Anasayfa
3 Eylül 2022, 18:17
sizden06
Abone

Ben istemeden şirkemi girdim?

Ben istemeden şirkemi girdim?

noıdnoname
Ben sürekli vesveseli biriyim sanki içimde biri var beni dinden çıkarmadan durmayacak gibi şeyler söylüyor sürekli geliyor geçen gün düşüncemde "Allah vardır ve birdir diye düşündüm sonra Kuranda Allahın birliğini ispatlayacak ayetler vardır dedim sonra aklıma sanki haşa 2. Allah gibi şeyler geldi iki tane haşa insana benzeyen bişeyler tasavvur etti aklımda sonra ya Allah iki taneyse " sonra kafa salladım bir iki saniye sonra hemen aklım başıma geldi olamaz dedim böyle bir şey tövbe ettim biliyorum Allah birdir haşa iki tane olsaydı öteki kendini gösterirdi kendini tanıtmayan nasıl ilah olur diye düşünüyorum bu vesvese değil sanki başka bir şey anlamadım kafamdan atamıyorum ben küfremi düştüm?

ben bu düşünceleri kalbimin daha iyi anlaması için getirdim

Okudunuz mu?  Kendi adadığım adak etinden, ablama veya kardeşime verebilir miyim, caiz midir?

neden kimse cevap vermiyor? ben bu düşünceleri tefekkür ederken getirdim ya öyleyse ya böyleyse diye sonra Kurana bakacaktım yani içimden biliyordum zaten Allahın var ve bir olduğunu


Cevap: Ben istemeden şirkemi girdim?

@mir
kardeş bunlar vesvesedir
aklınıza gelip de dilinizle söylemek yerine
korkuyor ve Allah’a sığınıyorsanız sorun yok

Müslim’in İbnu Mes’ud (radıyAllahu anh)’dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi."


Cevap: Ben istemeden şirkemi girdim?

noıdnoname
Ben bunları dilimle söylemekten korkarım sadece önce "Allahın varlığının birliğinin delilleri kuranda vardır biliyorum dedim sonra şeytan vesvese verdi ya Allah tek değilse" diye düşünce geldi bende önce evet ya tek değilse diye kafamı salladım sonra bundan Allah’a sığındım hemen çünkü küfrü girmek istemiyorum ben sadece vesveseyi susturmak istiyorum o yüzden tarafsızca sorular soruyorum sonra kurana sünnete risale nura bakıyorum ki şeytana karşı daha güçlü olayım diye

Okudunuz mu?  İman ile amel arasında fark

Cevap: Ben istemeden şirkemi girdim?

@mir
bu tip şeyleri çok düşünürseniz olur
yani "ya yine aklımdan o düşünceler geçerse" felan diye
sürekli tetikte olursanız aklınızdan sürekli o düşünceler geçer
rahatlayın
o düşünceler azalır
gelirse de pek takmayın
tamamen yok olur


noıdnoname
peki bu beni şirke sokmaz değilmi ben çok korktum uyku uyuyamıyorum ya şirke girmişsem bundan sonra ne yaparım ben zaten yanarım ozaman bir anlık gaflet veya Allah’a sığınsaydım düşüncenin olabileceğini onaylayacağıma keşke

Okudunuz mu?  Meniyi Nasıl Anlayacağım?

@mir
işte bu korku iman belirtisi olup
bu düşüncelerin aklınıza bu kadar sık gelmesinin sebebi de budur
kendinize bir hobi bulun zamanla kaybolduğunu göreceksiniz İnşaAllah


noıdnoname
Allah razı olsun sizden


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim bu tür düşünceler Şeytanın vesvesesesidir ki onunla kalbe şüpheyi atmak ister.
Şöyle ki sen "Kuranda Allahın birliğini ispatlayacak ayetler vardır dedim"

Sen böyle dedikten sonra Şeytan sana vesvese vererek aklına şunları getirdi
sanki haşa 2 Allah gibi şeyler geldi iki tane haşa insana benzeyen bişeyler tasavvur etti.

