Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
missa0
Abone

Bir insanın çocuğu olmaması kader midir?

Bir insanın çocuğu olmaması kader midir?

Kayıtsız Üye
insanın çocuğunun olmaması kader midir


Cevap: bir insanın çocuğu olmaması kader midir?

atıf 1
kimileri çocukla, kimileride çocuksuz imtihan edilir. işin hikmetini yaratan bilir, sabr zordur ammaa meyvesi hoş olmalıdır.
Servet ve oğullar, dünya hayatının süsüdür; ölümsüz olan iyi işler ise Rabbinin nezdinde hem sevapça daha hayırlı, hem de ümit bağlamaya daha lâyıktır. (18/46)
Mal ve çocuklar, dünya hayatının çekici-süsüdür; sürekli olan ‘salih davranışlar’ ise, Rabbinin katında sevap bakımından daha hayırlıdır, umut etmek bakımından da daha hayırlıdır. (18/46)
Allah sizi (önce) topraktan, sonra meniden yarattı. Sonra sizi çiftler (erkek-dişi) kıldı. O’nun bilgisi olmadan hiç bir dişi ne gebe kalır ne de doğurur. Bir canlıya ömür verilmesi de, onun ömründen azaltılması da mutlaka bir kitaptadır. Şüphesiz bunlar, Allah’a kolaydır. (35/11)selam ve saygıyla


Yorum: Bir insanın çocuğu olmaması kader midir?

Kayıtsız Üye
Bir insanın kaç çocuğu olacağı belli midir yani o kadar korunmayıp isteyenler var olmuyor istemediğin halde korunurken oluyor yada kazayla istemeden anlamadım

Okudunuz mu?  Peygamberler niçin insanlardan seçilmiştir?

Yorum: Bir insanın çocuğu olmaması kader midir?

Kayıtsız Üye
Çünkü o doğacak çocuklar da sınav olacaklar. Allah ezelden hangi kullarının sınanacağını belirler. Dünya zamanına göre de vakti gelince Allah dünyaya getirir.


arifselim
Allah’ın ezeli ve ebedi olan ilmi neler olacağını bilir. Kimin kaç çocuk sahibi olacağını da ve sahip olup olmayacağını da bilir. Ancak insan iradesi ile hareket eder ve tedbir alabilir. Allah’ın ilminde olan ve kader denilen yazgıda dünyaya gelecek olan canlıya hiç kimse engel olamaz.

Okudunuz mu?  Babamla Anlaşamıyoruz ne yapmam lazım?

çocuğun olmaması kader mi, çocuğun olmaması kader midir

Bu kategoride yer alan Babama Hakkımı Helal Etmiyorum (evladın Baba üzerindeki hakkı) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insanın çocuğu olmaması kader midir?