Nikah duası dini nikah nasıl kıyılır?

Nikah duası dini nikah nasıl kıyılır?

Kayıtsız Üye
Nikah duası nasıl yapılır bana dini nikah nasıl kıyılır hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: nikah duası dini nikah nasıl kıyılır?

İnanc
Nikah duası dini nikah nasıl kıyılır?


Nikah Duası
"Allahummec’al haze’l-akde meymunen mubaraken vec’al beynehuma ulfeten ve mehabbeten ve karara; ve la tec’al beynehuma nefraten ve fitneten ve firra. Alliihumme ellif beynehuma kema ellefte beyne Ademe ve Havvae ve kema ellefte beyne Muhamınedin ve Hadi’cete’l- Kubra ve kema ellefte beyne Aliyyin ve Fahımete’z-Zehra.

AlHihumma’ti lehuma evladen salihan ve rızkan vasi’an ve ‘umran tavila.
Allahumme yessir emrahuma ve kessir ‘umrahuma verzukhuma rızkan ya hayra’r-razikln.Ve kerrim hulukahuma ve hassin halkahuma vahluf lehuma halefen ya ahsene’l-halikın.
Allahummesturna bisetrike’l-cemili bi’n-nikahi ani’s-sifahi ya settar. Ve la tekşif sırrahuma vağfir şerrahuma ya ğafuru ya ğaffar.

Allahumme kessir ummete Muhammedin bihurıneti nebiyyike Muhammedin sallAllahu aleyhi ve sellem.Rabbena heb lena min ezvacina ve zurriyyatina kurrate a’yunin vec’alna li’l-muttakine imama.
Rabbena atina fi’d-dunya hasaneten ve fi’l-ahirati haseneten ve kına ‘azabe’n-nar."

Allah’ım! Huzurunda nikahlarını kıydığımız şu iki genci ömürleri boyunca mesud ve bahtiyar eyle; ömürlerine bereket, vücutlarına sıhhat, rızıklarına genişlik ihsan eyle; ahlaklarını güzelleştir, kendilerine yararlı çocuklar lütfeyle. Kendilerini doğru yoldan, İslam’ın yolundan ayırma; kötü yollara sapmaktan koru; sırlarını faş eyleme; günahlarını bağışla ey bağışlaması bol Rabbimiz! Allah’ım! Muhammed aleyhi’sselam yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul buyur.Peygamberimize bizden salat ve selam ulaşıir. Rabbimiz! Bizi cehennem azabından koru.
Subhane rabbike rabbi’l-‘izzeti amma yasiffın, ve selaimun ale’l-murselln, ve’l – hamd u lillahi rabbi’l-alemıne’l-fatiha


Kaynak: Ansiklopedik Büyük Dua Kitabı, Rauf Pehlivan, 2003


Cevap: nikah duası dini nikah nasıl kıyılır?

Kayıtsız Üye
Benim sözümde nikah duası okunmuştur şimdi ben nikahlanmış oluyor muyum??


arifselim
Nikah duası nikah kıyıldıktan sonra mutlu bir yuva olması için okunur. Nikah duasının nikah kıyılması ile bir ilgisi yoktur.


Kayıtsız Üye
1 – Dini nikah .kari koca adaylari arasinda .kendi kendine yapılırmi.?caiz mi.?

2 – Aileden hiç kimse olmadan vekil arkadaşlar olur mu ve nikahı imam, belediye veya, babalar yapmasa bir arkadaşımız yapsa olur mu


arifselim
1- Dini nikahın şartları vardır. Kadın ve erkek kendi kendine nikah kıymaları caiz değildir geçersizdir.

2- Aileden habersiz gizlice nikah kıyılamaz. Dini nikahı ehil olan birisi kıyabilir.


Kayıtsız Üye
benim sorum şöyle.belirli bir yasın üstündeyiz evimizi kurduk bir süre bir nedenden dolayı resmi nikah yapamıyoruz.ama çevremizde herkes bizi evli biliyor.imam nikahı kıymak istiyoruz bildiğimiz ihtimal olan her yere basvurduk sorusturduk hala da gayretle araştırıyoruz ama imam nikahı kıyacak kimse bulamadık.mahalle hocasına da gittik o da resmi nikah olmadan kıymam dedi.şimdi biz ne yapalım nasıl bir çözüm önerirsiniz.nikah için hiç bir engelimiz yoktur dinen ailelerimiz cocuklarımız herkes biliyor ve kabul ediyor bizim için tek engel bu nikahı kıyacak birini bulmak


arifselim
Bu durumunuz nikahı kıymak için engel değildir. Bir müftülüğe gidin ve yardım talep edin mutlaka size yardımcı olacaklardır. Bu durumda nikahsız kalmanız haramdır.


