Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Yalnızım diye çok Ağlıyorum Bu halimle Allah’a isyan mi etmiş oluyorum?

Yalnızım diye çok Ağlıyorum Bu halimle Allah’a isyan mi etmiş oluyorum?

Kayıtsız Üye
Merhaba mumsema ben lise öğrencisiyim. Okuduğum okulda herkes ayrı telden çalıyor bir tane dinine bağlı insan tanimadim. Kızlar erkekler hakkında sapikca konuşuyor ve bunları doğanın gereği olarak görüp utanmiyorlar. Sürekli bu nahos sohbetler var. Olmayan da komünist ateist onlarla da sohbeti uymuyor haliyle. Ve ben sırf onları eleştiriyorum bu hallerine sinir oluyorum susuyorum diye beni anormal asosyal bellediler. Ben normalde öyle bir insan değilim oysa ki. Bir tek arkadaşım yok ve onlar mutluluktan havalara uçarken ben yalnızım diye çok Ağlıyorum. Bu halimle Allah’a isyan mi etmiş oluyorum? Ama ağlamamak elimde değil. Allah bana kızıyor mudur bu yüzden? Namaz kiliyorum. Bir de Allah karşıma benim gibi birilerini çıkarsın diye ne yapmalıyım? Bu bir imtihan mi?

Okudunuz mu?  Namazı bıraktım

Cevap: Yalnızım diye çok Ağlıyorum Bu halimle Allah’a isyan mi etmiş oluyorum?

Muhasibi
Eğer onlara uyarsan Allah’ın hoşnutsuzluğunu kazanırsın.Ama onlara uymazsan Allah’ın hoşnutluğunu kazanırsın.Elinden geldikçe onları ıslah etmeye çalış.Koskoca okulda elbette sana uyacak birilerini bulursun.Bu senin imtihanındır.Sabredersen mükafatın büyük olur.
Hayırla Kal…

Okudunuz mu?  Korsan kitap almak caiz mi

Cevap: Yalnızım diye çok Ağlıyorum Bu halimle Allah’a isyan mi etmiş oluyorum?

Kayıtsız Üye
Peki buna aglasam ve uzulsem de eğer dilimle isyan etmezsem sabredenlerden olur muyum? Bir de dua etsem Allah bana benim gibi birilerini yollar mi?


Cevap: Yalnızım diye çok Ağlıyorum Bu halimle Allah’a isyan mi etmiş oluyorum?

Kayıtsız Üye
Sen benim kopyam gibisim okudum neredeyse aynı.Aynı şey bana da oluyor

Okudunuz mu?  Düşen göbek bağı ne yapılmalı

Kayıtsız Üye
Hocam hiç arkadaşım yok. İş yerimiz çok büyuk yüzlerce çalışan var. Öğlen olduğunda herkes arkadaşıyla yemeğe gidiyor ben ise kimse yalnız olduğumu görmesin diye saklana saklana dışarı çıkıyorum. Ve kimsenin beni görmiyeceği kuytuda kalmış ücra lokantalara gidip tek başıma yemek yiyorum.

Sonrada mesai baslayana kadar camilere sığınıyorum ve öğle namazıni kilip yine is yerine donuyorum.

Okudunuz mu?  Hoşgörü ve saygı ile ilgili hikayeler

Hocam yasim ilerledi ne bir bayan arkadaş ne sözlenme hak getire.

Hafta sonları hapis gibi arkadaşim olmadigi için hiç disari cikmiyorum.

Hocam namaz kılıyorum karşımda muhatap yok. Allah yüzüme bütün kapilari kapatmis gibi.

Is yerindeki ateistler bile bir sürü arkadaşları var ben ise yalnizim.

Kendi kendime bir ateistten bile daha aşağılık birisin demekki , namaz kilmayida birak namazı küçük düşürme bari diyorum.

Okudunuz mu?  Muaviye ve Yezid'e lanet etmek caiz midir ?

