Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:15
missa9
Abone

Karaciğer temizlemesi

Karaciğer temizlemesi

Kayıtsız Üye
tansiyon ve şeker hastasıyım.oruç tutumıyorum tansiyonum sürekli yükseliyor.karaciger temizlemesi nasıl yapabilirim?beni bu konuda aydınlatırsanız çok memun olurum teşekkürler


Cevap: karaciğer temizlemesi

Muhasibi
Bütün gün meyve veya sebze suyu içmeye devam edilir. Akşam saat 17:00’de silme bir çorba kaşığı magnezyum sülfat bir bardak suda eritilir ve içilir. (Magnezyum sülfat bulunamazsa, yarım çay kaşığı öğütülmüş sina¬meki içilmelidir).

l7:00’den 19:00’a kadar hiçbir şey içilmez. Saat tam 19:00’da sağ tarafı¬na, karaciğer üzerine ılık su torbası koyularak yatılır. 50 gr. sızma zeytin¬yağı (rafine olmamış) 50 gr. limon suyu ile karıştırılıp 15 dakikalık aralık¬larla içilir. Toplam içmeniz gereken zeytinyağı miktarı 250 gr., limon suyu mikta¬rı 250 gr.’dır. Bu 250 gr. zeytinyağı ve 250 gr. limon suyu 50’şer grama bö¬lünerek, yukarıda da belirttiğimiz gibi 15 dakikalık aralarla içilir.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü arapça yazılışı

• Orta boylu ve orta kilolu insanlar için miktarın tamamı 250 gr. zeytinyağı + 250 gr. limon suyu = 500 gr. olmalıdır.

• Boylu ve kilolu insanlar için ise miktar, 300 gr. zeytinyağı + 300 gr. limon suyu = 600 gr. olmalıdır.

• Kısa boylu, genç ve zayıf olanlar ve 50 kilodan ağır olmayanlar için 200 gr. zeytinyağı + 200 gr. limon suyu = 400 gr. yeterlidir.

Limon suyu, her defasında içilirken, taze sıkılmalıdır. Eğer yağ içme es¬nasında mide bulanırsa, ağzı açarak derin nefes alıp vererek, yutmamak kaydıyla nane veya ayva çiğneyerek bulantı durdurulabilir.

Yağ içme araları daha uzun veya daha kısa tutulabilir ancak zaman öy¬le ayarlanmalıdır ki, zeytinyağı + limon suyu karışımı saat 2 l:00’e kadar muhakkak bitirilmiş olmalıdır. Saat 19:00’dan 23:00’e kadar ılık torba karaciğerin üzerinde olacak şe¬kilde yatmaya devam edilmeli ve büyük abdest ihtiyacı dışında yerinden kalkmamalıdır. Kalkılırsa, mide bulantısı sonucu kusulabilir. Elden geldiğince kusmamaya gayret etmek gerekir, çünkü zeytinyağı ile limon kusa¬rak çıkartılırsa, temizleme işlemi gerçekleşmez. Saat 24:00’den sonra kusulması karaciğerin temizlenmeye hazır olmadığının veya karaciğerde çok miktarda ağır zehirlerin toplanmış olduğunun göstergesidir. Bu durum aşa¬ğıda anlatılmıştır. Gece saat 23:00-02:00 arasında 2-3 defa büyük abdeste çıkmak gerekir. Saat 02.00’ye kadar büyük abdest gelmezse, lavman yapılmalıdır. Lavman seti, yani bağırsakları boşaltma aleti eczanelerde bulunur. Büyük abdeste kendiliğinden de çıkılsa, lavmanla da çıkılsa, ertesi sabah 07:00’de tekrar lavman yapılır. Bağırsakların dışarı attıklarını daha detaylı gözlemleyebilmek için, mutlaka lazımlık (hatta süzgeç) kullanılmalıdır.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin gençliğinde yaptığı erdemli davranışlar

Yine bu saatlerde 2-3 kaşık pirinç lapası yenir. Pirinç lapası karaciğerini kapanmasını sağlar.

Bu temizleme işleminden sonra ilk gelen büyük abdestle karaciğerdeki ve bağırsaktaki kurtlar, zehirler, safra kesesindeki taşlar, bağırsak ceplerin¬de toplanan dışkısal taşlar ve siyah, petrol renkli pislikler dışarı atılır.

Okudunuz mu?  Vesvese,Takıntı,Ümitsizlik..

Karaciğerde ve bağırsaklarda toplanan zehirlerin çokluğuna göre, dışarı atılan kurtlar ya ölü ya da canlı çıkar.

