Biyografi hakkında kısa örnekler
Kayıtsız Üye
Biyografi hakkında kısa örnekler verir misiniz Biyografi yazılarına kısa örnekler yazar mısınız ?
Cevap: biyografi hakkında kısa örnekler
Desert Rose
BİYOGRAFI/HAYAT HİKAYESİ
Bir kişinin hayatının anlatıldığı yazılara byografi denir. Biyografilerde amaç o kişiyi tüm yönleriyle (hayatı, eserleri, kişiliği, görüşleri vs.) tanıtmaktır.
Biyografi; açık, sade bir dille, anlatılan kişinin devrini, çevresini dikkate alarak yazılır.
Biyografi yazılmadan önce çok geniş bir araştırma yapılması gereklidir. Yazı yazılacak kişinin yaşamı ile
ilgili her türlü bilgi, belge, haber, yazı ve fotoğraflar araştırılır ve tüm ayrıntılara ulaşılır.
Biyografiler, tarafsız ve gerçekçidir.
Biyografiler de asılsız bilgiye yer verilmez.
Gereksiz ayrıntılar ayıklanır, bilgi verme amacı ön planda tutulur.
Genelde açıklayıcı, ömekleyici, öğretici anlatım türleri kullanılır.
Dil. göndergesel işlevde kullanılır.
Biyografiler, iki şekilde ele alınıp yazılır:
1. Ansiklopedik Tarz: Kronolojik sıra takibi ile sadece vermeye yönelik yazılardır. Sanat yönleri çok kuvvetli değildir.
2. Sanatsal Tarz: Yazının sanatsal değerini ön plana çıkaran roman ya da öyküsel bir üslupla yazılan biyografilerdir. Daha yaygın olanı bu tarzdır.
Divan edebiyatında özellikle şairlerin hayatını anlatan bu tür eserlere tezkire denirdi. Türk edebiyatında bunun ilk örneğini Ali Şir Nevai (Mecalisün-Nefais) vermiştir.
Türk edebiyatında; Ahmet Cevdet Paşa (Kısas’ülEnbiya), M.Fuat Köprülü (Türk Edebiyatındaki Ik Mutasavvıflar), Mehmet Kaplan (Tevfik Fikret), Ali Nihat Tarhan (Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı), Oğuz Atay (Bir Bilim Adamının Hiköyesi), Beşir Ayvazoğlu (Eve Dönen Adam, Yahya Kemal) biyografi yazmışlardır.
Biyografi Örnekleri:
Aşağıda iki adet verilmiştir.
Cevap: biyografi hakkında kısa örnekler
Kayıtsız Üye
ÖRNEK BİYOGRAFİ: CEMİL MERİÇ
Yazar ve mütercim. 12 Aralık 1917’de Hatay Reyhanlı’da doğdu. Hatay Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne girdi. Öğrenimini tamamlayamadan Hatay’a döndü. Bir süre ilkokul öğretmenliği ve nahiye müdürlüğü, Tercüme Kalemi’nde reis mua vinliği yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Elazığ Lisesi’nde Fransızca öğretmenliği yaptı (1942-45). İstanbul Üniversitesi yabancı diller okulunda okutman olarak çalıştı (1946). 1955’te gözleri görmez oldu. Fakat talebelerinin yardımıyla çalışmalarını ölümüne kadar sürdürdü. 1974 senesinde İstanbul Üniversitesi’nden emekli oldu. 13 Haziran 1987 günü İstanbul’da vefat etti.
Cemi!Meriç’in ilk yazısıHatay’da Yeni Gün Gazetesi’nde çıktı (1928). Sonra Yirminci Asır, Yeni İnsan, Hisar, Türk Edebiyatı, Yeni Devir, Pınar, Doğuş ve Edebiyat dergilerinde yazılar yazdı. Cemil Meriç, gençlik yıllannda Fransızcadan tercümeye başladı. Hanore de Baizac ve Victor Hugo’dan yaptığı tercümelerle kuvvetli bir mütercim olduğunu gösterdi. Batı medeniyetinin temelini ara ştırdı. Dil meseleleri üzerinde önemle durdu. Dilin, bir milletin özü olduğunu savundu. Sansüre ve anarşik edebiyata şiddetle karşı çıktı.
