Anasayfa
8 Ocak 2022, 20:42
Sohbet
Yönetici

Ey Allahım ben ondan razıyım sende razı ol

Ey Allah’ım ben ondan razıyım sende razı ol

Muhammed
Müzeyne kabilesinden Abdullah Zülbicadeyn ( r.a.) amcasının himayesinde bir yetim idi. Amcası ona iyilik eder ihtiyaçlarını verirdi. Müslüman oldugunu işitince yegenine ; ” Eger Muhammed’in dinine uyarsan sana verdigim her şeyi geri alırım ” dedi. Hz. Abdullah (r.a) ; ”Muhakkak ben Müslümanım ” deyince amcası ona verdigi her şeyi hatta üzerindeki elbisesini de aldı. Anası bir bicadı ( kilim gibi sert bir bez parcasını ) ikiye böldü. Yarısını belden yukarısına izar yarısını da belden aşagısına rida ederek giydi.

Okudunuz mu?  Selam verildiğinde başına "ve" ekini getirerek "ve aleykümüsselam demenin önemi nedir

Ertesi sabah namazını Rasülüllah ( s.a.v.) ile kıldı. Rasülüllah Efendimiz ( s.a.v.) adeti oldugu üzere namazdan sonra gelen cemeate bakarken onu gördü ve ” Sen kimsin ” diye sordu. ” Ben Abdüluzza’yım deyince ( Uzza putunun kulu manasına olan ismini değiştirerek ). Resülullah ona ” Bilakis sen Abdullah Zülbicadeyn’sin bana gelmeye devam et ” buyurdular.Bu sebeple Zülbicadeyn ( iki bicad sahibi ) diye meşhur oldu. O vakitten sonra Rasülüllah’ın ( s.a.v.) kapısından hiç ayrılmadı.

Okudunuz mu?  Akşam ne zaman biter? Gece ne zaman başlar?

Kuran-ı Kerim okurken tesbih ve tekbir getirirken sesini pek yükseltirdi. Hz. Ömer (r.a.) ” Ya RasülAllah o riyakar mıdır? ” diye sorunca Resülullah Efendimiz ; ” Onu bırak o elbette evvahin ( bagrı yanıklar ) dendir ” buyurdular. Abdullah Zülbicadeyn (r.a.) Rasülüllah’ın ( s.a.v.) hayatta iken vefat etti.

Okudunuz mu?  İmtihan Dünyası

Abdullah bin Mesud (r.a.) şöyle anlatır; ” Resülullah (s.a.v.)’i Tebük gazvesinde Abdullah Zülbicadeyn’in kabrinde gördüm; Resülullah (s.a.v.) Hz.Ebubekir ve Ömer (r.Anhüma)’ya; ” Kardeşinizi bana yaklaştırınız ” buyurdular ve naşını kıble cihetinden alarak lahdine yasladıktan sonra kabirden çıktılar. Definden sonra Rasülüllah Efendimiz ( s.a.v.) kıbleye dönerek ellerini kaldırdı ve ; Ey Allah’ım ben ondan razıyım sende razı ol ” buyurdular. Abdullah bin Mesud (r.a.); ” Keşke o kabir benim kabrim olsaydı ” buyurdu.

Okudunuz mu?  Allah kalbi niçin yaratmıştır?

Cevap: Ey Allah’ım ben ondan razıyım sende razı ol

VESLiHAN
efendimizin razı oladuğu bir insan olmak ve onun için Allah’a dua etmesi ne kadar da güzel bir dururm ne mutlu o insanlara kıyamet günündede inşAllah şefaatine nail olacağımız kullardan oluruz bizde

Bu kategoride yer alan Namazdayken abdestinden şüphelenen kişinin durumu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ey Allahım ben ondan razıyım sende razı ol