Koltuk Altı ve Etek Traşı
Mim
Etek ve kasık arası tüylerinin temizliği, göbek altından başlayıp avret mahhalindeki kılların alınmasıyla gerçekleşir. Bu temizlikte dübürün yani dışkı yerinin etrafındaki kılların da alınıp alınmayacağı konusu sık sık sorulmaktadır.
İslamî kaynaklarda, etek tıraşı için daha çok "’ânet" kelimesi kullanılmıştır. (Misal olarak bk. Gazalî, İhya, I/146, ) ki, bu tâbirde, "dübür" dâhil değildir.
Nitekim İmam Nevevî, bu konuda şu bilgiyi vermektedir: "Tıraş edilmesi sünnet olan etek bölgesi: Her iki cins için, bilinen avret yerlerinin çevresi ve üst kısmıdır. İbn Sureyc’e nispet edilen "kiştabu’l-Vedâi’" adlı eserde-ki bu kitabın İbn Sureyc’e ait olduğunu zannetmiyorum- dübürün çevresindeki kılların tıraş edilmesinin de sünnet olduğuna dair bir bilgi gördüm. Bu doğru değildir. İtimada şayan hiçbir kaynakta böyle bir şeye rastlamadım. Şayet kirlenmeye sebep olduğu düşünülerek tıraş edilirse, bunda da bir sakınca yoktur." (Nevevî, el-Mecmu, I/289).
İslamî Kaynaklara göre, bu temizleme işi, kişilerin kolayına geldiği şekilde; kılları yolarak, "Kils taşı/kılları söken bir ilaç"la veya tıraş ederek yapılabilir.
Demek ki, "dübürü ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur.
Ancak erkeklerin bacak, kol, omuz, sırt, kalça gibi vücudun diğer yerlerinde bulunan kılları yolmak veya tıraş etmek caiz değildir, dini yönden sakıncalıdır.
Koltuk altlarını ve kasıkları temizlemek ise şöyledir: Koltuk altında ve kasıklarda biten tüyleri 10-15 günde bir, bu mümkün olmuyorsa hiç değilse 40 günü geçirmeden yolmak ve traş etmek, fazla uzamalarına fırsat vermemek müstehabdır.
Kasıklar, en geç kırk gün içerisinde mutlaka tıraş edilmesi gertekir.. Koltuk altlarını yolmak sünnet olmakla beraber tıraş etmekte de bir sakınca yoktur. Tıraş edilen, yolunan ve kesilen kılları gömmek mendup, hela ve hamama atmak mekruhdur. Bunun hastalığa sebep olabileceği söylenmiştir
(Kurtubî, el-Camiu lî-Ahkâmi’l-Kur îm, II,105; Alâuddîn Abidîn, el-Hediyyetu’l-Alâiyye, s. 335).
Bu temizlik, bütün peygamberlerin şeriatlarında var olagelen bir temizliktir. Bu temizliğin cünüp iken yapılması mekruhtur. Uygun olanı, kişiye gusül farz olmadan bu temizliklerin yapılmasıdır. Bedenden ayrılan her parça temizken ayrılmalıdır.
Beden temizliğinde kullanılan malzemenin ve âletlerin ayrı bir yerde, özel kaplar içerisinde, mikrop kapmıyacak şekilde muhafaza edilmesinde zaruret vardır. Çoğu zaman temizlik sırasında kesilmeler, kanamalar görülebilir. Temiz olmayan makine ve malzemedeki mikroplar da bu kanla bedene karışabilir, küçük bir ihmalden büyük bir rahatsızlık durumu ortaya çıkabilir.
Ayrıca bu kılları tüy giderici maddelerle gidermek de mümkündür.
Cevap: Koltuk Altı ve Etek Traşı
Hoca
< Nitekim İmam Nevevî, bu konuda şu bilgiyi vermektedir: "Tıraş edilmesi sünnet olan etek bölgesi: Her iki cins için, bilinen avret yerlerinin çevresi ve üst kısmıdır. İbn Sureyc’e nispet edilen "kiştabu’l-Vedâi’" adlı eserde-ki bu kitabın İbn Sureyc’e ait olduğunu zannetmiyorum- dübürün çevresindeki kılların tıraş edilmesinin de sünnet olduğuna dair bir bilgi gördüm. Bu doğru değildir. İtimada şayan hiçbir kaynakta böyle bir şeye rastlamadım. Şayet kirlenmeye sebep olduğu düşünülerek tıraş edilirse, bunda da bir sakınca yoktur." (Nevevî, el-Mecmu, I/289). >
dübürün çevresindeki kılları tıraş etmek sünnet değildir.