Eserleri: Umrandan Uygarlığa (1974), Kırk Ambar
(1983), Hint Edebiyatı, Saint Simon, İlk Sosyolog, İlk Sosyalist, Bir Dünyanın Eşiğinde, Bu Ülke, Mağaradakiler, Bir Facianın Hik8yesi, Işık Doğudan Gelir ve Kültürden Irfana başlıca eserleridir.
Aldığı ödüller: Kırk Ambar adlı eseriyle iki defa Türkiye MilIt Kültür Vakfı ödülü, Ankara Yazarlar Birliği Derneği’nin Yılın Yazan , Kayseri Sanatçılar Derneğince, İnceleme , Kültürden İrfana adlı eseriyle, Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Fikir Eserleri ödüllerini aldı.
Kaynak: Seviye Dergisi Dershaneleri 11. Sınıf Dil Anlatım – Türk Edebiyatı Modulu Sayfa ( 11-12 )
Cevap: biyografi hakkında kısa örnekler
Kayıtsız Üye
ÖRNEK:Reşat Nuri Güntekin
25 Kasım 1889 yılında İstanbul’da doğdu.
Öğrenim hayatı boyunca birçok il gezen Güntekin, ilköğrenimine Çanakkale’de başlamıştır. Daha sonra İzmir’deki Frerler okulunda bir süre öğrenim görüp sınavla girdiği Darülfünun Edebiyat Şubesi’ni 1912’de bitirdi. Böylece öğrenim hayatını yirmi üç yaşında bitirmiş oldu.
Güntekin, 1927’e kadar Fransızca ve Türkçe öğretmenlikleriyle müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Bazı görev aldığı okullar Bursa Sultanisi, İstanbul Beşiktaş İttihat ve Terakki Mektebi, Fatih Vakf-ı Kebir Mektebi, Akşemseddin Mektebi, Feneryolu Murad-ı Hâmis Mektebi, Osman Gazi Paşa Mektebi, Vefa Sultanisi, İstanbul Erkek Lisesi, Çamlıca Kız Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Erenköy Kız Lisesi’dir.
Güntekin, 1927’de maarif müfettişi oldu ve bu arada Dil Heyeti’yle birlikte bazı çalışmalarda bulundu. 1939’da ise Çanakkale milletvekili olarak TBMM’de bulundu. Bu görevini 1946’ya kadar sürdürdü.
1947’de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’da yayımlanan Ulus gazetesinin İstanbul kolu olan Memleket gazetesini çıkardı. Güntekin daha sonra müfettişlik görevine geri döndü ve 1950’de UNESCO Türkiye temsilciliği ve öğrenci müfettişliği görevleriyle Paris’e gitti.
1954’te ise yaşından dolayı bu görevden ayrılmak zorunda kaldı. Emekliliğinden sonra bir süre İstanbul Şehir Tiyatroları edebi heyeti üyeliği yapmıştır.
Güntekin’e Akciğer kanseri teşhisi konulduktan sonra tedavisi için Londra’ya gitti ve orda hastalığına yenik düşerek öldü. 13 Aralık 1956 günü, Karacaahmet Mezarlığı’na gömüldü.
Romanları
Çalıkuşu (1923)
Gizli El (1924)
Damga (1924)
Dudaktan Kalbe (1924)
Akşam Güneşi (1926)
Bir Kadın Düşmanı (1927)
Yeşil Gece (1928)
Acımak (1928)
Yaprak Dökümü (1939)
Değirmen (1944)
Kızılcık Dalları (1944)
Miskinler Tekkesi (1946)
Harabelerin Çiçeği (1953)
Avrupa Yakası (1961)
Son Sığınak (1961)
Kan Davası (1962)
Ateş Gecesi (1953)
Gökyüzü (1935)
Eski Hastalık (1938)
Tiyatroları
Hançer (1920)
Eski Rüya (1922)
Ümidin Güneşi (1924)
Gazeteci Düşmanı, Şemsiye Hırsızı, İhtiyar Serseri (1925, üç oyun)
Taş Parçası (1926)
Yeşil gece (1928)
İstiklâl (1933)
Hülleci (1933)
Yaprak Dökümü (1971)
Eski Şarkı(1971)
Balıkesir Muhasebecisi (1971)
Tanrıdağı Ziyafeti (1971)
Bir Köy Öğretmeni
Çalıkuşu (h.orhanlı)
Gezi Yazıları
Anadolu Notları (1936 iki cilt)
Kayıtsız Üye
çok güzel çook işime yaradı çook teşekkür ederim
Kayıtsız Üye
knkn ne diyim saol yani senin sayende performanstan 100 aldım(TÜRKÇE PeRfOrMaNs)
funda
benim performans ödevim ya tüm yorum yazanlara teşekkür
Kayıtsız Üye
kısaca biyografi örnekleri için Teşekkürler gerçekten çok teşekkürler
misafir
Bana yardım edin biyografi ile ilgili yazı yazınıp gelinecek yaa okula
Kayıtsız Üye
Çok güzel bence hem bgen çalıkuşunu çok seviyorum ve hiç kaçırmıyorum.Hem de ödevime çok yardımcı oldu. :))))))))))
imam
Otobiyografi Örnekleri Kısa
Otobiyografi Nedir?
