Anasayfa
19 Ağustos 2024, 8:50

Alevi Kiz ile Sunni Erkek, Seviyoruz Evlenmek istiyoruz.

Alevi Kiz ile Sunni Erkek, Seviyoruz Evlenmek istiyoruz.

CvpszSoruLar
Iyi GünLer.
Benim derdim büyük. Icimde tutmaktan slklLdim bende buraya paylasmaya karar verdim. Benim bir Sevdigim var, kendisi sunni. Ben de alevi bir Kiz’im. Birbirimizi çok seviyoruz. 1 Seneden beri beraberiz 2,5 senedir de tanisiyoruz. Iliskimiz saygi cercevesinde sevgiyle, son derece güvenle ilerlemekte. Aslinda aramizda pek sorun yok, kendisi dindar bir insan, yani bazi konularda abarttigini düsündügüm Olsa da sürekli ona ‘bana sakin baski yapma, sakin kisitlama getirme’ dedikce tahrik oluyor ve inadima söyledigi seyler oluyor. Öyle demek istemeden. Bir sekilde hep anlasiyoruz ve ortayi buluyoruz.
Ben aleviyim ama Din’ime çok önem veririm, soranlara ilk önce herseyden önce Elhamdüllillah müslümanim demeyi yeglerim. Ne annem ne de babam bana tek bir tane dua bile ögretmis degiller. Fatiha suresini bile iki yil önce kendim ögrendim. Suanda bildigim dualar var ALLAH’a sükür ögrenmeye de devam ediyorum ve edecegim. Ailede tek oruc tutanim (Bu kisiyi tanimadan öncede tek bir birey olarak ailede oruc tutardim, yani onunla kattiyen ilgisi yok), namaz deseniz kilmak tek hayalim, yakindir. Cünkü bana göre bu farzLar müslümanin yapmasi gereken farzlardir. Yani aleviler yapmaz diye bir şey yok, benim görüsüm çok farkli ailemden. Dolayisiyla dindar bir insanla beraber olup evlenmek te isterim. Bana hiç bir zarari dokunacagini düsünmüyorum, bilakis Cennet’e kendimi daha yakin hissederim diye düsünüyorum.
Hersey ho$ ve güzeL. Ancak Benim bir teyzem var, a$iri komunist ve sosyalist bir insan, 2001 yilina kadar da ALLAH’a karsi inanci yoktu. Bir olaydan ötürü inanmaya basladi. Inaniyor kendi deyimiyle ancak hani oruc tutmaz, ramazan ayinda icki ictigide olur. Beni ilgilendirmez, yadirgama hakkim yok. Allah ile kendisi arasinda.
Ve Sevdigim insani ilk onunla tanistirmistim, Yurt disinda yasiyorum, sevdigim ise türkiye de. Türkiyede benimle bulusabilmek için mecburen tanistirdim onlari. Hemen fethullahci yapti cocugu, tabi yüzüne söylemedi bana özel olarak dedi, bunla imkansiz olmaz. Dindar ya bide. Ailesi kapali. Üstelik elbistanli yani bagnaz bilinen bir yerden geliyor.
Ancak benimle denize girdi, kapanmak istememi kabul ediyor. Son derece dürüst bir insan evlilikten sonra sürekli namaz kilmak istedigini falan söylüyor, beni kandiradabilir hersey istedigin gibi olacak ta diyebilir, ama beni üzecegini bildigi seyler dahi olsa cekinmeden söyler. Dürüstlügünü bozmaz. Bunlar benimde hosuma gider kilsin namazını, bazi konularda ben itaatkar olayim. Ne var ki bunda?
Ha ailesinden yana slklnti yasamami istemediginden ötürü ailelerden uzak yasamayi istiyor. Mutlu olalim diye, kimse müdahele edemesin diye. Ancak öyle bir şey geldi ki basima. Ailemi zaten zar zor ikna edebilecektim. Simdi tam imkansiz oldu.
Msn’de, ßen, erkek arkadaşim ve benim bir kiz arkadaşim bu konulari tartismistik, ben orda erkek arkadaşimin söyleyipte (Bir cogu inat dogruLtusunda söylenmis seyler)isime gelmeye hersey yani aramizdaki sorun saydigimiz hersey döküldü o yazismada, hatta Sevdigim Adam teyzem için cöpcatan falan gibi hitapLarda buLunmustu, cünkü teyzem bizi ayirmak için sürekli baskalarini karsima cikariyor beni ondan sogutmaya calisiyordu, dolayisiyla erkek arkadaşimda bundan dolmus.