Kayıtsız Üye
Mesela diyelim köye kaçtılar ve şahit kimseleri yok nikahı erkek kıymak istiyor ve telefonla şahitler dinlese kabul olmaz mı?


arifselim
Nikah gizli olmaması gerekir. Kullandığınız telefon sisteminin ikna edici düzeyde ciddi ve güvenli olması ve şahitlerin sizi ve eşinizi olacak bayanı sorulduğunda tarif edecek kadar kavrayabilmeleri, tanımaları, durumunda caiz olabileceği söylenebilir.


Kayıtsız Üye
Nikah nasıl kıyılır?

Nikah şöyle kıyılır:
Nikah yapacak efendi, önce zevcenin adını, Mesela Fatıma bint-i Ahmed yazar.
Sonra zevcenin vekilini, Mesela Ali bin Zeyd yazar.
Sonra iki erkek şahidin adını yazar. Sonra zevcin adını, Mesela Ömer bin Hüseyin diye yazar.
Sonra, zevc yoksa zevcin vekilinin adını yazar.
Sonra, iki tarafa sorarak, uyuştukları mehr-i müecceli ve mehr-i muacceli yazar.
Sonra, istigfar okur. Euzü Besmele okur.
(Elhamdü lillahillezi zevvecel ervaha bil eşbah ve ehallennikaha ve harremessifah. Vessalatü vesselamü ala resulina Muhammedinillezi beyyene-l-harame ve-l-mubah ve ala Alihi ve Eshabi-hillezine hüm ehlüssalahi velfelah) der.

Euzü Besmele çekip, Nur suresinin otuzikinci âyetini okur. (SadakAllahülazim) deyip, kale Resulullah, (En-nikahü sünneti femen ragibe an sünneti feleyse minni) sadaka Resulullah. (Bismillahi ve ala sünnet-i resulillah).

Sonra zevcenin vekiline dönüp:
(Allahü teâlânın emri ve Peygamber efendimizin sünneti ile ve amelde mezhebimizin imamı, imam-ı a’zam Ebu Hanife hazretlerinin ictihadı ile ve hazır olan Müslümanların şehadetleri ile, vekili olduğun Fatıma bint-i Ahmedi, şu kadar altın mehr-i müeccel ve şu kadar altın muaccel ile, talibi olan Ömer bin Hüseyine tezvice, vekaletin hasebi ile, verdin mi?) der.

Sonra zevcin vekiline dönüp, yine (Bismillahi ve ala)dan başlayıp okur. Sen dahi, Fatıma bint-i Ahmedi, şu kadar altın mehr-i müeccel ve aralarında malum olan mehr-i muaccel ile, vekili olduğun Ömer bin Hüseyine, vekaletin hasebi ile, aldın mı?) der.
[Zevcin kendisi varsa, bunları kendisine sorar.]

Her ikisine üçer kere sorar ve cevap alır. Ben dahi akd-i nikah ettim der. Sonra, şu duayı okur:

(Allahümmecal hazel akte meymunen mubareken vecal beyne-hüma ülfeten ve mehabbeten ve karara ve la tecal beyne-hüma nefreten ve fitneten ve firara. Allahümme ellif beynehüma kema ellefte beyne Ademe ve Havva. Ve kema ellefte beyne Muhammedin ve Hadice-tel-kübra ve Aişe-te ümm-il müminine . Ve beyne Aliyyin ve Fatıma-tez-zehra. Allahümme ati le-hüma evladen salihan ve ömren tavilen ve rızkan vasian. Rabbena heb lena min ezvacina ve zürriyatina kurrete ayünin vecalna lil müttekine imama. Rabbena atina fiddünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve kına azabennar. Sübhane rabbike rabbilızzeti amma yesıfun ve selamün alel mürselin velhamdülillahi rabbilalemin el fatiha).


