Biz Ticaret ehli, Şeriatle yönetilmeyen bir ülkede vergi vermek zorunda mıyız?

Biz Ticaret ehli, Şeriatle yönetilmeyen bir ülkede vergi vermek zorunda mıyız?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ; yaklaşık 1.5 yıl önce ufak bir ticarethane açtım , herşeyi ile dörtdörtlük çalıştım bundan kastım bütün rakamları tam gösterdim kurşu kuruşuna fişini kestim fakat bir müddet sonra vergilerimi ödeyemez hale geldim .Türkiyede bu şekilde çalışarak ticaret yapmak mümkün olmadığının farkına vardım,buşekilde çalışan varmıdır zannetmiyorum. Diyeceğim Türkiye şeriat ile yönetilen bir ülke değil dolayısıyla ben den bukadar yüksek vergi alması caizmi bu şekilde çalışmasam vebal alırmıyım? Bu konular yüzünden riske giremedim ve ticarethanemi kapatmak zorunda kaldım.Bu konu ile alakalı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Allah ( Celle Celeluhu ) razı olsun…


Cevap: Biz Ticaret ehli, Şeriatle yönetilmeyen bir ülkede vergi vermek zorunda mıyız?

Hoca
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Şu ana kadar öğrendiğim: bir müslüman gayri müslümanların ülkesinde de olsa vergisini kaçırmamalı ve devlet ile yaptığı sözleşmeye sadık kalınmalıdır.
< Vergi kaçırmak haram mıdır, kul hakkına girer mi? Bu
durumda orada çalışan tüm elemanlar da bu suça ortak olur mu?

Vergi kaçırmak haram mıdır, kul hakkına girer mi? Bu durumda orada çalışan tüm elemanlar da bu suça ortak olur mu?

Vergi vermek kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir.
Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı
geçirmiş olur. Buna göre;

1) Bir şeyi alırken fiyatını düşük göstererek
vergi kaçırmak caiz değildir.
2) Bir şeyi satın alırken yapılan vergi
kaçırmanın hükmü ile satarken vergi kaçırmanın hükmü aynıdır.
3) İşyeri
sahibinin vergi kaçırmasından, o iş yerinde çalışan işçilerin her hangi bir
sorumlulukları bulunmamaktadır.
4) Vergi kaçakçılığı yaptığı bilinen
işyerinde çalışan işçilerin yapmış oldukları ibadetleri sahihtir. >
< Vergi kaçırmak caiz midir?
Sorunun DetayıMUHASEBECİ BİR ARKADAŞIM 100 DEN FAZLA DEFTERİ OLDUĞUNU VE HEMEN HEMEN TAMAMININ VERGİ KAÇIRDIĞINI BELİRTİYOR. BURADA BÜTÜN ESNAF GÜNAHKAR MI OLUYOR YOKSA ZEMİN VE KURALLAR HAZIRLANMADIĞI İÇİN DEVLET Mİ SORUMLU?

Vergi vermek kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir. Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı geçirmiş olur. Buna göre;

1) Bir şeyi alırken fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmak caiz değildir.
2) Bir şeyi satın alırken yapılan vergi kaçırmanın hükmü ile satarken vergi kaçırmanın hükmü aynıdır.
3) Muhasebecilerde vergi kaçırma noktasında mükelleflere destek olursa onlarda mesul olur. >


Cevap: Biz Ticaret ehli, Şeriatle yönetilmeyen bir ülkede vergi vermek zorunda mıyız?

kibrit
Devlet (yönetenler) bunun bedelini ahirette ödeyecektir hemde fazlasıyla. İslamda böyle bir şey yoktur. Faiz borçlarını ödemek için vatandaşa her şey vergi külfeti olarak yüklenmiştir. Ben ev alıyorum be adam. Sana ne benim evimden? Mal alırken vergi veriliyor satarken vergi veriliyor. Devlet hiç bir hakkı bulunmayan şeylerden vergi alarak eşkiya/yol kesici sıfatını yüklenmiştir. Zaten bu devirde her şey bir kılıf içine sıkıştırılmamış mı?


