Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Hz musa ve hz adem münakaşası

Hz musa ve hz adem münakaşası

asker1
sevgili kardeşlerim, geçenlerde bir yerde gördüm hz adem ile musa (as) Allah cc katında tartışma yapmış ve hz adem galip gelmiş…bu konuda net bilgi nedir. esas sormak istrediğim ise orada Hz adem tevratta kendisinin doğmadan 40 yıl önce yazılmış kaderi olduğundan bahsediyor… bu 40 yıl nedir? 40 yıldan kasıt nedir yani?


Cevap: Hz musa ve hz adem münakaşası

islamyolu
Ebu Hureyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre:

Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurdu: Adem ile Musa münakaşa ettiler. Musa Ey Adem! Sen bizim babamızsın. Sen bizi mahrumiyete düşürdün ve Cennetten çıkarttın! dedi. Adem de ona: Sen, Allah’ın kelamı ile seçip mümtaz kıldığı ve eliyle yazdığı Musa’sın Öyle iken sen, Allah’ın beni yaratmasından kırk sene evvel üzerime takdir buyurduğu bir işten dolayı mı beni kınıyorsun? dedi. Bunun üzerine Peygamber: “Böylece Adem, Musa’ya galip geldi. Adem, Musa’ya galip geldi,” buyurdu.

Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4793

Kardeşim inkar edilemeyecek bir hadistir. detaylı bilgi almak istiyorsan

buraya bak derim kardeşim


Cevap: Hz musa ve hz adem münakaşası

asker1
Allah razı olsun kardeşim..tövbe inkar değil esas merak konum 40 yıl ne iiçin süre idi? mesela adem peygamber yaratılmadan 40 yıl öncesi ne durum du..yani onu merak ettim…


Cevap: Hz musa ve hz adem münakaşası

islamyolu
< Allah razı olsun kardeşim..tövbe inkar değil esas merak konum 40 yıl ne iiçin süre idi? mesela adem peygamber yaratılmadan 40 yıl öncesi ne durum du..yani onu merak ettim… >
Ruhlar alemi olabilir kardeşim. daha Dünyaya gelmeden Allah bizim neler yapacagımızı herşeyi biliyor. orada o kastedilmiştir. Adem Aleyhisselam da yaratılmadan Allah neler yapacagını cennetten o meyveyi yiyecegini biliyordu. onun için söylenmiştir o 40 yıl sözü

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kağıda bakarak dua okumak

ELHAMDULİLLAH
Peygamberler (A.S.) kendi aralarında tartışmışlar ve bu olaydan dolayı Peygamber Efendimiz (S.A.V.)

< Böylece Adem, Musa’ya galip geldi. Adem, Musa’ya galip geldi >
Adem(A.S.)’da Musa(A.S.)’ma galip gelmiş….

NEFS’i SAFİYE makamında biri, diğerine galip gelmiş. Hemde neler tartışmışlar neler….????

Birde YUSUF (A.S.)’mdan kıssa verelim o halde. Bu tartişma sahihmi değilmi anlayabilmek için….

< Diyanet İşleri : Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir dedi. >

O NEFS’ini temize çıkarmaz….. Çünkü O İSLAM’ın İLKİ’dir. Tüm Peygamberler (A.S.)’da İSLAM’ın İLKİ’dirler….. Kendi Kavm’leri üzere İSLAM’ın İLKİ’dirler.

Çünkü RAB’bi’nin KORUMA ALTINA aldığı kişi hariç, Kendisinden MEDET UMANLAR hariç, Kendisinden YARDIM BEKLEYENLER hariç…..

NEFS aşırı derecede KÖTÜLÜĞÜ EMREDER…..

Şüphesiz Rab’bim çok bağışlayan, çok merhamet edendir…..

Asla bir Peygamber (A.S.) NEFS’ini temize çıkarmaya çalışmaz, Galip gelmek bir gibi bir düşünce içerisinde asla olmaz. Çünkü temize çıkarmaya çalıştığı, O’nun için hayr’ı değil, Şer’ri uygun görendir. Yani NEFS’idir.

