Anasayfa
4 Ağustos 2022, 22:49
sizden7
Abone

Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım

Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım

Hiss1
Selamun Aleykum.
Son zamanlarda felsefeye olan ilgim arttığından sımsıkı bağlandığım inançlarımı bırakıp, asıl doğru olanı aramaya başladım. Bu demek değildir ki diğer dinlere yöneldim. İslam karşıtı bir düşünceyle karşılaştığım zaman onu yalanlamak, haksız çıkarmaya çalışmaktan ziyade doğruluk payı arar oldum. Başka bir deyişle at gözlüklerini çıkardım. Zaten sahabenin de müslüman olurken yaptığı şey bu değil miydi?

Umarım bunları söylediğim için bana kızmıyorsunuzdur. Namazımı kılan biriyim. Ama dindar değilim. Günlük hayatım dinden çok uzak. Harama da bakmamaya çalışırım. Ama Allah ve resulüne olan eski sevgim yok artık. Bunun nedeni ise şüphelerim. Eski kişiliğim gitti, şüpheci bir kişilik yerleşti adeta içime.
Geçenlerde evrim teorisi hakkında açtığım konuyu hatırlarsınız.

Reddetmem için kesin bir hüküm bulamadığımdam Evrim teorisini doğru kabul ediyorum. Daha doğrusu yaratılışçı evrim teorisini. Neyse, bunları niye anlattım bilmiyorum. Belki içimden geldiği için, belki de stresimi atmak için. Neye inanacağımı bilmiyorum.
Bu soruları dinleri objektif olarak eleştiren ve severek takip ettiğim bir ateist sayfasında gördüm ve o andan beri bir ateistten farkım kalmadı.-Hala müslümanım- Buyrum sorular:
-Allah insanları yaptıkları seçimlere, davranışlarına göre yargılar, cezalandırır ya da ödüllendirir. Bu konuda Rabbimizin haklı olması için bizim de özgür bir iradeye sahip olmamız gerekir. Peki insan özgür bir iradeye sahip olabilir mi? Yakın ya da uzak geçmişimiz, çevremiz, kültürümüz yaptığımız seçimleri, hayata bakış açımızı, en önemlisi insanlara verdiğimiz tepkileri etkilemez mi? Böyle bir durumda özgür iradeden, dolayısıyla adaletten söz edebilir miyiz?
-Allah insanlara kendisine inanmalarını söylüyor. İnananları ödüllendireceğini, inanmayanları ise cezalandıracağını söylüyor. Ayrıca bu inanmayan insanlara hayvandan daha aşağılık diyor. Üstelik kendisine inanmamız için hiç delil göstermeden. Biliyorum, yeterince delil var diyeceksiniz. Peki o zaman ben neden delil göremiyorum? Eğer müslüman bir ülkede doğmasaydım benim halim ne olacaktı? Muhtemelen hak din bana ulaşacaktı. Ama taraflı olarak. Belki kötüleyerek anlatacaklardı, belki yeterince açık anlatmayacaklardı.. Benim sonum da cehennemde yanmak mı olacaktı o zaman? Hadi bunları geçtim. İslam’ın hak din olduğunu, Allah’ın gerçekten var olduğunu var sayalım. O zaman müslümanların cennete gitmesi başka bir inançla doğanların ve o kültürle büyüyenlerin gitmesinden daha kolay olmaz mı? Yine adalet konusuna çıkıyoruz..
Üstte sorduklarım önemli sorular. Bir tane de önemsiz sorum var. Bu önemsiz soruma cevap vermeseniz de olur ama verirseniz sevinirim.
-Eğer insan topraktan geldiyse, toprak neden insan olmuyor? Adem ve havva’nın çocukları entest ilişkiyle mi çoğaldılar?

Okudunuz mu?  Şafilerin görünmeyen ( tüp, doğal gaz vb. ) kullanması günah mı ?

Cevap: Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım

Ercan
Sadece “aleykumselam.” Başka da bir şey demeye gerek yok.


Cevap: Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım

eakar
1- Evrim teorisi doğrudur ve İslamda bunu destekleyen ayetler vardır.
2- Google yaz araştır.
3- Evrimi müslümanlar genellikle materyalizm ile karıştırıyor, bu yüzden karşıtlar.

Birşeyleri sorgulaman doğru ve güzel ama sen yoldan çıkıyorsun çünkü mantıksız sorulardan mantıksız cevaplar çıkar.

Örnek olarak sen şimdi istesen yoldan geçen birini öldürebilirsin. Ama yanlış olduğnu biliyorsun(inançlıysam çok büyük günah olduğnu da biliyorsun) ve yapmıyorsun. Bu işte özgür iradedir. ,

Sen sanıyormusun ki Allah istemese özgür irademiz olur.

Bende aleviydim zamanında namazı ve dindar insanlardan nefret ederdim.Çünkü bana böyle söylendi. Kur’an okuyup araştırdıkça ve hadisleri okudukça anladım ki doğru yol budur. Çünkü sorularıma cevap verdi ve herşey çok mantıklı ve düzenliydi. Zaten Kur’an da düşünmemizi tavsiye eder.