Cevap: Biz Ticaret ehli, Şeriatle yönetilmeyen bir ülkede vergi vermek zorunda mıyız?

ateş
eşkiya olmayan yöneticileri seçmelisin. insanları bu yönde bilgilendirmelisin. ve devleti denetlemelisin. sen vergi vermediğin için benim payıma daha çok vergi düşüyor. vergi vermeyenler vergi verenlerin haklarını yemiş oluyorlar. sağlık eğitim elektrik su doğalgaz ücretlerinin yüksek olmasının sebeplerinden biride vergi vermeyenlerdir…


Kayıtsız Üye
Zalim devlete vergi verilmesi caiz değildir.bir devlet şeriat hükmüne göre yönetilmiyorsa o devlet zalim devlettir


Kayıtsız Üye
Şeriat varken insanoglunun kendi çıkardığı yasalarla yönetilmesi büyük bir acizlik ve şirktir!!! KUL OLDUĞUNU UNUTMA.


Kayıtsız Üye
Arkadaslar vergi vermekle ilgili ayet veya hadis varmı müslüman zekatla mükelleftir vergiyi gayri müslimler verir vergi vermeyen kesinlikle vebal almaz yukarda birisi yazmış kul hakkı diye kimse kafadan sıkmasın delil varsa gösterin inanalım sahabeden vergi veren varmı


Kayıtsız Üye
S.A. Vergi kaçırmayı helal gören arkadaşlar. vebal yoktur diyen kardeşlerim. Namaz Kıldığınız cami Çocuğunuzu okuttuğunuz okul, Tedavi gördüğünüz hastane, Üzerinde yürüdüğünüz yollar, Güvenliğinizi sağlayan asker polis, Savunma sanayi ve bunun gibi daha birçok unsur sayabiliriz. Bunlar benim ödediğim vergilerle yapılıyor ayrıca vergi caiz değil dediğiniz siz, aileniz ve çocuklarınız tarafından kullanılıyor. deki biz Müslüman kardeşlerimize haklarımızı helal ettik. Bu ülkede yaşayan gayri müslümlerden nasıl helallik alacaksınız. Zekat ihtiyaç sahiplerine, Vergi Kamu düzenini sağlayan devlete verilir. yok sahabe vermezdi şerri hükümlerle yönetilmeyen devlet bir sürü savsata yapıyorsunuz. Çok düzgün Müslümanız herkez zekatını sadakasını tam veriyor o yüzden mi Türkiyede bir sürü insan aç sefil durumda. zekat verirken de eve zekat yok arabaya yok eşime ev aldım yok cocuğa araba aldım yok, paranın üstünden 1 sene geçmedi yok senesi yaklaşanı eşine devret yok borç verdim yok alacak vardı yok tarlaya yok elmasa yakuta yok yok yok, yok olu yok oluyorsunuz. Zaten zekatı da tam vermiyoruz. Kardeşim Devletimiz en azından kimsesize bakıyor. Hastaya yaşlıya bakıyor, Bunlara bakanlara maaş veriyor. Ülkesini terk etmişlere savaştan kaçıp gelenlere veriyor dünyada ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. SADAKA niyeti nede olsa devlete verelim. Vergi kaçırmayalım.


Kayıtsız Üye
Uzunca yazi yazan arkadaş devleti savunmussun devlet okul hastane yapiyo diyosunda devlet topladigi vergilerle genelevde yapiyor kumarda oynatiyor resmi olarak bunlar caizmi. Benim paran oralarada gidiyo vergi olarak.