Hülasa Adem Aleyhisselam ve Musa Aleyhisselam’ın tartıştıklarıda KÜLLİYEN YALAN’dır. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e atfedildiğinden dolayıdır ki; KÜLLİYEN İFTİRA’dır.


çelebiler
Baştan sona lime lime dökülen uydurmadır.

Okudunuz mu?  Taharet Aldıktan Sonra Kurulama?

özürdileyerek
çelebiler neye göre uydurmadır? kuranın neresine ters(!) düşmekte, malum sizler hadisleri kurana arz ediyordunuz…


çelebiler
Fahreddin er-Razi (606/1209) de Mu’tezile’nin bu hadisle ilgili argümanlarının Ehli Sünnet tarafından bir çok yönlerden eleştiriye uğradığını nakletmektedir.

Birincisi, bu haber (Mu’tezile’nin iddia ettiği gibi Adem kelimesi mansub okunduğunda ve Musa galebe çaldığında) Musa’nın
Adem’i küçük günahla zemmini gerektirir. Bu da Musa’nın cehaletini intaç eder ki bu caiz değildir.

İkincisi, Hz. Musa’nın babasına (Adem) ağır söz söylemesi uygun değildir.

Üçüncüsü, Musa’nın, yaratıkların bahtsız olmasının ve cennetten çıkarılmasının Adem’in yüzünden olmayıp bilakis Allah tarafından olduğunu bilmesidir.

Dördüncüsü, bu durumda Adem hüccet olmayan bir şeyle ihticac etmiştir. Çünkü bu hüccet olsaydı, Firavun, Haman ve sair kafirler de onunla ihticac ederlerdi.Bu batıl olunca,bu hüccet de fasit olur.

Beşincisi, biz doğru olmadığını beyan etmekle beraber, Hz.Peygamber getirdiği hüccet konusunda Adem’i onaylamıştır.

Bu sabit olunca, had’isi şu üç anlamdan birisine hamletmek gerekir:
İlki,
Hz.Peygamber bu ribyeti Allah’tan veya kendi nefsinden değil, Yahudilerden rivayet etmiştir. Rasul bu hikayeyi zikretmiştir, ancak ravi Hz.Peygamber’in huzuruna! girdiği zaman Yahudilerden naklettiğine dair olan sözüne yetişmemiştir Dolayısıyla HZ.Peygamber’in onu Yahudilerden değil de kendi nefsinden zikrettiğini zannetmiştir.
İkincisi,
“hacce Adern” deki Adem mansub olarak okunur. Bu durumda anlam “Musa galebe çaldı” olur ve buna göre Adem’in getirdiği şey hüccet olmadığı gibi bir özür de kabul edilmez.
üçüncüsü,
kabul edilen bir yorumdur: Münazaradan murad, ne masiyetten dolayı zemmetmek ne de Allah’ın ilmi ile ondan özür beyan etmektir. Bilakis Musa cennetten çıkmasına sebep olan bu zellenin sebebini sormuştur.
Adem de ona: “benim cennetten çıkmam bu zelle sebebiyle değildir. Bilakis cennetten yeryüzüne gönderilmemin sebebi Allah’ın beni yeryüzüne halife olarak tayin etmesidir.” cevabını vermiştir.

Okudunuz mu?  Birden İçe düşen sıkıntı

Yukarıdaki yazı alıntıdır.

Bu hadis çeşitli ekollerin kader anlayışlarını birbirlerine kabul ettirmek için kullandıkları bir hadistir.Ehli sünnetin bu hadis üzerine yaptığı tenkitlerden sonra en önemli tenkid dördüncü tenkittir.Burada Adem peygamberin yaptığına delil olmayacak birşeyi delil olarak sunduğu belirtilmektedir.Bu sunduğu şeyin delil olmamasının sebebi de firavun,haman gibi diğer kafirlerinde yaptıkları kötülükler ve günahlara karşılık aynı delili sunarak yaptıkları kötülük ve günahlara bu günahlardan kurtulurlardı.Yani her günah işleyen yaptığının Allah’ın kaderi olduğunu kendisinin bu kader sebebiyle mecburen bu günahları işlediğini ve bir kabahatinin olmadığını söyleyerek cezadan kurtulabilirdi.Oysa ki insan günahlarından sorumludur.
İnsanın kendi sorumluluğunu Allah’a bağlayan kader anlayışı insandaki sorumluluk mükellefiyetini kaldırır.Böyle bir kader anlayışı Kuran’da yoktur.


