Anasayfa
4 Eylül 2022, 14:48
sizden9
Abone

Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?

Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?

sevgiii
selamun aleyküm.adetli iken tırnak kesilebilirmi?


Cevap: Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?

imamhatipli42
ve aleykumusselam adetli iken tırnak kesilebilir hiçbir sakıncası yoktur.


Cevap: Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?

sevgiii
Allah razı olsun arkadaşım.şimdi yine soru soracağım ben bugün oruç tutmayı çok istiyordum olmadı içim aşırı sıkılıyor bu yüzden.ya birde arkadaşımla adeta yarışıyorum o oruçlu dün bugün ben değilim tutamıyorum kendi kendime sıkıntı yapıyorum o benden daha çok sevap alacak die neden böyle oluyorum anlamıyoruum.bana bu konudada bilgi veririmisin neden hep başkalarıyla kendimi kıyaslıyorum bu arkadaşımla daha çok kıyaslıyorum.

Okudunuz mu?  Uzaylılar var mı arkadaşlar ?Yani peygamberimiz veya kuran ı kerim bu konuda ne diyor ?

Cevap: Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?

imamhatipli42
< Allah razı olsun arkadaşım.şimdi yine soru soracağım ben bugün oruç tutmayı çok istiyordum olmadı içim aşırı sıkılıyor bu yüzden.ya birde arkadaşımla adeta yarışıyorum o oruçlu dün bugün ben değilim tutamıyorum kendi kendime sıkıntı yapıyorum o benden daha çok sevap alacak die neden böyle oluyorum anlamıyoruum.bana bu konudada bilgi veririmisin neden hep başkalarıyla kendimi kıyaslıyorum bu arkadaşımla daha çok kıyaslıyorum. >
Amin cümlemizden. Hayırda yarışmak sünnettir ama bunu hasede çevirmemek şartıyla. Hased etmeden gıpta ile bakarak hayır konusunda yarışmanızda bir problem yoktur. Gıpta mı hased mi bunu da en iyi kalbiniz bilir ona sorun.

Okudunuz mu?  Başörtüsü ile ilgili skeç

sevgiii
kafam çok karışık bilmiyorum bu halimide anlamıyorum.birde onun ibadeti oluyor benim ibadetim olmuyor die geliyor aklıma ben aşırı vesveseliyim ..abdest konusunda hep takıntılıyım.bazen namazı bozmadan devam ediyorum..ben namazımı kılmak devamlı Kuran okumak istiyorum ama abdest tutamıyorum bir türlü.


imamhatipli42
< kafam çok karışık bilmiyorum bu halimide anlamıyorum.birde onun ibadeti oluyor benim ibadetim olmuyor die geliyor aklıma ben aşırı vesveseliyim ..abdest konusunda hep takıntılıyım.bazen namazı bozmadan devam ediyorum..ben namazımı kılmak devamlı Kuran okumak istiyorum ama abdest tutamıyorum bir türlü. >
Şeytan mümini ibadetten uzaklaştırmak için bu vesvesleri her zaman verir. Müslüman akılı olup bu vesveselere takıntı etmemeli. İbadetin makbul olup olmayacağını Allah azze ve celleden başka hiç kimse bilemez. Başımızdaki sinek bile elimizi sallamadan gitmiyor değil mi ? O zaman şeytan için elimizi başımıza sallamaktan daha fazla gayreti göstemeliyiz. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Makat Tahareti ile ilgili

islamyolu
< ve aleykumusselam adetli iken tırnak kesilebilir hiçbir sakıncası yoktur. >
Mekruhtur kardeşim. Adetlide cünüp hükmündedir bu konuda.


sevgiii
Allah razı olsun arkadaşım ama neler yapabileceğimide yazarsan sevinirim veveseden kurtulmak için.


imamhatipli42
< Mekruhtur kardeşim. Adetlide cünüp hükmündedir bu konuda. >
Bunu bu sitede defalarca okudum ama kaynak göremedim hiç yanlış hatırlamıyorsam imam gazalinin ihyayı ulumiddin kitabından başka bir kaynak göremedim.

Okudunuz mu?  Hoşlandığım bir bayan kendısının deist, anarka feminist falan olduğunu söylüyor ne yapmalıyım

< Allah razı olsun arkadaşım ama neler yapabileceğimide yazarsan sevinirim veveseden kurtulmak için. >
Amin cümlemizden. Buyur daha önce açılmı bir konuyu oku.

forumduasi.com/vaaz-ve-sohbet-konulari/15528-vesveseden-kurtulmanin-10-yolu.html


islamyolu
< Bunu bu sitede defalarca okudum ama kaynak göremedim hiç yanlış hatırlamıyorsam imam gazalinin ihyayı ulumiddin kitabından başka bir kaynak göremedim.
>

orası öyle İmam Gazali den başka kaynak bende bulamadım ne yapalım bizlerde ihtiyatlı davranalım 🙂 imam Gazali sıradan bir alim değil çünkü Büyük alimdir.

Okudunuz mu?  İlim öğrenmek farz mıdır

Ama Halebi de Cünüplü iken Tırnak kesmenin saç kesmenin mekruh oluşu geçiyor. Hayızlı iken mekruh olmadığı geçmektedir .

İmamhatip kardeşim fazla kaynakta geçmiyor bu konu ne diyelim. başka Sağlam kaynak bulursak Yazarız inşaAllah


sevgiii
Allah razı olsun okudum.işAllah düzelirim.
hayırlı kandiller şimdiden.

Okudunuz mu?  Çalınan şeyler için okunacak dua

adetliyken tırnak kesilir mi, adetliyken tirnak kesilir mi, adetli iken tırnak kesilir mi

Bu kategoride yer alan Namazda aklıma bazen kötü düşünceler geliyor (benden değil şeytandandır) geldiğinde ne yapalım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?