tayfun
devlet üzerine düşen görevleri yerine getirebilmek için düzenli olarak halktan vergi toplamak zorundadır.hastaneler okullar çocuk esirgeme kurumları emniyet adalet sosyal güvenlik kurumları ordu bu toplanan vergi ile ayakta tutulur.bu kurumların hizmetleri vergi ile gerçekleşir.Vergi vermemek vergi kaçırmak bunca kurumdan hizmet almak karşılığında bir şey vermemektir.burada vergi vermeyenlerin yükü vergi verenlerin üzerindedir.vergi vermeyerek her yıl haksız yere 400.000-500.000 tl yi kendine alan kişi sadece sorumluluğunu yerine getirmemiş sayılmaz aynı zamanda hastanelerin okulların askerlerin polislerin dul ve yetimlerin hukukunu üzerine almış olur.vergi vermek vatandaşlık görevi olduğu gibi
ciddiyetle üzrinde durulması gereken emniyet adalet ulusal güvenlik hizmetlerinin de teminatdır.Vergileri yerli yerinde akıllıca kullanmayan hükümetleri şeçmezsin vergini de tam olarak ödersin ülke böyle ayakta durur. sözde kurnaz siyasetçileri seçtin verginide vermedin bu durumda olacakların sorumlusu sensin.
kaldıki kamuya ait olan 400.000-500.000 tl sen de nasıl helal olur nasıl kul hakkı olmaz bir düşün.


Bir müslüman
Kardeşim 1.1.2016 tarihinde yayınlanan veraset vergisine göre ilk 3918 tl’den sonraki karşılıksız para geçişlerinden en az %10 vergi alınıyor, ve bu oran %30’a kadar çıkıyor. %30! Otuz! OTUZ! Karşılıksız para geçişi, ticaret yok! Eh, zekat vermek istesen ve bu para 4000 tl’yi geçse vergi vermen gerekiyor. Düşünün, ortada ticaret yok, bir şey yok. Ticarete falan atılsak, karmakarışık şeyler var. Ben sırf bunlar yüzünden ticarete veya bir işyeri açmaya korkuyorum. Şimdi benim yaptığım hak oluyor da, bana yapılan hak olmuyor mu? Ayrıca, ben insanların içki içtiği, her türlü pisliği yaptığı, camilere yardım yapılmazken, koca koca gereksiz binaların dikildiği bir ülkede yaşıyorum. Verdiğim para yüzünden bana günah yazılır mı, yazılmaz mı diye düşünmeden edemiyorum. Zekat %2,5ken, devletin aldığı oranlar nerelerde. Bu vergiler olmasa, ben çoktan belki ticarete atılmış, iş yapmaya başlamıştım. Bence vergi vermek gerekiyor; ama bu oranlar çok yüksek, ayrıca vergi kaçırmanın günahı korkusuyla ticarethanesini kapatan arkadaş var yaa! E, müslümanı rızkından ediyor bu durum. Ama müslümanlığı çok önemsemeyen veya vicdansız gayri müslimler elini kolunu sallayarak ticaret yapıyor, üretiyor. Şimdi bir daha düşünün! İyi düşünün.
Vergi vermemek mi günah, vergi vermek mi?


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar aslında mesele o kadar karmaşıkki . Bence rayiç ne ise ona göre hareket etmek lazım. Umum ne yapıyorsa o. Kapitalist sistemde rahmetli Necmettin Erbakan hocanın söylediği gibi zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum . 2000 li yıllarda Bir işyerinde çalışırken yurtdışına bir makine sattık . Makinenin maliyeti 25000 usd idi ancak makineyi yurtdışına 150000 usd ye satacaktık ve aradaki vergi ve KDV yi (yaklaşık 20000usd kdv ve 25000 usd de vergi toplam 45000usd) devlete ödemek gerekiyordu ve patron bunu ödememek için çözüm aramaya başladı .Araştırmalar neticesinde Serbest bölgedeki bir firma üzerinden ihracatı yapar isek vergi ve KDV oranı sadece %1 olarak ödeniyordu . Bu işlem için bir tane serbest bölgedeki bir firmaya sadece %3 komisyon verilerek anlaşıldı ve ihracat serbest bölgedeki bu firma üzerinden yapıldı. 45000 usd yerine sadece 45000usd ödedik. Şİmdi size soruyorum bizim patron vergi mi kaçırmış oldu sizce. Sistem zenginleri korumaya yönelik kurulmuş durumda. Zekata gelince zekattan kaçar yok. Ama vergiyi de ödemeliyiz bence ama rayiç ve milletin geneli ne ödüyorsa o .