Hristiyan!ın aklı ermezmi ki bir insanı Tanrı’nın(sonsuz güçte olduğunu biliyorlar) çoçuğu olarak görmek, ne kadar mantıklı? Sende onlar bunu düşünmüyor mu?

Son sorun Allah!ın gücü sonsuzdur Allah’ın ol diyipte olamayacağı bir şey var mı?

Delil görüp görmemen senin aklınla alakalı ve görmek istediklerinle alakalı.

Sen zaten kafana ateist olmayı koymuşsan olursun.

Gerçekten soruların çok mantıksız. Namaz kılıyorsun açıpta hiç mi Kur’an okumadın be adam?

Namaz kılıyorsan Kur’ana, Allah’a ve Hz. Peygambere(s.a.v) inanıyorsundur ki ve sorularının cevabı ayet ve hadislerde var.

Gerçekten bana vakit kaybettirdin.


Cevap: Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım

leventtanju
Evrim diye bir6ey doğru degildir.olsaydi yuzumuz bu sekli alamicakti.dudaklar olmicakti….sen olmicaktin.hristiyanlik sacmaliktir sapikliktir. 2012 deyiz daha ne ara6tiriyoruz here6y belli ISLAM DINDIR DIGERI SAPIKLIK….


musab
yazdıklarının tamamını okumadım.çünkü sapıkça saçma sapan düşünceler.felsefeye ilgi duyacağına kendini dine verseydin hem bu dünyanı kurtarırdın hem de ahiretini.yazık başka bir şey demiyorum


Hiss1
@eakar:
Yazdıklarını okudum kardeş. Ve kendimden utandım. Doğrusunu söylemek gerekirse Kur’an okudum ama hatmetmedim. Aslında şu sıralar sorularıma cevap bulabilmek için türkçe meailini okumayı düşünüyordum ama vakit bulamıyordum. Vaktini boşa harcadım, hakkını helal et.

@Malt1:
Zamanında kendimi dine verdim kardeşim. Sorgusuzca iman ettim. Ama unutma ki ateist doğan birisi de sorgusuzca yaşasaydı-İslam kendisine ulaştığı halde- sonu kötü olurdu. Ben bir inanca sıpsıkı sarılıp gözlerimi kapatmak yerine çevreye bakıyorum kardeş. Asıl doğruyu arıyorum.-Yanış anlaşılmasın, İslam’ın hak din olmadığını düşündüğümden yazmıyorum bunları-
Benim sorularım hakaret gibi geliyor biliyorum, ama inanın bana amacım hakaret etmek değil.

Okudunuz mu?  Normal sarık mı takmalı yoksa taylasanlı mı?

tekturk
Senin basindan belli buraya neden geldigin belli , yok ateistlige meyl ediyormus , yok baska bir sefer baskalarinin fikirlerini kaydirmaya calisiyorsun , yok baska zaman acilarin cocugu rolu oynuyorsun…
Yeter artik senin gibileri çok geldi gecti buralardan…


Hiss1
Kardeş, çok fazla insan yeni fikirlerle gelmiş buraya ama hiçbiri seni cahillikten kurtaramamış. Eğer daha fazla uzatırsan cevap alamayacaksın.


mustazaf
his islamda ne eksik yada ne bulamıyorsunki başka şeylere merak sarıyorsun mmerak ettim,bide ben sorim …
cevap yaz


Hiss1
@mustazaf:
Geçenlerde okuduğum bir kitapta şöyle geçiyordu: “Hayatında gördüğün tüm kargalar siyah diye, hiç beyaz karga olmadığını iddia edemezsin.”
Şimdi ne alaka diyeceksin. Bu cümlede anlatılmak istenen şey, gördüğümüz, görmeye alıştığımız şeylere sorgusuzca inanmayı bırakıp, yanlış diye kestirip attığımız inanışları sorgulamaya-beyaz karga aramaya- koyulmalıyız. Ancak o zaman cahilliğimizden kurtulabiliriz. Ama çok az insan buna cesaret eder.
Ben İslam’daki bir şeyi eksik bulduğumdan değil, kendimdeki bir şeyi eksik bulduğumdan yeni inanışlara yöneliyorum. Okyanusun bir sonunun olmadığına inanmak yerine ötesine bakmak istiyorum. Biliyorum birkaçınız bana kaçık diyecek, belki de hepiniz. Ben de şüphe etmiyor değilim bundan. Ama bağnaz birisi olmaktansa aklını kullanan bir kaçık olmayı tercih ederim. “Bizi diğer varlıklardan ayıran şey aklımız” diyoruz hep, peki kaçımız aklımızı kullanıyoruz? Genellikle başkalarının düşüncelerine uyarak hareket ediyoruz.


mustazaf


morueqq
Hakkı arayan kişiye siz böyle mi davranıyorsunuz islama çağırmanız gerekirken

Ateizmi kabul etmek herşeyi tesadüfen olduğunu kabul etmektir. Günbatımını veya doğuşunu hiç gördünüzmü bilmem ama bunu tefekkür eden kişi bu muhteşem görüntüyü gördüğünde aklına şu gelicektir. Bunu ALLAHtan başka kim yapabilir. v

TEBBET’TEKİ SIR

Bir papaz tüm Kur’ân’ı okuyor ve ancak Leheb sûresine ulaştıktan sonra Kur’ân’ın bir mucize olduğuna inanıyor ve şehadet getiriyor.