Kişinin kendini bir kağıt üzerine veye birisine kendisini tanıtması ve ifade etmesidir Bir kişi hayatıyla ilgili dönemleri bütün ilginç yönleriyle geniş şekilde kendisi yazarsa buna otobiyografi (öz yaşam öyküsü) denir. Yani kişi kendi biyografisini yazarsa bu otobiyografi olur.
Otobiyografi Örneği:
Merhaba,
Ben Duygu 1997 yılında İzmir’de doğdum. Şu anda 13 yaşındayım. Boyum 150 kilom 35 kg dır. Annemin adı Aylin,babamın adı ise Oğuz’dur. Annem holding müdürü,babam ise mühendistir. Peyami Safa İlköğretim Okulu’nun 6/G sınıfında okuyorum
Fotoğraf çekmeyi,kitap okumayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum. En çok sevdiğim yemekler pizza ve hamburgerdir. Hobilerim;bisiklet sürmek,yüzmek,ders çalışmak,alışveriş yapmak,buz pateni yapmak ve kayak yapmaktırFobilerim ise böcekler ve hırsızlardır
Benim 2 tane kaplumbağam vardır. 1.si Yumurcak, 2si Şirin’dir. 2’side 3 aylık. En çok sevdiğim hayvan köpektir. En sevdiğim şarkıcı Hadise’dir. Pop tarzı müzik dinlerim. En çok sevdiğim arkadaşım Alev ve Ayça’dır
ögretmen
biyolojii bilimde önemlidir çaışmalısın
Kayıtsız Üye
çok yarlı oldu ellerinize sağlık TEŞEKKÜRLER!!!
Kayıtsız Üye
bro benim işime yaramadı ama herkesin işine yaradıysa iyi bir şey yapmışsındır helal team
Kayıtsız Üye
Biyografi hakkında ansiklopedik bilgi
Biyografi
Bir kişinin hayatının anlatıldığı yazılardır. Bunlarda amaç o kişiyi tüm yönleriyle ( hayatı, eseri, kişiliği, görüşleri vs.) tanıtmaktır. Biyografi açık, sade bir dille anlatılan kişinin devrini, çevresini dikkate alarak yazılır. Divan edebiyatında şairleri anlatan bu tür eserlere tezkire denirdi. Türk edebiyatında bunun ilk örneğini Ali Şir Nevai vermiştir.
ANSİKLOPEDİSÖZLÜKTARTIŞMA
Biyografi hakkında ansiklopedik bilgi
Biyografi bir kişinin hayatının anlatıldığı yazılardır. Bunlarda amaç o kişiyi tüm yönleriyle (hayatı, eseri, kişiliği, görüşleri vs.) tanıtmaktır. Biyografi açık, sade bir dille anlatılan kişinin devrini, çevresini dikkate alarak yazılır. Divan edebiyatında şairleri anlatan bu tür eserlere tezkire denirdi. Türk edebiyatında bunun ilk örneğini Ali Şir Nevai vermiştir.
Bir kimsenin hayat hikâyesi. Tanınmış kişilerin hayatını anlatan yazı veya eser. Eskiler tercüme-i hal derlerdi. Biyografiler kişilerin hayatını, çalışmalarını ve düşüncelerini anlatırlar. Birçok tanınmış, ünlü kişinin hayatını ve eserlerini konu edinen eserler bu adla anılır.
