Vücudumdaki kıllar çok dökülüyor aldırmamda sakınca varmı?
ordeall
arkadaşlar ben 1 ay sonra askere gidicem ama benim bir sorunum var vüdümdaki kıllar acayip dökülüyor hem çok var kıl sorun değilde dökülmesi moralimi bozuyor bir banyo yapıyım desem yıkandıgımda bir yıgın kıl oluyor her taraf karnım kaşınsa kaşıyorum bir bakıyorum 3 4 tane kıl geliyor elime normalde aldırmak haram ama bende bu durumdan rahatsızım tamamen kökten çözümler var sürdügün zaman bir daha çıkmıyor acaba bende karın bölgemi bununda temizlesem bir sakıncası olurmu dökülmesi rahatsız etmese zaten şikayetim yok babam der erkek adam kıllı olur diye ama bende kararsız kaldım size bir danışıyım dedim
Cevap: Vücudumdaki kıllar çok dökülüyor aldırmamda sakınca varmı?
kibrit
Prolaktin hormonuna baktır. Yarın ilk işin bu olsun inşAllah.
Cevap: Vücudumdaki kıllar çok dökülüyor aldırmamda sakınca varmı?
karadamlalar
Göğüs ve sırttaki kılları yolmanın hükmü nedir?
Hanefîlere göre; göğüs üzerindeki ve sırttaki kılları tıraş etmek edebe aykırıdır. (Fetevâyi Hindiye; Celal Yıldırım; İbn-i Âbidîn; el-Cezîrî)
Mâlikîlere göre; göğüste, ellerde ve kaba etlerdeki tüyleri yolmak mubahtır. (el-Cezîrî)
Etek , Kasık arası ve Dübür Kıllarının Alınması
Etek ve kasık arası tüylerinin temizliği, göbek altından başlayıp avret mahhalindeki kılların alınmasıyla gerçekleşir. Bu temizlikte dübürün, yani dışkı yerinin etrafındaki kılların da alınıp alınmayacağı şartlar dahilinde caizdir.
İslamî kaynaklarda, etek tıraşı için daha çok "ânet" kelimesi kullanılmıştır. (Gazalî, İhya, I/146, ) ki, bu tâbirde, "dübür" dâhil değildir.
Nitekim İmam Nevevî, bu konuda şu bilgiyi vermektedir:
"Tıraş edilmesi sünnet olan etek bölgesi: Her iki cins için, bilinen avret yerlerinin çevresi ve üst kısmıdır. İbn Sureyc’e nisbet edilen "Kiştabu’l-Vedâi" adlı eserde -ki bu kitabın İbn Sureyc’e ait olduğunu zannetmiyorum- dübürün çevresindeki kılların tıraş edilmesinin de sünnet olduğuna dair bir bilgi gördüm. Bu doğru değildir. İtimada şayan hiçbir kaynakta böyle bir şeye rastlamadım. Şayet kirlenmeye sebep olduğu düşünülerek tıraş edilirse, bunda da bir sakınca yoktur." (Nevevî, el-Mecmu, I/289)
Yine İslamî Kaynaklara göre, bu temizleme işi, kişilerin kolayına geldiği şekilde; kılları yolarak, "Kils taşı / kılları söken bir ilaç"la veya tıraş ederek yapılabilir. Demek ki, "dübürü"ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur.
Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir. Şayet başındaki saçını da tıraş etmeyi adet edinmişse, onu da haftada bir tıraş etmesi sünnettir. Bunları kırk günden fazla yerine getirmemek -bütün mezheblere göre- mekruhtur. (Cezerî, el-Fıkhu ala’l-Mezahibi’l-arbaa, 2/44-46; Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/311).
Hanefilere göre bu tahrimen mekruhtur. (Cezerî, el-Fıkhu ala’l-Mezahibi’l-arbaa, 2/45)
Saçın bir kısmını kökten tıraş etmek, bir kısmını bırakmak mekruhtur. Bu, Efendimizin (s.a.v.) uygulamasına aykırıdır.(Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/311)
sakal dışında kesilen-alınan kıl haram değildir kardeşim
Cevap: Vücudumdaki kıllar çok dökülüyor aldırmamda sakınca varmı?
sevgiii
nasıl şimdi gögüs ve sırttaki tüyleri almak harmmı değilmi.
karadamlalar
değildir kardeşim,edebe aykırı demek ayrı şey haram demek ayrı şey.
vücudumdaki kıllar dökülüyor