Yanıt: Koltuk Altı ve Etek Traşı
zekicubukcu2
ihvetün: temizlik imandandır.ölümün ne zaman geleceği bilinmediğine göre her an için hazırlıklı olmalı buna her türlü temizlik de dahildir.bir kulun davetine giderken en güzel elbiselerimizi giyer elimizden geldiği kadar süslenirizde,ahiret yurduna giderken neden ihmalkar davranırız anlamış değilim.rabbımın huzuruna pirü pak gitmeyi tüm inananlara nasip etsin. amin
Soru: Koltuk Altı ve Etek Traşı
hutoğlu
selamün aleyküm benim kafama takılan bir şey oldu Koltuk altlarını ve kasıkları temizlemek ise şöyledir: Koltuk altında ve kasıklarda biten tüyleri 10-15 günde bir, bu mümkün olmuyorsa hiç değilse 40 günü geçirmeden yolmak ve traş etmek, fazla uzamalarına fırsat vermemek müstehabdır. deniyor buradaki yazıda lakin verilen süreler 10-15ve 40 gün Kasıklar, en geç kırk gün içerisinde mutlaka tıraş edilmesi gertekir.. Koltuk altlarını yolmak sünnet olmakla beraber tıraş etmekte de bir sakınca yoktur. Tıraş edilen, yolunan ve kesilen kılları gömmek mendup, hela ve hamama atmak mekruhdur. Bunun hastalığa sebep olabileceği söylenmiştir şimdi sorum şu ben 3 günde bir en fazla bir hafta bu şekilde duruyorum yani temizlendikten en fazla bir hafta sonra yine temizleniyorum kılları banyoya atmak mekruhdur deniyor lakin bir haftada ne kadar uzama olurki temizleniyorum ama ben bile görmüyorum gidenleri bu durumda ne yapmalıyım uzatıp gömülecek hale gelene kadar beklemelimiyim
Kayıtsız Üye
a.selam krdşm sen haftalık temizliğine yap en iyisi haftalık temizlenme müslüman şüpheye yer vermez
Kayıtsız Üye
Sudi Arabistan dayım hocam bir sorum olacak haftada bir umreye gidiyorum her gittiğimde etek traşi olmak zorundayım cevabını bekliyorum
Bilveögren
İyi akşamlar etek altı ve koltuk altı için
1)krem kullanılır mı?
2)çok uzadığı zaman makas ile kısaltma yapıp traş etsek olur mu?
3) sadece makas ile kısaltma yapmak caiz midir?
4)makina kullanılabilinir mi yoksa zorunlu permatik ya da Derby vb. Marka banyo traş bıçağı mı kullanılmalıdır?
Lütfen cevaplayın bir Müslüman olarak yaşamak en güzeli değil midir?
mum
Etek altı tıraşı nasıl yapılır?
1. evet kısaltabilirsin
2. Koltuk altı kremleri kullanılabilir
3. olur.
4. Caizdir.
5. Koltuk altı ve etek tıraşını dilediğin alet ile kısaltıp kesebilirsin.
Kayıtsız Üye
Ben etek traşı olduktan sonra kestiğim kılları peçeteye sarıp tuvalete attım zararı ve günahı var mıdır?
arifselim
Tuavalete atmak haram olmasada çirkin ve hoş bir şey değildir. En azından tuvalete değilde çöpe atman daha doğru olur.
Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm. Uzulumuzun etrafini anladimda benim uzulumun ustunde cikiyor ne yapmalıyım
arifselim
Aleykum selam. Uzulum derken neyi kastettiğini anlamadım. Eğer cinsel uzvumun üzerinde çıkıyor diyorsan bütün o çıkan yerleri temizlemen gerekir.
