Gusülden sonra okunan dua

Gusülden sonra okunan dua

Galus
gusülden sonra yapılanlar nelerdir cevabı

Boy abdestinden sonra dilediğiniz gibi dua edebilirsiniz. Bunun özel bir duası yoktur. Ancak gusülden sonra 2 rekat namaz kılmak sünnettir.

Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: Kim güzelce/benim gibi abdest alıp ardından -icinde başka şeylerle meşgul olmaksızın- iki rekat namaz kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır. (Buharî, Vudu, 24, 28; Müslim, Taharet, 3-4).

Alimler bu gibi hadislere dayanarak abest aldıktan sonra iki rekat namaz kılmanın sünnet oluğunu söylemişlerdir.(bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 2/64).


Cevap: Gusülden sonra okunan dua

EHLİMAN
Gusül abdesti bedeni bir temizlik demektir.İnsanların hoşlarına giden ve eşi ile cinsel münasebette bulunan bir kimsenin o zevk içinde yüce yaradanını unutmaması ve hemen kendine gelmesini sağlar.


gusülden sonra okunacak dua, gusül abdesti aldıktan sonra okunacak dua, gusül abdestinden sonra okunacak dua

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();