En son gelen büyük abdest yeşil veya yeşile yakın bir renkte veya sarı olmalıdır. Eğer renk yeşil değilse, temizleme tamamlanmamıştır. Çünkü karaciğer çok fazla miktarda toksin toplamış ve bir temizlemede onu atamamış elemektir. Temizleme bittikten sonra, bir-iki gün boyunca dışkı renginin yeşil olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu iki gün boyunca büyük abdestin rengi yeşile dönmezse, 4-5 hafta sonra temizlemeyi tekrarlamak gerekir. Eğer temizleme sonucu karaciğer veya bağırsaktan kurtlar atılmış ise, bu durumda I hafta boyunca kurtlara karşı tedavi uygulanmalıdır.

Okudunuz mu?  Cennetteki güzel kız isimleri

Eğer safra kesesinde taş varsa ve temizlenme sonucu dışarı atılmamışsa, safra kesesinde muhtemelen yapışıklıklar oluşmuş, safra kesesi şekil değişikliğe uğramış, daralmış veya uzamıştır. Taşların atılması için fiziki yol ka¬panmıştır ya da taşlar safrakesenin kanalına sığmayacak kadar büyük de¬mektir.

Böyle bir durumda yapılabilecek tedavi: Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörekotu + bir tatlı kaşığı öğütülmüş mür-ri safi + 100 gr. bal iyice karıştırılıp sabah akşam birer tatlı kaşığı ol¬mak üzere bitene kadar yenir.

Bundan sonra safra kesesi taşlarını eritmek için: Her sabah orta boy bir kara turp rendelenir ve 1 yemek kaşığı balla ka¬rıştırılır. 1 saat bekletilir ve suyu sıkılıp içilir. Sıkılmadan posası ile de yenebilir. Buna 1 hafta boyunca devam edilir. Kara turp safra kesesi taşlarının eritilmesine yardımcı olur. 100 gr. Limon suyu + 100 gr. zeytinyağı + 3 baş ezilmiş sarımsak + 50 gr. sıkılmış maydanoz suyu karıştırılır ve her akşam bu karışımdan 50 gr. içilir.
Veya
30 gr. sarımsaklı zeytinyağı + 30 gr. limon suyu karıştırılır, her sabah veya akşam uykuya yatmadan önce içilir. Ancak zeytinyağı çok fayda¬lı olmakla beraber, fazlasının şişmanlatacağını unutmamak gerekir.

Okudunuz mu?  Çalışmanın önemi ile ilgili şiirler‎

İkinci karaciğer temizlemeye kadar buna devam edilir. Bu zaman zarfında ısırganotu (taze veya kuru) her şekilde kullanılır: Çay yapılır, yemek üzerine doğranır, salata ve yemeğe eklenir. Isırgan otu karaciğeri temiz tutar, safra kesesi taşlarının parçalanmasına ve düşürülmesine yardımcı olur. Bu ilaçlar kullanıldıktan sonra on günlük açlık yapılır. ("Açlık" bölümü¬ne bakınız.) İlaçlar ve on günlük açlık sonucunda safra kesesinde oluşan yapışıklıklar erir, daralmalar açılır ve safra kesesinin şekli normale döner.

Safra kesesi taşlarından muzdarip olanlar, genellikle, devamlı hazımsız¬lık çekenler, çok fazla deterjan kullananlar ve kimyasal maddelerle, bilhas¬sa asitle uğraşanlardır. Karaciğer Temizlemesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler • Akşam saat 19:00’da karaciğer temizlemesi için yatarken, sağ tarafa yatmak çok önemlidir. • Saat 19:00’dan 21:00’e kadar zeytinyağı + limon suyu karışımı bağırsağa iner. 21:00’den 24:00’e kadar olan vakit dilimi biyolojik etkin saatlerdir. Bu saatlerde safra kesesine ve karaciğere yüksek enerji gelir ve sadece bu saatlerde temizleme tam olarak gerçekleşir. • Karaciğer üzerine konulacak su torbası ılık olmalıdır. Su sıcak olurca, karaciğerdeki pislikleri hapsederek atılmasına mani olur. Önemli noktalardan biri de, eğer karışımı içtikten sonra, saat 24:00e j kadar büyük abdest kendiliğinden gelmezse, saat 02:00’ye kadar beklenme¬li, eğer yine sonuç alınmazsa, mutlaka lavman yapılmalı. Eğer 02:00’debüyük abdest gelmemiş ve lavman yapılmamış ise, bunun sonucunda karaciğerden bağırsağa inmiş olan atıklar sebebiyle zehirlenme olabilir.