Ebu Leheb’in elleri kurusun! Kurudu da. Malı ve kazandıkları ona bir fayda vermedi. Alevli bir ateşe girecek. Odun yüklenmiş karısı da, boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.

Papaz diyor ki:

—Ebu Leheb, cehenneme gireceğini haber veren bu sûrenin inişinden sekiz sene sonra öldü. Bu süre içinde, yalancıktan bile olsa tek bir defa ‘Müslüman oldum’ demesi, Kur’ân’ı yalancı çıkarmasına pekâlâ yeterdi. Ne oldu, ne de ‘oldum’ dedi. Cehennemin dibine gitti. Kur’ân mu’cizeliğini gösterdi. Bu sûreye böyle bakmak hangimizin aklına gelirdi?

Okudunuz mu?  Taharet ve gusül

MUHAMMED (sav) DENİZCİ MİYDİ?

Gayrimüslim bir denizci, okuması için kendisine Kur’ân veren Müslüman arkadaşına, Kur’ân’ı okuduktan sonra soruyor.
—Muhammed denizci miydi?
—Denizci mi? Muhammed aleyhissalâtu vesselam çölde doğdu, çölde yaşadı, çölde öldü!
Bu cevap denizcinin oracıkta Müslüman olmasına yetiyor. Şaşkın ve açıklama bekleyen gözlerle bakan Müslüman arkadaşına denizci, Nur sûresinin 40. âyetini göstererek:

—Dinle diyor: …Engin ve derin bir denizdeki zifirî karanlıklar gibi ki; bir dalganın üzerini başka bir dalga kaplar ve o dalganın üzerini de bir bulut! Birbiri üstünde karanlıklar!

İnsan elini çıkarıp uzatsa neredeyse onu da göremeyecek.

Denizci diyor ki:
—Ben sayısız deniz fırtınaları içinde bulundum. Bizzat yaşamadıkça, ömrü çölde geçmiş birinin bu fırtınaları tarif etmesi mümkün değil. Kur’ân, olsa olsa o fırtınaları koparan Yaratıcının kelâmıdır. Bu ilişkiyi hangimiz kurabilirdik? Üstelik, kâfirlerin içine düştüğü manevî karanlıkları tanımlayan bir bahis içinde!


AdidasS9494
son soruyla sana cevap vericem bilimsel araştırmalarda insanda toprakta bulunan her türlü element var değilmi demir,kükürt,sodyum vs vs bu yeterli bu soru için..

bu sorular benim hep aklıma geliyodu 2 hafta önce zannedersem bende buna yakın sorular sordum kendime arkadaş ben kafayı yiyordum bu yüzden Allah öyle büyük öyle yüceki onun bunun düşüncesiyle bir yere varamazsın biraz mantıklı düşünelim doğuyoruz büyüyoruz ölüyoruz yav arkadaş biz niye doğup büyüyoruz niye ölüme çare yok neden neden biliyomusun çünkü burda bir yönetmen var ve oyuncalarda oynuyor böyle düşün anlarsın..sana şimdi birkaç video izlettirecem onları kesinlikle izlemelisin.. Evrimle alakalı soruların cevabı bir nevi var ondan önce bende araştırmalar yaptım bir türlü inanamıyordum araştırdım araştırdım ve inandım..

1-) azı müslümanlar, 1997 yılında vefat eden ünlü deniz araştırmacısı Jaques Yves Cousteau’nun Kuran’da yazılı bulunan bir ayeti görünce müslüman olduğunu iddia etmişlerdir. Onlara göre, “Cebelitarık boğazında tatlı su ile tuzlu suyun birbirine karışmadığını” bilen Cousteau, Kuran’daki Rahman Suresininin 19.ayetini görmüş de, “1400 yıl önce yazılan bu kitap bu gerçeği nasıl bilebilir?” diye düşünüp, bu büyük(!) gerçek sayesinde müslümanlığı kabul etmiş…

2-)firavun cesedi bulundu.. ve derisi duruyor ve kuranda geçen ayet BİZDE BUGÜN SENİ CANSIZ BEDENİNLE DENİZDEN YÜKSEK BİYERE ATACAĞIZKİ ARKANDAN GELECEKLERE BİR İBRET OLSUN (AYET)

3-) bu videoda adam Allah’ın delillerini anlatıyor.. beni çok etkiledi izle

Okudunuz mu?  Kimlerin namazı kabul olmaz?

