Knight online oynamak haramdır

Knight online oynamak haramdır

rakif
KAYNAK :(kişinin kendisine zarar vermesi haramdır) hadisi şerif

(Allahtan alıkoya her şey haramdır ) hadisi şerif

(yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz) Ayeti kerime

DELİL 1: mitolojiyi konu edinen knightonline (şovelye) oyunu oynayan iki cocuk oyundaki kahramanlardan etkilenerek birbirini yaraladı cocuklardan biri aşırı kan kaybından hayatını kaybetti Yer İstanbul

DELİL 2 oyunda premium (paralı üye olma) almak isteyen genc evin ihtiyacı olan bir parayı çaldı yer sakarya

DELİL 3 oyun başında 24 saat hiç aralıksız geçiren genc hayatını kaybetti yer :bochum

HÜKÜM :knightonline (şovelye) oynamak haramdır

bu yazı benim uydurmamdır benim merak ettiğim bir kişi kendisi yukarıdaki gibi hüküm verebilirmi yardımcuı olursanız sevinirim


Cevap: knight online oynamak haramdır

karadamlalar
bu konuda paylaştığınız ayet-hadisler doğru da olsa direk olarak bu oyuna haram-helal diyemezsiniz.israftan kaçınarak bu oyunu oynayan biri varsa,eğer ibadetini de düzgünce yapıyorsa ve bunun kişiye bir zararı yoksa bir sıkıntı olmaz.


Cevap: knight online oynamak haramdır

islamyolu
< bu konuda paylaştığınız ayet-hadisler doğru da olsa direk olarak bu oyuna haram-helal diyemezsiniz.israftan kaçınarak bu oyunu oynayan biri varsa,eğer ibadetini de düzgünce yapıyorsa ve bunun kişiye bir zararı yoksa bir sıkıntı olmaz. >
Kardeşim Tavla oynamak , satranç oynamak Haram dır. Sebebi ise Allahın zikrinden uzaklaştırmasıdır. boşa zaman harcamadır.
Bu bilgisayar oyunları Tavladan , satranç tan daha beter zaman öldürüyor.

Tavlanın , satrancın haram olduguna dahil çok sağlam deliller vardır. şimdi knight veya counter gibi oyunlara caiz değildir rahatca diyebilirim. Ama haram helal konusunun hükmünü ben koyamam.


Cevap: knight online oynamak haramdır

karadamlalar
tavlanın haramlığı hadis ile sabittir,satranç ise kıyasla haram denmiştir.kıyası reddetmiyorum tabi ben,ancak şafi uleması satranç oynamak harama ve farzın terkine sebep olmazsa mübah olabilir demiştir.en nihayetinde satranç da,ko(knight online) da malayani dir.fakat herkesin yapabileceği gibi dinin haram kılmadığı eğlence oyunlarını ben de oynuyorum arada.Allah’ı zikirden,ibadetten alıkoymamasına;kötülük işlememeye dikkat etmek lazım tabi.


islamyolu
< mutmain olmadım >
Kardeş knight Hakkında hadis yok ki biz seni tatmin edelim. bak işte diğer oyunlarla bir kıyas yap.

bu hadisi şeriflere bak anlarsın.

-Süleyman ibni Büreyde’nin, babasından (RadıyAllahu Anhuma) rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) Tavla oynayan kişi sanki elini domuz eti ve kanıyla boyamış gibidir. (Müslim, Şiir:1, No:2260, 4/1770, ibni Mace, Edep:43, No:3 763, 2/1238, Ahmed ibni Hanbel, Müsned, No: 23040, 9/16) buyurarak, domuzun etine tutmaktan bile insanları nefret ettirdiğine göre, ya o domuzun etini yemek ve ondan gıdalanmak hakkındaki tehditler nasıl olur?

– Musa ibni Abdirrahman (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Tavla oynayıp sonra kalkıp namaz kılanın hali, irin ve domuz kanı ile abdest alıp da kalkıp kılan gibidir (namazı kabul olmaz). (Ahmed ibni Hanbel, Müsned, No:23199, 9/50 , Ebu Yala, Müsned, No:1104, 2/355, Beyhakt, Sünen-i Kübra, No:20953, 10/364)

– Yahya ibni Ebi Kesir (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edildiğine göre, Bir kere Resulullah (Sallalahu Aleyhi ve Sellem) tavla oynayan bir cemaata rastladığında: Eğlenen kalpler, (boşuna) çalışan (yorulan) eller, boş konuşan diller. buyurmuştur. (Beyhaki Sünen-i Kübra, No:20963, 10/365)

-Ebu Hureyre (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Fal okları, satranç, tavla ve benzeri eğlence aletleriyle oynayanlara rastlarsanız onlara selam vermeyin, size selam verirlerse de selamlarını almayın, çünkü onlar toplanıp bu oyunların başına üşüştüklerinde, şeytan ordularıyla onlara gelir, taki onlar oyuna devam edip dağılırken bir leşin başına üşüşüp de ondan yiyen, karınları doyduktan sonsa dağılan köpekler gibi ayrılırlar. (Deylemi el Firdevs, No:1 045, 1/269, ibni Hacer-i Heytemi, Ez Zevacir, 2/401, 445)

-Vesile ibnil Eska’ (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: allah-u Teala Hazretlerinin bir levhası vardır ki, hergün ona üçyüzaltmış kere nazar (tecelli) ederek onunla kullarına rahmet eder, satranç oynayanların ise bu rahmetten nasibi yoktur. (Ali el Müttaki Kenzu’l-Ummal, No:40657, 15/218)

– Hazreti Enes (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki satranç oynayacaklardır, o oyunu ancak her cebbar (zorba) kişi oynar, zorbalarsa ateştedir. 0 oyunda büyüklere hikmet edilmez, küçüklere acınmaz, dünyadan sebep birbirini öldürürler, dilleri arap dili kalpleri ise acem kalbidir.
Maruf (aklın ve şeriatın kabul ettiği şeyi) tanımazlar, kötü gidişi de reddetmezler, onların arasında iyi insanlar küçümsenir, işte onlar Allah’ın yaratıklarının en şerlileridir. Kıyamet günü allah-ü Teala onlara nazar etmez (rahmetiyle bakmaz).
(Ali el Müttaki, Kenzü’l-Ummal, No:40652, 15/217, Deylemi, Müsned-i Firdevs, No:8676, 5/440)

-Habbe ibni Müslim (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) : Satranç oynayan mel’undur, o oyunu seyreden de hınzır eti yiyen gibidir buyurmuştur. (Ali el Müttaki, Kenzu’l Ummal, No:40636, 75/215, Deylemi, Müsned-i Firdevs, No:6397, 4/726, Münavi, Feyzü’l-Kadir, No:8209, 6/7)


rakif
ben oyunun haramından yada helalinden bahsetmiyorum bir konu hakkında hadis ve ayeti kerime dayandırılarak delil göstererek hüküm verebilirmiyim verdiğim hüküm doğrumudur diye danışmak istedim tatmin edici bir cevap alamadım neyse cevaplarınIZ için genede ALLLAH RAZI OLSUN


Kayıtsız Üye
Hüküm vermek Allah’a aittir..


#UguR
Oyun oyna fakat bunu gerçekte uygulama.


Molla_Efdal
Kardeşlerim, ayet-i kerimelerden ve hadis-i şeriflerden hüküm çıkarmak müçtehit alimlerimizin işidir. Çünkü biz bir ayet-i kerimeye yada hadis-i şerife direkt olarak okuduğumuzda yanlış hükümler çıkarabiliriz. Müteşabih ayet ve hadisler böyledir.

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();