Kayıtsız Üye
Etek Traşında kıllar en uzun 1 cm olur yoksa dinden çıkarsın gibi soylentiler var doğru mudur.Allah Razı olsun
arifselim
Kıllarını çok uzun süreler boyunca kesmese bile kişi dinden çıkmaz. Ama koltuk altı ile etek tıraşını 40 günden fazla uzatmak günahtır. Buna dikkat etmelidir, çünkü müslüman temiz insandır.
Mekan58
Bu siteyi yıllardır bilir ve takdir etmişimdir ancak bazı hususlarda tam yönüyle takva her an olmayabiliyor
Azîz kardeşim hadislerde alkol namına her şey haram dolayısıyla kremlerin içinde alkol yokmu..!.?
Kılı lavabo yani cinlerin mekanına bulundukları yerlere atmak nasıl mümkün olabilir..!.?
Şeytanlar bu kıllar ile üfleyerek sihir yahud büyü ihtimali var. Bunun için dikkat edilmesi gereken husus.
(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) [Deylemi]
Mekan58
Burada ölçümüz Peygamber Efendimiz s.a.v. olmalıdır cima edebi için dahi sünnet var kardeşim aile mahremiyetine dikkat edilerek bu hususlar dahi anlatılmalıdır zira adabsız her iş de yanlışa günaha götüren yol vardır. Müslümanın Yaşantısındaki Hiçbir şey rastgele olamaz
Herşey belirtilmiştir kardeşim Kur’an sünnet dışında fikirler olmamalıdır
Ancak takva sahibi olarak Allah’dan korkarız ve vasıl olabiliriz.
(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) [Deylemi]
Mekan58
Her hususda Peygamber Efendimiz s.a.v. örnek alınmalıdır. Hem sevab hem Allah’ın rızasına vesile olacak iştir bu da O’na vasıl olabilme sebebi de olabilir.
Zira burada vasıl olamaz isek başka türlü mümkün olmayacaktır.
Vasıl olamamak cehennemlik demek değil Hak aşığı, erişmiş Ârif
Müslüman deriz Allah Teâlâ c.c buyurur ki O müminlerin dostudur öyle şüphesiz amma biz Müslüman olarak belli yere gelemeden Vefatımız da iman tehlikesi de olacaktır çünkü tam bir yaşantı olmadan vefat iman tehlikesi olabilir. Allah cümlemizi O’na vasıl olabilmeyi ve imanla yaşamayı öyle de vefat etmeyi razı olduğu hâlde huzuruna varmayı cümle ümmeti Muhammed e nasib eylesin inşAllah.
Dûa edelim birbirimize.
Kayıtsız Üye
etek ve koltuk altı kılları tıraş edildikten sonra nereye atılmalıdır, vücuttan ayrılan kıllar nasıl def edilmelidir ve nasıl toplanmalıdır. bir kere poşette toplamaya çalıştım ancak sudan dolayı ve banyomuzun küçük olmasından ötürü poşet dayanamadı ıslağa. onun dışında ellerimle toplayamıyorum çünkü tiksiniyorum. temizlik anında bir yerde toplayıp temizlemem daha kolay olacak ama ne yapmalıyım bir çözüm bulamadım. sizler ne yapmamı tavsiye edersiniz? hayırlı akşamlar herkese.
mum
Vücuttan kesilen kıllar sifondan/lavabo deliğinden geçmiyorsa alın çöpe atın. Toplama nedenini anlamadım.
Dokumacı
Evli eşler arasında erkek eşini tıraş edebilir mi yani kadın avret yerine tam hakim göremiyor ve kendi tıraş edemiyor sa eşi tıraş edebilir mi
arifselim
Eşler birbirlerinin avret mahallerini görmeleri günah değildir. Eşinin avret mahallini tıraş etmesi de caizdir. Eşler için birbirlerinin tüm vücutlarını görmeleri caizdir. Bir ihtiyaç halinde ise bunun zaten bir sakıncası yoktur.
Kayıtsız Üye
Çıplak yapabilirmiyiz peki? Etek tıraşını Allah razı olsun
Ensar
Eşler arasında birbirlerinin avret yerlerini görmede herhangi bir yasak yada haram yoktur kişi nasıl isterse dilediği gibi temizliğini yapabilir. Eşler arasında bu tür davranışların bir günahı yada haramı yoktur.
etek traşı nedir, etek traşı, etek altı traşı nasıl yapılır