Kayıtsız Üye
Nikahla ilgili sorular

Sual: Nikah yapacak birisi, hem kızın hem de erkeğin vekili olabilir mi?
CEVAP
Evet olabilir. Nikahta bir kimse iki tarafın da vekili olabilir. Birine veli, ötekine vekil yahut bir taraftan asil, öte taraftan vekil olabilir. Mesela kız babasına beni evlendir dese, bir oğlan da kızın babasına vekalet verse, babası kızı ile bu oğlanı evlendirebilir. Bir oğlan, kızın vekaletini alarak iki şahit yanında evlenebilir.

Sual: Kızla erkek varken, ikisinin babası şahit olsa nikah sahih olur mu?
CEVAP
Evet.

Sual: Nikahta kız ve erkeğe üçer defa mı sorulur?
CEVAP
Evet, her ikisine ayrı ayrı üç kere sorulur.

Sual: Farklı mezheptekilerin nikahı, iki mezhebe uygun mu kıyılır?
CEVAP
Bir mezhebe uygun olması kâfidir.

Sual: Karı-koca nikah için aynı kişiye vekalet verebilir mi?
CEVAP
Evet.

Sual: Evlenecek çocuk, babasının yanında çekindiği için, babası vekaleten konuşuyor. Asıl var iken, vekilin nikah kıyması caiz mi?
CEVAP
Baba kıyabilir.

Sual: Nikahta şahidin biri yoksa, birine telefonla söylense caiz mi?
CEVAP
Şahitlerin bir arada bulunması lazımdır.

Sual: Nikahta vekalet verilirken şartlar nelerdir?
CEVAP
Hiç bir şartı yok. (Beni falanca ile evlendirmek üzere seni vekil ettim) demek yeterlidir. Vekil edilen kişinin illâ kızın mahremi olması gerekmez.

Sual: Şahitler gelinin ve damadın şahidi diye ayrılmalı mıdır?
CEVAP
Öyle bir şey yok. Sadece şahitlerin gelini ve damadı tanımış olmaları yeterlidir.

Sual: İki bayram arası nikah olmaz deniyor bu doğru mu?
CEVAP
İki bayram arası nikah olur. Bir bayram günü Cumaya rastlamıştı. Bayram namazından çıkıp Cumaya gelene kadar pek çok zaman olmadığı için, iki bayram (Yani bayram ve Cuma) arasında nikahla uğraşmayın denilmişti. Yoksa Âişe validemizin nikahı da iki bayram arasında kıyıldı. Düşünülürse iki bayram arası olmayan gün yoktur. Ramazan bayramı ile Kurban bayramı arası veya Kurban bayramı ile ramazan bayramı arası. Yani bir senenin bir kısmı Ramazan bayramı ile Kurban bayramı arasıdır, bir kısmı da Kurban bayramı ile Ramazan bayramı arasıdır.

Sual: Bir kız dinimizde anne ve babasından izinsiz evlenebilir mi?
CEVAP
Evet. Hanefi mezhebinde ana babanın rızası şart değil. Diğer mezheplerde şarttır.

Sual: Dinimizde evlenmemek yani aynı evde birlikte yaşamamak şartı ile, henüz büluğa ermemiş bir kızı sadece uygun birine nikah etmek caiz mi?
CEVAP
Hanefi mezhebinde, babası nikahı yapabilir ama, kız baliğa olunca, istemezse bu kimseyi reddedebilir. (S. Ebediyye)

Sual: Gayri sahih nikahlı, tecdid-i nikah yapsa, nikahlanmış olur mu?
CEVAP
Evet. Sahih nikahın sakatlanması ihtimaline karşı da, iki şahit yanında tecdid-i nikah lazım.

Sual: Resmi nikahtan sonra dini nikah da yapıyoruz. Bir kız ile erkek evlenirken, imam olmasa, sadece kızın babası ile oğlanın babası olsa, Hanefi mezhebine göre başka şahit olmadan nikahlarını kendileri kıyabilir mi?
CEVAP
Evet kıyabilirler. İmam şart değildir. Oğlanın veya kızın babası nikahı kıyar. Hem de şahit olmaları sahih olur.

Sual: Dini nikahım kıyılırken hayzlı idim. Hayzlı iken nikah kıyılırsa sahih olmaz diyorlar. Doğru mu?
CEVAP
Cünüplüğün nikahla alakası yoktur. Nikah sahihtir.