Okudunuz mu?  Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

• Temizlemeden sonra sabah ilk olarak (sabah saat 07:00’de yapılan lavmandan sonra) 2-3 yemek kaşığı yağsız, tuzsuz pirinç lapası yenir. Bu lapa temizlenen karaciğeri kapatır. Temizlemeden sonra 3 gün boyunca karaca geri muhafaza amacıyla hafif yemekler ve meyve yenmeli, ağırlıklı olara meyve suyu içilmelidir. Et, peynir, yumurta, siyah çay, kahve, şeker, tuz konserveler, hazır veya bayat yemekler kullanılmamalıdır. Karaciğer temizlendikten sonra, ağrı, sancı, bulantı gibi rahatsızlıklar olursa, bu, taşların düşmeyi sürdürdüğüne delalettir. Bu durumda yukarıda anlatıldığı gibi sarımsakla zeytinyağı + limon suyu karışımı içilir. Meyve suyu, yoğurt suyu, havuç suyu veya kırmızı pancar suyu içmeye devam edilmelidir. İshal olunursa, endişeye kapılmamalı, 2 gün sonra da kesilmezse ishal tedavisine başlanmalıdır. ("İshal" bölümüne bakınız.)

Okudunuz mu?  Kredi çekilen evde bekar bir kız olarak ne yapmalıyım?

Karaciğer temizlemesinden sonra kanda kolesterol normal seviyeye kadar inebilir. Sonra yeniden yükselmeye başlar. Bu yükselişin sebebi şu¬dur: Temizlenmeden sonra karaciğer kuvvetlenir. Kuvvetlenen karaciğer, hazmolamayan ve deri altında, kaslar arasında depolanan ve yıllarca sakla¬nan yağ kalıntılarını (margarin ve transgenik yağlar) kan vasıtasıyla, sivilce ve çıbanlarla dışarı atmaya çalışır. Bu sırada kolesterolün yükselmesi tehli¬kesizdir. Vücut kolesterolü kontrol altında tutar. Bu durumda yağ olarak sa¬dece zeytinyağı kullanmak, sarımsak yutmak ve yemek, yeşil sebze yemek, limon suyu, greyfurt suyu, elma suyu ve biberiye çayına devam etmek ge¬rekir.

Okudunuz mu?  Cami ve mescid arasında ne gibi farklar var?

Emziren kadınlar karaciğer temizlemesi yaptıktan sonra dikkat etmelidir

Emziren kadınlar, temizlemenin üçüncü günü (yani zeytinyağı karışımı içtiğiniz gün) saat 23:00’ten ertesi sabah 1 l:00’e kadar bebeğini emzirmeli, sütünü sağarak atmalıdır. Eğer ertesi gün halsizlik veya mide bulantı¬sı gibi rahatsızlıklar devam ederse, bu durum, temizleme işleminin hâlâ de¬vam ettiğine ve vücudun, içindeki zehirleri atmayı sürdürdüğüne işarettir. Böyle bir durumda, anne iyileşene kadar bebeğini emzirmemelidir. Çünkü temizleme esnasında atılan zehirler süte karışabilir ve bebeğin sağlığına za¬rar verebilir. Ancak bu durum 24 saatten fazla sürmeyecektir. Bu süre içerisinde bebeğin de aç kalması faydalıdır, ancak bebeği aç bırakmak isteme¬yenler 100 gr. ılık suya 1 çay kaşığı doğal bal karıştırarak 4 saat arayla 2 de¬fa verebilirler.

Okudunuz mu?  Arapça kuduriye duası

Safra Kesesi ameliyatla alınanlar için İlk önce mide ve bağırsakların tedavisi yapılır ve 3 hafta boyunca her sa¬bah 30 gr. sarımsaklı zeytinyağı + 30 gr. limon suyu içilir ve yemekler için başka yağ kullanılmayıp, sarımsaklı zeytinyağı kullanılır yani yemek yağsız pişirilip üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirilir. Sonraki 3 hafta boyunca ise her sabah taze incir veya zeytinyağı içinde bekletilmiş 3 tane kuru incir yenir ve yemekler üzerine sadece sarımsaklı zeytinyağı kullanılır. Böylece günde 30-50 gr. sarımsaklı zeytinyağı tüketi¬lir. Taze incir mevsiminde ise, her gün sabahtan başlayarak istenildiği kadar incir veya kırmızı üzüm yenir ve akşama kadar başka hiçbir şey yen¬mez. Akşam bir öğün yemek yenir. Bunu her gün yapamayanlar, haftada 1-2 gün yapabilirler.

Okudunuz mu?  İslamiyete uygun meslekler helal meslek

Bağırsak tedavisi, ara verilmeden 6 haftada tamamlanır. Son 2 hafta içinde de 3 günlük aralarla 3 defa 3 günlük açlık yapılır, daha sonra 3 gün meyve suyu içilerek 3. gün akşam karaciğer temizlemesi yapılır.


Karaciğer temizliğinde dışkı nasıl olur

Bu kategoride yer alan Milli ve dini bayramların farkı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karaciğer temizlemesi