leventtanju
Sahıh olabılır de olmayabılırde……


islamyolu
elhamdulillah nickli kardeş sen bu sitede hammadunu tanırmısın. anlamışındır inşaAllah

daha sizler buhari de takmıyorsunuz müslimide takmıyorsunuz şaşılacak bir şey . site yönetimindeki mum hocamızda bunu farklı farklı kaynaklardan getirmiştir. kader konusunu anlamıyorsunuz gelmişsiniz hadisi şerifi eleştiriyorsunuz.

Az gidin Musa Aleyhisselam ı bir araştırın. Nasıl bir sinirli heybetli kişiliğe sahip olduğuna bakın. yav Kur’an da sabit Harun Aleyhisselamın sakalından tutup çekip kızmıyor mu. Oda abisi olmuyormu. kendisi gibi aynı zamanda Peygamberlik yapan abisine daha beterini yapıyor. Adem ALeyhisselamı neden sorgulaması size göre ilginç oluyor. Hızır ALeyhisselam kıssasına bakın. oradada Allah ondan ilim alınmasını istedigi halde her defasında karşı gelmiyormu hızır aleyhisselama. bunda sizler cahillikmi anlıyorsunuz. Abisine karşı katı davranmasınıda mı cahillik sanıyorsunuz.

Okudunuz mu?  Fala bakıp falcılık yapmak ve falla ilgilenen brahman veya hintli falcıların sözleri dinlemek.Şirk midir.

Kur’anı ezbere bilsem daha size ne ayetler getiririm . Mutezile falan filan onları katmayın ne alakası var mutezilenin fikri ile . Kaynak ehli sünnettir ve sağlamdır.


ELHAMDULİLLAH
< elhamdulillah nickli kardeş sen bu sitede hammadunu tanırmısın. anlamışındır inşaAllah >

Hammadun’u tanırmıyız…..

Elhamdulillah, Hammadunu yakınen tanırız…. O derece ki; yasaklandığı anda ELHAMDULİLLAH Nick’i alacak kadar yakin tanırız.

Hülasa HAMMADUN, Peygamberi’ne(S.A.V.)’ atılan iftiranın önüne geçmek adına, ŞAHSI MANEVİ’sini HEBA ve HİBE etmiş, şu andada HAK bildiği yolda HÜKÜM almıştır. YÜKÜMLÜ olduğu hususda da HÜKÜMLÜDÜR. O, O’na ceza değil mükafattır.

ELHAMDULİLLAH, eğer bu HÜKÜM ile tehdit ediliyor ise, bu HÜKME boyun eğmesini bilecek ve asla NEFS’ini temize çıkaracak bir çaba içerisindede olmayacaktır.

Her yönetim tarzı ve şekli ŞERİAT’ı gerektirdiğinden, site yönetimi her an ŞERİAT’ı işletip bizi MEN EDEBİLİR bu hususda. Biz İnşaAllah yüzümüzü ekşitmez, BOYNUMUZU UZATIRIZ zira HAK BİLDİĞİMİZ yolda taviz vermek nasıl bizim şiarımızdan değilse, HAK BİLDİĞİNİ işletmekte MUMSEMA’nın takdirinin gereğidir. Bu sitenin huzur ve selameti kendi üzerlerine bir vazife olarak almış kardeşlerimizin, bu hususda takdirleri HAK’tır. Biz HAK BİLİNEN takdire HAK’tandır diye BOYUN EĞMESİNİ bilecek, kat’i surette TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ…..

Okudunuz mu?  Başka evlerde namaz kılmıyorum

HAMMADUN hadis’leri inkar etmekten şu an cezalıdır. O şu an ceza gibi görünen bir halde mükafatlandırılmaktadır da belki bizler bunun şuurunda değilizdir.

ELHAMDULİLLAH’da hadis’leri inkar etmekten cezalandırılırsa. O’da ceza gibi görünen bir halde mükafatlandırılacaklar arasında olurda belki bizler bunun şuurunda olmayız.