Bir biyografi yazısında konunun anlatılışında tarafsızlık, ifadede açıklık ve sadeliktir esastır. Çok eski bir tarihe sahip olan biyografi, her devirde önemli bir tür olmuştur.
Biyografisi hazırlanacak kişinin çevresini, yaşadığı devri hayatını ayrıntılarına kadar araştırarak incelemek gerekir. Edebiyatımızda ilk biyografi yazan Ali Şir Nevai’dir.
Yazar eğer kendi hayatını anlatmışsa yazıya otobiyografi denir. Çoğu zaman bunlarda sanatçı kendiyle beraber aile büyüklerinden, çevreden, aile içi durumlardan da söz eder.
Otobiyografiler üslup yönüyle anıya benzer; anc
Yaşamı yazılan kişinin kendisi tarafından değil, onunla ilgili araştırma yapan, bilgi ve belgelere ulaşan veya onun yaşamına yakından tanıklık etmiş kişiler tarafından kaleme alınır.
Biygrafinin özellikleri
Tarafsız olunmalıdır.
Gerçekçi olunmalıdır.
Bilgi ve belgelere, kanıt ve tanıklara dayandırılmalıdır.
Kronolojik (zaman dizinsel) sıra izlenebilir.
Yaşamöyküsü yazılan kişinin doğumu, aile çevresi, eğitim süreci, kişiliği, arkadaşlık ve akrabalık ilişkileri, sosyal yaşamı, aşkları, evliliği ve çocukları, alanındaki başarısına ulaşma süreci, ulusal ve uluslararası başarıları konu edilmelidir.
Kişinin önemi, değeri, benzerlerinden farkı belirlenmelidir.
Söylenti ve dedikodulara, asılsız bilgilere yer verilmemelidir.
Öznel bir tutum izlenmemelidir. Kişinin yaşamı aşırı yüceltmeden ya da yerin dibine geçirmeden sergilenmelidir.
Öğretici türler arasında yer alan "Biyografi"
Çeşitli alanlarda şöhret olmuş insanlar hakkında oluşturulan metinlerdir. Biyografinin boyutu, bur makale uzunluğunda olabileceği gibi kir kitap büyüklüğünde de olabilir. Biyografi yazılırken, biyografisi yazılacak kişiyle ilgili belgeler ve bilgilerin toplanması önemlidir. Ayrıca konu olan kişinin yaşadığı çevreyle ilişkisi kurulur. Ailesi ve çevresi hakkında bilgi toplanır. Çünkü söz konuşu kişinin mizacının ve bazı önemli kişisel özelliklerinin açıklanması gereklidir. Biyografi metinleri örnek teşkil ettikleri için eğitici yönleri de vardır. MEKTUP : İnsanların duygu ve düşüncelerini birbirine iletmek için yazdıkları yazılardır. Mektupların; özel mektup, resmî mektup, iş mektubu, edebî mektup gibi türleri vardır. Özel mektuplar; açık, sade ve samimi bir ifade taşır. Dostlar arasında konuşulan her konuda özel mektup yazılabilir. Özel mektuplarda anlatım türünü yazanla okuyan arasındaki ilişki belirler.
Kayıtsız Üye
Biyografi Nedir? Tanımı ve Özellikleri
biyografiYaşam öyküsü de denebilir. Bir kişinin yaşamını anlatmayı konu alan edebiyat türüdür. Yazarın kendi yaşamını anlattığı oto biyografiler de bu türün içinde yer alır. Yaşam öyküsü kişisel anılara ya da araştırma sonucu edinilmiş sözlü ve yazılı malzemelerin düzenlenmesine ve yorumlanmasına dayandığı için tarihin bir dalı olarak da görülebilir. Ama konu alınan kişinin bireyselliğini, yaratıcı ve duygudaş bir kavrayışla aktarmaya çalıştığı için aynı zamanda edebiyatın bir koludur.