Sual: Şafii’ye göre nikah nasıl yapılır?
CEVAP
Şafii’de nikahın doğru olması için, birinci şart, baliga olan kıza da velinin izin vermesi lazımdır. Veli, erkek akrabadır. Baba yoksa, babanın babası ve onun babasıdır. Bunlardan sonra, erkek kardeştir. Bundan sonra, erkek kardeş oğlu, sonra onun oğludur. Sonra amca, sonra amca oğlu ve onun oğludur. Bunlar yoksa, kadı [yani Kur’an-ı kerime göre yaşayan adil bir hakim] veli olur. Bu velilerden birisini bulamazsa, orada salih bir arkadaşı veli tayin eder. Şafii’de, şahitlerin erkek olması ve fıskları belli olmaması şarttır. Bunları yapamazsa, Hanefi mezhebini taklit ederek nikah yaparlar.

Sual: Şafii, nikahta salih şahit bulamazsa, Hanefi’yi taklit eder mi?
CEVAP
Salih insan bulunmazsa, Hanefi taklit edilir.

Sual: Şafii’de, nikah için iki şahit yanında mı kadın vekalet verir?
CEVAP
Evet. Nikah için iki şahit yanında vekalet almak lazım.

Sual: Kocası ile Şafii’ye göre nikahlanması gereken hanım, velilerden izin alma imkanı yoksa, Hanefi’yi taklit etse, caiz mi?
CEVAP
Evet.

Sual: Şafii’ye göre nikahlanmam lazım. Hanımın velileri fasıktır. Hanım salih birini veli tayin edebilir mi?
CEVAP
Evet.

Sual: Şafii’de, fasıkın tevbe edip nikah şahitliği yapması caiz mi?
CEVAP
Salih şahit bulunmazsa, bildirilen hile-i şeriyye caiz olur. Fakat tevbenin şartlarına uymak gerekir.

Sual: Şafii’de, hiç veli yoksa, nikahta, birini veli tayin etmek caiz mi?
CEVAP
Evet.

Sual: Almanya’da yaşıyorum. Türkiye’deki bir kızla nikahlanacağım. Kız, vekaletini telefonla bir arkadaşıma verse, burada nikah kıymamız sahih olur mu?
CEVAP
Şahitler kızı tanımıyorsa nikah sahih olmaz. Tam İlmihal’de diyor ki:
Vekil yapmakta ve nikahta, şahitlerin kadını tanımaları lazımdır. Yanında iseler, yüzünü görmeleri iyi olur. Başka odadan sesini duyarlarsa, kadın odada yalnız ise, caiz olur. Nikah kıyılırken, veli veya vekil şahitlerin bildiği kadının yalnız ismini söyler. Şahitlerin tanımadıkları kadının, babasının ve dedesinin adını da söylemesi lazımdır. Tanımak, kimin kızı ve hangi kızı olduğunu bilmek demektir. Şahsını, şeklini bilmek değildir.

Sual: İslam nikahı, her gün kıyılabilir mi? Yoksa, mübarek günleri mi beklemek gerekir?
CEVAP
Her gün, her gece kıyılabilir. Cuma gecesi veya Cuma günü olursa, daha iyi olur.

Sual: Nikahı kim kıyarsa, onun adını mı vermek gerekir? Mesela imam kıyarsa imam nikahı, belediyede olursa belediye nikahı mı denir?
CEVAP
Hayır. Hıristiyanların nikahlarını, kilisede papazlar kıydığı halde, papaz nikahı denmiyor. Nikah kıymasını bilen her Müslüman, her yerde, nikah kıyabilir. Nikahın, Camide olması şart değildir. İmamın kıyması da, şart değildir. Doktor kıyarsa, doktor nikahı, mühendis kıyarsa, mühendis nikahı denmeyeceği gibi, imam kıyınca da, imam nikahı denmez. Normal adı, nikahtır. Resmi nikah muamelesi ile karışmaması için, dini nikah deniyor. Yoksa nikah, namaz gibi dinin bir emridir. Dini namaz veya imam namazı diye bir namaz olmadığı gibi, imam nikahı da olmaz. Sadece, belediyede yapılan nikah işlemleri ile karışmaması için, dini nikah veya İslam nikahı demeli, imam nikahı dememelidir.


Kayıtsız Üye
Bayan arkadaşim var gayri muslimdi musluman oldu ailesi biliyor benimle yasadigini benimde az çok nikah islemleri bildigim için kiyabilirmiyim .


emre
Onu nikahlayabilirsin. Nikahı sen değil bir imama giderek nikahı gerçekleştirebilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben resmi ve dini olarak nikahliyim ancak ikinci hanımını alacağım fakat nikahımızı kime kiydiracagiz bilmiyorum ben kendim şahitler dahil olmak üzere kendi nikahımı kiyabilirmiyim


arifselim
Bu kıymak istediğin nikahın gizli olmama şartı vardır. Eğer gizli kıyılacaksa bu geçersiz olur. Yok gizli değilse zaten kıyacak imamı bulmak zor bir şey değildir.