Allah ve Rasul’ü(S.A.V.) söylemediği halde, Allah ve Resulu(S.A.V.) böyle söylemiştir demek hiçbir mahluk’un haddi değildir. Dahi bizim haddimiz hiç değildir.


özürdileyerek
anlamak isteyen anlamak istediği yerinden anlarsa kuranda da çokça çelişki bulabilir, fakat kendi zihniyetinden ileri gitmez gidemez.


çelebiler
< elhamdulillah nickli kardeş sen bu sitede hammadunu tanırmısın. anlamışındır inşaAllah

daha sizler buhari de takmıyorsunuz müslimide takmıyorsunuz şaşılacak bir şey . site yönetimindeki mum hocamızda bunu farklı farklı kaynaklardan getirmiştir. kader konusunu anlamıyorsunuz gelmişsiniz hadisi şerifi eleştiriyorsunuz.

Az gidin Musa Aleyhisselam ı bir araştırın. Nasıl bir sinirli heybetli kişiliğe sahip olduğuna bakın. yav Kur’an da sabit Harun Aleyhisselamın sakalından tutup çekip kızmıyor mu. Oda abisi olmuyormu. kendisi gibi aynı zamanda Peygamberlik yapan abisine daha beterini yapıyor. Adem ALeyhisselamı neden sorgulaması size göre ilginç oluyor. Hızır ALeyhisselam kıssasına bakın. oradada Allah ondan ilim alınmasını istedigi halde her defasında karşı gelmiyormu hızır aleyhisselama. bunda sizler cahillikmi anlıyorsunuz. Abisine karşı katı davranmasınıda mı cahillik sanıyorsunuz.

Kur’anı ezbere bilsem daha size ne ayetler getiririm . Mutezile falan filan onları katmayın ne alakası var mutezilenin fikri ile . Kaynak ehli sünnettir ve sağlamdır. >
Site yönetimindeki arkadaşlar bu yazıyı yazan kişiyi forumda yazılan yazıları okumadan anlamadan,her konuyu ajite ederek kavga çıkartacak şekilde yazılar yazdığı için sizlere şikayet ediyorum.

Okudunuz mu?  Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar ayeti

Alıntı yaparak yayınladığım yazımın başındaki açıklamaya verdiği cevaptan bu kişinin en iyi niyetli ifade ile yazdıklarımıza okumadan yanlış ve tahrik edici cevaplar verdiğini görüyoruz.Ya da bu kişi bilerek forumu sabote etmek amacıyla böyle cevaplar vermektedir.Lütfen aşşağıda verdiğim örneği göz önünde bulundurarak bu şikayeti neden yaptığımı görün.

< Fahreddin er-Razi (606/1209) de Mu’tezile’nin bu hadisle ilgili argümanlarının Ehli Sünnet tarafından bir çok yönlerden eleştiriye uğradığını nakletmektedir.
>

< Mutezile falan filan onları katmayın ne alakası var mutezilenin fikri ile . Kaynak ehli sünnettir ve sağlamdır. >
Lütfen bir de aşşağıdaki ifadelere bir bakın.İki büyük hadis alimini örnek verirken söylediklerine bakın.Bu nasıl bir sokak argosudur Allah aşkına siz söyleyin.Bir hadis tahlili yapılırken konuşma tavrımız bu mu olmalıdır.Bu ifadeler sizleri de rahatsız etmiyor mu?

< daha sizler buhari de takmıyorsunuz müslimide takmıyorsunuz şaşılacak bir şey . >
Ehli Sünnet alimlerinin kader anlayışı sebebiyle bu hadisi tenkit ettiklerini Fahrettin Razi’nin ifadeleriyle belirttiğimiz halde verilen cevaba bir bakın.

< site yönetimindeki mum hocamızda bunu farklı farklı kaynaklardan getirmiştir. kader konusunu anlamıyorsunuz gelmişsiniz hadisi şerifi eleştiriyorsunuz. >
Lütfen yönetimdeki arkadaşlar ve Mum Hoca yukarıdaki örneklere göre şikayetimle ilgilenirseniz memnun olurum.


leventtanju
Kardesler buharı muslım tırmızı de varsa….ve hatta yoka bıle cıddıye alın cunku bu haber belkıde daha degı6ık bır sekılde
ulasmıstır bıe….
Ve de eğer buharı,muslım.tırmızı gıbı alımler bence tartısılmaz…oylece kabul edın….