Bil ki bu tür düşünce seni ne dinden çıkarır ne de kâfir yapar, çünkü bu düşünce sana ait değil Şeytanın fısıltısı ve vesvesesesidir !

Okudunuz mu?  Takıntı ve Beddua

O vesveseye cevap şudur

De ki: "Eğer söyledikleri gibi O’nunla beraber ilahlar olsaydı, onlar arşın sahibine mutlaka bir yol ararlardı." (İsra Suresi, 42)

O, Allah’tır, Kendisi’nden başka İlah yoktur. İlkte de, sonda da hamd O’nundur. Hüküm O’nundur ve O’na döndürüleceksiniz. (Kasas Suresi, 70)

Bu tür vesveselere karşı Ayetül Kürsiyi okursan anlarsan böylece Allah’a sığınırsan kendini koruyabilirsin.

Önemli olan iblis Şeytan vesvese verdiğinde "Eyvah ben şirke mi girdim, kâfir mi oldum" diye düşünmemek ki vesveseler seni ne dinden çıkarır ne de kâfir yapar ancak sürekli böyle düşüncelere kapılmak tehlikelidir kalbte şüphe uyandırabilir.


b@tu
Guzel Kardeşim Şu an Aynı durumları yaşıyoruz bende KORKUYORUM Şu an ALLAH VARMI YOKMU TEVBE TEVBE AMA ALLAHA İNANMASAM TEVBE ETMEZDİM ONDAN KORKMAZDIMMM …….

Okudunuz mu?  Tuvaletin kıbleye doğru olması

BİZ DUA EDELİM ALLAHH BİZE AŞKINI , SEVGİSİNİ TAM DERECESİYLE YAŞATSIN YAŞIMIZ KÜÇÜK DAHA İLERDE ANLARIZ UMARIM …


noıdnoname
ebediyet yolcusu kardeşim Allah razı olsun ben biliyorum ama kafa sallamasaydım keşke "Allahın varlığının birliğinin delilleri kuranda vardır biliyorum dedim sonra şeytan vesvese verdi ya Allah tek değilse" diye düşünce geldi bende önce evet ya tek değilse diye kafamı salladım sonra korktum Allah’a sığındım olay bu bu beni dinden çıkarır mı?


ebediyyetyolcusu
Hayır Kardeş rahat ol, bu tür düşünceler seni dinden çıkarmaz şu ayeti aklına getir.

İblis Şeytan Aleyhillane itiraf ediyor.

İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va’di va’detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim. Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. Ben sizi kurtaracak değilim, siz de beni kurtaracak değilsiniz. Doğrusu daha önce beni ortak koşmanızı da tanımamıştım. Gerçek şu ki, zalimlere acı bir azap vardır." (İbrahim Suresi, 22)

Okudunuz mu?  Cenabet kişi ve zemzem

noıdnoname
Allah razı olsun kardeşim benim çektiğimi bir Allah bilir bide ben sürekli durmaksızın vesvese geliyor tavşan hikayesi gibi ben hep hayatım boyunca kafir olmaktan Allah’a şirk koşmaktan kafir olarak ölmekten çok korkuyorum onun için ya düşünceyi onaylarsam ya onu yaparsam ya bunu yaparsam demekten oldu hep bunlar bir anlık gaflet ve anında şeytanın beni boş bulması " ya öyleyse diye" kafa salladım ama hemen arkasından çok pşman oldum düşüncemin yanlış olduğunu anladım ya kafir olduysam diye korktum sence ben ne yapmalıyım namazda bile aklıma secdede aklıma bazı insanlqr geliyor se3cdeye kafamı koyamıyorum bazen başkasına secde edecekmişim gibi geliyor sence ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Altın Zekatı ve Borçlar

ebediyyetyolcusu
Kardeşim gerçekten namazda o tür vesveseler zaman zaman bana da oluyor hemen namazda "Ben alemlerin Rabbine secde" ediyorum ona teslim oldum diye aklımdan geçiriyorum.