Şem’a
Nikah Duası arapça türke yazılışı

nikah duası
ًا َللّهُمَّ اجْعَلْ هأذَالْعَقْدَ وَ النِّكاَحَ مَيْمُوناًمُباَرَكاً وَجْعَلْ بَيْنَهُماَ اُلْفَةًً وَمُحَبَّةًوَ قَراَراَ
َوَلاَ تَجْعَلْ بَيْنَهُماَ فِتْنَةً وَفِراَراَ اَللَّهُمَّ الِّّفْ بَيْنَهُماَ كَماَ اَلَّفْتَ بَيْنَ آدَمَ وَ حَوّاَءَ عَلَيْهِماَ السَّلاَمُ
وَكَماَاَلَّفْتَ بَيْنَ مُحَمَّدٍ وَخَدِيجَةُ الْكُبْراَ وَكَماَاَلَّفْتَ بَيْنَ عَلِيٍّ وَفاَطِمَةََ الزَّهْراَءَ
اَللَّهُمَّ اَعْطِ لَهُماَ اَوْلاَداً صاَلِحاً وَرِزْقاًواَسِعاً وَعُمْراًطَوِيلاً
اَللَّهُمَّ رَبَّناَ هَبْ لَناَ مِنْ اَزْواَجِناَ وَذُرِّياَّتِناَقُرَّةَ اَعْيُنِ وَجْعَلْناَ لِلْمُتَّقِينَ اِماَماًَ

Nikâh duasının türkçe okunuşu:

(Allahümmec’al hâzel akde vennikahe meymûnen mubâreken vec’al beyne-hümâ ülfeten ve mehabbeten ve karârâ ve lâ tec’al beyne-hümâ nefreten ve fitneten ve firârâ. Allahümme ellif beynehümâ kemâ ellefte beyne Âdeme ve Havvâ. Ve kemâ ellefte beyne Muhammedin sallAllahü aleyhi ve sellem ve Hadîce-tel-kübrâ ve Âişe-te ümm-il mü’minîne radıyAllahü anhümâ. Ve beyne Alîyyin radıyAllahü anh ve Fâtıma-tez-zehrâ radıyAllahü anhâ. Allahümmea’ti le-hümâ evlâden sâlihan ve ömren tavîlen ve rızkan vâsi’an. Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zürriyyâtinâ kurrete a’yünin vec’alnâ lilmüttekîne imâmâ. Rabbenâ âtinâ fiddünyâ haseneten ve fil âhıreti haseneten ve kına azabennâr. Sübhâne rabbike rabbil’ızzeti ammâ yesıfûn ve selâmün alel mürselîn velhamdülillahi rabbil’âlemin
Nikah duasının anlamı:
(Allah’ım! Bu evliliği mübarek eyle! Aralarında ülfet, geçim, sevgi ve evliliklerinde sebat nasip eyle, bunları nefret, geçimsizlik ve ayrılıktan koru! Allah’ım! Âdem aleyhisselam ile Havva validemiz, Muhammed aleyhisselam ile Hatice-i kübra ve müminlerin annesi Âişe validemiz; Hazret-i Ali ile Hazret-i Fatıma-tüz-Zehra validemiz arasındaki var olan ülfeti bunlara da nasip eyle! Kendilerine, salih çocuklar, uzun ömürler ve bol rızık ihsan eyle! Âmin. Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara rehber eyle! Ey Rabbimiz, bize dünyada ve ahirette iyilik, güzellik ver. Bizi Cehennem azabından koru! Kudret ve şeref sahibi olan senin Rabbin, onların söylediği uygunsuz şeylerden münezzehtir. Bütün Peygamberlere selam olsun. Âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.)


Kayıtsız Üye
Benim dini nikahımda imam geldi mehiri anlattı daha sonra nikah duasını okudu ve gitti eşimle bana sorması kabul ettinmi diye. Bende teredütte kaldım ve ıslama çok yakın bir teyzeye sordum imam bize sormadı diye teyze de duayı okunduysa nikah olmuştur zaten niyet önemli dedi .acil cevap verirmisiniz


arifselim
Nikahın şartlarından bir tanesi de kabul ve icaptır. Yani eşlerin, eş olarak kabul ediyor musun sorusuna evet kabul ediyorum demesidir. Dua ise fazilettir ama nikahın bir şartı değildir. Bir hocaya yada bir müftülüğe giderek danışmanız gerekir.


