Kehanet ile ilgili hadisler
Kayıtsız Üye
Kehanet ile ilgili hadisler istiyorum şimdiden teşekkürler
Cevap: Kehanet ile ilgili hadisler
imam
Kahin – Kehanet hakkında hadisler
Rasûlüllah (s.a.s): "Kim bir kâhine gider de dediklerini tasdik ederse, şüphesiz forumduasi.com/peygamberimizin-hayati/19035-hz-Muhammedin-mucizeleri.htmlMuhammed‘e indirilmiş olanı inkar etmiş olur" (Ebû Dâvud, Tıb, 21).
Rasûlüllah (s.a.s): "Kahini cennete girmeyecek kişiler arasında saymıştır" (Tecrid tercüme VI, 943; Hak dini Kur’an Dili, VII-5342).
Kâhinlerin ve arrâfların yanına gidip onların söylediklerini tasdik etmek bu derece çirkin ve korkunç olunca, acaba bizzat kâhin ve arrafların durumu nasıl olur?
Rasûlüllah (s.a.s)’in, henüz peygamber olmadan önce bile kâhinlerden nefret ettiğini görüyoruz. Nitekim Cibrîl (a.s.), kendisine peygamberlik görevini tebliğ ettiği zaman çok korkmuş eve dönünce, durumu Hz. Hatice (r.an.)’ye anlatmış ve:
"Nefret ettiğim, şu gâipten haber veren kâhinlerden mi oldum acaba? Bundan korkuyorum." diyerek endişesini dile getirmiştir (bk. M. Hamidullah, Rasûlüllah Muhammed, 49).
İşte bu sebepten dolayı İslâm "kehânet"i yasaklamış, kâhinlere gidip onların dediklerini tasdik etmeyi şirk kabul etmiş, onlara bunun karşılığında ücret (hulvan) vermeyi haram saymıştır (Buhârî, İcare, 20, Tıb, 46; Müslim, Musakât, 39; Darimî, Buyu’, 34; Tirmizî, Tıb, 23; Ahmed b. Hanbel, III, 14, VI, 11).
Yorum: Kehanet ile ilgili hadisler
Hoca
Falcıya kahine gitmek ve inanmakla ilgili hadis
Arapça Türkçe
وعنْ صفيَّةَ بنْتِ أبي عُبيدٍ ، عَنْ بَعْضِ أزْواجِ النبيِّ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم ورضي اللَّه عنْهَا عَنِ النبيِّ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم قَال : « مَنْ أتَى عَرَّافاً فَسأَلَهُ عنْ شَىْءٍ ، فَصدَّقَهُ ، لَمْ تُقْبلْ لَهُ صلاةٌ أرْبَعِينَ يوْماً»رواهُ مسلم .
1673. Safiyye Binti Ebû Ubeyd, Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem‘in bir eşinden naklen Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem‘in şöyle buyurduğunu bildirmiştir:
"Kim, çalıntı veya yitik bir malın yerini haber veren kimseye (arrâfa) gidip ondan bir şey sorar, söylediğini de tasdik ederse, o kişinin kırk gün hiçbir namazı kabul olunmaz."
Müslim, Selâm 125. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, II, 429, IV, 68, V, 380