Okudunuz mu?  3 günden fazla küslük haram

islamyolu
< Hülasa HAMMADUN, Peygamberi’ne(S.A.V.)’ atılan iftiranın önüne geçmek adına, ŞAHSI MANEVİ’sini HEBA ve HİBE etmiş, şu andada HAK bildiği yolda HÜKÜM almıştır. YÜKÜMLÜ olduğu hususda da HÜKÜMLÜDÜR. O, O’na ceza değil mükafattır.
>

bu iftirayı buharimi atıyor. bu iftirayı müslim mi atıyor , bu iftirayı tirmizimi atıyor. daha sayayımmı kimlere iftira attıgını.

Bakalım senin onlara attıgın iftira ne olacak.

Ben ne zamandır biliyordum yazılarından kim oldugunu ama işte yanılma payımda olur diye açıklayamadım. en sonunda belli oldu. elhamdulillah , sen bu sitede bidatcıların inkar ettiği çok şeyi inkar etmedigini biliyorum. ama hadisler konusundada kendi çabanla karar vermeyi seviyorsun. Rasulullah(SAllahu aleyhi ve sellem) ‘e iftira atmaktan korkuyorsun bu hadisi kabul etmekle. Ama kabul etmemekle iftira attığını hiç düşünmüyorsun.

gelelim çelebiler sana.

< Site yönetimindeki arkadaşlar bu yazıyı yazan kişiyi forumda yazılan yazıları okumadan anlamadan,her konuyu ajite ederek kavga çıkartacak şekilde yazılar yazdığı için sizlere şikayet ediyorum.

Alıntı yaparak yayınladığım yazımın başındaki açıklamaya verdiği cevaptan bu kişinin en iyi niyetli ifade ile yazdıklarımıza okumadan yanlış ve tahrik edici cevaplar verdiğini görüyoruz.Ya da bu kişi bilerek forumu sabote etmek amacıyla böyle cevaplar vermektedir.Lütfen aşşağıda verdiğim örneği göz önünde bulundurarak bu şikayeti neden yaptığımı görün

Okudunuz mu?  Zihin açıklığı için dua

>
site yönetimi keşke şu yazılanları bir görse. Ah keşke bakalım kime ceza verir. Zaten yönetimde bu konuyu açmış başlık halinde onlarında görüşleri benimkinden farklı degil.
Ama sizler aklınıza ermeyen bir hadis gördügünüz zaman hemen UYDURMA diyorsunuz. Kusura bakmayın Biz bu siteye sizi Vali etmeyiz. Yani bu site başı boş değil. Hadis görürsünüz susmayı bilmezsiniz. buhari deriz bana ne buhariden açıkça biz ondan daha alimiz dersiniz.

Gelelim Fahrettin Razi (Rahimehullah) ya. Müfessirlerin baş imamıdır. başımızın tacıdır. ehli sünnetin kalesidir. ben şimdi bu yazılarına kaynak istiyorum. Özellikle bakacam.

< Ehli Sünnet alimlerinin kader anlayışı sebebiyle bu hadisi tenkit ettiklerini Fahrettin Razi’nin ifadeleriyle belirttiğimiz halde verilen cevaba bir bakın >
.

getir kaynak bana. bakalım bu yazılar gerçekten Fahrur razinin mi. tefsiri kebirde Hangi ayetin tefsirinde kullanmıştır veya nerde kullanmıştır. Birde ben gerçek kaynagından bakayım.

< Lütfen yönetimdeki arkadaşlar ve Mum Hoca yukarıdaki örneklere göre şikayetimle ilgilenirseniz memnun olurum.
>

Baksınlar aramızda hakem olsunlar. sen her hadis inkar ettiginde aksini söyledigim için beni Yönetime şikayet eden birisin.

bende seni şikayet ediyorum. her konumuzada baksınlar bakalım fessatlık fitnelik kimden kaynaklanıyor.


