Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Namaz sırasında yutkunma

Namaz sırasında yutkunma

avamdan
Namaz kılarken yutkunma, nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Bu sebeple de bir miktar duraksıyorum. Bu duraksama sehiv secdesi gerektirir mi?


Cevap: namaz sırasında yutkunma

Hoca
Namaz kılarken yutkunma, sehiv secdesini gerektirmez.


Yorum: Namaz sırasında yutkunma

Kayıtsız Üye
Namazda sağa selam verme esnasında selamın ortasında istem dışı yutkunmak ondan sonra selamın gerisini söylemek namazı bozarmı yani
Esselamu aley dediğimi esnasinda yutkundum ondan sonra gerisini tamamladım
Namazım sahihmidir

Okudunuz mu?  Oyunlarda hile kullanmak .

Yorum: Namaz sırasında yutkunma

arifselim
Namazda yutkunmak zaten namaza zarar vermez ve sehiv secdesini bile gerektirmez. Bu ister bir kelimenin ortasında olsun sonunda olsun farketmez. Namazı bozan durumlar bellidir ve bu konuları bir İslam ilmihalinden iyice okumak ve öğrenmek gerekir.

Okudunuz mu?  Whatsapp kullanmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Soracağım şeyler aslında birbiriyle bağlantılı. Namazda genellikle nefes nefese kalma sıkıntısı yaşıyorum. Bundan dolayı bazen nefesimin yetmediği ve kıraati düzgün bir şekilde yapmak istediğim için, kıraatte genellikle surelerin sonunda sesim titriyor. Ve son kelimeleri baya titreyen bir sesle okuyorum, yine aynı şekilde nefessiz kalmamak için namaz esnasında sesli bir şekilde nefes alıyorum, ve ara sıra yutkunma ihtiyacı geliyor. Bundan dolayı bazen sure veya tesbihlerin ortasında yutkunuyorum ve kısa süreli sessizlik oluyor , bütün bunların namazıma bir zararı olur mu?

Okudunuz mu?  Hz Hatice (r.a) okuma yazma biliyor muydu?

Ensar
Yaptıklarınız her kişide olduğu gibi sizde de olması gayet doğal bir durumdur. Söylemiş olduğunuz bu belirtilerden dolayı namazınıza bir zarar gelmemektedir. İçiniz rahat olsun Allah namazlarınızı kabul etsin.


namazda yutkunma, Yutkunmak sehiv secdesi gerektirir mi

Bu kategoride yer alan Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz sırasında yutkunma