4-)Hristiyan dini biliyorsunki kitapları değişti sürekli yani asılı yok örnek burda veriyor mesela hristiyanlarda kadınlar ya başını örtmeli yada kazıtlmalı diye yazıyor hangisi uyuyor ??

5-) buda avusturalyalı bir gencin müslüman oluşu kardeşim sen diyorsunki yanlış anlamadıysam biz müslüman doğduk şanslıyız ama Allah onlarada gösteriyordur doğru yolu Dileyen o yoldan gider ki gidyorlarda nece müslüman olan insanlar var değilmi buyur video:

izledikten sonra hislerini buraya yaz kardeşim


morueqq
Bakara 164 Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri peşinden gelmesinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde, Allah’ın gökten indirip de ölü haldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgarları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde düşünen bir toplum için (Allah’ın varlığını ve birliğini isbatlayan) birçok deliller vardır.

Yûnus 6
(Mekkî 51) Gece ve gündüzün değişmesinde (uzayıp kısalmasında) Allah’ın göklerde ve yerde yarattığı şeylerde, (Onu inkar etmekten) sakınan bir kavim için elbette nice deliller vardır!

Yûnus 101
(Mekkî 51) De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)” Fakat inanmayan bir topluma deliller ve uyarılar fayda sağlamaz.

Hûd 96
(Mekkî 52) Andolsun ki Musa’yı da mucizelerimizle ve apaçık bir delille gönderdik.

Yûsuf 105
(Mekkî 53) Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki, onlar bu delillerden yüzlerini çevirip geçerler.

Furkân 45
(Mekkî 42) Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmedin mi? Eğer dileseydi, onu elbet hareketsiz kılardı. Sonra biz güneşi, ona delil kıldık.

Rûm 20
(Mekkî 84) Sizi topraktan yaratması, O’nun (varlığının) delillerindendir. Sonra siz, (her tarafa) yayılan insanlar oluverdiniz.

Rûm 25
(Mekkî 84) Göğün ve yerin O’nun buyruğu ile durması da O’nun (varlığının) delillerindendir. Sonra sizi topraktan bir çağırdı mı hemen (kabirlerinizden) çıkıverirsiniz.

Yâsîn 33
(Mekkî 41) (Bu hususta) ölü toprak onlar için mühim bir delildir. Biz ona yağmurla hayat verdik ve ondan dane çıkardık. İşte onlar bundan yerler.
Mü’min 66
(Mekkî 60) (Resulüm)! De ki: Bana Rabbimden apaçık deliller gelince, sizin Allah’ı bırakıp o taptıklarınıza kulluk etmem bana yasaklandı ve bana alemlerin Rabbine teslim olmam emredildi.
Şûrâ 29
(Mekkî 62) Gökleri, yeri ve bunların içine yayıp ürettiği canlıları yaratması da O’nun delillerindendir. O dilediği zaman bunları biraraya toplamaya da kadirdir.
Rûm 21
(Mekkî 84) Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peyda etmesi de O’nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır.
Rûm 23
(Mekkî 84) Gece olsun gündüz olsun, uyumanız ve Allah’ın lütfundan (nasibinizi) aramanız da O’nun (varlığının) delillerindendir. Gerçekten bunda, işiten bir kavim için ibretler vardır.

Okudunuz mu?  Evde duramıyorum eve ayak bastım mı her taraf kararıyor üstüme yük biniyor nasıl kurtulurum?

HAMMADUN
Bir gün Peygamber Efendimize (S.A.V.) yahudiler gelirler ve Saamu Aleykum derler. Yani Ölüm senin üzerine olsun derler. Akıllarınca Peygamber Efendimizi (S.A.V.) gaflet halinde bulup onun için inen O BOŞTAN KONUŞMAZ ayeti kerimesini inkar edecekler. Ancak umduklarını bulamazlar ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’de ALEYKUM SAAM der. Ne dediğini bilenler, ne cevap aldıklarını bilmiş olmuşlar.


Ufkuaçık
Hiss1 arkadaşım.Ateist sitelerde dolaşırken aklın hep imansızlığa doğru sürüklenir.Bu yüzden helak olanlardan olursun.Ateistlik hüner olsaydı biz de ateist olurduk.Er-geç ölünce ahiret perdesi açıldığında bütün gerçekler ortaya çıkacak ve o kafir her kim ise sonsuz bir pişmanlık ve hasretlikle ebedi cehennemde azap görecektir.İşte aklını şeytana kaptıranların akibeti böyle olur.Şeytan insana bazen ilmi yönden, bazende itikadi yönden kalplere vesevese verir.Bu vesveselere kulak verenler yolunu şaşırıp helak olurlar.Sen de helak olanlardan olmak ister misin?.


