Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?

Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?

Fetva Meclisi
Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?
çizme üzerine mesh

Abdest alırken üzerine mesh yapılan mest; deri vb. maddelerden yapılan, ayakları topuklarla birlikte örten, içine su geçirmeyen, bağsız ayakta durabilen bir pabuç çeşididir. Ayakları aynı şekilde örten bot, potin vb. pabuçlar da mest hükmündedir. Bu itibarla bir asker, abdestli olarak giymiş olduğu botların üzerine mesh edebilir ve üzerinde ya da altında namaza engel bir pislik yoksa bu botlar ile namazını kılabilir (Merğînânî, el-Hidaye, I, 29)


Cevap: Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?

EHLİMAN
Askerlik zamanlarında namaz kılarken zorlanan kişiler olmuştur.Araziye çıkan ve su imkanları ile çevresel faktörlerin kısıtlı olması durumlarında askerlerin botlarını mesh etmesi olabilmektedir.Tabi bunun için abdestli olarak botların giyilmesi gerekmektedir.


bot üzerine mesh olur mu, bot üzerine mesh, asker botu mesh yerine geçer mi

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();