Yani hocam namazı bırakmayı düşünüyorum tavsiye edebileceginiz bir sey varmi acaba???


Abdiyet
Allah yüzüme bütün kapıları kapattı diye düşünme Allah vakti gelince yardım edecektir. Allah sıkıntıya uğradığmızda hemen yardım etse imtihanın anlamı kalırmıydı ? Kendini aşağılık biri olarak görme. Allah’a karşı sorumluluklarını yerine getiren biri aşağılık olur mu ? Sakın namazı bırakma, devam et. Namazı küçük düşürüyorum gibi düşünceler vesvesedir. Namazı küçük düşürseydin Allah namaz kılmana izin verip daha fazla günaha girmeni istermiydi ? İstemezdi. Sabret, imkanın olduğu zaman hacet namazı kıl; dua et. Nasibinde kim varsa karşına çıkacaktır. Selametle Kal

Okudunuz mu?  Amenerrasulü nüzul sebebi

Kayıtsız Üye
s.aleykum .arkadaşlar .yukaridaki kardesimiz .sürü içindeki yanlizligindan bahsediyor.ALLAH kardesim senden razı olsun .sen tipki hz Ibrahim gibisin.o puta tapmadi sen ise sosyal puta tapmiyorsun.
ayni yoldasiniz insALLAH .kardesim aglmak ve isyan kismina gelince.aglamanin hiç bir mahsuru yok bilakis iyidir.goz yaslarin ALLAH a adanmis dua larindir.sen bu ahlakinda devam et.
ama sitedeki arkadaşlara sesleniyorum. madem boyle bir kardesimiz var.hangi il yada ilcedeyse iletisim bilgillerini alip neden onla arkadaşlik yapmiyoruz.onu toplumda neden tek basina birakiyoruz.burdan bu sitedeki arkadaşlara sesleniyorum.ben herhangi bir tarikata mensup degilim.muvahhid olmaya calisan bir muslumanim.adim fatih. benim gibi dusunen arkadaşlarımla birlikte kuran halkamiz var çok güzel kardeslikler yasiyoruz.
eğer boyle toplumsal kokusmadan dolayi yanlizlik yasayan istanbulda yasayan erkek kardeslerimiz varsa buyursun arasin beraber diğer muslumam kardrslerimizle tanisip kendi grubumuzu kendi kuran halkamizi olusturalim.bu sekilde yanlizlik yasayan bayan kardeslerimizde varsa onlarda irtibata gecsin.etrafimizda olan musluman bayan arkadaş kuran halkalarina yonlendirelim.istanbul disindan olanda arasin turkiyenin her yaninda kuran halkasi olan kardeslerimiz var.inanin merkezi odağı KURAN olunca ortaya çok güzel arkadaşliklar ve hatta kardeslikler cikiyor.ozaman hiç yanlizlik yasamiyoruz.bilakis fazla bile geliyoruz.lutfen bu kardesleimiz yanliz kalmasinlar.aksi takdirde elestirdikleri insanlar gibi yanlizliktan dolayi onlara sapmalari muhtemeldir.
fatih.

Okudunuz mu?  Kur'an ve Hadisler Işığında Aile

Bosername
Mahmud ibn Labeed reported: The Messenger of Allah, peace and blessings be upon him, said, If Allah loves a people, then he afflicts them with trials. Whoever is patient has the reward of patience, and whoever is impatient has the fault of impatience.

Okudunuz mu?  Adetin bitimi nasıl anlaşılır

Source: Musnad Ahmad 23122

Grade: Sahih (authentic) according to Al-Albani

Allah(cc) sevdiği kullarini imtihanlar.
Sabırlı olan ödüllenir ve sabırsız olanlarsa suclulardir.


Hiç Arkadaşım Yok

Bu kategoride yer alan Sedef hastalığımın geçmesi için ve çocuğumun uslanması için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalnızım diye çok Ağlıyorum Bu halimle Allah’a isyan mi etmiş oluyorum?