Ercan
< Geçenlerde okuduğum bir kitapta şöyle geçiyordu: “Hayatında gördüğün tüm kargalar siyah diye, hiç beyaz karga olmadığını iddia edemezsin >
Kardeş bunlar ateistlerin insanın beynini bulandırmaya, çelişki yaratmaya neden olan bilinçli bir şekilde hazırlanmış cümlelerdir. Geçen bir ateist bana sordu;
-Senin Allah’ın kaldırmaya gücü yetmeyeceği bir taş yaratabilir mi?

Evet yaratır desen hani herşeye gücü yeterdi diyecek, hayır desen hani o herşeyi yaratandı diyecek.

Bu tür oyunlara gelmeyin inşAllah. O kitapları okuyacağınıza, o sitelere gireceğinize estağfurullah çekip şeytandan ve vesveselerinden Allah’a sığının. Selametle.


»чυϞυѕ«
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla


Öncelikle konuyu yeni gördüm ve yazılanları teker teker sıkılmadan okudum.Şimdi görüşlerimi daha farklı bir yoldan anlatmaya çalışacağım.

Yaklaşık bundan 5,6 ay önce bir “Hadis,Mezhep” tartışması vardı.YeniBoyut isimli bir arkadaşımız Mezhep ve Hadis varmı,kanıtı nerde diye bir soru sormuştu ve ben buna alışık olan cevaplardan çok(atalardan gelen inanç) zamanında kendi yaptığım araştırmalardan birisiyle cevap vermiştim ve okların yönü adeta üzerime çevirilmişti,Dinsiz,imansız seçilmiştim.Senin şimdiki durumununda bundan hiçbir farkı yok Hiss1…

Felsefe İlmine bulaşan müslümanlar senin şu an yaptığın gibi “Evrim Teorisi,Big Bang Patlaması vs.vs.” bir çok teori ile karşılaşıyor ve kafasında bu teorilere 2 taraflı olarak hüküm vermeye çalışıyorlar.2 taraflı olarak dediğim

Okudunuz mu?  Gıybeti uyarmak

1-Felsefe’den önceki “İslami Kişilik”
2-Felsefeyi Tanıdıktan sonraki “Tereddütlü İslamilik”

Şimdi sorunun çözümünü basit bir yolla yapabiliriz aslında.Sonuçta bu teorileri ders haline getiren ve batının ufak bir oyunuyla “Gençlerimizin” kafasını karıştıran felsefe alanındaki teorileri ortaya atanlar çağımızın en zavallı en acınacak şahıslarıdırlar.Kuran-ı Kerim’den vereceğim ayetleri arkadaşlarımız zaten vermişler.Kur’an saftır ve anlaşılmıyacak hiç bir şeyi yoktur.O’nu 10 yaşındakide 100 yaşındakide aynı manada anlar.Bu bakımdan ayetler üzerine farklı bir mana yüklemek hoş bir şey değildir.

Senin yolun belli ! Ya Felsefe’den vazgeçeceksin ya da İsmlamiyetten.Bizlerin burada şu şöyledir bu böyledir dememizin hiç bir faydası yok sana.Çünkü sen kafanda zaten hükmü vermişsin.Sana tek önerim var bu beladan kurtulman için okuduğun o “Araştırma-İnceleme” kitaplarından vazgeçip şöyle şehirden uzak bir yere gidip tek başına iyice düşünmen.

Unutma “Şüpheye Düşmek” Müslümanın en büyük düşmanıdır.

Ayrıca bunları yazan “Çok Dindar” biri olmamam sana kesin çözümü getirecektir.Çünkü bunları yazanda senin gibi zamanında bu teorilerle karşılaşmış ve mutlak çözüme ulaşıp bu afetten kurtulmuştur.Allah yar ve yardımcın olsun..


Desert Rose
< Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım
>

kardeşim eğer böyle düşünmeye devam edersen
gökten düşmeden bin parça olursun çünkü Allah (c.c) her şeyi insanın bilmesini dileseydi
bunu yüce kitabımız Kur’an da bildirirdi bildirmediğine göre demekki bilinmesini istememiş
ilahi bir sınır koymuş gaybı Rabbimizden başka kimse bilemez
bize Kur’an ve sünnette ne verilirse onu alırız cevabı olmayan soruları irdelemek
doğru değildir bunun kimseye de faydası olmaz bilinmeyeni kurcalamak yerine
Rabbimize nasıl itaatkar ve layık kul olabiliriz bunun için neleri yapmalı
nelerden kaçmalıyız-ı araştırmak daha doğru olur
kardeşlerim güzel cevaplar vermişler sorularına bir katkı olması amacı ile eklediğim yazılara
bakabilirsin.Hayırlarla.

