Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:35
missa8
Abone

Çalışmanın Önemi İle İlgili Yazı‎

Çalışmanın Önemi İle İlgili Yazı‎

Kayıtsız Üye
Çalışmanın Önemi İle İlgili Yazı‎


Cevap: Çalışmanın Önemi İle İlgili Yazı‎

Fetva Meclisi

Çalışmanın önemi hakkında yazı
Çalışmanın Önemi Üzerine Yazı

Çalışmak, bir amaç için emek harcamaktır. Fikri ve bedeni olur, ya da her ikisinden de içerir. Amaç, yarar sağlamaktır.

Okudunuz mu?  Kuran satmak günah mıdır?

Günümüzde ekonomik amaçlı çalışmalar egemendir. Bunlar bilimsel, teknik, sanayi, ticari olabilirler. Sosyal ve kültürel çalışmalar insani amaçlı örgütlerin çalışmaları olabileceği gibi, ekonomik amaçla da yapılabilirler.

Çalışmalardan elde edilen bilgilerin paylaşılması için bugün, katılanların katkısının olabileceği çok taraflı veya yalnızca bir bilginin sunulmasını amaçlayan tek taraflı toplantılar da yapılmaktadır. Tek taraflı sunuşlar yazılı olarak da yapılabilir. Günümüzde konferanslar, sempozyumlar, bildiri sunmalar, paneller, kurslar, atölye çalışmaları bu tarzın örnekleridir.

Okudunuz mu?  Namaz göz zinasının günahını silebilir mi?

Varlıklar, dilleri ve halleriyle, ibadet rızık, affedilme, ve benzeri konularda Allah’tan yardım isterler. Allah, diriltmek, öldürmek, değerli veya değersiz kılmak, zengin veya fakir yapmak, isteyene vermek ve benzeri işlerde her an kainatta tasarruf etmektedir. Madem ki, yer çalışıyor, gök çalışıyor, öyleyse bizim de Allah’ın kulları olarak çalışmamız, hem de çok çalışmamız gerekmektedir. Yüce Rabbimiz Kur’an’da hem dünya ve hem de ahiret için çalışmamız gerektiğini emrediyor.

Okudunuz mu?  Ya Vedud duası nasıl bir duadır, Vedud ismi Kur'an'da geçiyor mu?

İnsanlar gördükleri işten ve iş çevresinden memnun oldukları sürece daha verimli çalışırlar, Bir kurum veya kuruluşta çalışanların memnuniyeti yalnızca o iş yerine değil, dolaylı olarak aile ve toplumsal ilişkilere de yansıyacak sonuçlar doğurmaktadır.


çalışmanın önemi, çalişmanin önemi nedir, çalışmanın önemi nedir

Bu kategoride yer alan Eşimin ailesiyle kalmak zorunda mıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmanın Önemi İle İlgili Yazı‎