Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

İnsan ve evren ilişkisi nasıldır?

İnsan ve evren ilişkisi nasıldır?

Kayıtsız Üye
İnsanın evrenle ilişkisi nasıl olmalıdır? İnsanın evrenle ilişkisi hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: İnsan ve evren ilişkisi nasıldır?

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz:
Evren ve içindekiler insanlar için yaratılmıştır. İnsan evren ilişkisi hakkında kuran-ı kerimde yüce Rabbimiz mealen şöyle buyurur. O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra gökyüzüne yöneldi, onu da yedi kat olarak yaratıp düzenledi. O, her şeyi hakkıyla bilendir. (Bakara suresi, 29. ayet.)
İnsan seçim yapabildiği alanlarda sorumludur ve ölümden sonra hesap vermek mecburiyetindedir. Onun görevi evrenin tek bir yaratıcısı olduğu kabul etmek, Allah’a kulluk etmek, evrenin kendi hizmetine emanet olarak verildiğini bilmek ve sadece kendine aitmiş gibi davranmamaktır. İnsan bu görevlerini yerine getirmek için dünyaya gönderilmiş ve birçok nimet emrine sunulmuştur. Evren görünen ve görünmeyen âlem diye sınıflandırılabilir. Görünmeyen âlem Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle gayb âlemidir. Gayb; gizli olan, bilinmeyen, yaratan, gizliyi de (gayb), açığı da bilen Allah! 27 Ayette ifade edilen gizli kavramı insanlar için kullanılır. Allah için gizli, bilinmeyen diye bir şey yoktur. Evren sadece görebildiğimiz varlıklardan oluşmaz. Görünmeyen alemi oluşturan her şey de evrenin bir parçasıdır. Gayb alemi hakkında bildiklerimiz Allah’ın bize öğrettiği kadarla sınırlıdır. Örneğin melekleri gözümüzle göremeyiz. Ancak var olduklarını bize Allah bildirir. Onlar hakkındaki bilgilerimizin kaynağı Allah’tır. göz önünde olmayan anlamlarına gelir. Kur’an-ı Kerim’de pek çok ayette bu ifade geçer. Yalnız Allah’ın bildiği, o izin vermeden kimsenin elde edemeyeceği bilgileri ifade eder. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: De ki: Ey gökleri ve yeri yaratan, gizliyi de (gayb), açığı da bilen Allah! 27 Ayette ifade edilen gizli kavramı insanlar için kullanılır. Allah için gizli, bilinmeyen diye bir şey yoktur. Evren sadece görebildiğimiz varlıklardan oluşmaz. Görünmeyen âlemi oluşturan her şey de evrenin bir parçasıdır. Gayb âlemi hakkında bildiklerimiz Allah’ın bize öğrettiği kadarla sınırlıdır. Örneğin melekleri gözümüzle göremeyiz. Ancak var olduklarını bize Allah bildirir. Onlar hakkındaki bilgilerimizin kaynağı Allah’tır.
Selametle kalınız…


Cevap: İnsan ve evren ilişkisi nasıldır?

Kayıtsız Üye
Evren içindeki insanlar için oluşmuştur ve içindeki insanlar evren için oluşmuştur bu yüzden insan evrene bağlı kalmasını. Insan evreni küçümsemeyin .Evreni insan ilişkisi önemlidir.

Okudunuz mu?  Sözünde durmak ile ilgili ayet ve hadisler

Yorum: İnsan ve evren ilişkisi nasıldır?

Kayıtsız Üye
Allah evren ilişkisi canlılar ve Allah arasında gerçekleşir…


natasha
bence çok doğru. Allah evreni insanlar için yarattı. bu yüzden insanlar kayıtsız şartsız Allah’a kulluk etmelidir.


iklim ergün
evren insanlar için yaratılmıştır ,insanlar ve evrenin içindekiler ise evren için yaratılmıştır . ü nedenle ikisi bir uyum içindedir

Okudunuz mu?  Uykuda korkan çoçuğa okunacak dua

vel Fecr
şu video’yu izleyip Allah tealayı tefekkür ettiğinizde bir çok meseleyi anlarsınız inş.


insan evren ilişkisi, insan ve evren ilişkisi, islam ve evren ilişkisi

Bu kategoride yer alan Kadiri tarikatına nasıl girilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsan ve evren ilişkisi nasıldır?