 


bonasera
Konuya girişin baştan yanlış Felsefe biliminin amacı doğruya ulaşmak değildir. Felsefeye giriş konularına bakarsan Felsefenin amacı sadece soru sormaktır. Ardarda binlerce cevaplandırılmamış sorular yığınından ibaret bilimlerin atası kabul edilen fakat en ufak bir doğru parçası bile elde edilememiş bilim. Amacınız doğru bulmaksa pozitif bilimlere yönelmeniz daha doğru olur.
Evrim konusu biyologların ortaya attığı bir teoridir bunun cevabını hiç bir dinde bulamayacağınız gibi İslamda da bulamazsınız. Evrimi ortaya sürüp hocalardan bunu açıkla derseniz hocalardan tatmin edici bir cevap alamayacağınız için Evrim teorisinin geçerli olduğunu bile düşünebilirsiniz mazAllah. Biyolojiye meraklıysanız biyologların yaptığı çalışmalar evrimin cevabını Dünyanın tamamı kabul etmesede Dna nın bulunmasıyla yapısının çözülmesiyle verilmiştir.

Okudunuz mu?  Hz Osman Mushafı nedir? Kısa Bilgi

Evrimin dayanağı olan mutasyonların türlerin ortak bir kökenden geldiği iddiasının mutasyonların tamamının felaketle sonuçlanması neticesinde dayanak noktasının kalmadığı atmasyona tesadüfe trilyonlarca kez trilyonlarda bir ihtimalin meydana gelmesi fikri bugün pek kabul görememektedir. Allah’ı reddetme adına yapılan çalışmaların çoğu başarısızlıkla sonuçlanmış dün tesadüf diyenler bugün tasarım diye bağırmışlardır.
Ateistlerin sordukları sorular genelde şuna benzer sana bir soru soracağım bilemezsen tokadı basacağım kabul edersin abuk sabuk bir soru sorarlar tokadı yersin. Ateistlerin soru sormalarına bir şey demiyorum sadece bugüne kadar kendilerine sorulan hangi soruyu cevaplandırmışlar onun bir cevabını versinler. Ateist forumlarını bırakıp Kurana baksaydın Allah’ın insanları yaratma sebebini de imtihanın sebebini de insanın sorumluluklarının sebebini de bulabilirdin. Sonsuz kudret mutlak hakimiyet sahibinin yarattığı insan yokluktan varlığa erince beni neden yarattın neden imtihana soktun demeye başlamıştır. Bugün amirine memuruna komutanına verilen emirleri eksiksiz yerine getirmeye çalışırken bunları sorması saçmalık olduğu gibi cevabı da sorunun içinde gizlidir zaten .

Yarattım rızıklandırdım şerefli bir konuma getirdim yeryüzüne hakim kıldım akıl verdim eğriyi doğruyu ayırabilecek bir yeteneği verdim ve seçme hakkını verdim. Bu akıl çevre koşulları aile etkileyeceği gibi aklın gitmesine de engel değildir. bugün içimizde ben akılsızım ben seçmeyi bilmem diyebilen var mıdır? Lokantaya gidersin istediğini yersin hangi marka kıyafet giyeceğini hangi arabayı istediğini çevreden öneriler tavsiyeler olsa da sen belirlersin. insanın hayvandan daha aşağı gösterilmesine gelince bugün kendi çocuğuna tecavüz edip hamile bırakan insanlar hiç bir sebep yokkken yüzlerce insanın ölümüne yol açan insanlar hayvandan aşağılık değil midir? Delil göremiyorum diyorsun da bunlar delil değil mi görmüyorum değil görmek istemiyorum diyorsun farkında değilsin bence.


Ufkuaçık
Evrime inananan kişin imanında marazlık vardır.Zira evrim teorisi yaradlışın tersine olan bir fikir akımıdır.Yaratıklarda hiçbir değişme olmadığı gibi esas itibarıyla evrim değil, evre geçirmektedir.Yani bir şey yaratılırken aşama ve kademe olarak süre doldurulunca yaradılış gerçekleşmektedir.Evrim ise her şeyi tesadüfe bağlamıştır.Tesadüf asla gerçek değildir.Çünkü kendiliğinden bir varlığın oluşması akla ve bilime aykırıdır.Evrimciler bunu görmezlikten gelmektedir.Evrimcilere sormak lazım şu anda yaradılış devam ediyor mu etmiyor mu diye?…


Hiss1
Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Verilen cevaplar sonucu anladım ki, bu soruların cevaplarını Kur’an da ve kendimde aramam lazım Allah razı olsun..


leventtanju
Hiss kardes sedne hiss yok…………….


Galus
< YAHU KAÇ KERE SÖYLEDİK “DÜZELT” BUTONU KOYUN DİYE nE BİÇİM ADMİNLERSİNİZ YAHU?BAKIN YUKARIDA ALINTILARLA CEVABIM BİRBİRİNE KARIŞTIYENİDEN Mİ YAZAYIM ŞİMDİ? >
burada kiminle nasıl muhattab olmayı öğren ondan sonra görüş bildir,düzelt butonunu koyup koymayacağımızı senden görüş alarak koymayız.
uslubun edepsizce olmuş…