Tarihte ölen kişinin yaşamını ve yapıtlarını öven mezar yazıtları ve cenaze törenlerindeki konuşmalar yaşam öykülerinin ilk örnekleri sayılabilir. Daha sonra eldeki verilerin keyfi ya da eleştirellikten uzak bir yorumuna dayanan, söz konusu kişiyi övmek ve okura örnek oluşturmak için yazılan yaşam öyküleri başlamıştır. Bunun hemen ardından kişilerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmayı amaçlayan eleştirel yaşam öyküleri de kaleme alınmıştır.
Yaşam öyküsünün bir başka özelliği, yazarının tarafsız olmamasıdır. Yaşamını yazdığı kişiyi sunar ve yorumlarken kendi kişiliğini de eserine yansıtır. Otobiyografi türünde bu özellik daha da belirgindir.
Biyografi türünün belirleyici özellikleri, aşağıda sıralanan maddelerdeki gibidir:
1- Yaşamı yazılan kişinin kendisi tarafından değil, onunla ilgili araştırma yapan, bilgi ve belgelere ulaşan veya onun yaşamına yakından tanıklık etmiş kişiler tarafından kaleme alınır.
2- Tarafsız ve gerçekçi olunmalıdır.
3- Bilgi, belge, tanık ve kanıtlara dayandırılmalıdır.
4- Kronolojik sıra izlenebilir.
5- Kişiyi tüm yönleriyle tanıtır. Kişinin önemi, değeri, benzerlerinden farkı belirlenmelidir.
6- Öznel bir tutum izlenmemeli, kişinin yaşamı aşırı yerme ve övmelerden uzak tutulmalıdır
7- Açık, sade bir dil kullanılır.
8- Divan edebiyatında şairleri anlatan bu eserlere, Tezkire denirdi.
9- Türün ünlüleri; Mithat Cemal Kuntay, Şevket Süreyya Aydemir.
Türk edebiyatında ilk biyografik eser, Malik Bahşi’nin Feridüddin-i Attar’dan çevirmiş olduğu Tezkiretü’l-Evliya dır.
Daha çok mesleklerine göre düzenlenmiş ve birden fazla kişinin biyografisinin yeraldığı tezkire, menakıb, vefeyat, devha, sefine, tuhfe, hadika, fihrist, silsilename, şairname, gazavatname, sicil gibi adlar altında birçok eser kaleme alınmıştır. Menakıpname ya da velâyetname denilen eserlerde tarikat büyüklerinin, evliyaların, pir ve şeyhlerin olağanüstü halleri, kerametleri ve diğer kişisel özellikleri anlatılır.
Yayımlanmış bazı menakıpnamelere şu örnekler gösterilebilir: Hacımsultan Velâyetnamesi (Rudolp Tschudi); Hacı Bektaş Velâyetnamesi (Erich Gross).Vakayinamelerde de birçok devlet adamının biyografilerine ait malzemeler bulmak mümkündür.
OTOBİYOGRAFİ: Kişinin kendi hayatını anlattığı yazıya otobiyografi denir. Otobiyografide doğumdan itibaren otobiyografinin yazıldığı ana kadar yaşananlardan anlatmaya değer olanlar yazılır. Edebiyat, sanat, siyaset, spor vb. alanlarda ünlü bir kişi; diğer insanlarca bilinmeyen yönlerini, başarısını nelere borçlu olduğunu ve nasıl kazandığını anlatmak amacıyla otobiyografisini yazar. Otobiyografi her ne kadar öznel bir anlayışla kaleme alınsa da gerçekler göz ardı edilmemelidir.
MONOGRAFİ: Ünlü bir kimsenin hayatını, kişiliğini, eserlerini, başarılarını ayrıntılarıyla ele alan veya bilimsel bir alanda özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan inceleme yazısına monografi (tek yazı) denir. Monografide herhangi bir yer, bir eser, bir yazar, tarihî bir olay, bilimsel bir alana ait bir sorun özel bir görüşle veya bakış açısıyla değerlendirilebileceği gibi bir konu üzerinde derinlemesine bir inceleme de yapılabilir.
PORTRE: Bir kimseyi karakteristik özellikleriyle okuyucuya tanıtmak amacıyla yazılan edebî yazılara portre denir. Kişinin sadece dış görünüşünün (boyunun, yüzünün, giyinişinin, hareketlerinin…) anlatıldığı portreye fizikî portre; iç dünyasının, alışkanlıklarının, duygularının, fikirlerinin, zayıf taraflarının… Anlatıldığı portreye ruhî portre (tinsel, moral portre) denir. Çoğu zaman fizikî portre ile ruhî portre iç içe verilir.