Kayıtsız Üye
Biz aynı evde yaşıyoruz onun ailesi beni gördü tanıyor evlenmemizi istiyor benim annem kardeşlerim biliyor annemin rızası var ama onun babası oğluna küs olduğu için annesi istemeye gelecek babası rahatsız olduğu için annesi gelemiyor ve benim anne babam boşanma aşamasında yaklaşık 7 8 aydır ayrı yaşıyorlar bu durumda beni istemeye gelecek ve beni isteyecekleri bir aile yok ortada ayrıca maddi yetersizlikler yüzünden de bu olaylar gerçekleşemiyor zaten amacımız da maddi ve manevi durumları toparladiktan sonra evlenmek. Yakın zamanda resmi nikahı kıyıp dini nikah yapmak istiyoruz bizim niyetimiz zaten yuva kurmak bu yuvayi kurana kadar da günaha girmemek düşüncemiz yanlış mı ya da nasıl daha doğru hale getirebiliriz ben ailemden habersiz yapmak istemiyorum ama birikim yapmak için de aynı evde yaşıyoruz lütfen yardımcı olun


arifselim
Aynı evde ve nikahsız yaşamanız haramdır büyük günahtır. Hemen dini nikahınızı kıymalısınız en azından. Her iki tarafın ailelerinin haberleri varsa nikah kıydırılabilir. Hiç geciktirmeyin ve daha fazla harama bulaşmayın.


Kayıtsız Üye
Ben bekarım boşandım evlenmek istediğim biri var o daha bosanmadi bazı engeller çıktı mahkemelik biz hoca nikahı kiydirmak istiyoruz fakat kiyilmiyor ama aynı çok uğraştık kiyilmiyor napmamiz gerekiyor
————–
Kardeşim islami nikahı olmayanın Allah nezdinde nikahsızdır. Resmi nikahın hiçbir kıymet derecesi yoktur.Aslolan dini nikahtır.Dini nikahı olmayan zina hükmündedir.Ondan dolayı dini islam nikahını kıyınız.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm öncelikle, yaşım 21,yaklaşık yedi sekiz yıldır biri var hayatımda. Ailede çoğu kişinin haberi vardı. Babamın da daha yeni haberi oldu. Bu yaz sözlenicez Allah nasip ederse. Senelerdir nikah istiyoruz ama kıyan birisini bulamıyoruz. Ailelerimiz okul bitmeden evlilik istemiyor,dini nikah istiyoruz desek yanlış şeyler düşüncekler herkes gibi. Kime dediysek mesuliyet alamayız nikah konusunda diyolar. Zina olması daha mı uygun geliyor insanlara ki biz nikah isteyince mesuliyet alamıyorlar… ben Allah katında eşim olsun istiyorum artık. aileler biyandan okul bir yandan elimizi kolumuzu bağlıyor, kafaya takmaktan hasta oldum günah diye düşüne üzüle pisikolojim bozuldu…napmalıyım bir yardımcı olun. Akıl verin Allah rızası için


mumsema
< Zina olması daha mı uygun geliyor insanlara ki biz nikah isteyince mesuliyet alamıyorlar… >
Usulüne uygun iş yapın ve Allahın rızasını kazanırsınız hemde milletin dilinden kurtulursunuz
Zinaya düşecek kadar kendine hakim olamayanlar bir an önce evlenmeleri farzdır
okul vs engelleri kaldırın, aileleri ikna edin ve evlenin
< kafaya takmaktan hasta oldum günah diye düşüne üzüle pisikolojim bozuldu.. >
Zina yapıp iman bozulacağına inanın bu durum daha iyi


Kayıtsız Üye
Bir kadin eşinden 17 aydir ayri yaşamiş bu arada hiç birlikte olmamişlar,boşanma davasi açali 4 buçuk ay olmuş,halem davasi devam ediyor henüz boşanmamiş,bu durumda imam nikahi ile başka biriyle evlenebilir mi


Hoca
Resmi nikah bitmeden ve koca 3 defa boş ol demeden ve iddet süresi beklemeden kadın asla başka erkekle evlenemez


nikah duası, nikah duası, dini nikah duası

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();