yavuzerol
ateist olacak arkadaşım böyle güzel bir sayfaya düşünmeden bunu yazman bile hoşolmayan birşey. sana soruyorum ALLAH (C.C) tüm kainatın yaratıcısıdır. O ilahi adalettir. senin şuanda yaşama nefes alıp vermen senin bu yazıyı yazan ellerin bile Yüce RABBİM tarafından yaratılmıştır. Bilmiyorum neye dayanarak ateis olacam diyorsan kim senin aklını karıştırmışsa ALLAH onları bilidiği gibi yapsın.
Bismillahirrahmanirrahim
Rahman Ve Rahim Olan ALLAH ın Adıyla.
Şuan gördüğün herşey ne biliyorsan görüyorsan hissediyorsan ve şuan bunları yazabiliyorsan unutmaki hepsini sana Yüce YARATAN vermiştir. Sen ateist olmakla kendini zaten haşa haşa ALLAH a zaten inanmamışsın. ALLAH şirk koşan ALLAH a inanmayanları büyük bir Cehennem azabı bekliyor bunu unutma. Sadece etrafına bak ona göre söylediğin çirkin lafın ne kadar saçma olduğunu öğrenirsin. Seni ALLAH a inanmaya davet ediyorum.

Okudunuz mu?  İslamda Aşuranın yeri - asura & kuran

highburn
sevgili müslüman kardeşlerim peygamber efendimiz kendisini yalanlayan türlü türlü oyunlar kuran kafirlere bile böylemi davranmıştır acaba tutumunuz çok yanlış siz arkadaşa daha ılımlı daha yapıcı cevaplar verseniz belki aklındaki şüpheler ortadan kalkacak gidin bakın görün avrupada adamlar hristiyanlığı yaymak için ne yollara girmişler tatlı dille ufak hediyelerle dinlerinin reklamını nasılda yapıyorlar.hiss kardeşim sende gecenin bir köründe abdestini al 2 rekat namazını kıl ve içten şekilde ALLAHA duanı et beni doğru yola kavuştur de bak kardeşim ozamn aklındaki sorular yavaş yavaş cevaplarını bulucak inş..


@mir
< -Allah insanları yaptıkları seçimlere, davranışlarına göre yargılar, cezalandırır ya da ödüllendirir.Bu konuda Rabbimizin haklı olması için bizim de özgür bir iradeye sahip olmamız gerekir. Peki insan özgür bir iradeye sahip olabilir mi? Yakın ya da uzak geçmişimiz, çevremiz, kültürümüz yaptığımız seçimleri, hayata bakış açımızı, en önemlisi insanlara verdiğimiz tepkileri etkilemez mi? Böyle bir durumda özgür iradeden, dolayısıyla adaletten söz edebilir miyiz? >
güzel kardeşim sen de biliyorsun ki
insanlar çevrelerinden sadece işlerine geleni alır
işlerine gelmeyeni terk ederler
eğer bir kişi çevresinden etkilenerek
kafir olmayı seçiyorsa bu çevresinden çok kendisinin suçudur

< -Allah insanlara kendisine inanmalarını söylüyor. İnananları ödüllendireceğini, inanmayanları ise cezalandıracağını söylüyor. Ayrıca bu inanmayan insanlara hayvandan daha aşağılık diyor.Üstelik kendisine inanmamız için hiç delil göstermeden. Biliyorum, yeterince delil var diyeceksiniz.Peki o zaman ben neden delil göremiyorum? Eğer müslüman bir ülkede doğmasaydım benim halim ne olacaktı? >
bu konu yüzlerce yıl gereksiz yere tartışılmış
zira Kur’an’da her insanın bir yaratıcının varlığına ve birliğine
iman etmesinin zorunlu olduğu ile ilgili bazı ayetler var

Okudunuz mu?  Namazımı son zamanlarda kılmamaya başladım

konu hakkında şu linki okuyunuz:
forumduasi.com/ahirete-iman/209548-fetret-ehli-hakkinda.html

< O zaman müslümanların cennete gitmesi başka bir inançla doğanların ve o kültürle büyüyenlerin gitmesinden daha kolay olmaz mı? >
hayır
zira kendisini müslüman sanan ve fakat İslamla uzaktan yakından alakası olmayan bir sürü insan var
bak sana bu konu hakkında bir hadis vereyim
iyi oku ve anla zira senin bu sorunun asıl cevabı bu hadiste:
< Buhari RİKAAK 53- Âhirette Peygamber’e Âid Olacak Havz Ve Yüce Allah’ın: “Biz verdik sana hakikatte kevseri” (el-Kevser 1 ) Kavli Hakkında Bâb [147]
Abdullah ibn Zeyd de:
Peygamber (S): “Havz başında bana kavuşmanıza kadar sabrediniz” buyurdu, demiştir [148]