Fizikî portre; kişiyi diğer insanlardan ayıran dış özellikleri iyi bir gözlemle belirlendikten sonra, uygun sıfatlar kullanılarak özgün bir şekilde yazılır.
Ruhî portre; kişinin iç dünyası anlatılır, kişinin ahlâkı, alışkanlıkları, düşünceleri ilginç bir üslûpla yazılır. Portreye konu kolan kişiye ait, düşünceleri ve anlayışları daha etkili olarak ortaya koymak için onun sözlerine de yer verilebilir.
Romanda olay kahramanları değişik bölümlerde (yeri geldikçe) gerek dış görünüşleriyle gerekse karakter özellikleriyle okuyucuya tanıtılır. Okuyucunun roman kahramanlarını hayalinde canlandırması sağlanır. Bu yönüyle portre bölümlerine, romanlarda daha çok rastlanabileceği gibi bağımsız bir edebî tür olarak yazılmış portreler de vardır. Aşağıda bir tane portre örneği verilmiştir:
Kayıtsız Üye
Biyografi nedir kısaca
ismiyle ün kazanmış kişilerin hayatını anlatan yazılar.
Biyografi bir insanın yaşamındaki olayların belirli bir sıraya göre anlatıldığı yazı biçimidir. Kişinin kendisi tarafından değil hayatını inceleyen başka biri tarafından yazılması gerekmektedir. Kişinin kendi hayatını anlattığı yazılara otobiyografi denir. Biyografi kişisel anılara ya da araştırma sonucu edinilmiş sözlü ve yazılı malzemelerin düzenlenmesine ve yorumlanmasına dayandığı için tarihin bir dalı olarak da görülebilir. Aynı zamanda konu alınan kişinin bireyselliğini, yaratıcı ve duygusal bir kavrayışla aktarmaya çalıştığı için aynı zamanda edebiyatın bir alt dalıdır.
Kayıtsız Üye
Süper oldu ödevimden tam not aldım
Kayıtsız Üye
Daha kısa bir örnek yazarsanız sevinirim.
Kayıtsız Üye
güzel bir biyografi örneği saol bn yazdım
kayıtsız üye
çoooooook güzel iyiki bu siteye girmişim
selim aydan
valla ödevime çok yardımcı oldu saol
Kayıtsız Üye
Cook tesekkrler ödvime çok yardımcı oldunuz sagolun
Kayıtsız Üye
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık (:
Kayıtsız Üye
Benimde Ödevim Var Herkes Çok Güzel Dediği İçin Yazacağım İnşAllah Benim de İşime Yarar
mertala
Cok güzel olmuş ama biyografiler biraz uzun
Kayıtsız Üye
gercekten çok yararı olduu teşekkürler
Kayıtsız Üye
çok güzel olmuş güzel örnekler verdiniz
Kayıtsız Üye
güzel biyografi hakkında kısa örnekler
Kayıtsız Üye
çok saol Allah razı olsun kardeşim valla çok yardımcı oldun teşekkürler
çok bilmiş
bana ödevimi yapmamda baya yardımcı oldu teşekkürler 🙂
Kayıtsız Üye
verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim
Kayıtsız Üye
Merhaba,
Ben Okan Fatih. Iki kardeşiz kardesimin adi Sumeyye 2012 yilinda doğdu. Annemin ismi Suna babamin adi Alper. Boyum 1,50 cm kilom 30 kg. Okulum Ankara Danışment Çiçekli Ortaokulunda 6-İ sınıfında okuyorum. Hobilerim; futbol oynamak, kitap okumak,bisiklet surmek. Fobilerim; Kavga etmek ulkemizde yasanan savaslar.En sevdigim yemek balik ve tavuk tur. Ben 22.02.2005 tarihinde Ankara da Salı gunu sabah Ezan ina yakin saatlerde dogmusum.
Kayıtsız Üye
Abi çok teşekkür ederim işime yaradı ödevimi yaptım
Kayıtsız Üye
Bence de çok güzel olmuş.Baya kısaymış(!):D
biyografi örnekleri, biyografi örneği, kısa biyografi örnekleri