@hmet
hz musa hz adem sohbeti (tartışması)

İLGİLİ HADİS

2134- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.), buyurdular ki: Adem ve Musa karşılıklı münakaşa ettiler. Musa dedi ki: Ey Adem, Allah; seni eliyle yaratıp, sana ruhundan üfürüp, can verdi. (Sen de Cennet’te yasak meyveden yemek sûretiyle) insanların Cennet’ten çıkarılmalarına sebep oldun. Adem de dedi ki: Sen de Allah’ın konuşmak için seçtiği Musa’sın, gökleri ve yeri yaratmadan önce Allah’ın benim hakkımda yazdığı bir işi işledim diye beni niçin kınıyorsun? Rasûlullah (s.a.v.), böylece Adem, Musa’ya sağlam delilli konuşmasıyla galip geldi buyurdu. (Müslim, Kader: 2; İbn Mâce: Mukaddime: 10)

Okudunuz mu?  Namaz Tesbihatı Hatası

ž Tirmizî: Bu konuda Ömer ve Cündüp’den de hadis rivâyet edilmiştir. Bu hadis bu şekliyle Süleyman et Teymî’nin, A’meş’den rivâyeti olarak bu şekliyle hasen sahih garibtir.

A’meş’in bazı arkadaşları A’meş’den, Ebû Salih’den ve Ebû Hüreyre’den bu hadisin bir benzerini aktarmışlardır. Bir kısım kimselerde A’meş’den, Ebû Salih’den, Ebû Saîd’den diyerek rivâyet ettiler. Aynı hadis değişik bir şekilde Ebû Hüreyre’den yine rivâyet edilmiştir.


Kayıtsız Üye
foruma yeni üye oldum bu paylaşımı görünce bir kaç bir şey demek istedim ister kabul eder ister etmezsiniz ,bazı vahhabi ve selefi anlayışlarına göre kader diye bir şey yoktur onlara göre eğer kader diye bir şey varsa herkes günahına bu benim kaderimmiş der suçu kadere atar Allah böyle istemiş böyle kader etmiş bende yapmışım der ve cehenneme girmez kimse günahkar sayılmazdı diyorlar şimdi bunu savunan kadere karşı çıkan insanlar evvela kader ne demek bunu bilmiyorlar yanlış biliyorlar mesela elinize bir kağıt kalem alın benim 10 dk sonra yapacağım işi önceden anlayın ve ne yapacağımı bilin o yapacağım işi o kağıda yazın ve 10 dk bekleyin 10 dk sonra ben oraya yazdığınız fiili kendi cüzi irademle nefsimle kendim karar vererek yaptığımda işte o kağıda önceden yazdığınız şey benim kaderimdir işte kader böyle bir şeydir yani kader öyle vahhabilerin iddia ettiği gibi kendi cüzi iradeniz dışında yapılan şeyler değildir , sizin cüzi iradenizle yapacağınız şeylerin önceden Allah tarafından bilinip yazılması demektir , Allah Ahmet ne yapacak Mehmet yaratılınca ne yapacak daha onları yaratmadan bildiği için onların kendi cüzi iradesiyle yapacaklarını kader defterlerine yazmış hatta neyi hangi tarihte yapacaklarına kadar bilen bir rabbimiz var bizim yani bu demek değildir ki biz kendi cüzi irademizle yapmıyoruz, bu paylaşımda da bahsi geçen meselede hz Adem aş. kendi cüzi iradesi ile yapacaklarının kendisi daha yaratılmadan önce yazıldığına vurgu yapmış yani oraya ne yapacağım yazılmış belli ki ben vakti gelince o işi kendi irademle yapacağım bu bir kader bundan kaçış yok neden yaptın yapmasaydın diye bana çıkışma yapmak zorundaydım çünkü kaderde var demek istemiş bence Hz Musa’ya

Okudunuz mu?  Hicret öncesi ve hicret sonrası müslümanların durumu hakkında bilgi ödev için

hz adem

Bu kategoride yer alan İdrarla birlikte şehvetsiz meziye benzer bir sıvı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz musa ve hz adem münakaşası