Yeminimi nasıl bozarım ?

Yeminimi nasıl bozarım ?

berkayalty
öncelikle herkese merhabalar. ben bundan yaklaşık 5 6 sene önce bir yemin ettim ‘yemin ederimki bundan sonra sigara almayacağım ‘ diye ve bu yemini bozuk kefaretini vermek istiyorum ama çalışıyorum 10 fakire sabah ve akşam yemeği olan 6,5 tl yi benim yerime annem yada bir başkası verse o yemin bozulurmu lütfen cevap verin ???


Cevap: Yeminimi nasıl bozarım ???

Hoca
< öncelikle herkese merhabalar. ben bundan yaklaşık 5 6 sene önce bir yemin ettim ‘yemin ederimki bundan sonra sigara almayacağım ‘ diye ve bu yemini bozup kefaretini vermek istiyorum ama çalışıyorum 10 fakire sabah ve akşam yemeği olan 6,5 tl yi benim yerime annem yada bir başkası verse o yemin bozulurmu lütfen cevap verin ??? >

Merhaba kardeş,
Yapılmayacağına dair yemin ettiğin şeyi yapmakla, yeminin bozulmuş olur.
Yemin bozulduktan sonra keffaret tahakkuk eder.

< YEMIN KEFFARETI NEDİR NASIL VERİLİR?

Mü`akide yemininin hangi türünden olursa olsun bozulması, keffareti gerektirir. Normalde keffaret yemin bozulduktan sonra ödenir. Yemin bozulduktan sonra ödenen kefaretin mûteber olduğu konusunda ulema arasında hiç bir ihtilaf yoktur. Ancak önce kefaretin ödenip sonra yeminin bozulması durumunda bu kefaretin yeterli olup olmayacağı tartışmalıdır. Hanefilere göre, keffaret ister malla, ister oruçla ödensin mutlaka yemin bozulduktan sonra ödenmelidir. Bozulmadan önce ödenmesi caiz değildir. Şafiilere göre keffaret malla ödenecekse yemin bozulmadan önce de ödenebilir. Hanbelî ve Mâlikîlere göre kefaretin ister malla ister oruçla, yemin bozulmadan önce de sonra da ödenmesi caizdir.

Yemin edilmeden önce keffaret ödenip daha sonra yemin edilmesi ve bozulması durumunda bu keffaret mûteber değildir. Bu konuda hiçbir görüş ayrılığı yoktur (Kâsânî, a.g.e., III,18; Ibn Kudâme, a.g.e., XI, 223-226; Şevkânî, Neylü`l-Evtar VIII, 268, 269; Necati Yeniel-Hüseyin Kayapınar, a.g.e., XII, 237, 138).

Yemin keffareti; gücü yeterse bir köle azad etmek veya on fakiri sabahlı akşamlı doyurmak ya da on fakiri alışılmış biçimde giydirmektir. Kişi bu üçü arasında muhayyerdir. Ama bunlara gücü yetmezse,peşi peşine üç gün oruç tutar. Orucun arası hayız dahil hiç bir özür sebebiyle kesilmez, kesilmesi halinde yeniden başlanmalıdır. Yemin kefaretinin gereği ve bu şekilde ödeneceği Kur`ân-ı Kerîm`le sabittir. Ve âyet gayet nettir. (Bkz. Maide, 5/89). Onun için konu ile ilgili görüş farklılığı yoktur.
>


Yeminimi nasıl bozabilim

Kayıtsız Üye
O an kızgınlıkla yemin ettim ve pişmanım Allahım bidaha yaparsam beni cehenneme at bidaha çıkarma dedim nasıl bozabilirim


Yorum: Yeminimi nasıl bozarım ?

arifselim
Yemin sadece Allah ismi ile edilebilir. Ettiğin yemini bozmuşsan yemin kefaretini yerine getirmek zorundasın. Diğer dediğin sözler ise bedduadır ve çok tehlikelidir. Bu sözlerden ancak tövbe edilebilir ve bir daha asla söylenmemelidir.


hüküm ALLAHIN
Sebep her ne olursa olsun bir insan kendini cehennemle cezalandırırmı. cehennemi soba karşısında ısınmakmı zannediyorsunuz.böyle yemin edlirmi hiç.


yeminimizi nasıl bozarız

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();