İblis kime secde ediyorsun diye vesvese verdiğinde bu ayetle karşı durmak lazım.

Gözler O’nu idrak edemez; O ise bütün gözleri idrak eder. O, latif olandır, haberdar olandır. (En’am Suresi, 103)

Vesvese ve Kurtuluş Careleri adlı güzel bir yapım risaleyi nurun ışığında hazırlanmıştır izlemeni tavsiye ederim.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=eoUVqM65IdE

Unutma iblisin vesveseleri seni dinden çıkarmaz daima Allah’ a sığın o işitendir bilendir.

Okudunuz mu?  Çalıştığım yerde vücuduma yağ yapışıyor gusul alabilirmiyim

noıdnoname
Ben hergün şirk küfür vesveseleriyle uğraşıyorum geçen gün hristiyanlar aklıma geldi nasıl haşa Allahı üçlüyorlar diye düşündüm sonra bu aklımda kaldı sonra aklımda bu çok kötü bişey olduğu için takılı kaldı kötü düşünceyi düşünmemeliyim yapmamalıyım derken aklımda kaldı işte sabah uyanırken aklıma haşa "Mehmet Allah " diye düşünceler geldi sabah olduğu için uıyku sersemine kafa salladım ama onay vererek değil kötü bişey olduğu nu düşünerek nasıl anlatsam kalbimi sıkarak yani istemeden kafa salladım istemiyordum çünkü daha sonra ben ne yaptım diye telaşa kapıldım bidaha aklıma haşa " mehet Allah" diye getirip kafa salladım ama onay verir gibi değil kalbdimi aklımı tutasrak bunun kötü bir şey olduğun u bilerek kafa salladım Allah’a şirk için değil yani ben bunu defalarca yaptım çünkü emin olmak istiyordum şirke girersem yaşayamam çünkü ben bu günahla lütfen yardım edin yok mu çaresi ben ne istemessem kafamda takılı kalıyor gitmiyor düşünce?

Okudunuz mu?  Evvabin namazının delili var mı?

sametcftc1
Tevbe et kardeş. Allah tevbe edenlere yardım eder ve affeder.


noıdnoname
tevbe ediyorum ama şimdi şirke mi girdim ben ne yapmalıyım ?


yandı_yurek
Şirkinde tövbesi vardır.. Ama bu şu demek olmuyor şirke girip nasılsa tövbe ederim vs vs olmuyor bende senle şuan aynı durumdayım ama tövbe dua namaz oruç elimizden başka hiç bir şey gelmez. .


noıdnoname
Peki ben istemeden yani kafa sallamamaya odaklandığım için bunlar başıma geldi onmaylama onaylama diye diye şimdi ruh hastaswı gibi oldum benim suoruma cevap verecek kimse yokmu ben şirke girmek istemiyorum en korktuğum şeydir bu

Okudunuz mu?  Din ile ilgili fıkralar caiz midir?

yandı_yurek
kardeşim bende aynı durumdayım .


noıdnoname
burada benim sorumu cevaplayacak kimse yok mu?


@mir
kardeş kafanızı meşgul edecek daha öenmli konular bulmalısınız
bol meal ve hadis okuyun
göreceksiniz bu tip vesveseleriniz kalmayacak


sametcftc1
< kardeş kafanızı meşgul edecek daha öenmli konular bulmalısınız
bol meal ve hadis okuyun
göreceksiniz bu tip vesveseleriniz kalmayacak >

Katılıyorum arkadaşa gerçekten.


SilentViper94
Kalbinizin ne dediği en önemlidir. 🙂

Bu kategoride yer alan Allah'a şirk koşan küfre giren ve alay eden başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben istemeden şirkemi girdim?