Ve iste babamin karsisina nasıl cikmayi düsünüyorsun falan diye soru sormustu, malum kapali aile, kapanmak zorunda degilim ama en azindan ailesine ziyarete giderken ona göre giyinmem dogal degilmi? Sevdigim rahat etmesi acisindan, kendim rahat etmem acisindan.
Ve bilin ki ne oLdu? ANNEM Tüüüm bu yazsmalari bilgisayarimda acik unutmusum Msn penceresini, hepsini Okumus. Tahmin edersiniz ki imkansiz olan ask iyice imkansiz oLdu. Annem bu yazismayi tüm sülaleye gönderdi. Herkes bana tepkiLi. Böyle birine kiz mi verecegiz, senin üzerinde bu denli baski kuracak, giyimine kusamina karisacak, kadini kücük görecek. Asla bizi silersin hepimizi dendi.
Ne yapacagimi sasirdim. Ben sevdigime son derece güveniyorum, birbirimize oLan askimiz hiç bir sekilde basit de degil. Bir kaç gün evvel Teyzem telefon acti ona, ve demedigini birakmadi, 2 yüzlü dedi, biraz küfüre kacan tabirLerde bulundugu da oldu, üstüne üstelik Ne annesi ne babasi kimse hiç birimiz SENI ISTEMIYORUZ. dedi.
Buna ragmen o benim yanimda ve mücadele etmeye calisiyoruz. Annem 20 gün sonra türkiyeye ucacak Ankara’ya. ve Benim Sevdigim Ankara’ya 500 km uzak bir yerde üniversite okuyor ve vize dönemi olucak, buna ragmen kalkip Ankaraya gidip delikanli gibi Annemin karsisina cikip konusacak. Annem ise çok kararli nasıl bir tepki verecegini biLmiyorum. Hani yumusasa bile mahalle baskisi var teyzem var komunistler var bir cesit insan var etrafimizda buna karsi gelen.
Ne yapacagimi inanin ki bilmiyorum? Eger aileler hepten karsi cikarsa yani bu karari sürdürürse. Ondan vazgecmeyi düsünemiyorum. Cok Seviyoruz birbirimizi. Sizde görüyorsunuz, Ne mücadele içine girdigimizi. Yani Rizasiz evlenmek zorunda birakirlarsa bizi bu ne derece doğru olur ki? Artik hiç bir şey yapasim gelmiyor icimden bu konular yüzünden.
Yasama sevincim yok oldu gitti bir anda.. Psikolojim bozuldu. Hic sans verilmiyor bize. Yok efendim kadin erkek esitmis, seni ezerlermis, bilmemneymis, ya beni ezmeleri için bir sebep var mi? Yani ben en azindan görüs acisindan ayni görüse sahibim sevdigim adamla. Bazi farkliliklar olsada ona uyabilirim ne var bunda, buda insani mutlu edebilir yeter ki insan mutlu olmayi bilsin. Öyle degiL mi?
2 ara 1 derede kaLdim. Hadi biraz rahatlatin icimi ya 🙂

Okudunuz mu?  Hasan Basri Çantay'ın tefsiri ve Ahmed Davudoğlu'nun meali nasıldır?

Aile rizasi oLmadan nasıl evlenecegiz? Sonuna kadar mücadele edecegiz ama basarili olmazsak ne yapacagiz?


Cevap: Alevi Kiz ile Sunni Erkek, Seviyoruz Evlenmek istiyoruz.

ASUDE
islami kuralları bilen ve ayak uydurmaya çalışan aynı noktada buluşan çiftler dinen evlenebilir burdada güzel bir gayret var Allah böyle kişilerin yardımcısı olacaktır

Okudunuz mu?  Evde kaplumbağa beslemek günah mıdır

alevi ile evlenmek

Bu kategoride yer alan Hz. Ömerin ezanı değiştirdiği doğru mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alevi Kiz ile Sunni Erkek, Seviyoruz Evlenmek istiyoruz.