Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Namazda imam yanlış okursa ne yapılmalıdır?

Namazda imam yanlış okursa ne yapılmalıdır?

gönülden_dile
Değerli kardeşlerim cemaatle namaz kılarken(mescid’de) imam olan kardeşimizin zammı sure okurken ayetin bir yerinde yanlış okuduğunu farkettim(kadr suresinin ilk ayetinde "leyletil" yerine "leyletul" dediğini).Farzı kıldıktan sonra işime döndüm.Tüm cemaatin namazının kabul olmasını niyaz ettim.imam olan kardeşimizi de tanımıyorum.Bu durumda ne yapmalıyım.Üzerime düşen görev nedir?Allah’ın selamı üzerinize olsun..

Okudunuz mu?  Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed'in Yaşamı

Cevap: Namazda imam yanlış okursa ne yapılmalıdır?

mumsema
< Değerli kardeşlerim cemaatle namaz kılarken(mescid’de) imam olan kardeşimizin zammı sure okurken ayetin bir yerinde yanlış okuduğunu farkettim(kadr suresinin ilk ayetinde "leyletil" yerine "leyletul" dediğini).Farzı kıldıktan sonra işime döndüm.Tüm cemaatin namazının kabul olmasını niyaz ettim.imam olan kardeşimizi de tanımıyorum.Bu durumda ne yapmalıyım.Üzerime düşen görev nedir?Allah’ın selamı üzerinize olsun.. >
Cemaatin namazı makbuldür, Asgari kıraat yerine getirilmiştir ama imamı daha sonra yalnızken ve uygun uslüp ile düzeltmen bir kardeşlik görevidir.

Okudunuz mu?  Eşi ölen kadın evinden ne zaman çıkar

Cevap: Namazda imam yanlış okursa ne yapılmalıdır?

gönülden_dile
Allah razı olsun hocam, sevdiği kullarından eylesin sizi..Konuyu ifade etme tarzınız çok güzel..Kardeşlik görevimi inşaAllah yerine getirebilirim..Sizde bu konuda beni aydınlatıp kardeşlik görevinizi yerine getirdiniz..Allah’ın selamı üzerinize olsun..


Cevap: Namazda imam yanlış okursa ne yapılmalıdır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum bu durun bir değişiğini de ben yaşıyorum. Gittiğim caminin imamı Fatiha Suresini okurken yevmiddin yerine velmiddin diyor. Hocayı da bu konuda uyardik ama siz yanlış duymuşsunuzdur diyor. Acaba bu durumda da yukarıdaki kardesimize verdiğiniz cevaz geçerli olur mu? Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Bilmeden abdestsiz namaz kılmak...

Şema
< imam yanlış okursa >
yanlış anlaşılma var
hiç bir imam velmiddin demez.


imam yanlış okursa, imam sureyi yanlış okursa, imam zammı sureyi yanlış okursa

Bu kategoride yer alan Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda imam yanlış okursa ne yapılmalıdır?