olumsuz his ile anlaşılır. Sende eğer için rahat etmişse içine gelen hissi işaret olarak kabul et.


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm. Benim dört yıllık bir ilişkim vardı son zamanlarda devamlı tartışır ikimizde üzülür olduk hep bitirip yeniden başlıyorduk. Daha sonra bu işi ben istihareye yatmakla çözüm bulacağımı düşündüm. Üç gece yattım ilk gece mesaj atarken ikinci gece beni ararken üçüncü gece bir şey görmedim dördüncü gece ise evimin yandığını gördüm ateş görüp görmediğimi hatırlamıyorum ama yangın bitmiş siyahlık vardı ve ailecek kurtulmuştuk evden önce sadece babamın evde olup yandığını daha sonra ölmediğini kurtulmuş olduğunu gördüm. Biz bu uzun süre ilişki sonunda evliliğe gitme yolundaydık fakat anlaşamadığınız farkında olup birbirimizi çok sevdiğimizide biliyorduk. Bu rüyayı istihare sonucunda gördüm nasıl yorumlamalıyım.


arifselim
Aleykum selam. Öncelikle böyle bir ilişki dinen caiz değildir. Evlenme niyeti olan kişi ilk önce o kişi hakkında çok iyi bir istişare yani araştırma yapmalıdır. Eğer içi rahat etmez ve tereddütte kalırsa o zaman istihare zamanı gelir. Bu gördüğün rüyalar sana açık bir işaret olmaz. Sen kalbine gelen hisse bakarak bir işaret kabul edebilirsin.


only.14
Merhabalar.Ben evlilik için iki kere istihareye yattım.İlk gördüğüm rüyada kapkaranlık bir bodrum katındaydım merdiven vardı onu çıktım çıktığımda her yer kayalık önümde uçsuz bucaksız bir deniz vardı bir an kayalar bembeyaz oldu güneş parladı şu tertemiz oldu sonra tekrar hava kapandı.Emin olamadığım için tekrar yattım bu sefer yemyeşil bir ormanda bisiklet sürüyordum çok huzurluydum ayaklarımı şifalı suya soktum çıktım eve döndüm.Evde kırmızı pimapenli cam gördüm o cam denize bakıyordu ve denizden simsiyah bir dalga cama çarptı çok korktum diğer odaya koştum o camdan baktığımda her şey yolunda görünüyordu yalnız rüya bitmeden çok net bir erkek sesi sol kulağıma ismimi söyledi sıçrayarak uyandım.Korktuğum için tekrar yatamıyorum 7 ye tamamlayamayacağım.Çok karışık bir rüya sizin yorumunuz nedir?

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında kırmızı beyaz görmek

arifselim
Merhaba. Bu rüyalar karışık manalar içermektedir. Zaten istiharede esas önemli olan işaret rüyalar değildir. Önemli olan kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan hissindir. Bu his ile kalp bir yöne meyleder ve bu kişiye bir işaret olarak kabul edilir. Eğer için rahat etmemişse 7 sefere kadar devam edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bana birisi görücü olarak talip oldu ve istehareye tarafsız birini yatırdım masmavi denizde beni görmüş ve yanımda küçük erkek çocuğu varmış daha sonra çocuk büyüyor ve delikanlı oluyor rüya burada bitiyor 2. Kez yatırdığımda ise geniş ferah bir kurstaymış ve çok kalabalıkmış misafirler varmış ama bu oğlan kötü davranmış daha sonra pişman olmuş sizce hayırlı mı. değil mi. kafam karıştı


Tohat
Ve aleyküm selam. Ameller niyetleri göredir. Başka kişilerin yatması da mümkündür fakat kişinin kendi niyetine yatması daha evladır. Gördüğü rüyalarda ise herhangi bir olumsuzluk olmadığı gibi hayırlı görülmektedir. Rüyaya yatan kişinin uyandığında hissettikleri daha önemlidir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Glsh
Selamun aleyküm

İsihare rüyasında
İlk gün bişey görmedim ikinci gün 1 bardak başkasının dolabından kırmızı şarap alıp içtim sonra rüyanın başka yerinde ise dışarıda beton üzerinde yeşil kilim var kuzen ayarlayamıyor üzerinde yemek yapılacakmış sonra ben geliyorum kilimi düzeltiyorum bak şimdi oldu diyorum.
Üçüncü gün ise bir tanıdığıma misafirliğe gitmişim sonra uyumak için yatıyorlar dış kapı birden açılıyor babanemlerin evimiymiş biraz korkuyorum ev sahibi gidip kapatmamı söylüyor korkuyorum ama gidip kapatıyorum yinede iki tane kapı varmış ikisi de demirden iki tanede asker varmış ben gidip biraz zorlanıyorum ama kilitliyorum sonra arkamdaki askerin biri gülüyor niye gülüyorsun diyorum biz bir yapamazken sen yaptın diyo. Sonra evin kapısınıda kapatıyorum kilitliyorum
Uyanıp uyuduğum da da kardeşimle avmye gidiyoruz alt katında davul zurna sesi geliyor salondan dışarı taşmışlar diyorum ki aa sanırım kürtlerin düğünü bu nasıl kalabalık diyorum yanlarındann geçerken içeri bakmaya çalışıyorum kadının biri buz mavisi elbise giymiş üzerinde altınları vardı böyle gördüm.anlamı nedir acaba


Tohat
Ve aleyküm selam. İstihare rüyalara göre yorumlanmaz. Hisle ilgilidir. Öncelikle yedi defa ve her uyandığında ne hissettiğine bakarak ve yedinin sonunda kalbin neye meyl ettiğine bakarak niyetinin hayırlı olup olmadığına bakmalısın. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Ben istihare yaptım evlilik için rüyamda akşam sevgilimle yürürken kar yağmış her yer bembeyazdı sonra sabah oldu bir anda sevgilim bir adama yanlışlıkla çarpıyor adam kendi bir şey demiyor ama karısı bağırıp kavga etmeye başladı sevgilim korkup bir kömürlüğe saklandı sonra çevredekiler polisi aradı polis gelip sevgilimi kurtardı yanlış anlaşılma olduğunu söyledi sonra biz gülerek yolumuza devam ettik sizce anlamı nedir acil cevap verir misiniz? Kafaya çok taktım çünkü birde bu rüyayı göreli çok oldu daha öncede yazdım size ancak yayınlanmadı?


Tohat
Rüyanın olumsuz bir yani yoktur. Fakat uyandığın zaman hissettiklerin olumlu yönde ise hakkında hayırlı olduğunu söyleyebiliriz. Ciddi bir mesele olduğundan yedi defa yatmak ve kalbin ağır bastığı olumlu veya olumsuz hisse bakmak gerekir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


istihare sonrası görülen rüya, istihare namazı sonrası görülen rüya, istiharede görülen rüyalar

Bu kategoride yer alan İstiharede korkmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare sonrası görülen rüya