Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

İsrafil a.s sura üflemesi nasıl olacaktır?

İsrafil a.s sura üflemesi nasıl olacaktır?

taskin_21
selamun aleyküm arkadaşlar.İsrafil (a.s) kıyamet gününde Allahın emriyle sura üflemesiyle dünya alemi evren ve hiç bir gezegen kalamayacaktır herşey tuzla buz olup kaybolacaktı.2. sura üflediğinde bu sefer bütün insanlar mahşerde toplanacak ve hesap günü başlacaktır.bütün insanlar dirilip kıyameti izleyecektir.


Cevap: israfil a.s sura üflemesi nasıl olacaktır?

Galus
Sur ve Sura Üfürüş

Kelime olarak sur, "seslenmek, boru, üflenince ses çıkaran boynuz" anlamlarına gelir. Terim olarak "kıyametin kopuşunu belirtmek ve kıyamet koptuktan sonra bütün insanların mahşer yerinde toplanmak üzere dirilmelerini sağlamak için İsrafil (a.s.) tarafından üfürülecek olan boru"ya sur denilir. Hz. Peygamber bir hadislerinde surun, kendisine üflenen bir boru ve boynuz olduğunu haber vermişlerdir (Tirmizî, "Kıyamet", 8). Fakat bu borunun mahiyeti insanlar tarafından bilinemez. Sur da bütün ahiret hallerinde olduğu gibi dünyadaki borulara benzetilemez.

Kur’an ayetlerinden anlaşıldığına göre, İsrafil (a.s.) sura iki defa üfürecektir. İlkinde Allah’ın diledikleri hariç, göklerde ve yerde olan her şey dehşetinden sarsılacak (nefha-i feza’=korku üfürüşü) ve her şey yıkılıp ölecek ve kıyamet kopacak (nefha-i saik=ölüm üfürüşü), ikincisinde de insanlar dirilecek ve mahşer yerinde toplanmak üzere Rablerine koşacaklardır (nefha-i kıyam=kalkış üfürüşü) (en-Neml 27/87; Yasîn 36/51; ez-Zümer 39/68; el-Hakka69/13-16).

İsrafil’in sura iki defa üfürmesi arasında geçecek zaman ise kesin olarak bilinmemektedir.


Cevap: israfil a.s sura üflemesi nasıl olacaktır?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Okudunuz mu?  İslami İlahi Gruplar listesi

Kardeşim, örneğin zaman zaman işitdiğimiz gök gürültüsü sur’a üfürülecek zamanın yaklaştığının bir işaretidir. Allahu alem, nitekim Cenabı Hak Kuranı Kerim’de sur’a üfürme hakkında şöyle buyurur.

Onlar, yalnızca tek bir çığlıktan başkasını gözetmezler, onlar birbirleriyle çekişip-dururken o kendilerini yakalayıverir. (Yasin Suresi, 49)

Okudunuz mu?  Hikmet ile ilgili hadisler

O, yalnızca bir tek çığlıktan başkası değildir; artık onların hepsi toplanmış olarak Huzurumuz’a getirilmişlerdir. (Yasin Suresi, 53)

Yukarıdaki ayetten anlaşıldığina göre kıyamet dünyadaki şerli insanların başına kopacaktır…onlar birbirleriyle çekişip-dururken o kendilerini yakalayıverir. (Yasin Suresi, 49)


Cevap: israfil a.s sura üflemesi nasıl olacaktır?

ebediyyetyolcusu
Sur’a üfürüldü; böylece Allah’ın diledikleri dışında, göklerde ve yerde olanlar çarpılıp-yıkılıverdi. Sonra bir daha ona üfürüldü, artık onlar ayağa kalkmış durumda gözetliyorlar. (Zümer Suresi, 68)

Okudunuz mu?  Her doğan çocuk islam fıtratı üzerine mi doğar

ebediyyetyolcusu
Gök gürültüsü hakkında kıyamet işaretlerinden olduğu husunda tahmin ettim, tabiii ki en doğrusunu Allah bilir.

Gök gürültüsü hakkında bir Hadis

Yahudiler, gök gürültüsünün ne olduğunu Hz. Peygamber (sav)’den sordular: "Bulutlara müvekkel olan melektir. Beraberinde ateşten kamçılar var. Bununla bulutları Allah’ın dilediği yere sevkeder" diye cevap verdi. Onlar tekrar sordular: "Ya şu işitilen ses, o nedir?" "Bu, bulutların istenen yere gitmeleri için onlara yapılan bir sevkdir" dedi. Yahudiler: "Doğru söyledin. Şimdi de İsrail’in [Yakub (aleyhisselam)] kendisine haram kıldığı şey nedir onu söyle?" dediler. Resulullah (sav) "Hz. Yakub (ırku’n-nesa denen) uyluk mafsalından başlayıp dize, topuğa kadar inen bir ağrıdan muzdarib idi. Deve eti ve sütü dışında kendine uygun gelen (ne yiyecek, ne içecek) münasip bir şey yoktu. Bu sebeple o da bunları haram etti" dedi. Yahudiler: "Doğru söyledin" dediler.
Ravi: İbnu Abbas
Kaynak: Tirmizi, Tefsir Ra’d, (3116)

Okudunuz mu?  İslamiyette biriyle sevgili olmak günahmıdır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum israfil sura 2 mi yoksa uc defami uflicekdir?


imam
< israfil sura 2 mi yoksa uc defami uflicekdir? >
Bu konu ihtilaf sebebidir ama meşhur olan görüş iki defa olmasıdır.
1. üfürüş ile herkes ölür ve yerler darmadağın olur
2. üfürüşte dirilme olur.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre çalgı çalmak ve dinlemek haram mı

Kayıtsız Üye
Selamun aleykm meleklerden ölecekmi ölecese israfildemi ölecek


mum
< meleklerden ölecekmi ölecese israfildemi ölecek >
Tüm melekler ölecek, en son Azrail denen ölüm meleği de kendi ruhunu alacak


Kayıtsız Üye
Kıyamet kopacağı zaman İsrafil (a.s.) sura kaç defa üfleyecektir ? Bilgi verir misiniz.

Okudunuz mu?  Ayrıldığım eşime zekat verebilirmiyim çocuklara eşim bakmakta

Kayıtsız Üye
Evet kardeşim iki kere üfürecek


israfilin sura üflemesi, sura üflenmesi, israfil sura üfleyince ne olacak

Bu kategoride yer alan Sedef hastalığımın geçmesi için ve çocuğumun uslanması için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsrafil a.s sura üflemesi nasıl olacaktır?