Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:29
sizden06
Abone

Bir tutam’dan daha kısa olan Sakal?

Bir tutam’dan daha kısa olan Sakal?

almanyali67
Bir tutam’dan daha kısa olan Sakal?
Esselamun aleykum v..v..
Bir tutam’dan daha kısa olan Sakalın Dinimizde yeri nedir?bu şekilde de sevapmı?


Cevap: Bir tutam’dan daha kısa olan Sakal?

çiçek ammo
Sünnet olan sakalin bir tutam olmasıdır.

Okudunuz mu?  Oruç tutmak istemiyorum

Cevap: Bir tutam’dan daha kısa olan Sakal?

musab
bir tutamdan az bile olsa sakal günaha girmekten kurtulmuş oluyorsun fark bu yani


Cevap: Bir tutam’dan daha kısa olan Sakal?

Ercan
Sakalın uzunluğu ne kadar olmalı, kısa sakal bidat mıdır?

İslâm âlimleri sakalı bırakma ölçüsü olarak bir tutamdan fazlasının kesilmesini ifade ederler. Hz. Ömer, sakalını uzatmış birini görerek bir tutamdan fazlasını kesmesini söylemiştir. Ebû Hüreyre gibi büyük bir Sahabî de (r.a.) sakalını tutar, bir tutamdan fazlasını keserdi. Abdullah bin Ömer’in de aynı şekilde hareket ettiği rivayet edilmektedir.

Okudunuz mu?  Cennetlik kadınlarada gilman mı verilecek? Cennetlik eşler birbirini tanımayacak mı?

Fıkıh kitaplarımızda ifade edildiği gibi, sakalın kâmil mânâdaki şekli «arız» denilen yüzün iki tarafı ile çenede bırakılmasıdır. Şayet sadece çenede sakal bırakılsa sünnet yerine gelmiş olmaz.

Sakal bırakmakta ve diğer sünnetleri işlemekte mü’minin esas niyeti Peygamberimize uymak ve onu taklit etmektir. Bir Müslümanm gayesi, mümkün olduğu ölçüde sünnet-i seniyyeye her yönüyle uymaktır. Fakat buna muvaffak olmak ancak «ehass-ı havas» denilen bazı mümtaz şahsiyetlere mahsustur. Yalnızca müçtehid ve velî mertebesine varan zatlar bu sınıfa girer. Fakat herkes sünnetin tamamını yapamasa da, taraftarolmak, kabul etmek ve hâlis bir niyetle de yapmaya gayret göstermek mecburiyetindedir. Ancak bu niyet ve kararlılık içinde olmakla beraber, daha başka maslahatlar icabı olarak bazı sünnetleri yapmayanları ve yapamayanları çok büyük bir günaha girmiş gibi suçlamaya ve tahkir etmeye, küçük görmeye de hakkımız yoktur.

Okudunuz mu?  Memurluk mevzuat caiz mi

Sünnet ölçüleri dışında bırakılan sakala bidattır denilmez. Ancak sünnet olan ölçüler dışındaki sakal şeklini sünnettir diye iddia etmek bidattır.
SİE


almanyali67
Allah cc razı olsun

Bu kategoride yer alan Cuma namazının sünnetlerini kılmadım ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir tutam’dan daha kısa olan Sakal?