Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?
Cem8
Selamün Aleyküm ;
Arkadaşlar bazen Peygamber Aleyhisselam diyenler ile karşılaşıyorum böyle demenin bir sakıncası varmdır ? Yoksa Peygamber Efendimiz (sav) demek mi gerekir her zaman için.
Cevap: Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?
melle
< Selamün Aleyküm ;
Arkadaşlar bazen Peygamber Aleyhisselam diyenler ile karşılaşıyorum böyle demenin bir sakıncası varmdır ? Yoksa Peygamber Efendimiz (sav) demek mi gerekir her zaman için. >
Peygamberimizin adı anıldığında en az selam veya salat okumak gerekir.
Aleyhisselam diyenler selam vermiş oluyorlar.
buda yeterlidir ama en güzeli Aleyhisselatu vesselam demektir.
yada Sallalahu aleyhi ve sellem
Cevap: Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?
islamyolu
Melekler bile Salat ediyor. Biz neden üşenelim. Her ismini duydugumuz zaman Salllahu Aleyhi ve Sellem desek ne güzel . Peygamberimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem) efendimiz Kim bana Çok salavat okursa ona şefaat edecegim buyurmaktadır. Aleyhisselam konusuna gelirsek.
Cevap: Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?
Cem8
Allah razı olsun.
islamyolu
Aleyhisselam Konusuna gelirsek demişim geri kalan yazım demekki olmamış. Aleyhisselam denilir. Selam veririz o zaman. Ama biz Rasullullah (Salllahu Aleyhi ve sellem) efendimizin ümmetiyiz. Neden ona güzel bir salat okumayıpta cennetteki mevkisini yükseltmeyelim. Diğer Peygamberlere karşı neden Alnı Ak olmasın. İşte benim ümmetim budur diyip gurur duymasın. enkısa Salavatımız (Salllahu Aleyhi ve Sellem ) olsun.
HAMMADUN
Peygamber Efendimiz hariç, tüm peygamberler şu an dünya üzerinde mevcudiyeti ile hazır ve nazır değildirler.
Mevcudiyetiyle hazır ve nazır olan, diri olan, Peygamber Efendimiz için (SALLAHU ALEYHİ VE SELLEM) derken, şu anda dünyada olmayan ve dünya üzerinde mevcudiyeti ile hazır ve nazır bulunmayan peygamberler için ise (A.S.) deriz. Asla isimleri ile hitap edip, onları selam’sız bırakmayız. Zira o isimler Rab’bimizin Peygamberlerinin ve islam olan ümmetlerinin üzerine Peygamberleri vasıtasıyla gönderilendir. Hatta onlar için bir fatiha okumak’da Peygamber Efendimizin(S.A.V.)’in ümmeti olarakda bizim üzerimize, diğer ümmetlerin üzerine şefaat hakkı olarak vazifede sayılabilir.
Peygamber Efendimizi(S.A.V.)’i diğer Peygamberler ve ümmetini de diğer ümmetler üzerine şahit görmek Rab’bimizin hoşuna gidecektir.
Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.
Cem8
Allah razı olsun , çok güzel bilgilendim.
Peki şunuda sorayım o zaman.
Bazen görüyorum 120 bin salavat gücünde , 700 bin salavar gücünde diye.Bunlar gerçekten öylemidir ?
HAMMADUN
Mukayeseli dini ölçüler sanıyorum sorunuz bu…..
Bir insan düşünün binbir eza ve cefa içerisinde ve son bir nefes hakkı için LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH dedi ve Rab’bine ulaştı.
Bir insan düşünün, yüzbinlerce kelime-i tevhid ve yüzbinlerce kelime-i şehadet çekti de, bir müslüman kardeşinin zulme uğradığını gördüğü halde sustu ve küfre rıza gösterdi…..
Bir tarafta Rab’bine ulaşma adına söylenen ve kendi canını Rab’bine adayan bir MÜ’MİN…. Diğer tarafta yüzbinlerce kez tekrarladığının ne mana ifade ettiğini bilmeden, kendine değil bir başka kardeşine yapılan cefaya seyirci kalan müslüman.
Kıyas İnşaAllah sizin olsun…. İnşaAllah bizde sizin kıyasınıza uyanlardan olalım.
Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.
Cem8
Amin , İnşaAllah.