157-…….Bize Ebû Avâne, Süleyman ibn Mihrân’dan; o da Ebû Vâil Şakîk’tan; o da Abdullah ibn Mes’ûd(R)’dan tahdîs etti ki, Pey-gamber (S): “Ben havz başına sizden önce varacak olan öncünüzüm ” buyurmuştur [149].
Ve bana Amr ibnu Alî tahdîs etti. Bize Muhammed ibn Ca’fer tahdîs etti. Bize Şu’be tahdîs etti ki, el-Mugîre ibn Mıksem şöyle de-miştir: Ben Ebû Vâil Şakîk’tan işittim; o da Abdullah ibn Mes’ûd’dan ki, Peygamber (S) şöyle buyurmuştur: “Ben sizin havz üzerine ilk erişeniniz ve sizin orada karşılayıcınızım. Ve muhakkak orada be-nim yanımda sizlerden birtakım adamlar kaldırılacaklar/kovulacaklar. Sonra on-lar muhakkak benim önümden sürüklenecekler (de havzdan uzaklaş-tırılacaklardır). Ben:
— Yâ Rabbi Onlar benim sahâbîlerim! derim. Bana:
— Sen onların Sen ‘den sonra (dînde) ne bid’atler çıkardıklarını bilmezsin! denilecektir”.

Bu hadîsi Ebû Vâil’den rivayet etmekte Âsim, el-A’meş’e mutâ-baat etmiştir.Ve Husayn da Ebû Vâil Şakîk’tan; o da Huzeyfe’den; o da Peygamber’den olmak üzere söyledi. >
gördüğün gibi Resulullah’ın sahabisi olmak bile bazılarını kurtaramayacak
Allahu Alem


HAMMADUN
Allahu Taala’nın DİRİ KILDIĞI PEYGAMBER (S.A.V.), Alemlere Rahmet olarak gönderilen bir PEYGAMBER(S.A.V.), Ümmetine Şefaatte bulunacak bir PEYGAMBER(S.A.V.)’mi görmeyecek, duymayacak ve bilmeyecek…..????

< Peygamber (S) şöyle buyurmuştur: “Ben sizin havz üzerine ilk erişeniniz ve sizin orada karşılayıcınızım. Ve muhakkak orada be-nim yanımda sizlerden birtakım adamlar kaldırılacaklar/kovulacaklar. Sonra on-lar muhakkak benim önümden sürüklenecekler (de havzdan uzaklaş-tırılacaklardır). Ben:
— Yâ Rabbi Onlar benim sahâbîlerim! derim. Bana:
— Sen onların Sen ‘den sonra (dînde) ne bid’atler çıkardıklarını bilmezsin! denilecektir”.
>

Ashab hakkında her kim ne söylerse, söyledikleri, o ashabında önünde delil olarak belirmedikçe, o ashab’ında rızası alınmadıkça CAN VEREMEZ Bİ İZNİLLAH….

Okudunuz mu?  Gerdek gecesi hakkında?

İşte ben buna YAHUDİ DÜZMESİ HADİS UYDURMASI derim.

Rab’bim İnşaAllah hammadunu Peygamber(S.A.V.)’in ashabının üzerinde paspas diye gezindiği kullarından eyler. Amin.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Mantı
çocuğa yüklenmeyin bırakın kendi haline günahtır yazıktır


HAMMADUN
< Hiss1Devamlı Üye

Profili: Hiss1
Üyelik Tarihi: Jun 2011
Üye No: 87987
Mesaj Sayısı: 299
Rep Derecesi:

Bu noktada bilinmeyen bir miktar.
Tecrübe Puanı: 3

Cevap: Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım
Vakit ayırdığınız için teşekkürler Verilen cevaplar sonucu anladım ki, bu soruların cevaplarını Kur’an da ve kendimde aramam lazım Allah razı olsun >
Konular ve konulara verilen cevapları okumadan, konu hakkında hakkı bulmuşken, batılı hakkın üzerine sermek, bu kardeşimizin nefsine yüklenerek batıla sürüklemek bize yakışırmı….????

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


CeyhuN_
Etrafında İslam’a dair o kadar çok ibret verici olay var ki.. Allah (c.c) gözünü açar umarım.


adrenalinxp
İnsan oğlu ilk Ruh aleminde yani anne karnında ALLAH ile KÂLÛ BELÂ da konuşur ey ALLAH’ım ben senin kulunum ve yalnız sana ibadet ederim der bunun üzerine ALLAH ona anne karnında can vererek onu imtihan yerine Dünyaya gönderir.

Bu imtihanı KÂLÛ BELÂ da söylediklerini doğrulayacak şekilde yaparsa ne mutlu ona yok tersi olursa onu ancak ALLAH bilir bunu burda ALLAH’ın işine karışmak haddime değil.

Eğer müslüman bir ülkede olmasaydın ALLAH sana Kuran-ı kerimde demiyormu biz sizlere resuller gönderdik diye bu sorunun cevabını açık ve net olarak Kuran-ı kerim veriyor.

Son soruna gelince evrim teorisinde insanın maymundan geldiği söylenir peki hayvanat bahçesinde o kadar maymun ve goril var neden insan olmuyorlar yada doğan bebekler neden direk insan olarak doğuyorlar

Selametle ALLAH’a emanet ol

Bu kategoride yer alan Bu dünyada insan için en önemli şey nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eğer Bu Sorulara Cevap Bulamazsam Ateist Olacağım