Kayıtsız Üye
Selam aleykum kardesim yazını okudum vergi ile ilgili cevaplar aramışsın bende bu konuda çok müteessirim rica etsem ulaştığın cevapları bana atabilirmisin şimdiden teşekkür ediyorum…


Kayıtsız Üye
Kardesim hangi serbest bolge ve firmanin adi nedir soylermisin bide nezmaan oldu bu olay sende ortak olma bu meseleye ondan soruyorum yanlos anlama


Kayıtsız Üye
vergi kaçırmak caiz değil bu tartışılmaz ama burada konu edilmesi gereken asıl mevzu şu olması lazım devlet alması gereken vergi ölçüsünden daha fazla aldığı vergi miktarları : 1) DOLAYLI VERGİLER: örnek olarak 1 otomobil ithal ettiğinizde 1 otomobil fiyatından daha çok vergi alması yani yurt dışında 50.000 tl aldığınız bir otomobili Türkiye’de kullanmak için OTV KDV ve diğer vergiler için 70.000 tl ödeyerek toplam 120.000 tl mal olmakta işte tartışılması gereken noktada burası / bir malın kendisinden ekonomik değerinden daha çok vergi alınır mı? = 2)Ülkemizde Başka olan acı bir gerçek ise kazancınızdan % 15, % 20 gibi dilimlerle GELİR VERGİSİ alınmakta kalan net paranızdan da harcarken % 18 KDV. ve Damga, Harç gibi kalemlerle ödeme yapılmakta = böylece toplam kazancınızın % 50 yakın miktarı bilerek veya bilmeyerek devlete vergi olarak ödemekteyiz. Aynı devlet zengin olan kesimden ise toplam kazançlarının ise % 5 vergiyi zor almamaktadır. Bir kesim % 50 diğer kesim % 5 vermesi dengesinde adalet olması nedeniyle fırsatı olan çareyi vergi kaçırmakta aramak zorunda kalmakta. (burada şunu da vurgulamak gerekir ki Gelir vergisi oranları Enflasyonun % 100 olduğu dönemlerde % 15, %20, %27 kalemleri vardı ama şimdi Enflasyon % 10. Kıssaca devlet aldığı vergi miktarlarını makul ölçülere çekmeyip fahiş miktarda vergiler alması; zenginden az orta sınıf vatandaş daha çok vergi alma eğiliminde olması noktasından konuya bakmak lazım.


Kayıtsız Üye
Dindar arkadaşların bu gibi konularda bu denli yan çizmesini aklım almıyor. Kul hakkı denen şey gayet basit, anlaşılır bir şey. Niçin her şeye fetva arıyorsunuz? Devletin tüm vatandaşları gelirine göre belli oranlarda vergisini vermek zorundadır. Aynı ülkede yaşarken senin vermemen kardeşim benim üzerime hak geçirir. Bunun için fetva aramak da, akıl yetmezliğinden değil tatlı su kurnazlığındandır. Vergi oranları yüksek mi? Evet buna katılıyorum. Bunu sorgula, bunun üzerine git, tepkini ortaya koy o halde.

Apartmandan para toplanıyor, 3 daire "ama olması gereken gibi yönetilmiyooooah" deyip para vermesin bakalım ne oluyor. Her naneyi dine, şeriata bağlayan arkadaşlar ahlak ortada, düzenbazlık ortada. Ne yazık ki dindar insanların aklı çelinmiş durumda. Bu dini önüne katıp alttan alta istediğini istediği gibi anlayan/yapan kesime ortak oluyorlar. Arkasını fetvaya yaslayıp vicdanının sesini tıkayan arkadaşlara sesleniyorum, kendinize gelin.


vergi kaçırmak günahmı, devletin vergi alması caiz mi, vergi vermemek haram mı

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();